Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.033
Cevap
137
Favori
570.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara etlik ev 115 m2 bina ualıtımlı ev en üst kat ayın 15 inden sonra ortalama tüketim 8 m3 günlük evin içi 22.5 derece kombi gece gündüz açık oda termostatı var kombi baymak brotje star extra...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basyigit B kullanıcısına yanıt
    Afyon gibi soğuk bir yerde ve dubleks dairede 6-9 m3 yakıyon ve şikayetçimisin?
    Ben ist da 12-14 yakıyorum normal geliyor.Herhalde bende anormallik var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Samimi söylüyorum çok kısmak, kombiyi kapatmak yakıt tasarrufu yapmıyor. Yalıtımınız iyiyse deneyin görün. Aynı arabaya benziyor kombi sistemi, sehir içi dur kalklar kombiyi kapatıp açmaya, şehirler arası yolculuk yani sabit hızla gitmekte kombiyi kapatmadan kullanmaya benziyor. Arabaların şehirler arası sabit hızla yol aldığında az yakıt yaktığını herkes bilir. Araç sadece sürtünme kayıplarını karşılayacak kadar yakıt yakar. Önemli olan evin kazandığı ısıyı kaybetmeden sadece ısı kayıplarını karşılayıp kullanmak.

    Hocam yanlış anlama yalan diyosun demiyorum ama biraz imkansız gibi dediğin.5 m3 le ısınmaz o bahsettiğin bina.
    Kombiyi kapattın mı doğalgaz yanmaz.Açtığında da suyu ısıtması maksimum 1 m3 yer.
    günlük tüketimim 12-14 arası.Bazen güzdüzleri kapatıyorum yarıya düşüyor.
    Mantık böyle.




  • Afyon gibi yerde Dublex evde günlük 6-9 m3 yakacaksın ve şikayet edeceksin..... Harbiden pes yani. Şaka gibi.
  • Hocam İzmir' de günlük 10 m3 yakıyorum. Gönül ister 5-6 lara düşmeyi ama yok. Birde böyle pirenin yağının yağınıda hesaplayanları görünce kızıyorum :) Bu nedir ya....
  • Mantığınızı biraz değitirmeniz gerekiyor. Gece sabaha kadar 2 m3 gündüz 3 m3 yakıyor. Oda evi sabah 30 dk kadar havalandırdığımız için soğuyor. Kombi şu an sabit 34C de gece günüz yanıyor. Sürkilasyon pompası 1.hızda olduğu için su 60C olup çıkıyo peteklere ve soğumuyor kolay kolay. Sizde deneyin ama en az 3 gün deneyin. Ev ve eşyalar ısındıktan sonra yakıt düşüyor. Dış ortam ısısı azaldıkça kombinin ayarını yükseltiyorum ve evin iç ısısını muhafaza ediyorum. 33C idi 34C ye çıkarttım. Dahada azalsın 35C yapıcam. Bunu dış sensör ile de yapabilirim otomatik yapar kombi. Sensör parası vermek istemiyorum ,bide kalibrasyonu var onun.

    İllaki dış ortam soğudukça 5m3 tüketim değerim 6,7,8,9, 10 olabilir artacaktır. Ama son 1 aydır günde 5m3 yaktım. Takip ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 7 Aralık 2016; 0:31:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Afyon gibi yerde Dublex evde günlük 6-9 m3 yakacaksın ve şikayet edeceksin..... Harbiden pes yani. Şaka gibi.

    Eğer bu mesajı bana yazdıysanız, ben evimin dublex olduğunu söylemedim ki. Evim, 110 m2 ısıtma alanına sahip, çatı katında bir ev.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrM's

    Afyon gibi soğuk bir yerde ve dubleks dairede 6-9 m3 yakıyon ve şikayetçimisin?
    Ben ist da 12-14 yakıyorum normal geliyor.Herhalde bende anormallik var?

