Şimdi Ara

Avid - Edius - FinalCut - Adobe Premiere - After Effects - Vegas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
29.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen haftaya kadar Edius kullanıyordum. Geçen hafta TRT'nin Oran'daki merkezindeydim ve tamamen Avid ile çalıştıklarını gördüm. Çok yakın bir arkadaşım ise FinalCut pro ile çalışıyor.

    Siz hangisini kullanıyorsunuz? Diğer TV kanalları, yapım şirketleri hangilerini kullanıyor? Bu programların artıları eksileri nelerdir?

    Düzeltme: Vegas eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz Otoyolu -- 30 Eylül 2010; 17:50:20 >



  • http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewforum.php?f=58&sid=bec1aebfd7feae1f17ce6009fcbef64c

    Ben EDIUS diyorum ama açıkçası AVID ve Final Cut kullanabilenlere çok saygı duyuyorum.
    Vegas ise tam bir macera.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MİY1988

    http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewforum.php?f=58&sid=bec1aebfd7feae1f17ce6009fcbef64c

    Ben EDIUS diyorum ama açıkçası AVID ve Final Cut kullanabilenlere çok saygı duyuyorum.
    Vegas ise tam bir macera.


    Öyleyse, Yaşasın Macera = P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amiralhack


    quote:

    Orijinalden alıntı: MİY1988

    http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewforum.php?f=58&sid=bec1aebfd7feae1f17ce6009fcbef64c

    Ben EDIUS diyorum ama açıkçası AVID ve Final Cut kullanabilenlere çok saygı duyuyorum.
    Vegas ise tam bir macera.


    Öyleyse, Yaşasın Macera = P

    ah bi de o macerayı ben tadabilsem..bir videoyu birleştirip exportunu alır iken en az kayıbın vegas'ta olduğunu düşünüyorum ama gel gelelim vegas'ın mantığını öğrenemedim gitti..o açıdan EDIUS'çuyum.. :) EDIUS'ta kalitenin içine ediyor..
    zaten üstte verdiğim linkte adamın biri EDIUS'un sektörde yayılmamasının sebebinin verdiği exportların en fazla 8 biti desteklediği yazılmış..bu da bir handikapmış..anlamadım olayı ama öyle diyor..




  • Valla Mac'im olsun, tabii ki FCP kullanırım. Zaten FCP, Mac için üretilmiştir ve hiç Mac kullanmadığım için onun üstüne Mac için üretilmiş bir Video Düzenleme Programı var mıdır bilemiyorum.
    Öte yandan sisteminiz aşırı iyi değil ya da sürat arayan biriyseniz Vegas Pro biraz ilk başlarda insanı emekletse de ileride Hüseyin Bolt gibi koşmanızı sağlayacaktır = )
    Ve ayrıca dediğiniz gibi kalite açısından SVP'ye giren video ile çıkan videoyu yaptığınız düzenlemeleriniz dışında ayırt etmek zordur = )

    Ekleme:
    Şöyle güzel bir kaynak buldum;http://tr.wikipedia.org/wiki/Hareketli_görüntü_düzenleme_yazılımları
    Ne yazıkki SVP var ama hakkında bilgi yok. Neyse artık o sayfayı da biz SVP sevenler düzenleriz, hatta ben açıyorum bile şimdi = )

    Ekleme 2:
    Viki Pedi'deki ilk Sony Vegas sayfasını açtım, artık darısı Sony Vegas Movie Studio HD'nin başına = P



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amiralhack -- 1 Ekim 2010; 13:02:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: icaktan

    CyberLink PowerDirector da iyi aslinda. Ona neden hiç değinmediniz?


