Şimdi Ara

Romantizm Konulu Anime Seri/Filmleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
29.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanda konusu genellikle aşk , aşk acısı , dram gibi seri/filmlere merak sardım.Eminimki benim gibi bu serileri seven çok kişi vardır.Umarım severler için yararlı bir arşiv olur.

Arkadaşlar yazdığınız animelerin konusu sadece AŞK üzerine olmalıdır

Byousoku 5 Centimeter
    Bu film 3 hikayenin bir araya gelmesinden oluşuyor; ilk bölüm “Okasho,” Takaki ile Akari'nin bir araya geldikleri günü gösterir. Sonraki bölüm, “Cosmonaut,”da başka birinin bakış açısıyla bu buluşmadan sonra Takaki’nin hikayesi anlatılır. Son bölüm olan “Byosoku 5 centimeter,”da ise düşünceleriyle ilgili kısa klipler vardır.

1. Hikaye: The Chosen Cherry Blossoms - Ōkashō (26 Dakika): Ailesinin iş değişikliğinden dolayı Akari Shinohara, ilkokulu bitirdikten sonra Takaki’den ayrılmak zorunda kalmıştır. Takaki ve Akari arasındaki derin bağlar, onların bugüne kadar birbirlerinden kopmasını engellemiş ve birbirleriyle mektuplar yoluyla iletişim kurmuşlardır. Ancak Takaki, ailesinin Kagoshima’ya taşınacağını öğrenince bu fırsatı değerlendirerek trenle Akari’nin ziyaretine gitmeye karar verir

2. Hikaye: Cosmonaut (21 Dakika): Yıllar geçmiş ve Takaki lise son sınıf öğrencisi olmuştur. Takaki, hala Akari için mektuplar yazmakta fakat bu nektupları Akari’ye göndermemektedir. Bu sırada Takaki’nin sınıf arkadaşı Kanae Sumita, takaki’ye aşık olmuş ancak Takaki’ye açılmak için gerekli cesareti toplayamamıştır.

3. Hikaye: 5 Centimeters per Second (16 Dakika):Yıl 2008, Akari ve Takaki’nin yolları ayrılmıştır. Takaki, bir bilgisayar programcısı olarak artık Tokyo’da yaşamaktadır. Akari ise evlilik hazırlığı yapmaktadır. Bir gün, Takaki, trenyolunun orada, kendisine tanıdınık gelen bir bayan görür.

REC
    Matsumaru çalıştığı şirketten bir kızla çıkmaya başlamıştır. Kızı sinemaya davet etmiştir ama kız Matsumaru'yu eker. Matsumaru tam biletleri atacakken bir kız gelir ve biletleri ziyan etmemesini söyler. Matsumaru, biletin birini kıza verir ve sinemaya girerler. Kız altyazıları dışından okumaktadır. Matsumaru çalıştığı şirket için bir reklam karakteri yaratır ve seslendirmesi için görev alan kişi o sinemada karşılaştığı kızdır ve aralarında bir aşk hikayesi başlar.
    Q-taro Hanamizawa'nın aynı adlı mangasından alınmıştır.

School Days
    Makoto Ito, her gün okuldan evine trenle gitmektedir. Ancak ikinci dönemin başlangıcında, kendisiyle aynı trene binen bir kıza aşık olur. Kotonoha Katsura isimli bu kız ise ne yazık ki, Makoto’nun varlığından habersizdir. İkili, aynı okulda okumalarına rağmen, aynı sınıfta değillerdir. Makoto, Katsura’nın gözüne girebilmek için onun yakın bir kız arkadaşından yardım ister: Sekai Saionji. Sekai ise aslında Makoto’ya aşık olmasına rağmen yardım etmeyi kabul eder. Böylece üç genç kendilerini, yaşamlarını değiştirecek bir aşk üçgenin ortasında bulurlar.

