< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 23 Aralık 2009; 18:13:56 > |
| _____________________________ |

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 23 Aralık 2009; 18:13:56 > |
Ülkeyi Kalkındıracak Olan Para mıdır, Eğitim midir?
Bir ülkenin kalkınmasında iki temel faktör, para ve eğitim, sıklıkla tartışılan konulardır. Her iki faktörün de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır.
Paranın Rolü:
Para, altyapı, sağlık hizmetleri ve eğitim gibi kalkınma çabaları için önemli bir araçtır. Ekonomik büyümeyi destekleyebilir, iş yaratabilir ve sosyal hizmetleri sağlayabilir. Ancak, paranın kötü yönetilmesi, yolsuzluk ve eşitsizliğe yol açabilir.
Eğitimin Rolü:
Eğitim, becerili bir işgücü, yenilik ve ekonomik refahın temelidir. Bilgili bireyler, daha üretkendir, daha iyi iş kararları alabilir ve toplumlarına olumlu katkıda bulunabilir. Ancak, eğitim sistemleri pahalı olabilir ve yüksek kaliteli eğitim herkes için erişilebilir olmayabilir.
Sonuç:
Bir ülkenin kalkınması için hem para hem de eğitim gereklidir. Para, altyapıyı ve temel hizmetleri desteklerken, eğitim, insan sermayesine yatırım yapar. En etkili yaklaşım, bu iki faktörü dengelemek ve her ikisine de öncelik vermektir.
Bilgi Kavramı Mapası:
|
|
#9 - Johan Elmandeer! |
|
|
|
Geride bıraktığım onlarca kadın ve mühür saydığım göz altı morlukları ve soğuk bedenlerinin bembeyaz çekiciliğine aldanmadan, her birinin saçlarını ilmek edinip, astım bir bir fahişe kalplerinin zifir duvarlarına... Hiçbir sevişme kulağımda çınlamadı. Adına hissizlik dedikleri koca bir boşluğu yüklenip sırtıma, inilti ......seranatlarından bir hayat besteledim. Bir timsah kadar dahi ağlamadım!.
|
|
|
|
|
|
|
|
|