    Sanırım başka bir arkadaşla karıştırdınız. Benim evim dublex değil ki. 105 m2 ısıtma alanı olan bir çatı katı. Çok şiddetli bir soğuk yok burada. Elbette ki daha az tüketimin yollarını arayacağız. Sonuçta benzine 3 kuruş zam gelince gerekli mercilere ana avrat söven bir toplumun ferdi değil miyiz? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda termostadı kullanılması bana uygun gelmedi şöyle izah edeyim; her odanın ısı ayarını o odanın ihtiyacına göre ayarlanması daha doğru bence. Oda termostadı uzaktaki soğuk odanın oraya koysanız iyi ısınan oda daha fazla ısınacak bu sefer.Sıcak odaya yakın yere koysanız uzaktaki oda soğuk kalacak bu safer. Bu mantıkla termostatik danfoss ra2000 gaz sensörlü vana yaktım bütün radyatörlere. Örneğin güneş alan odalar gündüzleyin sıcak olduğu için peteğe bakıyorum soğuk trv ortam sıcak olduğu için kapatmış peteği yani israfı önlüyor. Ama yalıtım yoksa trv de işe yaramaz.En önemli şey yalıtım yoksa ne yaparsan yap fazla ödersiniz yakıta. İyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 7 Aralık 2016; 0:40:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Oda termostadı kullanılması bana uygun gelmedi şöyle izah edeyim; her odanın ısı ayarını o odanın ihtiyacına göre ayarlanması daha doğru bence. Oda termostadı uzaktaki soğuk odanın oraya koysanız iyi ısınan oda daha fazla ısınacak bu sefer.Sıcak odaya yakın yere koysanız uzaktaki oda soğuk kalacak bu safer. Bu mantıkla termostatik danfoss ra2000 gaz sensörlü vana yaktım bütün radyatörlere. Örneğin güneş alan odalar gündüzleyin sıcak olduğu için peteğe bakıyorum soğuk trv ortam sıcak olduğu için kapatmış peteği yani israfı önlüyor. Ama yalıtım yoksa trv de işe yaramaz.En önemli şey yalıtım yoksa ne yaparsan yap fazla ödersiniz yakıta. İyi geceler.

    Vedat Bey, benim de bütün peteklerimde Danfos ra2000 var. Gerçekten kaliteli bir ürünmüş; ama ben hangi numara ve noktanın hangi dereceye karşılık geldiğini tam anlayamadım. Siz biliyorsanız paylaşabilir misiniz?



    bir yerde:

    2 = 17

    3 = 20

    3.1 = 21

    3.2 = 22

    4 = 23 diye okumuştmu. Sizin bu konudaki bilginiz nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • basyigit B kullanıcısına yanıt
    Doğru okumuşsunuz.
  • 2 gündür aralıksız sabaha kadar yaktım 55 derecede 8 petek hepsi yanıyor 102 tl geldi iyiymiş.
  • Afyonda 6-9m3 tüketiyorsun ve buna canın çok sıkılıyor ha derdin bu olsun arkadaşım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aklımda olan bir problemim var ve nereye yazacağımı bilemedim o yüzden buraya yazmak istiyorum. Açıkçası daha önceki tecrübelerime göre şu an oturduğum yerde ödeyeceğim doğal gaz faturası düşük ancak daha düşürebilir miyim bilmek istiyorum. Şu anda oturduğum ev (kiracıyım) 2 yıllık bir binanın ikinci katında toplam 220 metre kare, ev kuzey-güney oturumunda (oturma odası ve salon kuzeye, diğer odalar güneye bakıyor), alt katımızda yeni evli bir çift oturuyor ve işleri dolayısıyla fazla evde durmuyorlar yani anlayacağınız alt boş gibi bir şey :) Şimdi evde toplam banyo dahil 7 petek var (boylarını ölçmedim) bunlardan sadece 3 tanesi çalışıyor (oturma odası, yatak odası ve koridor). Bu arada üç buçuk yaşındaki çocuğumuzla beraber üç kişilik bir aileyiz. Ev sahibi oda termostatı bağlatmış sisteme (sanırım RC10) ve bu ay sürekli 23.5 derceye ayarlayıp o şekilde kullandım kombi ayarı da 60C idi (Kombi buderus logamax plus). Ama hala istediğimiz gibi ısınamıyoruz. Tahminimce bu ay fatura 250-300 lira arası gelecek. Bu durumda iyi bir ısıtma için neler tavsiye edebilirsiniz? Nerede yanlış yapıyorum acaba?