    http://video-editing-software-review.toptenreviews.com/

    Valla onu duydum araştırdım ama indirmeye fırsatım olmadı. En kısa sürede göz atacağım ama Sony Vegas'ın yeri başka = P
  • Selamlar Contrbas
    Gelir gelmez olaya dalmışsın. İlla velakin FCP ile ilgili galaksi üzeri hayranlığına gölge düşürmek istemem. Bu işlerden de pek anlamam ama teknik açıdan Premier CS5 ile yapabileceklerini bir daha gözden geçirmeni tavsiye ederim. Mercury Playback Engine denen halt sayesinde o FCP nun bilmem kaçtane layer görüntüsünü render yapmadan sular seller gibi şarıl şarıl okuyabildiğini göreceksin. Ayrıntılı anlatımlar bilimum sitelerde mevcut 5 bölümlük Dave Helmly'nin videolarını mutlaka izle. http://www.youtube.com/watch?v=De5N9IjUkNo
    12 Çekirdek ve şişirilmiş RAM takviyesi ile yapmak var. Bir de Ekran kartının 488 adet microprocessor'leri ile bu işi yapıp CPU'ları rahat çalıştırmak var. Her efekti render edip okumaktansa MPE sayesinde online yapabiliyorsunuz. Nasıl ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Aralık 2010; 12:12:45 >




  • Öncelikle selamlar. Kurgu yazılımları arasında bir çok şeyde yapıldığı gibi yanlış bir tartışmaya girilmektedir. Hangisi daha iyi diye tartışılmaktadır. Ancak buna gerek yok. Size soruyorum hangisi daha iyi düz tornavida mı yıldız tornavida mı? İkinin de farklı işlevleri var.
    Türkiye'de ve dünyada bir çok TV şirketi Edius kullanmaktadır. TV kanallarında özellikle haberde, çoğu zaman programda, tanıtım filmlerinde Edius çok iyi sonuç vermektedir. Sinema filmlerinde Avid, Reklam filmlerinde Final Cut daha öndedir. Ancak Edius'la da sinema filmi yapılır ( Bakınız İki Çizgi filmi Selim Evci, Dünya'da ise Red Union film şirtetinin yaptığı Awaydays filmi örnek olarak gösterilebilir.
    Kurgu sistemleri diğer tüm teknolojik ürünler gibi artık çok daha ucuz ama yaşam süresi çok daha kısa. Dünya ticareti bu şekilde artık, yapacak bir şey yok. Bir arkadaşımız uzun zaman önce satın alınan Velocity’lerin elde kaldığını söylemiş. Soruyorum sizce aynı dönemde satın alınan bir avid veya final cut sizce kullanılıyor mu? Cevap elbette hayır. Yerine yenisi alındı. Belki yeni bir avid veya yeni bir final cut sistem alındı ancak yenilendi. Velocity sadece devam etmedi. Bu da kullanıcının yeni bir ara yüze alışması demek. Alışmalı da zaten. Ben Edius’cuyum veya ben Final Cut’çıyım diye bir şey olmaz. Ben kurugucuyum diye bir şey olur. Siz ben BMW şöförüyüm veya ben Mercedes şöförüyüm diye bir şey duydunuz mu? Toplasanız piyasada 4 kurgu yazılımı var. Bir kurgucu bunların hepsini bilmelidir.
    Edius Türkiye’de TRT, Show TV, TV8, Habertürk, STV gibi bir çok TV kanallarında yoğun olarak kullanılmaktadır.
    Kurgunuz hızlı olsun, render’a ayıracak vaktim yok, hazır efektler işimi görür diyorsanız Edius, çok vaktim var kendim efektler hazırlayacağım, render yapmak beni bozmaz diyorsanız Final Cut kullanmanızı öneririm. Tabi şu ayrıntı önemli bir MAC, bir PC’nin 2 katı fiyatındadır.
    Daha önce değinilen bazı hususlar:
    1- Edius en fazla 8Mb çıkış alır denmiş, yok böyle bir şey. Çok yanlış bir bilgi. 8Mb ortalama bir değerdir. Yerel TV kanalları genelde Mpeg2, 8Mb çıkış alır. Ulusal kanallar Edius’ta 12 veya 15 Mb çıkış almaktadır. 50Mb e kadar yolu var. Ancak DV avi 25Mb’nin görüntü kalitesi yaklaşık olarak Mpeg2’de 8Mb e denk gelir.
    2-BBC konusunda, BBC çok büyük bir kanallar grubudur. BBC ile çıkan her habere tam inanmayın. Bir çok kanalı, bir çok departmanı var. Neredeyse tüm yayıncılık cihazlarının BBC bizim cihazı ya da yazılımı kullanıyor iddiası var ve çoğu da doğru. BBC’de bir yerlerde kullanılıyordur. Zira hangi BBC? BBC’nin bir çok kanalı var, bahçe kanalı da var mesela ? Hangi BBC, hangi departman? Kaç adet kullanılıyor?
    3-Yazılımları lütfen lisanssız halleriyle değerlendirmeyin. Lisanslı yazılım ve lisanssız yazılım dosya boyutunda bile büyük fark var. Lisanssız yazılım kullanan bir kişi sürekli yazılımım kilitlendi diye bu kötü yazılım diye söyleniyorsa kendisine önce bir lisanslı yazılım ve CD almasını öğütleyin. Fabrikadan araba çaldım, sürekli arıza yapıyor, kötü araba bu. - Sakın bazı parçaları eksik olmasın ? Ayrıca lütfen emek hırsızlığı yapmayalım ). Bir de yazılımı değerlendirirken doğru ekran kartı kullanılmış olan bir sistemde değerlendirmeniz gerekir )
    Ayrıntılarıwww.akratek.com ’dan öğrenebilirsiniz.




