Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
105.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu eskiden takip ederdim de simdi de son 3 4 sayfaya bir göz gezdirdim. Özellikle su takimi için her türlü seyleri söyleyebilen ölümüne savunmaya geçen tipler gibi teknoloji fakultelerini savunan arkadasin yorumlarini okurken eglendim Hepsine yorum yapamayacagim ama genel kaniniz teorik egitimden ziyade pratikte (uygulamalar diyelim) daha iyi yetistirildiginizden bu yüzden de daha iyi oldugunuzu ima etmissiniz bol bol. Size mühendisligin tanimini açip okumanizi önerecegim (uzun paragraflari okuyabilme aliskanliginiz ve pratik zimbirtilarinizi yapmaktan kalan zamaniniz varsa). Zira sizin egitiminiz ve bu egitimi alirkenki kafa yapiniz mühendislikle degil dogrudan teknikerlikle alakali. Asil olay a'yi b'yi c'yi ögrenip piyasaya girmek degil bilmedigi bir alfabe karsisina geldiginde tüm harfleri ögrenmeyi bilme yetisine sahip olmaktir. Kendinizce kabul etmeyeceksiniz gene savunmaya geçeceksiniz ama gerçek bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 6 Ağustos 2015; 17:42:39 >




  • Bu konuyu eskiden takip ederdim de simdi de son 3 4 sayfaya bir göz gezdirdim. Özellikle su takimi için her türlü seyleri söyleyebilen ölümüne savunmaya geçen tipler gibi teknoloji fakultelerini savunan arkadasin yorumlarini okurken eglendim Hepsine yorum yapamayacagim ama genel kaniniz teorik egitimden ziyade pratikte (uygulamalar diyelim) daha iyi yetistirildiginizden bu yüzden de daha iyi oldugunuzu ima etmissiniz bol bol. Size mühendisligin tanimini açip okumanizi önerecegim (uzun paragraflari okuyabilme aliskanliginiz ve pratik zimbirtilarinizi yapmaktan kalan zamaniniz varsa). Zira sizin egitiminiz ve bu egitimi alirkenki kafa yapiniz mühendislikle degil dogrudan teknikerlikle alakali. Asil olay a'yi b'yi c'yi ögrenip piyasaya girmek degil bilmedigi bir alfabe karsisina geldiginde tüm harfleri ögrenmeyi bilme yetisine sahip olmaktir. Kendinizce kabul etmeyeceksiniz gene savunmaya geçeceksiniz ama gerçek bu.
  • mr.alimm sana bu üslubun dolayısıyla alim diyesim pek gelmiyor ya neyse. Sen de emo gibi teknoloji fakülteleri kuruldu ekmeğimden olacağım diyee yanıp tutuşan bir mühendissin anlaşılan :) sizi anlıyorum kuyruğunuza bastılar acı çekiyorsun. Tamam da acını kendine sakla be güzelim :) buna neden karşınız anlayamıyorum. Madem siz ve sizin gibiler söylediğin gibi fizik matematik adamısınız neden bu fakülteleri kendinize rakip görüyorsunuz. Eğer dediğiniz gibiyse zaten onlar size rakip olamaz değil mi :) ama bunun böyle olmadığını sen de biliyorsun. Acıyorum size zavallısınız.. Teknoloji fakültesi mezununun imza yetkisi, odaya kayıt vs her türlü mühendislik yetkisi vardır arkadaşım. İki müh arasındaki fark sadece görev icabıdır. Biri teorik işlerde görev biri uygulamada. Yukarıda arkadaşların gönderdiği linklerde de gayet açık anlatılıyor bu durum. Ama bu tırsaklar pastalarından pay gidecek hatta pastadan pay kalmayacak korkusuna mahkemeye verdiler bu fakülteleri evet. O yüzden şimdilik tercih yapmaman doğru olabilir. Danıştay davalarını ellerine geri verdikten sonra rahat rahat tercih edebilirsin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 18 Temmuz 2010; 1:55:32 >




  • beklenildiği gibi mühendisleri korku sarmış. ne yapacaklarını şaşırdılar. onlarda biliyorlar rakiplerinin çoğaldığını :)

    Kapatılması söz konusu olamaz Teknoloji mühendisliği avrupada yıllardır var. ve türkiye avrupa birliğine girmek için teknoloji fakültelerine önem vermek zorunda.

    Hiçbirşeyden haberi olmayan insanlar gelip burada fakülte açıp kapatıyor oh ne ala.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alhn

    Bence kesinlikle teknoloji fakültesi devir artık değişti benim puanım iki fakülteye de yetiyor ama ben tüm tercihlerini teknoloji fakültelerine yaptım çalışan herkes bugün mühendislerin arkasından küfür ediyor bunu kimse yalanlayamaz bana haklılarda mühendislerin elinden hiç bir şey gelmediğinden yakınanlar olarak.Teknoloji fakülteleri en azından çalışanların sırtından bu yükü kaldıracak mühendisler yetiştiriyor herkes aklını kullansın sadece teoriyle hiç bir yere varamazsın.


    Ben şimdi kimseye hakaret etmek istemiyorum ama sen durumu çok iyi özetlemişsin sanki teknoloji fakültesi yılardır var.

