Şimdi Ara

Flavor Wave ve Sinbo 5002 mucize fırın incelemeleri!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
4
Favori
106.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Hem internet üzerinden, hem de amerika'daki sitesindeki yorumlardan faydalanarak iyice araştırıp aldım bu aletten,
    Yaklaşık 10 gündür de kullanıyorum. Gerçekten de çok faydalı, izlenimlerimi şöyle sıralamaya çalışayım:

    1. Öncelikle hiç koku ve duman yapmıyor, bence bu en büyük artısı.
    2. Gerçekten de kısa bir zamanda pişiriyor, bahsedildiği gibi buzluktan çıkarttığınız eti bile yarım saatte pişiriyor.
    3. İçine ne koyarsanız koyun, rahat bir şekilde, yemeğin ne zaman hazır olacağını görebiliyorsunuz.
    4. İç hacimi çok geniş, alt rafta da olsa, üstte de olsa etleri çok lezzetli pişirebiliyor.
    5. Camı çok ağır, aman buna dikkat, musluğun altında falan yıkamaya kalkarsanız elinizden kayabilir ve kırılabilir, camı kalın olsa bile cam sonuçta.
    6. Gerçekten de iri bir alet, mutfakta çok yer kaplıyor.
    7. Yurtdışından gelmiş olsa bile üzerinde Türkiye'deki bir firmanın garanti belgesi mevcut ve 2 sene garantisi var.
    8. Amerika'daki sitesinde ilgiliye sorduğumda bu aletin Amerika'da üretildiğini söylemişti, fakat diğer bütün elektronikler gibi bunun üzerinde de "Made in China" yazıyor :-)

    Sonuç olarak gerçekten de bu kadar paraya değecek bir alet diyebilirim. Ben çok memnunum, almak isteyenleri az da olsa aydınlatabildimse ne mutlu bana...
    Sormak istediğiniz ilave bilgiler varsa söyleyebilirim.

    Olcay




  • Yaklaşık 5 yılı aşkın süredir kullandığımız ve daha kaliteli olduğunu düşündüğüm BMS Kombinin "Borcam" versiyonu gibi geldi. Bize daha piyasada yokken prototip hediye olarak geldi. İlk çıktığında da 500TL civarı bir fiyatı olduğunu duyuyorduk. Hatta BMS bu versiyonu güncelledi ve alt aksamı daha kaliteli modeli çıkardı.

     Flavor Wave ve Sinbo 5002 mucize fırın incelemeleri!


    Et, balık, tavuk ürünleri ve bazı hamur ürünleri (börek, çörek, vs.) ile çok güzel sonuçlar veriyor. Izgara üzerindeki et ürünlerinin üzerine baharat ve suyunu bırakan sebzeler konursa yumuşaklık ve lezzt daha rahat sağlanır.
    Ama bayanlar kek yapmaya kalkmasın bence, çünkü boyutu ne olursa olsun ısı direk ve küçük bir yerden geldiği için Dik bir Kukuleta şeklinde pişiyor

    Üstte özel bir ışın felan geldiğine inanmıyorum, döner havalandırma ve eski usul sac fırınlardaki ısıtma telleri var. Reklamlarda da Flavor Wave de aynı teknoloji olduğunu gördüm.

    Üst kısmına pişen ürünlerin yağları sıçrıyor ve bu kısmı temizlemek öyle kolay değil. Bu tercihi şuna benzetelim, su arıtmalı elektrik süpürgesini her kullanımda temizlemekten hoşlanmayan bayanlar bu ürünü kullanışsız bulabilir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    ... Ancak cihaz çepeçevre cam olduğundan hem kazalara karşı korumasız, ..... 149TL normal bir fiyat, ama bence normal fırın varken neden bu cihaz alınsın ki?


    Dışı çok ısınıyor tehlikesi yadsınamaz. Normal fırın vurgusuna aynen katılıyorum, fakat ben üniversite döneminde kullandım üniversite öğrencileri ve bekarlar için iyi bir tercih olabilir.