  • Dünkü tüketim. 5 m3
    Gelen fatura 115 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrM's

    İlk kışım.Bakalım bi görelim ona göre hareket edicem.Dikkatimi çeken kombi 1 ayarda da 2 ayarda da sanki aynı m3 yakıyo gibi geldi.
    Bu arada tüketim fazla mı?Bana çok anormal gelmedi.

    Tekrar yazıyorum.
    Termostat kullanarak ayarı yükseltin.
    En az 4 veya 5 yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zygoma

    Merhaba aklımda olan bir problemim var ve nereye yazacağımı bilemedim o yüzden buraya yazmak istiyorum. Açıkçası daha önceki tecrübelerime göre şu an oturduğum yerde ödeyeceğim doğal gaz faturası düşük ancak daha düşürebilir miyim bilmek istiyorum. Şu anda oturduğum ev (kiracıyım) 2 yıllık bir binanın ikinci katında toplam 220 metre kare, ev kuzey-güney oturumunda (oturma odası ve salon kuzeye, diğer odalar güneye bakıyor), alt katımızda yeni evli bir çift oturuyor ve işleri dolayısıyla fazla evde durmuyorlar yani anlayacağınız alt boş gibi bir şey :) Şimdi evde toplam banyo dahil 7 petek var (boylarını ölçmedim) bunlardan sadece 3 tanesi çalışıyor (oturma odası, yatak odası ve koridor). Bu arada üç buçuk yaşındaki çocuğumuzla beraber üç kişilik bir aileyiz. Ev sahibi oda termostatı bağlatmış sisteme (sanırım RC10) ve bu ay sürekli 23.5 derceye ayarlayıp o şekilde kullandım kombi ayarı da 60C idi (Kombi buderus logamax plus). Ama hala istediğimiz gibi ısınamıyoruz. Tahminimce bu ay fatura 250-300 lira arası gelecek. Bu durumda iyi bir ısıtma için neler tavsiye edebilirsiniz? Nerede yanlış yapıyorum acaba?

    Yoğuşmalı kombiyi 3 petekle çalıştırıyorsanız, yoğuşma verimini sıfırlıyorsunuz demektir.
    Kullanım alanınızdaki tüm petekleri tam olarak açın.
    RC10 kombi sıcaklık ayarını kendisi değiştirir. Yani kaça ayarladığınzın önemi yok.
    Kapalı odalar da yaşam alanınızdan ısı çalıyor.
    Kullanmadığınız odaların peteklerini de içerinin soğuğunu kıracak kadar azıcık açın hiç değilse.




  • Dediğinizi deyeneceğim ancak tüketim artmaz mı bu şekilde birde alt katın kombiyi yakmaması bizi etkiler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zygoma -- 8 Aralık 2016; 12:41:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zygoma kullanıcısına yanıt
    Tüketim bir miktar artabilir. Ama konforunuz da artar.
    Alt katın yakmaması tüketiminizi çok etkiler.
  • arkadaşlar bu konuda cahilim biraz yeni kullanıyorum doğalgaz

    29 günlük fatura 225 m3 255 Tl geldi fatura

    günlük 8 m3 felan tekabül ediyor

    ev 2+1 2. kat, evin derecesi 25

    normal mi bu değerlerde bu fatura?
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.