    Teknoloji fakültesi daha yeni mezun verdi buzamana kadar teorisiyle övünen mühendislik fakültesi mezunları nerdeyidiler bende çok duydum

    "bu mühendisler işi bilmiyolar habire teknikere soruyolar bunlar nasıl mühendis olmuş"diye kime sorsan aynı şeyi der

    eğri oturum doğru konuşmak lazım 3 4 üniversite hariç hangi üniversite adam gibi teorik ders veriyoki burda teoriden dolayı küçümsüyolar


    hayır 200 binle makine mühendisliği var mühendislik fakültesinde şimdi o adam mühendis olacak kafaya sahip ben değilim öylemi geçin bu işleri


    şuan teknoloji fakütesinde teorik yönden sıkıntı yok dersleri hocaları herşeyi araştırın öyle yazın öğrenci işlerini arayın mesala hangi şirketlerle anlaşmalar

    yaoılmış göreceksiniz

    daha enson yapılan teknoloji. fakültesi dekanlar toplantısına büyük şirketlerin ceo ları geldi

    YÖKTE RESMİ KARARI AÇIKLADI ARTIK HİÇ BİR FARKI YOK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN

    eleştirilere kulak asmayın teknoloji fakültesi yeni olduğu için Mühendislik fakültesi mezunları eleştiriyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 13 Temmuz 2014; 18:49:42 >




  • Bu ay itibari ile YÖK tüm davaları sonuçlamış olup mühendislik fakültesi mezunu ile teknoloji fakültesi mezunu eşdeğerdir açıklamasını yaparak noktayı koymuştur. (Aşağıda link verilmiştir)

    Teknoloji fakültesi 2 yıl önce ne olduğu bilinmeyen, imza yetkisinin olmadıkları konuşulan, mühendis sayılmadıkları, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından "hak yiyen" olarak eleştirilip beğenilmeyen ancak 2014'ten itibaren yavaş yavaş mühendislik fakültelerinin teknoloji fakültelerine dönmeye başladığı öngörülen fakülte türüdür.

    Amacının masa başında oturan akıllarına uygulamaya dönüşmemiş tonlarca formül sokulmuş mühendisler değilde araştırma, geliştirme ve uygulama yönlerinin ağır bastığı aynı zamanda 2014 itibari ile "teorik eğitimlerinin mühendislik fakülteleri ile aynı şartlara getirildiği" fakültedir. 5 yıl sonrasında mühendislik fakültesi kalmaması olası ve olması gereken durumdur. 2011 itibari ile yerleştirme puanlarına bakmanız halinde mühendislik fakülte puanlarının her sene düşüş içerisindeyken teknoloji fakültelerinin artış içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Bu sistem artık Avrupa ülkeleri "teknolojisinin" nasıl bu denli geliştiğine özenerek bakan mühendisler değil, ülkesine Avrupa teknolojisini getirecek mühendisler yetiştirmektedir. Sanayinin dev markaları da teknoloji fakültelerine destek vermektedirler. Sanayinin desteği bu kadar ile kalmamış olup teknoloji fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu diplomalarını almadan iş bulmuşlardır. Teknoloji fakültelerinde eğitim ise öğrencilerin geleceğini ışık tutmaktadır. İlk dönem teorik ders görüldükten sonra diğer dönem bu teoriyi uygulamaya dönüştürme sistemi öğrencilerin daha okurken iş verenler tarafından aranan "deneyim-tecrübe" kazanmalarını sağlamaktadır.

    Ayrıca Teknoloji Fakültelerine MTOK(Meslek lisesinde okuduğu bölümün mühendisliğine devam eden) kontenjanı ile öğrencilerde girebilmektedirler. Ancak bu öğrenciler teknoloji fakültesine düz, anadolu ve fen liselerinden gelen öğrencilerin seviyelerine yetiştirilebilmeleri için "zorunlu" bilimsel hazırlık programı ve "isterlerse" bu programın yanında "aynı yıl içinde" İngilizce hazırlık alabilmektedirler. Bu hazırlığı geçen öğrenciler bir sonraki sene MTOK imajından kurtulup Teknoloji Fakültesi 1.sınıf kontenjanına dahil edilirler. Bu konuda dez avantajları ise aynı yıl girdikleri Teknoloji fakültesi öğrencileri 2.sınıfa geçerken onların 1.sınıfa geçerek 1 yıl kaybetmeleridir. Ancak bu 1 yılda gerekli teorik temeli atmaları ileri sınıflarda teorik mühendislik derslerinden zorlanmamaları için oldukça önemlidir.

    KISACA;

    + yönleri: Teorik dersleri uygulamaya dönüştürmeleri. Bu sayede uygulamaya yönelik oldukları için sanayinin istediği mühendisler olmaları. Tecrübe kazanımlarının daha fazla olması. (Mühendislik fakültesi mezunları bu açığı 1-2 yıl firmalarda çalışarak halledebilir.)

    - yönleri: İngilizce yeterliliklerinin düşük olması. (İsteyen öğrenci eğitim süresi içinde İngilizceyi kendisi halledebilir)


    YÖK tarafından yapılan resmi açıklama 2. sayfa bkz:http://www.tf.sakarya.edu.tr/sites/tf/file/1378246407-tf-muhendislik-unvani-esdegerlik-metni-pdf.pdf


    Burada takım tutar gibi fakülte tutan kişilere itibar etmeyin. Size engel olanlara inanmayın. Resmi sitelerden, bitiren öğrencilerden, üniversiteleri arayarak bilgi alın geleceğiniz için asla çekinmeyin.

    Teknoloji fakültesine gidecek öğrencilerin laboratuvar ve atölyeleri gelişmiş üniversiteleri tercih etmelerini öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertGun -- 17 Ağustos 2014; 1:10:13 >




  • Bu konu ilk açıldığında bende bu ve buna benzer konularda sıkça tartışmalar içerisinde olmuştum, aradan çokca zaman geçti ve ben şuan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden mezun olmak üzereyim. Oldukça tarafsız bir şekilde 5 yıl boyunca edindiğim izlenimleri aktarmaya çalışacağım, yeni bir tercih dönemine giriyoruz ve Teknoloji Fakülteleri hakkında bilgi kirliliği gittikçe artmış ve beş yıl önceki algının ötesine gidilebilmiş değil gözlemlediğim kadarıyla.