    Beğenenler güle güle kullansın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 26 Eylül 2009; 12:39:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    Merhaba Arkadaşlar,

    Ben ısıtma bölümünün gıdalara verdiği radyasyon kısmına takıldım. Acaba infrared ışıma yoluyla verilen radyasyon miktarı hangi boyutta. Bu tip infrared sistemli cihazlar dünyada, genellikle endüstriyel malzemeleri, bilhassa dönen makina merdanelerini ısıtma amaçlı kullanılmaktadır.
    UFO tipi sobalardan işyerinde kullanan biri olarak, yakınında durulduğunda başağrısı yaptığını bizzat yaşadım. İşin içine gıda girdiğinde biraz daha araştırıcı olmak gerekmezmi?
    İnfrared ısı teknolojilerinin gıdalar üzerindeki radyasyonel zararlarını araştıran kimse oldumu? Eğer varsa paylaşırsa çok sevinirim. Zararlı değilse bende hemen almak istiyorum.

    Saygılar,


    şimdi yazılan yorumların çoğunu okudum bu infrared radyasyon olayı ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum kafalar karışmış gibi.

    Öncelikle infrared (IR) dediğimiz olay uzun dalga boyu olan (750 - 100 µm) elektromanyetik dalgadır. insan gözü yaklaşık 400-700 nm arasını görebilir bu nedenle IR insan gözü ile görünmez. aslına bakcak olursak IR ve bizim ısı dediğimiz hadise aynı olgudur. Isı IR dalgaları ile iletilir. Bu ne demek aslında normal fırınlar, soba, yanan odun, güneşin kendisi hatta insan vücudu bile bir IR kaynağıdır (Termal kameraların çalışma prensibini okursanız belki biraz kafanızda canlanabilir). Bir cisim ısı yayıyor ise IR var demektir. Dolayısı ile IR radyasyon ismine aldanıp içinde radyasyon geçiyor bu zararlı öldürür falan filan demek yanlış. Asıl zararlı olan ultraviyole-xray gibi yüksek enerjili elektromanyetik dalgalardır ve kaçınılması gerekenler onlardır. Bu konuda daha fazla teknik detaya girip kafaları karıştırmayayım işin özeti bu.

    Gelelim sebebi ziyaretimize; Bu fırınlarda normal fırın ile aynı prensipte rezistans kullanarakçalışıyor ve yani gıdalar açısından acaba kansermi yapar falan filan gibisinden korkmanıza gerek yok ( tabi gıdaları yakıp kimyasal bozunmaya sebep olmamak kaydı ile). Bu fırının normal fırından farkı sadece sıcak havayı içerisinde sirküle ederek pişirmeyi hızlandırıyor o kadar.

    Böyle durumlarda hemen radyasyon kanser vs diye yeni teknolojilerden korkmamak lazım asıl olan araştırıp görebilmek.

    Umarım içiniz biraz olsun rahatlamıştır.

    saygılar selamlar




  • Herkese Merhaba,

    Yorumlara bakarak Migros'tan 1 tanede ben aldım, 59 TL'ye. Izgara olarak dikdörtgen şekilli rezistanslı, kapaklı, klasik ve basit bir alet kullanırdık. Bu aletin etleri daha lezzetli pişirdiğini düşünürdüm, Sinbo'yu deneyene kadar. Tavuk pirzolaları aynı anda her ikisi ilede pişirdik. Sinbo'dan çıkanlar daha lezzetli gibi geldi.
    Üst kata tavukları yerleştirdik, alta sebzeleri. İlk 10 dk.da üzerleri kurudu, sonraki 10 dk.da sulandı ve 25 dk. da piştiler.
    Önce birazcık sıvı yağa buladığımız 8mm kalınlıkta dilimlenmiş patates, kabak, domates, patlıcan, kırmızı biber biraz daha geç pişti. Özellikle şunu belirteyim;
    Daha önce tavada kızartma yapardık. Patlıcan, patates, kabak, biber ve üzerine domates sosu.
    Sinbo'dan çıkanları bir salata kasesine döküp karıştırınca yağ emmemelerine rağmen lezzetleri aynen önceden yaptığımız kızartmalar gibiydi.