  • o kadar program kullanmşsın aferin ama sorum çok basit ve cevabı arkadaşlar avid le 10 dakikada yapıyorsunuz .. bumu ... kusura bakma ama böyle cevap verirsen tepkim demekki edius u 30 dakikada yapacak kadar biliyor derim. bu önyargımın sebebide senin böyle uzak cevapların.

    örnek veriyorum... vay edius ta c ye basarak direk kesiyorsun ... premiere mause la iki saat masula tıklıyosun edius la 5 dakikada yaptığım şeyi premiere le 10 dakikada yapıyorum ...
    Cevap: Premiere in c tuşuna direk kesme komutu atabilirsin .)
    böyle şeylerle gelirsen bende böyle cevaplarlar ararım. o yüzden profesyonel kurgu programının farkı şudur.. şu özellik diğerinlerinde yoktur de eyvallah diyip.. ben bilmiyordum diyeyim.
    misal ben edius la klip yapılmaz derim. sebebide color collection plug inlerinin zayıf olması, plug inlerdeki keyframe mantığının rezalet olması, edius 6 ile sözde after ama reelde aftera yüklenebilen looks gibi plug inlerin edius la hala uyuşmaması, efek plugin inlerinin zayıf olması hatta sony vegas ın efekleri bile ediustan daha iyi olması ve eklenti plug inleri desteklemesi gibi sayarım ki yanlış varsa bilelim diye...

    ikincisi kaç yıldır kurgu yaptığının benim için önemi yok.. ''premiere 4k yapıyor mu yhaaa?'' diyenler var...

    üçüncüsü.. madem bilimsel bir bilgi sunuyorsun . kanıtlarıyla gel.. hollywood un yüzde 85 i avid kullanıyor inanmıyorsan araştır kalıbı insanı yönlendirme tekniklerinden biri...)
    İlk kurgu programı avid olduğu için Post Prodüksiyon şirketleri öyle kolay kolay sistem değiştirmez. ama şirketlerinde bütün kurgu sistemi vardır. abd de necisin diye sorulmaz. iş başvurusunda kurgucuysan kullandığın programı işaretlerisin o sistemde çalışırsın... BAzı şirketlerdede sony vegas la yapsan dahi Etiket Avid olabilir... Şuan türkiyede AFter Effects le yapılan işlere fiyat geçirmek için smoke,flame etiketi eklendiği gibi ... ama o sistem yavaş yavaş ölüyor tabiki...

    bu arada profesyonel iş ' nedir ne değildir probleminde amatör home işlerine de arada bak...http://vimeo.com/38591304
    vovv 1453 avid de yapılmış çünkü profesyonel kurgu programıymış .. 4 yılda yapılmış... önemli olan onları yapanlar ....