    Öncelikle ben Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum ve Teknoloji Fakültesi' ne yerleşen ilk öğrencilerdenim MTOK kontenjanı ile yerleştim ve bir yıl bilimsel hazırlık okudum, bilimsel hazırlık konusunu biraz açıklayacak olursak;

    Teknoloji fakültelerine iki farklı kontenjan türünden öğrenci alınıyor bir mtok kontenjanı buna sadece meslek liseleri, teknik liseleri gibi kontenjanlardan öğrenci alınıyor ve bir yıl bilimsel hazırlık adı altında matematik, fizik ve kimya derslerinin konuları işleniyor, haftada 18 saatti benim girdiğim yıl. Bu derslerin hocaları okulun fen-edebiyat fakültelerindeki öğretim üyelerinden oluşuyor. Derslerin ağırlığı liseye oranla biraz daha ağır ve konular daha derinlemesine işleniyor, toplamda yıl içerisinde dört sınav yapılıyor test şeklinde üniversite sınavına benzer ve 100 üzerinden 60 puan ve üzeri alan başarılı oluyor. Sınav kolay değil LYS' yi referans alırsak sorunların yarısı eşdeğer, yarısı ise biraz daha zor olabilir. Başarı oranı sınavlarda çok yüksek değil, Bilgisayar, Elektrik Elektronik mühendisliği gibi bölümler daha yüksek LYS puanları ile yerleştiği için başarı oranı daha yüksek ama diğer bölümlerden MTOK kontenjanı ile yerleşen öğrencilerin yarısı bile bölüme başlayamıyor ve hazırlıkta kalıyor. Bu hazırlığın aşırı zor olması ile ilişkilendirilmesin ama düzenli bir çalışma gerektirdiği ortada. Meslek liseli öğrencilere torpil yapılmıyor görüldüğü üzere kimse türev integral bilmeden mühendis de olmuyor.

    Bölümü değerlendirmek gerekirse, kendi bölümümü referans alarak konuşacağım; Türkiye' deki tüm mühendislik programlarını bir kabul edersek gerçekten iyi bir noktada. Öğretim üyesi sayısı, derslikler, derslerdeki öğrenci yoğunluğu ideale yakın. Laboratuvarları oldukça donanımlı. Şubeler ortalama 30 kişi, çok zor olan kalma oranının yüksek olduğu kilit derslerde artıyor bu biraz 50 kişileri geçiyor ama sıradan bir mühendislik fakültesinde en basit dersin şubelerinin bile 50 60 kişiden fazla olduğu görürsünüz. Teknoloji fakültesinin daha kolay olduğu, derslerin daha kolay geçildiği gibi bir algı var insanlarda çevremde çokça kez dile getirildi çünkü; dersler kolay değil arkadaşlar olması gereken ne ise o derece bir zorluğu var, farklı üniversitelerin mühendislik fakültelerinde bir çok arkadaşım var kolaylıkla karşılaştırma yapabiliyorum bu konuda. Yani kimse eksik bilgi ile mezun olmuyor, bir ders mühendislik fakültesinde nasıl anlatılıyorsa teknoloji fakültelerinde de öyle. (Bu karşılaştırmamı elle tutulur üniversitelerin mühendislik fakülteleri ile kendi üniversitem arasında yapıyorum.)

    Teknoloji fakültelerini mühendislik fakültelerinden ayıran ne derseniz;
    Teknoloji fakültelerinde, mühendislik fakültelerine göre daha fazla uygulama dersi var. Yani bir dersin teorik eğitimi ile birlikte aynı dersin ikinci bir laboratuvar dersi de var ve bu dersler her hafta farklı deneyler ile teori dersinde öğrenilenler daha da pekişiyor. Bana göre laboratuvar dersleri öğrencinin okula, bölümüne karşı olan ilgisini de arttırıyor daha fazla öğrenme isteği uyandırıyor. Bununla birlikte teknoloji fakültelerinin 4. sınıfının bir dönemi işyeri eğitiminden oluşur, bu işyeri eğitimi de bir ders yerine geçer ve bölümünüz ile ilgili iyi bir firmada mezun olmadan hemen önce 4 ay çalışmış oluyorsunuz ve daha mezun olmadan iş tecrübesi elde ediyorsunuz, bu staja ek olarak yaz stajı da var 60 günlük, tüm bunlar yan yana getirildiğinde öğrenci mezun olduğunda sektöre adapte olmuş biri haline geliyor, bilgileri teorinin ötesine geçmiş oluyor. Teknoloji fakültesinin mühendislik fakültesinden temel olarak farkı budur. Teknoloji fakültesi ile mühendislik fakültesi mezunu mühendis arasıda yetki farkı yoktur.

    Bana kalırsa teknoloji fakültelerinin bir olumsuz yönü var o da tümünün Türkçe eğitim vermesi, bu da eğer öğrenci kendi özel bir çaba harcamamışsa yabancı dil açısından öğrenciyi yetersiz bırakıyor. Bu programlara yerleşecek öğrencilere daha ilk sınıftayken ya da bilimsel hazırlık okurken dil kursuna gitmelerini öneririm o zaman bu açığı kolayca kapatırlar.

    Teknoloji fakülteleri kurulalı beş yıl oldu ve geçen yıl ilk mezunlarını da verdi, şuan birçok mezunu sektörde çalışıyor ve gayet olumlu geridönüşler var bildiğim kadarıyla. Sektörde işverenler sen Teknoloji Fakültesi mezunusun seni işe almam demiyor, insanlar bilgi birikimini yetenekleri göze alıyor çalışan tercihlerinde.

    Tercih dönemindeki arkadaşlara tavsiyem tercih etmek istedikleri bölümleri araştırsınlar, okulların web sayfalarına girsinler öğretim üyesi sayılarına, laboratuvar imkanlarına vs. göz atsınlar öyle tercih yapsınlar. İyi mühendislik fakülteleri de var kötü olanlar da, aynısı teknoloji fakültesi için de geçerli.