    Fırın yuvarlak bir halojen ampul ile ısıtıyor. Zamanla bu şeffaf ampulün üzeri karartan bir tabaka ile kaplanırsa, pişirme performansı düşecektir.
    Bunun olmaması için şunu tavsiye ederim.
    Pişirme bittikten sonra içini çalkalayıp temiz su koyuyoruz. Deterjan katarak ısıtıyoruz. İçindeki su hava hareketi ile dönmeye başlıyor ve içeride bir buhar oluşuyor. Bu buhar camdaki kirleri yumuşattığı gibi, halojen lamba yüzeyinide yumuşatacaktır. Bir nebze birikmeye mani olabilir.
    Zamanla birikme olursa, metal kapağı sökerek alkollü pamuk ile lamba itina ile temizlenebilir diye düşünüyorum.

    Ben aldığıma çok memnunum. Evde balık pişiyor, kayda değer olmayan çok hafif bir koku oluyor.
    Özellikle iri et, balık ve köfteler için ideal bir alet. Ufak tefekleri dizmek uğraştırıyor.

    Alacaklara tavsiye ederim.




  • Dün kek denemesi yaptık. çizelgede belirtildiği gibi 150 derecede ve 20 dk. ayarladım. süre bitiminde kabarması iyi idi ama dışının pişmiş görüntüsüne rağmen içi pişmemişti. tekrar aynı derece ve dk.da pişirdim hala içi pişmemiş idi, son olarak 200 dereceye getirip 10 dakika daha tuttum ama nafile dış kısmı kararmasına rağmen içini bir türlü pişiremedik. sonunda pes edip malzemeyi olduğu gibi çöpe attık. (tv reklamında 8 dakikada pastanın kekini pişirdiğini söylüyordu demekki doğruluk payı yok). Geçen haftada pilav denemesi yapmıştım. 200 derecede 30 dakika geçmesine rağmen pirinç suyunu çekmemiş ve akıbetide kek gibi olmuştu. Anladığım kadarı ile bu aletlerde sıvı yemek yapmayacaksın sadece kuru malzemede başarılı. çünkü daha önceki denemelerimde tavuk, patates ve dondurucudan çıkan tavuğu 20-25 dakika gibi bir sürede ve gayet başarı ile pişirmişti. Almayı düşünen arkadaşlar Sadece ızgara olarak düşünüyorlarsa alsınlar derim. bunun gerisinde öyle fırın gibi her istediğinizi pişirmiyor.




  • Benden başka yazan olmamış gerçide :)) denediklerimi yazayım dedim, almayı düşünüpte yorum arayan arkadaşlara faydalı olacaktır eminim, bende bu sitede yorumları okuduktan sonra gidip aldım :))

    kestane pişirdim, fırında yaptığımda soğuduktan sonra taş gibi oluyodu kestaneler, sinbo da pişirdim enfes oldu.. tabii hem alt hemde üst teli kullandım pişirirken, 15 dakikada üst teldekiler pişti, alttakiler tam olmamıştı sonra alttaki teli yukarı aldım 5 dakika daha çalıştırdım onlarda pişti.. alt ızgarada hava akımı rahat olmadığından daha yavaş pişiriyo sanırım..

    sabah kahvaltısı için ekmek dilimini yağladım, üstüne sucuk dilimleri dizdim üstünede kaşar peynir koydum, üst tele dizdim, 6 dilim ekmek aldı, 3 dakikada kaşarlar eridi ve ekmekleri çıkardım, normalde fırında yarım saate yakın durupta hazır olan ekmekler 3 dakikada hazır ve nazır soframda yerini aldı :)

    biraz öncede orta boy çipura pişirdik, üst telde 2 çipura 15 dakikada pişti..

    özetle ben aldığım üründen çok memnun kaldım, kesinlikle tavsiye ediyorum :)




  • http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=43989

    Bir Hortta benden. Bunca senedir kullanan arkadaşlar bir kenara kaldırıp attılar mı hala kullanıyorlarmı?
    Bu fiyata alınır mı?
  • TV'de tanıtımını gördüm. Baya iyi bir alete benziyor. TV'de ve internet sitelerinde 249 liraya satılıyor; ancak birkaç sitede 149 liraya satılıyor. Ürün hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
    http://www.flavorwave.org

     Flavor Wave ve Sinbo 5002 mucize fırın incelemeleri!