Amagami SS
    Lise ikinci sınıf öğrencisi bir genç, geçmişten gelen kötü bir tecrubeden ötürü noel zamanları huzursuz olmaktadır. Fakat bu yılki noel, mezun olan Haruka Morishima veya diğer sınıf arkadaşlarından birine çıkma teklif edebilmesi için son şansıdır

Kanon (2006)
    Yuuichi Aizawa adındaki genç bir çocuk, 7 yıl önce terkettiği şehre geri döner ve kuzeni Nayuki Minase tarafından karşılanır. Çocukluk anilarını tam olarak hatırlayamamaktadır. Nayuki ve çocukluk arkadaşları Yuuichi'ye anılarını hatırlamasına yardım etmek isterler. Ancak Yuuichi'nin çocukluğu, çok da güzel anılarla dolu değildir.

ef - a tale of memories.
    Animede eş zamanlı ilerleyen birbirine paralel iki hikâye anlatılır.

İlk hikâyede iş olarak manga çizen bir lise öğrencisi Hirono Hiro, yılbaşı partisi için çocukluk arkadaşı Kei tarafından çağrılır. Partiye doğru bisikletiyle yola çıkan Hiro, bir kilisenin önünde durur ve içeri girer. İçeride gizemli kız vardır ve kız burada birini beklediğini söyler. Kısa süre sonra kiliseden çıkan Hiro’nun bisikleti, kızıl saçlı bir başka kız olan Miyako tarafından çalınır. Ancak bu olay Hiro’nun, Kei’nin partisini kaçırmasına, Miyako ile yeni başlayan dostluğuna ve üçü arasında oluşan dramatik bir aşk üçgenine yol açacak ilk adım olur.

İkinci hikâye Aso Renji ve Shindo Chihiro etrafında geçer. Terk edilmiş bir tren istasyonunun önünde tek gözü bantlı bir kızla karşılaşan Renji daha sonra görüşme sözüyle buradan ayrılır. Ancak Renji, gelecekteki kariyerlerine karar vermeleri gereken bir dönemdedir. Akıl danışmak için kilisede sürekli karşılaştığı Himura’ya gider. Himura ise bir danışman olmadığını ve sadece burada birini beklediğini söyler ama gene de ufak bir tavsiyede bulunmayı ihmal etmez. Buradan sonra Renji, daha önce karşılaştığı kızın olduğu istasyona gider fakat kız Renji ile tanıştığını ilk başta hatırlamakta zorluk çeker. Gene de tekrar konuşmaya başlarlar ve kız adının Chihiro olduğunu söyler. Tekrar bir sonraki gün görüşmek üzere ayrılırlar.

ef - a tale of melodies.
    Ef - a tale of memories'in ardından devam eden hikâye; kimi ilk seride gördüğümüz, kimisiyle ise yeni tanıştığımız diğer karakterlerin ilişkilerine odaklanır.

Yine iki ayrı hikâyenin anlatıldığı Memories'in ilk hikâyesinde genç Himura Yuu'nun, gizemli Amamiya Yuuko ile karşılaşması ve geçmişlerinde yaşananlar açıklık kazanır.

Günümüzde geçen ikinci hikâyede ünlü violinist Shuuichi Kuze, tatil için kuzeni Aso Renji ile birlikte kalan Hayama Mizuki'yle tanışır. Birlikte zaman geçirdikçe Kuze'den hoşlanmaya başlayan Mizuki'nin önünde ise Kuze hakkında bilmediği gerçekler ilişkilerinde engel oluşturacaktır.