    Aklıma geldiği kadarıyla beş yıllık tecrübemi tarafsızca anlatmaya çalıştım, sorularınız varsa yine konu üzerinden sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkaris -- 25 Haziran 2015; 15:36:55 >




  • Teşekkürler @e.e.m ben şu ana kadar iş verenlerden kötü bir şey duymadım.Yurt dışına gittim her hangi bir sıkıntı yaşamadım.Burda garip garip yorum yapanlar var senin de dediğin gibi konu hakkında bilgisi olmayan adamlar gelip burda kötülemek için yorum yapıpta o kadar öğrencinin hakkına girmesinler.Son olarak teknoloji fakültesi mühendis eğitimi veren ve mezun eden fakültedir ve gerçekten mezunların deneyimli olarak mezun olmasını sağlayan bir fakültedir.
    Herkese iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknobarış -- 3 Ağustos 2015; 18:25:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipsdontlie555

    teknolojiyi fakültesini tercih edecek arkadaşlar dikkat etsin. şu an danıştayda 3-4 dava açılmış bu fakültenin kaldırılması için. teknoloji fakülteleri kaldırılabilir yani. iyi araştırın derim tercih etmeden önce.

    ben bütün tercihleri teknoloji fakültesi yapıcam öyle bişey olursa yakarım bu gezegeni
  • Avrupadaki karşılığı teknoloji mühendisinden çok mühendislik teknoloğu sanırım.Bir nevi teknisyen ile mühendis arası bir eleman gibi gözüküyor.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Engineering_technologist

    Mühendislikle teknologluk arası farklar hakkında linkteki wiki sayfasından alıntılar:

    quote:

    In general, the work of engineering technologists focuses on the relatively practical application of engineering principles, whereas the work of engineers emphasizes the theoretical aspects of mathematical, scientific and engineering principles. The National Society of Professional Engineers describes the difference between engineering and engineering technology:

    "The distinction between engineering and engineering technology emanates primarily from differences in their educational programs. Engineering programs are geared toward development of conceptual skills, and consist of a sequence of engineering fundamentals and design courses, built on a foundation of complex mathematics and science courses. Engineering technology programs are oriented toward application, and provide their students introductory mathematics and science courses, and only a qualitative introduction to engineering fundamentals. Thus, engineering programs provide their graduates a breadth and depth of knowledge that allows them to function as designers. Engineering technology programs prepare their graduates to apply others' designs."[1]


    quote:

    The Accreditation Board for Engineering and Technology describes the difference between engineering and engineering technology as: "Engineering and technology are separate, but intimately related professions. Here are some of the ways they differ:

    Engineering undergraduate programs include more mathematics work and higher level mathematics than technology programs.
    Engineering undergraduate programs often focus on theory, while technology programs usually focus on application.
    Once they enter the workforce, engineering graduates typically spend their time planning, while engineering technology graduates spend their time making plans work.
    At ABET, engineering and engineering technology programs are evaluated and accredited by two separate accreditation commissions using two separate sets of accreditation criteria.
    Graduates from engineering programs are called engineers, while graduates of technology programs are often called technologists.
    Graduates from engineering technology programs are often hired as engineers.
    Some U.S. state boards of professional engineering licensure will allow only graduates of engineering programs—not engineering technology programs—to become licensed engineers."[2]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuterHeaven -- 27 Temmuz 2010; 20:04:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.alimm

    avrupada ve dünyada 2 türlü teknik bölümler var
    birisi engineering fac. bu türkiyedeki mühendislk fakültesi

    diğer tecnology fac. bu da teknoloji fakültesi
    teknolojilere kafası fizik matematik gibi bilimsel konulara basmayan öğrenciler mühendisin teknisyeni olmak amaçlı yollanır.diğerine ise fizik matematik yapabilen insanlar gider.
    işte müh fakültesinden mühendis
    diğerinden inşaat mühendisliği teknolojileri teknisyeni
    çıkar orjinali böledir yani orlarda myo diye saçma sapan şeyler yok.ülkemizdeki eğitim sistemi ve isme verilen max önem insanları ada taktırdıklarından sanıyorlar ki imza yetkim olacak yada ben bir mühendis olacağım.yani adını tam koymuşlar aslında ama yeni olduğu için çoğu bilmiyor henüz.bunu araştrıabilrsin netten öğrenirsin.;)



    Şimdi bilgi verirken gidip görmeden sallamamak gerekiyor. Avrupa'da meslek yüksek okulları var. Fransızca'sı "haut école(Yüksek okul)"dür ve 3+2 sene(Çoğunda böyle. İngiltere'yi bilmiyorum) eğitim verir. Haut école mezunlarından bir kısmı üniversiteden eğitimine devam edebilmektedir(DGS şile aynı amaç). Aynı şekilde meslek liseleride vardır. Ya tercih edenler ya da 2 sene üst üste sınıfta kalanlar zorunlu olarak meslek okullarını giderler. Üniversiteye gitme hakları yoktur.Meslek lisesi mezunu olan veya olmayan herkes yüksek okullara gidebilir.

    Dönelim konumuza. Daha önceden de benzeri bir konuda yazmıştım. "Ingenieur Industriel(Endüstriel mühendis)" diye bir kavram var. Yüksek okulda eğitim görürler. Derslerinin çoğu dizayn edilmiş bir şeyi yapmaya yöneliktir. İyi halli koşullarda Avrupa'daki ortalama bir mühendis 5 sene sonunda 5000€ maaş alabilirken, ingenieur industriel olan kişi 3500€ maaş alabilir hale gelir. Mühendislik fakültesinden mezun olan mühendislerle aynı sınıftan sayılmazlar zira aldıkları eğitimde bunu göstermektedir. FEANI ve söz konusu bölümlerin olduğu ülkeler (Fédération Européenne Associations Nationales d'Ingénieurs), yüksek okul mezunu ingenieur industriel(teknoloji mühendisi ...vs) lere farklı bir ünvan vermiştir.


    Yani özetle isminde mühendislik geçsede, aldığı eğitim sonucunda vasıf olarak tasarlanan projenin uygulamasında yer alacak, mühendislerin alt kademesinde görev alacak bir yüksek okul bölümü söz konusu.

    İleride bu bölüme girenler "mühendis" kelimesi geçtiği için, eğer bilgi sahibi değillerse , hayal kırıklığına uğramaları kuvvetli ihtimal. Aynı meslek liseleri gibi hakkımız yeniyor diye tartışmalar çıkacak ama şimdiden bilgilendirilmeleri gerek




  • Arkadaşlar yorumlara bakıyorum da ne hale gelmişiz anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim memlekette herkes her işten anladığını sanır ya ya aynısını burada görüyorum.