    Edit: Sinbo 5002 kullanıcısı arttığı için başlığı değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 6 Ekim 2009; 19:44:10 >







  • çok güzel alet yahu. tv de her çıktığında izliyorum
    ama bu resimdeki orjinalinden farklı sanki

    bence hemen almamak lazım biraz yaygınlaşsın..
    kesin o ışınlar dalgalar sağlığa zararlı diye haber çıkarırlar..

    edit:
    http://www.amazon.com/As-Seen-On-TV-FLAVORWAVE/product-reviews/B00021REP6/ref=cm_cr_pr_link_2?ie=UTF8&showViewpoints=0&pageNumber=2
    şurdaki yorumlar genelde iyi ama en altta gibi çok aşırı sıcaklık veriyor bu da proteinin yapısını bozuyor..et pişince deri ayakkabı gibi oluyor demiş(kayış gibi olmuş derler bizim oralarda)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 27 Temmuz 2009; 14:20:25 >




  • Bence bu üründe diğer bütün doğrudan satışla satılan ürünler gibi işe yaramazdır.
    Bir ürün mağazalarda satılmıyorsa kesinlikle fiyatının hakkını verecek bir ürün olmadığındandır.
    Forumlarda sonic blade swivel swepper gibi ürünleri alıpta memnun olmayan bir sürü insan var. Bence ürün almak isteyenler bunları iyi düşünmeli.
  • Şu doğrudan satış ürünlerini alırsam,
    tribinlerdeki seyircilerden bir farkım kalmaz diye düşünüyorum.

    Piyasaya düştüğünde benzerini almak daha mantıklı.
  • fırın benimde dikkatimi çekti..
    149 tl demişsiniz hangi sitede bu acaba yazarsanız iyi olur ..
    pm de atsanız olur
  • Fazla merak etmenize gerek yok sinbad pardon sinbo dan isteyin gelsin hemde üçte bir fiyatına SİNBO:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hs37 -- 8 Ağustos 2009; 17:24:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quattro_tr

    Bence bu üründe diğer bütün doğrudan satışla satılan ürünler gibi işe yaramazdır.
    Bir ürün mağazalarda satılmıyorsa kesinlikle fiyatının hakkını verecek bir ürün olmadığındandır.
    Forumlarda sonic blade swivel swepper gibi ürünleri alıpta memnun olmayan bir sürü insan var. Bence ürün almak isteyenler bunları iyi düşünmeli.

    +11111111111
    Bana göre birşey televizyondan çalışıyorsa kesin işe yaramaz birşeydir...
  • TV izlemediğim için hiç reklamını görmedim. Ancak cihaz çepeçevre cam olduğundan hem kazalara karşı korumasız, hem de ısı yalıtımı yönünden başarısız görünüyor. Yani sıradan fırınlara göre çok daha fazla elektrik tüketeceği ortada. 149TL normal bir fiyat, ama bence normal fırın varken neden bu cihaz alınsın ki?
  • evet sinbo bunun aynısını yamış zaten :D:D
    http://www.hepsiburada.com/sinbo-sco-5002-konveksiyonel-firin/productDetails.aspx?categoryid=231596&productid=mtsinsco5002
    buradan bakabilirsiniz ama daha ucuzuda bulunabilir sanıyorum
  • ölmeden konuyu dirilteyim istedim. arkadaşlar almayı düşünüyorum sinboyu, var mı olumlu olumsuz tecrübesi olan? hava sirkülasyonu (konveksiyonel transfer) olduğu için ısı dışarı kaçamadan içerideki malzemeye geçiş yapıyor. normal bir fırına göre daha tasarruflu olduğunu tahmin ediyorum. ürünün avantajı gerektiğinde 1-2 kişilik yemeği kolayca hazırlamak ve alt alta farklı besin gruplarını aynı anda pişirebilmek. tavadaki direkt temaslı pişirmeye göre daha sağlıklı ve lezzetli olacağını tahmin ediyorum. siz ne dersiniz?
  • Biri alıp denesede bizde alsak sinbo almak daha mantıklı.
  • evet bekliyoruz acil ihtiyacı olan biri kendini kurban etse de biz de nedir ne degildir anlayip arkadan dalsak, biri girsin biz her turlu gireriz evelallah :)
  • merak ettiğim tv reklamlarında kızıl ötesi işıkla pişmeye yardımcı olur falan dio eğer bunda varsa sinboda kesin yoktur o özellik hoş bu üründe varmı nasıl bişey mikro dalga gibi bişeymi bunları araştıran veya bilen bi arkadaştan yararlansak çok iii olacak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.