Love Hina
    Pek de zeki olmayan, ama inatla Tokyo Üniversitesine girmeye çalışan Keitaro Urashima, yine başarısız olur ve peşpeşe 2 kez sınavı geçemez. Halbuki 15 sene önce çocukluk aşkına mutlaka Toudai (Tokyo Üniversitesi)a gireceğine dair söz vermiştir. Bu yüzden başka üniversitelere değil de Toudai a girmeye çalışmaktadır (zaten girse de sonuç farklı olmayacaktır.). Ama hem kendi sabrı hem de ailesinin parası bitmek üzeredir. Keitaro kendi parasını kazanıp tekrar sınava giremeye karar verir. Tam bu sırada büyükannesi Keitaro’yu arar ve işletmeciliğini yaptığı Hinata Han’ına gelmesini ister. Keitaro, Hinata’ya gittiğinde büyükannesi orda değildir. Dünya gezisine çıkmıştır ve bıraktığı mektupta yazdığı kadarıyla Keitaro’dan oraya kendi yerine bakmasını istemektedir. Ama Keitaro’nun bilmediği Hinata'nın artık bir han olmayıp kızlar yurdu olduğu ve yurt sakinlerinin bir erkeği -hem de Keitaro’yu- müdür olarak kabul edip etmeyeceğidir.

Kimagure Orange Road
    Kasuga Kyosuke, iki kız kardeşi Kurumi ve Manami, babası Takashi ve kedileri Jingoro ile birlikte yaşayan, küçük bir detay dışında sıradan bir lise öğrencisidir. Ancak, bu küçük detay Kasuga ailesinin başına büyük dertler açmaktadır. Ailenin vefat eden annesinden geçen genetik özellik sonucu Kyosuke, Kurumi ve Manami ESP güçlerine sahip olarak doğmuştur. Ancak, Kurumi'nin güçlerini kullanma konusundaki dikkatsizliği nedeni ile aile sık sık yer değiştirmektedir. Kasuga'lar Kurumi'nin neden olduğu son vaka sonucu bir kez daha evlerini değiştirmek zorunda kalır.

Kyosuke, yeni taşındıkları şehirde Ayukawa Madoka ve Hiyama Hikaru ile tanışacak ve üçlü arasındaki ilişki kararsızlık ekseninde ve Kyosuke'nin güçlerinin etkisiyle karmaşık bir hal alacaktır.

Kimagure Orange Road, Izumi Matsumoto'nun 1984 yılında Fresh Jump dergisinde yayınlanmaya başlayan 18 ciltlik manga serisinden uyarlanmıştır. TV serisinin 2 anime filmi ve 8 bölümlük bir OAV serisi yapılmıştır. Yine Izumi Matsumoto tarafından yazılan 3 adet Shin Kimagure Orange Road kitabının yanı sıra çok sayıda müzik albümü bulunmaktadır.

Ai Monotogari
    Kaiji Kawaguchi'nin kaleme aldığı 9 bölümlük bir kısa öyküler seçkisidir. Öykülerin her birisi aşkın farklı bir iç acıtıcı yönünü anlatır. (Favorilerim olan episode'lardan "Elini Tutmak İstiyorum"da artık 70'li yıllarda yaşanan bir ilk aşk hikayesiyken, "Durdur Zamanı"da kaybedilen bir aşkın ardından çıkılan bir iç yolculuk hikayesidir. "O Günlerdi"de ise korkulan bir yakuza bir tahsilat için geldiği mekanda sebebini anlayamadığı şekilde bir konsomatriste tutulur.)

Kare kano
    Yukino Miyazawa, yüksek notları ve kusursuz görünümü nedeniyle tüm sınıf arkadaşları tarafından kıskanılan bir lise öğrencisidir. Ancak, bu imaj yalnızca bir maskedir. Miyazawa, evinde oldukça rahat bir hayat sürmekte, sürekli ders çalışmaktadır. Oynamış olduğu bu rol ise herkes tarafından takdir edilme arzusunun bir sonucudur. Miyazawa'nın bu ikili düzeni kendisi gibi mükemmel bir imaj ve not ortalamasına sahip Soichiro Arima tarafından alt üst edilecektir. İkilinin rekabet olarak başlayan ilişkisi, birbirlerinin gerçek yüzlerine tanık olmaları ile birlikte derin bir yakınlaşmaya doğru yol alacaktır.

NHK ni Youkoso!
    Takimoto Tatsuhiko'nın romanından uyarlanmıştır.