    Ben birkaç yıllık elektrik elektronik mühendisiyim ve başta gelen üniversitelerden birinden mezun oldum. (Onun öncesinde de fenlisesi okudum onun öncesinde de anadolu lisesi ortaokul bölümü okudum). Tabiri yerindeyse yıllarca anamızı ağlattılar, bunun yanında yaz dönemlerinde zorunlu stajlar labaratuvar dersleri vs vs. Güzel bir üniversitede mühendislik kazanmanın ne kadar zor olduğunu (sayısal sıralamada ilk 5000) veya okumanın ne kadar zor olduğunu (akışkanlar mekaniği, elektromanyetik teori, diferansiyel denklemler, ileri fizik, statik, vs vs vs) sadeçe bunu çeken bilir. Bilmeyenleri de saygıya davet ediyorum.

    Bu teknoloji fakültelerinden mezun olacaklara mühendisik ünvanı verilecek olması ne kadar çok kişinin ağzını sulandırmış görüyorsunuz. Demek ki mühendislik önemli. Güzel ve zor elde edilen her şeyin değeri yüksek olduğu gibi mühendislik te böyledir. Doktorluk da böyledir. Hukuk da böyledir. Pilotluk da böyledir. Emek ve tabiki de sayısal zeka gerektirir.

    Şimdi gelelim esasa.

    Aslında kapatılan teknik eğitim fakültesi mezunlarından çok 1998 yılından sonra melsek liselerine gidip kayıt olan ve okuyan arkadaşlara sormak istiyorum. Sizler mezun olduğunuzda mühendislik yazamayacağınızı bilerek hatta meslek yüksekokulu veya teknik eğitim fakültesi hariç başka hiç bir bölüme gidemeyeceğinizi bilerek o liselere kayıt yaptırmadınız mı? Meslek lisesinden mezun olup teknikerlik okumak için oraya kayıt yaptırmadınız mı? Aileleriniz sizden "bir baltaya sap olmayacak bari meslek lisesine gitsin de eli iş tutsun" dediği için o liselere kayıt olmadınız mı? Zeki ve kaliteli bir öğrenci olsaydınız ve sizdeki ışığı gören olsaydı zaten sizi ya nomal liseye gönderirdi, ya anadolu lisesi kazanırdınız ya da fen lisesini kazanırdınız giderdiniz. Kusura bakmayın meslek lisesine kayıt olan öğrenci nin şikayet etmeye hakkı yok. Şimdi teknoloji fakültesine gidecem ben de muhendis olacam diyerek ağzınızı boş yere sulandırmayınız çünkü danıştay kararı sonrası bu fakültelerin şekli ve mezunlarının mühendis ünvanı alması maddeleri iptal edilecektir.

    Gelelim diğer bir konuya. "Bizler uygulamayı biliyoruz, meslek lisesinde uygulama gördük, mühendisler bir b.k bilmiyor, bizleri rakip olarak görüyorlar o yüzden karşı çıkıyorlar, bırakın rekabet olsun iyi olan kazansın vs vs vs" gibi cümleler görüyorum. Bunlara cevaben:

    1-meslek lisesinde gösterilen uygulamalar, oradan çıkan gitsin tekniker olsun, proje üreten mühendisin planladığı projeleri uygulasın diye öğretiliyor arkadaşlar. Mühendis eline yankeski, pense alıp kablo mu bağlayacak, lehim makinesi alıp lehim mi yapacak, cnc nin başına geçip parça mı yapacak, tornanın başına geçip işçilik mi yapacak? Hayır! (mühendislik fakültelerinde de labaratuvar var ve tahmin ettiğinizden çok daha fazla uygulama var merak etmeyiniz mühendisler de uygulama biliyor!)

    *Mühendis senin cnc tezgahında yapacağın parçayı tasarlayacak, cnc tezgahını modernize edecek, tornada yapacağın parçayı dizayn edecek, lehim yapacağın elektronik kartı tasarlayacak, kabloyu nereye bağlayacağını planlayacak, inşaatın yapı statiğini hesaplayacak ne yapman gerektiğini sana söyleyecek. Bunları da mühendislik fakültesinde aldığı teorik eğitim, iş hayatında öğrendiği pratik bilgi ve zekasını harmanlayarak yapacak. Sizler de bu direktifler doğrultusunda uygulamayı yapacaksınız.

    2- Gelelim rekabet konusuna. Az önceki cümlelerden biri de rekabet. Hemen cevap veriyorum:

    *Ebelere de jinekolog ünvanı verilsin, sağlık meslek yüksekokulu mezunlarına da doktor ünvanı verilsin, adalet meslek yuksekokulu mezunlarına da avukatlık yetkisi verilsin. Nede olsa hepsinde de ortak dersler mevcut (diyorlar ki "biz de aynı dersleri görüyoruz!" - cevap: aynı dersleri görüyorsun da aynı oranda anlayabiliyor musun???). Rekabet olsun insanlar iyi avukata gider, iyi doktora gider, iyi jinekologa gider değil mi. Herkes istediği bölüme girsin güzel ülkemde üniversite sınavı da kaldırılsın zekanın ne önemi var, önemli olan aldığın dersler zaten, üniversitedeki dersleri görünce ülkedeki herkes ama herkes yetkin doktor, mühendis, avukat olabilir zaten diploma işverenin umurunda değil, önemli olan bilgi. Değil mi arkadaşlar ?????????? Tabiki değil!!!

    Ben şahsen meslek liselerinden puan kırılmasına karşıyım. Kimseden puan kırılmasın. İsteyen istediği bölümü özgürce yazabilsin istiyorum. Zaten bu şekilde olsa bile mühendislik kazananların oranının da çok çok az olacağına eminim, her düz lisede olduğu gibi sadece bir kaç tane iyi olan kazanacaktır.

    Ancak bir mühendis olarak benim diğer meslektaşlarım gibi yıllarca bir tarafımı yırtarak sahip olduğum mühendislik ünvanının ve yetkisinin, EK PUAN ile başkalarına kolay yoldan verilmesine göz yummamı kimse beklemesin. TMMOB zaten bu yüzden dava açmıştır. Mühendis tarlada yetişmiyor arkadaşlar. TABELA DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜHENDİS YETİŞMEZ. Bunu herkes anlamalı önce.