    Kısacası edius la her türlü tv , multicam işini çok iyi yaparsın... hız işleri içindir edius..
    Premiere le de profesyonel olarak Klip,Sinema özellikle de reklam işi yapılmaz,baş ağrıtır, final veya avid kullan daha iyi diyen iş yapmasın otursun çay demlesin evde...
    zira avid ve final cut da şunu yapıyorum, premiere de yapamazsın ... varsa söyle ... hala daha hızlı ve rahat muhabbetine gireceksen gerek yok .çünkü burdan okuyup yeni kurgu mesleğine girecekler aynen kopyalıyor ... Avid de daha rahatmış... neden? eee avid çünkü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathLetters -- 31 Mart 2012; 1:36:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NidderuN

    After Effects ' i basitçe kullanmayı gösteren bir video ya da makale tarzı birşeyler varmı acaba?

    Movie Maker ve Cyberlink Power Director kullanıyorum ben öyle basit şeyler tahmin edeceğiniz üzere ama böyle detaylı programlarada yavaştan ısınmak istiyorum. İlk başta hiç birşey anlamadım After Effects'den o yüzden bu yardımı istiyorum sizlerden,teşekkürler.

    http://www.videocopilot.net/basic/

    Genel olarak yazılanlar için bir edit:
    Premiere mi Avid mi X mi Y mi daha iyi diye sormadan önce hangi platformu kullanıyorsunuz, mac mi windows mu, bilgisayarınızın gücü nedir, yaptığınız şey nedir vs öncelikle bunlara cevap vermeniz daha mantıklı olur, bence.

    Windows platformunda After Effects ve Photoshop kullanıyorsanız, Premiere'den başka birşey kullanmanız sizi yavaşlatır bu da bir gerçek.

    Bir amatör olarak diyeceklerim bu kadar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nament -- 17 Ağustos 2012; 3:33:34 >




  • Hemen hemen herşey yazılmış, çizilmiş... Çok da faydalı olmuş...
    O zaman konuyu başka yöne çekmeye çalışayım bari:))

    "Bilenler bilmeyenlere anlatsın" şeklinde:))

    Bu aşağıdaki çalışmayı, kendi zevkim için Vegas'la yaptım. Original video'yu Canon 600D ile çektim.

    https://vimeo.com/50007522

    Şimdi ben diyorum ki, bu videonun original halini de yükleyeyim Vimeo'ya.
    İsteyen arkadaş istediği programla kafasına göre birşeyler yapsın. Sonra bunları mukayese edelim.

    İlla bu video olmalı falan da demiyorum elbet!!!

    "Yeterince toz yutmuş" bir arkadaşın önereceği fotoğraf ve videolar da olabilir. Saygımız büyük elbet de.
    Herkes kafasına göre bir şeyler yapar, istediği programla.
    Sonra da "bak işte, 20.saniye... burada Edius böyle yapıyor, FCP böyle yapıyor" türünden izahatler:)) Ya da "böyle yapmamalıydı" şeklinde!

    Ne dersiniz?

    İşler mi?? Bir şeyler öğrenmemiz açısından işler mi yani??

    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.




  • Merhaba; After effects uzmanıyım,

    After effects, premiere pro, flash, fireworks, photoshop projeleri,

    jenerik, tanıtım filmi, animasyon, 3d projeler, ve film montajları yaparım

    bu konularda ders veririm

    0554 709 11 77

    www.aftereffectsozelders.com

    www.renderdos.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renderdos -- 29 Eylül 2012; 23:17:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.