22 yaşındaki Tatsuhiro Sato, 2. senesinin ardından koleji bırakmış ve kendini hayattan izole etmiştir. 4 senenin ardından parazit gibi yaşamaktan bıkmış ve hayata devam etmeyi, iş bulup geçimini sağlamaya ve "Hikikomori" olmaktan kurtulmaya karar vermiştir.

Ancak daha kapıyı açar açmaz uzun bir zamanın sonunda ilk karşılaştığı kişi yaşlı bir kadın olmuştur. Misyoner sandığı kadının arkasındaki şemsiyeli genç ve güzel Misaki'yi görünce birden hayal dünyasına dalar. Ancak yaşlı kadının elindeki dergideki Hikikomori yazısını görünce birden hırçınlaşır ve onları kovar. Eve girdiğinde beyni teoriler üretmeye başlamıştır bile... NHK'nin kaliteli animelerle aslında insanların ruhlarına otaku tohumlarını yerleştirdiğini, bu yüzden insanların birbiriyle iletişim kuramadığını ve NHK televizyonun gerçek açılımının "Nippon Hikikomori Kyōkai" olduğunu ve bu şeytan ile mücadele etmeye karar verir.

İçeriye, işe girerek sızmaya karar verir ama karşısında Misaki'yi bulur. Misaki'nin projesine dahil olan Sato, yan komşusu ve eski okul arkadaşı ile bir eroge yapmaya karar verir.

Lovely Complex
    Koizumi, 1.70 cm boyunda, hemcinslerine göre uzun boylu bir kızdır. Ootani ise Koizumi’den yaklaşık 10 cm daha kısa bir erkektir. Bu ikili lise başladığından beri birbiriyle sürekli ağız dalaşına girmekte ve çoğunlukla da bu kavgaları etraftakileri eğlendirmektedir. Zaten kısa bir süre sonra da sınıf öğretmenleri Koizumi ve Ootani’yi “All Hanshin-Kyōjin” olarak çağırmaya başlar.

Bu sırada okula yeni gelen Suzuki adındaki genç çocuk, Koizumi’nin hayallerini süslemeye başlar. Bu durumu hemen fark eden Ootani, Koizumi’ye işbirliği teklif eder. Ootani’nin Suzuki ve Koizumi’yi bir araya getirmesinin karşılığında Koizumi’de en yakın iki arkadaşından biri olan Chiharu’yu Oatani’ye ayarlayacaktır. Planlarını yapan Koizumi ve Ootani, diğerleriyle birlikte havuza giderler. Eğlenceli bir günün ardından Koizumi ve Ootani acı gerçeği öğrenir. Chiharu, kendi boylarında olan Ootani’yi tam bir erkek gibi görmezken Suzuki’de Koizumi için aynı şeyleri hissetmektedir.

Koizumi ve Ootani, boy komplekslerine ve sürekli kavga etmelerine rağmen bir şekilde kişiliklerinin birbirine uygun olduğunu yavaş yavaş fark etmeye başlayacaktır.

quote:

Byousoku 5 Centimeter - Film
    REC - Seri - 9 Bölüm
    School Days - Seri - 12 Bölüm
    Amagami SS - Seri - Ongoing
    Kanon (2006) - Seri - 24 Bölüm
    ef - a tale of memories. - Seri - 12 Bölüm
    ef - a tale of melodies. - Seri - 12 Bölüm
    Love Hina - Seri - 24+2 Bölüm
    Kimagure Orange Road - Seri - 48 Bölüm
    Ai Monotogari - Film - 9 Bölüm
    Kare kano - Seri - 26 Bölüm
    NHK ni Youkoso! - Seri -
    Lovely Complex - Seri - 24 Bölüm

Tanıtımlar anime.gen.tr'den alıntıdır

Önemli NOTLAR

Dikkat! Love Hina harem serisidir , tehlikeli sahneler var

Devamı illa gelecek ...