    Sonuç olarak şu an bu fakülteler davalık, meslek lisesi mezunu olmayan arkadaşlara tavsiyem bu fakülteleri tercih etmemeleri yönünde olacaktır çünkü ilerde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Mühendis olmak istiyorsanız mühendislik fakültesi tercih edin kafanız rahat olsun.

    Ayrıca bu konu ile ilgili şu linki de okuyabilirsiniz arkadaşlar. Olumlu olumsuz bir çok görüş var. Algılamaya faydalı olabilir.

    teknik eğitim fakültesi mezunlarına mühendislik ünvanı verilmesi


    Elektrik-Elektronik Mühendisi
    İzmir.




  • http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


    Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D




  • Arkadaş ben teknoloji fakültesi 2.sınıf ögrencisiyim genel lise kontenjanından girmişim sen beim elimden nasıl hakkımı alıyosun anlamadım


    1 Bende 100 puan düşük puanla adam mühendislik fakültesine gidiyo o mühendis becerisi ve zekasına sahip ben degilmiyim yani bu ne saçmalık
    2 Biz tercihimizde ve fakülteye kayıt sırasında davanın son hali kararı kapılara asılmıştı teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi mezunları aynı
    müfredata sahip bu yüzden iki faküte mezunununda mühendis ünvanı kulanabilecek diye

    3 Bazı mühendislik fakültesi öğrencileri ilk önce puanları bizden çok düşük diye yorum yazıyor puanları açın bakın düşük olanıda var yüksek olanıda
    tercih rehberine bakın anlatıldıgı gibi bütün teknoloji fakülteleri düşük puanlarla kapatmıyor(bazılarının düşük olması sırf böyle yanlış yorumlardan dolayı olması) neredeyse tamamı başka bir üniversitede mühendislik fakültesini kazana biliyor bak tamamı demiyorum

    4 Bazıları mühendislik puanları çok düşük eskiden böyleydi şöyleydi diyolar teknoloji fakülterini kötülüyolar tercih rehberine bakmadıkları için mühendislik puanlarını teknoloji fakültesi düşürmedi mühendislik puanları düştü

    5 Bir tarafı mağdur etmek olmaz bu zamana kadar emek vermiş mühendislik fakültesi öğrencileri lütfen yazı yazarken ucunun nereye dokunacagına dikkat edin
    sizin kadar puan yapıp yanlış tercih etmiş insanların kaybolan senelerini paralarını unutmayın

    6 Teknoloji ve mühendislik fakültesi olarak bi fakülte olsun teknoloji fakülteleri kapatılsın bu zamana kadarki teknoloji fakülteleri ki 4.sene mezun verdiler onları ve okuyanları kapsamasın bundan sonra tek fakülte olsun eskisi gibi

    7 Aynı üniversitede teknoloji fakültelerinin puanlarının daha düşük olması bu tip anti reklamlardan kaynaklanıyor ve tmmob yüzünden

    LÜTFEN YORUMLARIMIZA DİKKAT EDELİM ŞUAN OKUYANLARI UNUTMAYALIM KARAR ÇIKSA BİLE BUNDAN SONRA TERCİH EDECEKLERİ ETKİLEMELİ Kİ
    HERKES ONA GÖRE TERCİH YAPAR SORUN KALMAZ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KAPATILIR ÖĞRENCİLERİ MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİNE KAYDIRILIR OLAY BİTER ZATEN ŞUAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİ SAYISI AZ SIKINTI OLMAZ ZATEN PUAN YETİYOR SIKINTI YOK Kİ ADAMIN LYS PUANINA GÖRE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE KAYDIRILIR HEMDE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN PUANI DÜŞÜK MÜ YÜKSEK Mİ ANLARIZ ŞİMDİ YARI YOLDA BANA VAZGEÇTİK SENİN ELİNDEN DİPLOMAYI ALIYORUM DİYEMEZ Kİ HUKUKUN EN TEMEL KURALIDIR VERİLEN HAK GERİ ALINAMAZ




  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum...Büyük hedefleri olan mühendis adayları işe her yönüyle hakim olabilmesi için teknoloji fakültelerini seçmeli yine söylüyorum devir artık değişti şirketler artık uygulaması yüksek mühendisler bekliyor...
  • Bu ay itibari ile YÖK tüm davaları sonuçlamış olup mühendislik fakültesi mezunu ile teknoloji fakültesi mezunu eşdeğerdir açıklamasını yaparak noktayı koymuştur. (Aşağıda link verilmiştir)

    Teknoloji fakültesi 2 yıl önce ne olduğu bilinmeyen, imza yetkisinin olmadıkları konuşulan, mühendis sayılmadıkları, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından "hak yiyen" olarak eleştirilip beğenilmeyen ancak 2014'ten itibaren yavaş yavaş mühendislik fakültelerinin teknoloji fakültelerine dönmeye başladığı öngörülen fakülte türüdür.

    Amacının masa başında oturan akıllarına uygulamaya dönüşmemiş tonlarca formül sokulmuş mühendisler değilde araştırma, geliştirme ve uygulama yönlerinin ağır bastığı aynı zamanda 2014 itibari ile "teorik eğitimlerinin mühendislik fakülteleri ile aynı şartlara getirildiği" fakültedir. 5 yıl sonrasında mühendislik fakültesi kalmaması olası ve olması gereken durumdur. 2011 itibari ile yerleştirme puanlarına bakmanız halinde mühendislik fakülte puanlarının her sene düşüş içerisindeyken teknoloji fakültelerinin artış içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Bu sistem artık Avrupa ülkeleri "teknolojisinin" nasıl bu denli geliştiğine özenerek bakan mühendisler değil, ülkesine Avrupa teknolojisini getirecek mühendisler yetiştirmektedir. Sanayinin dev markaları da teknoloji fakültelerine destek vermektedirler. Sanayinin desteği bu kadar ile kalmamış olup teknoloji fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu diplomalarını almadan iş bulmuşlardır. Teknoloji fakültelerinde eğitim ise öğrencilerin geleceğini ışık tutmaktadır. İlk dönem teorik ders görüldükten sonra diğer dönem bu teoriyi uygulamaya dönüştürme sistemi öğrencilerin daha okurken iş verenler tarafından aranan "deneyim-tecrübe" kazanmalarını sağlamaktadır.

