Şimdi Ara

Nokia 5800 vs Samsung S5620 Monte vs ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 450 lira civarı bir telefon almayı düşünüyorum. Listemin başında Nokia 5800 ve Samsung S5620 Monte var. Bu fiyata yakın başka telefon tavsiyelerinde de bulunabilirsiniz. Ama öncelikle Nokia 5800 ve Samsung S5620 Monte'yi karşılaştırırsanız memnun olurum.

Monte ise 240*320 3,0 inç bir ekran

Sonuç : 5800 ekranı çok çok daha iyi.

2) Monte de bir işletim sistemi bile yok.En basidinden güzel bir program oyun bulamazsınız.
    5800 da ise dünyanın en iyi işletim sistemlerinden biri olan Symbian var.Binlerce çeşit çeşit oyun ve program bulabilirsiniz.

3) Monte nin kamerasında özel bir mercek yok.
    5800 da ise dünyanın en iyi lens markalarından olan Sony'nin kullandığı Carl Zeiss mercekler var.

4) Monte de flash yok.Bir iki site hariç internette video izleyemezsiniz.

5) 5800'ın geliştirilebilme olanağı çok daha fazla.Çeşit çeşit hack var.Telefonu baştan aşağı değiştirebilir hatta menüsünü tıpatıp iPhone bile yapabilirsiniz.Ama Monte'nin geliştirilebilme seçeneği sıfır.

6) Montede kapasitif ekran var.
    5800da ise dirençsel ekran varDokunmatik hassasiyeti konusunda Monte daha iyi ama 5800'ı son versiyona güncelleyip birde hacklerseniz ve telefonu parmağınızın ucu veya tırnağınızla kullanırsanız Monte'yi aratmayacak bir performansa sahip olur 5800.

Sonuç : 5800 çok daha iyi bir telefon.Bazıları 5800'a basmatik diyor ama onlar telefonun kalibrasyonunu yapmadan güncellemesini yapmadan konuşan kişiler.Tırnağınla kullanırsan 5800 gayet rahat bir telefon

• montenin neden geliştirilebilme seçeneği yok ki? onun içinde bazı firmware çıkarabilirler sonuçta

Orijinalden alıntı: NomadCRY

1) 5800'ın ekranı 640*360 nHD 16/9 3,2 inç bir ekran

Monte ise 240*320 3,0 inç bir ekran

Sonuç : 5800 ekranı çok çok daha iyi.

2) Monte de bir işletim sistemi bile yok.En basidinden güzel bir program oyun bulamazsınız.
    5800 da ise dünyanın en iyi işletim sistemlerinden biri olan Symbian var.Binlerce çeşit çeşit oyun ve program bulabilirsiniz.

3) Monte nin kamerasında özel bir mercek yok.
    5800 da ise dünyanın en iyi lens markalarından olan Sony'nin kullandığı Carl Zeiss mercekler var.

4) Monte de flash yok.Bir iki site hariç internette video izleyemezsiniz.

5) 5800'ın geliştirilebilme olanağı çok daha fazla.Çeşit çeşit hack var.Telefonu baştan aşağı değiştirebilir hatta menüsünü tıpatıp iPhone bile yapabilirsiniz.Ama Monte'nin geliştirilebilme seçeneği sıfır.

6) Montede kapasitif ekran var.
    5800da ise dirençsel ekran varDokunmatik hassasiyeti konusunda Monte daha iyi ama 5800'ı son versiyona güncelleyip birde hacklerseniz ve telefonu parmağınızın ucu veya tırnağınızla kullanırsanız Monte'yi aratmayacak bir performansa sahip olur 5800.

Sonuç : 5800 çok daha iyi bir telefon.Bazıları 5800'a basmatik diyor ama onlar telefonun kalibrasyonunu yapmadan güncellemesini yapmadan konuşan kişiler.Tırnağınla kullanırsan 5800 gayet rahat bir telefon

öylede 5800 da ayağa düştü......

• kesinlikle 5800 , zaten ustte Nomadcry acıklamasınıda yapmıs
  • NomadCRY yorumlar için teşekkürler. ama açıkçası bu saydığım özellikler benim içim çok da mühim değil, mesela fotoğraf için zaten fotoğraf makinesi taşıyan bi insanım. yani kamera özellikleri önemli değil. ekranda video falan da izlemeyeceğim için çözünürlük de çok önemli değil. oyunları da hiç önemsemiyorum. çok işe yarar programlar ama program geliştirilebilirliği de çok elzem değil. interneti de sadece mail kontrolü ve belki biraz da haber okumak için kullanırım yani video oynatmaması da çok problem değil.
    şimdi bu açıklamalardan sonra sanki monte taraftarıymışım gibi olacak ama öyle değilim. hala karar veremedim. açıkçası görünüş olarak bence monte çok daha güzel. ancak monte de benim için en ters olay qwerty klavye olmayışı. bu mesaj yazım performasını çok düşürüyo...
    samsung wave mi nokia x6 mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senefro

NomadCRY yorumlar için teşekkürler. ama açıkçası bu saydığım özellikler benim içim çok da mühim değil, mesela fotoğraf için zaten fotoğraf makinesi taşıyan bi insanım. yani kamera özellikleri önemli değil. ekranda video falan da izlemeyeceğim için çözünürlük de çok önemli değil. oyunları da hiç önemsemiyorum. çok işe yarar programlar ama program geliştirilebilirliği de çok elzem değil. interneti de sadece mail kontrolü ve belki biraz da haber okumak için kullanırım yani video oynatmaması da çok problem değil.
    şimdi bu açıklamalardan sonra sanki monte taraftarıymışım gibi olacak ama öyle değilim. hala karar veremedim. açıkçası görünüş olarak bence monte çok daha güzel. ancak monte de benim için en ters olay qwerty klavye olmayışı. bu mesaj yazım performasını çok düşürüyo...