Katkıda bulunanlara teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 30 Kasım 2010; 17:30:58 >

Hocam geçen gün Byousoku 5 Centimeter'i izledim.Süperdi , kesinlikle izle bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 28 Kasım 2010; 12:44:19 >
  • clannad . clannad after story . vampire knight (biraz gothic ) . kanon 2006 . angel beats ( psikolojik drama aşk la alakası yok ) . ef - a tale of memories. ef - a tale of melodies. chobits (komedi daha çok ağırlık basıyo )
    böyle daha epey seri biliyorum yukardaki yazdıklarımın hepsini izledim konu olarak yazmama gerek yok sanırım hemen hemen herkes in bildiği siteler vardır anime konusunu yazn

@dasdacik
    Dediklerinin bazılarında aşk falan yok hocam , biz öyle arıyoruz
    Sağol yinede.
    Daha Fazla Göster
  • Drama derken yanlış olmuş galiba.Sileyim bari onu , sadece romantizm kalsın.

Orijinalden alıntı: Razer

School Days seri mi yoksa film mi?

Gözünden kaçmış galiba hocam alta yaztım hepsinin ne olup ne olmadığını

School Days - Seri - 12 Bölüm

@Hyapponzashi
    Sağol

love hina var bide benim izlediğim... 24 bölümdü galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 28 Kasım 2010; 18:20:57 >

Hayranlık cehaletin kızıdır. İnsanlar ancak anlamadıklarına hayran olur ve taparlar-Jean Meslier
  • Hocam şimdi aklıma geldi eklicem onu yarın , Kimi no Todoke var ilk sezonu 26 bölüm.2 sezonu çıkacak 2011de.O da bir 26 bölüm olur.

Amagami SS geçen sezonların en merak ettiğim TV serisiydi ilk 2 bölümü inanılmaz beğendim ama 3. bölüm ve akabinde tüm ümitlerimi boşa çıkarttı diyebilirim. Belki arc'ler şeklinde anlatılması, harika seiyuu kadrosu, leziz çizimler ve dinlenesi müzikler seriyi ilginç kılıyor ama -kanımca- her 4 bölümden 2'si cidden bitse de gitsek dedirtmekte.

Benim önerilerim:

Kimagure Orange Road

Ülkemizde yayınlanmış en iyi seriydi kanımca. Ayrıca açılmış konusu için buradan

Ai Monotogari

Kaiji Kawaguchi'nin kaleme aldığı 9 bölümlük bir kısa öyküler seçkisidir. Öykülerin her birisi aşkın farklı bir iç acıtıcı yönünü anlatır. (Favorilerim olan episode'lardan "Elini Tutmak İstiyorum"da artık 70'li yıllarda yaşanan bir ilk aşk hikayesiyken, "Durdur Zamanı"da kaybedilen bir aşkın ardından çıkılan bir iç yolculuk hikayesidir. "O Günlerdi"de ise korkulan bir yakuza bir tahsilat için geldiği mekanda sebebini anlayamadığı şekilde bir konsomatriste tutulur.)

Kareshi Kanojo No Jijiou

Aşk kadar empati ve önyargı kavramları üzerine de bir hikaye. Ayrıca açılmış konusu için buradan

NHK ni Youkoso

Hayata dair herşey gibi aşkı da hatırı sayılır bir şekilde barındırıp sorgulayan bir Anime. Özellikle Hitomi karakteri ile Satou arasında yaşananlar beni ağlattı. Öyle diyeyim. Ayrıca açılmış konusu için buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 29 Kasım 2010; 13:16:51 >

• School Days'ın ilk bölümlerinde kıza teklif etmeye çalışıyorya ondan dedim.
    Dediklerini yarın ekleyeceğim Akuma_Blade.Sağolasın , katkın için

@dasdacik
    Hocam onun bir bölümü 10dk birşey.İzle güzeldi ben çok beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 29 Kasım 2010; 18:40:19 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.