    Ayrıca Teknoloji Fakültelerine MTOK(Meslek lisesinde okuduğu bölümün mühendisliğine devam eden) kontenjanı ile öğrencilerde girebilmektedirler. Ancak bu öğrenciler teknoloji fakültesine düz, anadolu ve fen liselerinden gelen öğrencilerin seviyelerine yetiştirilebilmeleri için "zorunlu" bilimsel hazırlık programı ve "isterlerse" bu programın yanında "aynı yıl içinde" İngilizce hazırlık alabilmektedirler. Bu hazırlığı geçen öğrenciler bir sonraki sene MTOK imajından kurtulup Teknoloji Fakültesi 1.sınıf kontenjanına dahil edilirler. Bu konuda dez avantajları ise aynı yıl girdikleri Teknoloji fakültesi öğrencileri 2.sınıfa geçerken onların 1.sınıfa geçerek 1 yıl kaybetmeleridir. Ancak bu 1 yılda gerekli teorik temeli atmaları ileri sınıflarda teorik mühendislik derslerinden zorlanmamaları için oldukça önemlidir.

    KISACA;

    + yönleri: Teorik dersleri uygulamaya dönüştürmeleri. Bu sayede uygulamaya yönelik oldukları için sanayinin istediği mühendisler olmaları. Tecrübe kazanımlarının daha fazla olması. (Mühendislik fakültesi mezunları bu açığı 1-2 yıl firmalarda çalışarak halledebilir.)

    - yönleri: İngilizce yeterliliklerinin düşük olması. (İsteyen öğrenci eğitim süresi içinde İngilizceyi kendisi halledebilir)


    YÖK tarafından yapılan resmi açıklama 2. sayfa bkz:http://www.tf.sakarya.e...sdegerlik-metni-pdf.pdf


    Burada takım tutar gibi fakülte tutan kişilere itibar etmeyin. Size engel olanlara inanmayın. Resmi sitelerden, bitiren öğrencilerden, üniversiteleri arayarak bilgi alın geleceğiniz için asla çekinmeyin.

    Teknoloji fakültesine gidecek öğrencilerin laboratuvar ve atölyeleri gelişmiş üniversiteleri tercih etmelerini öneririm.

    @MertGun kardeşimden alıntıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 2 Aralık 2014; 2:16:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aella2084

    Ben bişey sormak istiyorum. Şimdi teknoloji fakültesiden mezun olan teknisyenin bir mühendis gibi imza yetkisi varmı?






    Trollemeye çalışma boşuna @aella2084

    Devletin mühendis yetiştirmek için açtığı fakülteden (ki 2015 yılında ABETE kendilerini ıspatlayacaklar)

    sen nasıl oluyorda kendini bu kadar küçük düşürebiliyorsun

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MF4(SAYISAL MÜHENDİSLİK PUANI) İLE TERCİH EDİLEN VE MÜFREDATI MÜHENDİSLİK MÜFREDATI OLAN

    MÜHENDİSLİK DİPLOMASI VEREN ,TEORİĞİN YANINDA UYGULAMASINIDA VEREN ,SANAYİCİLERİN ISRARLAR İSTEDİĞİ,BU SENE İLK MEZUNLARINI VERMİŞ OLAN

    ÖĞRENCİLERİ DAHA 3. SINIFTAYKEN İŞ TEKLİFİ ALAN,%30mtok %70 İ GENEL LİSE KONTENJAINYLA GELMİŞ

    İMZA YETKİSİ OLAN(Kİ BUNU ARTIK TROLLEYEMESİN İSTEYEN TMMOB Yİ ARAYARAK ÖĞRENEBİLİRLER) FAKÜLTELERİDİR.




    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEZUNU MÜHENDİS =GELECEĞİN MÜHENDİSİ




    VE GEREKLİ BELGELERİ DAHA ÖNCEKİ CEVAPLARIM DA

    LİN OLARAK VERDİM.


    ARKADAŞLAR BURDA @aella2084 YAPTIĞI GİBİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN İMAJINI ZEDELEMEYE ÇALIŞANLARA İTİBAR ETMEYİN

    GERÇEK BİLGİLERİ LÜTFEN TERCİH EDECEĞİNİZ ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİ İŞLERİNİ ARAYARAK ORDAN ALIN.

    @ aella2084 SEN VE SENİN GİBİLERE İNAT NE ÖSYM SINAVINDA Kİ HAKKIMI NEDE 4 SENELİK MÜHENDİS MÜFREDATI GÖRDÜĞÜM TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN HAKKINI

    YEDİRECEĞİM SİZ TROLLEMEYE ÇALIŞIN BEN DOĞRULARI YAZACAĞIM


    UNUTMAYIN ŞUAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI DAHA FAZLA OLDUĞU İÇİN BÖYLE ANTİ REKLAM YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

    SİZ LÜTFEN ALDIRIŞ ETMEYİN GERÇEK BİLGİYİ GEREKLİ KURUMLARI ARAYARAK ÖĞRENİN.






    GEREKLİ LİNKLER

    http://www.aa.com.tr/tr/haberler/357226--teknoloji-fakultesi-mezunlari-muhendis-olabilecek

    http://teknoloji.sdu.edu.tr/tr/haber/teknoloji-fakultesinden-emo-isparta-temsilciligine-ziyaret-10144h.html

    http://teknoloji.aku.edu.tr/yok-un-muhendislik-karari/

    http://tf.gazi.edu.tr/posts/view/title/sikca-sorulan-sorular-1989 (kararın kendisine ulaşabilrsiniz linkten)

    http://www.youtube.com/watch?v=ttIevizOeFc










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 13 Aralık 2014; 4:54:27 >




  • King_Leoric31 kullanıcısına yanıt
    Yıl 2015 olmuş diyor yeni açılmış ve geleceğin mühendislleri yetiştirecek olan fakülteleri niye savunuyorusunuz diyor.Hayır 2009da kurulan fakültelerle ilgili ne oldu da fikrimiz değişecekti ne bekliyodun ki

    Şuan teknoloji fakültesindeyim ve burda senin gibi yalan söyleyen insanları çok kolay ayırt edebiliyorum.Sen teknoloji fakültesi hakkında bişey bilmiyosun ki gelmişsin sağdan soldan duyduğun bilgilerle bişeyler söylemeye çalışıyosun.