QWERTY kalvye olmaması önemli bir etken.5800da çok daha hızlı mesaj yazabilirsinizOyun program vs. benim için önemli değil diyorsunuz ama 5800 için olan programları görseniz bence Monte'ye bakmazdınız.Oyun olarak pek iyi değil ama program seçeneği fazla.

Bu arada
    Monte geliştirilemez.Çünkü Samsung teleonlarına asla firmware çıkarmayan en ufak bir destek vermeyen tek lanet firmadır.i8910HD konusunda millet para toplayıp yabancı bir adama verdi ve ondan firmware yapmasını istedi.Gerisini siz düşünün.

• NomadCRY yeni yorumların için tekrar teşekkürler, son bilgiler ışığında 5800'a yaklaşmaya başladım ben de.
    özellikle para toplayıp fw yaptırma olayı baya komik hatta rezil bişey olmuş.
    Ryzen 1600AF 4.2 / Gigabyte B450 Gaming X ATX / Crucial Cl14 /14/18/14 3466 2x8 / RX5700XT Gaming X / Samsung Evo 860 500GB / Dark Guardian Kasa / Sharkoon 650w80Plus / AOC 24G2U / K55 Corsair Klavye / Logitech G402 Hyperion fury / Arctic Freezer 33 Esports Edition
  • quote:

NomadCRY yorumlar için teşekkürler. ama açıkçası bu saydığım özellikler benim içim çok da mühim değil, mesela fotoğraf için zaten fotoğraf makinesi taşıyan bi insanım. yani kamera özellikleri önemli değil. ekranda video falan da izlemeyeceğim için çözünürlük de çok önemli değil. oyunları da hiç önemsemiyorum. çok işe yarar programlar ama program geliştirilebilirliği de çok elzem değil. interneti de sadece mail kontrolü ve belki biraz da haber okumak için kullanırım yani video oynatmaması da çok problem değil.

Kardeşimde 5800 bende monte var.Dediğin özellikleri aramıyorsan 5800 almana gerek yok monte senin için daha iyi olur.Harika bi dokunmatiği var ve q klavye olmaması bi sorun ama tuşlu klavyeyle de oldukça rahat mesaj yazılıyo.Ayrıca 5800 dan daha ince ve zarif.Ayrıca kulaklıktan ses çıkışı daha iyi montenin ama dış seste 5800 eziyo( ama montede çok iyi bu konuda).Yani karar sana kalmış 5800 genel bakıldığında daha iyi ama senin aradığın model bence monte .

• BahadırÖztürk teşekkürler.
    dış ses benim için hiç önemli değil, kulaklığa verdiği ses daha önemli. bir de monte de standart kulaklık çıkışı olması bir avantaj mesela. 5800'ın kulaklık çıkışı nasıl?

BahadırÖztürk teşekkürler.
    dış ses benim için hiç önemli değil, kulaklığa verdiği ses daha önemli. bir de monte de standart kulaklık çıkışı olması bir avantaj mesela. 5800'ın kulaklık çıkışı nasıl?

İkisininkide 3.5 yani standart her kulaklık olabiliyo ikisinede.İstediğin kulaklığı kullanabilirsin ama monteyle verdikleri kulaklık oldukça kaliteli bence yeni almana gerek kalmayacak.

5800 kulaklık çıkışı tabiki 3.5 mm.Sonuçta bir müzik telefonu.

Evet kutusundan çıkan kulaklık kötü ama farklı bir kulaklık alırsanız 5800'ın ses yüksekliği ve kalitesi konusunda Monte'den çok daha önde olduğunu söyleyebilirim.

İkiside birbirine yakın fiyatlardayken 5800 almak çok daha mantıklı.5800 için olan programlar çok çeşitli fazla ve günlük hayatta gerçekten işinize yarıyor.

quote:

Evet kutusundan çıkan kulaklık kötü ama farklı bir kulaklık alırsanız 5800'ın ses yüksekliği ve kalitesi konusunda Monte'den çok daha önde olduğunu söyleyebilirim.

İkiside birbirine yakın fiyatlardayken 5800 almak çok daha mantıklı.5800 için olan programlar çok çeşitli fazla ve günlük hayatta gerçekten işinize yarıyor.

Kesinlikle 5800 daha iyi bi cihaz ona diyecek hiçbir sözüm yok .Zaten yukarıdada neden daha iyi olduğunu açıklamışsınız fakat arkadaş sizin söylediğiniz özelliklerden hiçbirini kullanmayacağını söyledi.5800'ı iyi yapan özellikleri kullanılmayacaksa sırf görünüş ve dokunmatik açısından bile monteyi tek geçerim arkadaş için.

• quote:

quote:

Günlük hayatta işimize yarayacak ve 5800da olup Monte'de olmayan programlar hangileridir acaba cümlenizi genişletebilir misiniz NomadCRY?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.