    Halen teknik eğitim fakültesi uzantılı diyor yahu neden bilgisizce yorum yapıyosun senin teknik eğitim dediğin mühendislik puanıyla filan almıyordu.
    Teknoloji fakültesi ki okuduğum ve herşeyini bildiğim fakültedir bidaha yazayım

    Teknoloji fakültesi mf4 yani mühendislik puan türüyle öğrenci alır.
    Mtok bölü ayrı genel lise kontenjanı ayrıdır meslek lisesinden gelen yani MTOK bölümü öğrencileri direk mühendislik müfredatından başlamazlar adamlar sınavda mf4 puan türüyle tercih yapmalarına rağmen MTOK puan türünden tercih yaptıkları için tabi biraz daha puanları düşük 1 sene boyunca sadece fizik kimya ve mat dersleri alılar ve sınava tabi tutulurlar eğer geçerler ise mühendislik müfredatına başlarlar.
    Teknoloji fakültelernin genel lise kontejanından gelenler zaten MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİDE kazanabiliyolar ki bende öyleyim.

    Ve hocalarımın hepsi mühendis Teknik eğitim hocaları filan değil.Daha ne kadar teknoloji fakültesi mezunu gördünde vizyonu hakkında yorum yapıyosun hem sen kimsinde bizim vizyonumuzu ölçeceksin.


    Bazı yerlerde mühendislik fakültesinden teknoloji fakültesine öğrenci geçişleri bile başladı adamlar gerçeği gördüler.

    O yüzden artık anti reklam işine yaramaz boşuna uğraşma


    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSİ=GELECEĞİN MÜHENDİSİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 23 Aralık 2014; 21:52:35 >




  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    inş dostum itü odtü dısında eğitimler kötü cidden
  • Kendisiyle bu kadar çelişen bir yorum daha önce görmemiştim.Hayır bir forumdayız her hangi bir konu hakkında yorum yapmak kadar doğal bir şey olamaz.Neden saçma sapan triplere giripte "savunmaya geçeceksiniz " gibi kendini komik bir duruma düşürecek yorum yaparlar anlamam.Biz burda konu hakkında yorum yapıp düşüncelerimizi ve dahada önemlisi gerçek hayatta gördüklerimizi aktarırken savunma yapmış oluyoruz da senin yaptığın yorum ne oluyor?
    Ayrıca kimsenin savunma filan yaptığı yok savunma yapmak ayrı bir şeydir.Algı yönetimi yapma :D
    Teknoloji fakültesinin savunmaya ihtiyacı yok ki sadece senin gibi burda söylediklerimizi zerre anlamayan,kendi fakülte adı haricinde mühendis eğitiminin verilemeyeceğinin sanan,dünyada mühendis eğitiminin kriterlerini bilmeyen,mühendisliği eğitimini sadece teorik sanan,mühendislik fakültesi mezunu olupta gerçek hayatta aldığı derslerin eksik kaldığını anlayan,iş verenlerin bıktığı insanların yanlış bilgilerle tercih etmiş ve edecek olan arkadaşlarımıza doğru yolu gösteriyoruz.

    Bu konuda en çok yorum yapan benim hadi bir kere göster ki ben sadece "mühendislik fakültesinin teorik eğitimi iyi teknoloji fakültesinin uygulaması iyi" diye bir yorup yapmışmıyım.

    Her zaman söyledim söyleceğim de Teknoloji fakültesi teorik yönden mühendislik fakültesinin aldığı dersin aynısı alır uygulama yönünden mühendislik fakültesinden daha fazla uygulama yapar.Benim bu dediklerimi anlamayacak heralde yoktur.


    Teknoloji fakültesi bakanlar kurulu ile kuruldu.MÜDEK ve ABET'in kriterlerine göre kuruldu.MÜDEK VE ABET (Mühendislik müfredatını belirleyen kuruluşlar)

    Ve en önemlisi mühendis olarak mezun verdi yurt dışında bile sıkıntı yaşamayan bu fakülte öğrencileri nedense komik olarak halen senin gibi işi bilmeyen kişiler tarafından burda eleştirilir.
    Bu kadar komik duruma düşmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 7 Ağustos 2015; 16:59:39 >




  • cwr kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun açıklama yapmayacağım ben de, uygulamadan kastedilen o değil açıkçası. Küçümseyici cümlelerle ciddiye alınacak bir yorum yapmış olmuyorsunuz. Açın bakın AKTS formlarına neler anlatılıyormuş, dersin sonunda öğrencinin ne tür özellikler kazanması bekleniyormuş. Ayrıca ders sayılarını da inceleyin, kredi miktarlarına bakın uygulama derslerinin normal teori derslerine ek olarak konulduğunu ve teknoloji fakültelerinde daha fazla ders verildiğini göreceksiniz.

    Sizin yaptığınız gibi taraflı bir cevap vermek istemiyorum teknoloji fakültesi mükemmeldir mühendislik fakültesi berbattır diyemem. Bu ülkede mühendis ünvanı almak çok kolay halkın gözünde de pek değeri yok mühendis olmanın. Bu eğitimi hakkıyla veren yerin sayısı da bir elin parmağını geçmiyor malesef. Mühendislik fakültelerinde olduğu gibi teknoloji fakültelerine de her yıl yenileri ekleniyor ama öğretim elemanı açısından oldukça yetersiz, oturmamış çok yer var buralardan tam anlamıyla mühendis yetişmesi beklenemez ama sadece teknoloji fakültelerinin sorunu değil bu.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.