Şimdi Ara

(2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
13.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba.

    [ 1 aralık 2008, ikinci pil süresini testi

    aşağıda yazdığım tüm ayarları kıstıktan sonra -ekran parlaklığı en düşükte, arka ışık süresi 20 saniye (10 saniye cok az oluyor)- coverflow ozelliği kapalı, ana menude preview özelliği iptal, ikinci full pil testine başladım.

    pazar günü saat 15:15-15:30 arasında dinlemeyi açtım. ses maksimuma yakı, 3-4 derece altta idi, volume limit ise sonuna kadar seçilmişti. cihazın şarjı bugün sabah saat 10:00 kadar dayandı.

    18,5 saat dayandı. daha ikinci full sarjında olduğundan daha ilerleyen zamanlarda toparlanacaktır. full play sırasında cihazı çok kurcalamadım, ama arada yanıma aldım, sevdiğim albumlerin, sevdigim parcalarını repeat one yaptım, cihaz hic susmadı, ya repeat one, ya repeat all'de idi.

    pil süresi resmi verilerde 24 saat gözüküyor, aradaki 5,5 saat farkın nedeni ne olabilir.

    1- cihaz yeni, bir süre sonra pil süresi daha iyi sonuç verecektir, 20 saati geçmesini bekliyorum, en azından 19 u.
    2- kullandığım mp3ler, orjinal cdlerden 320kps olarak rip edilmiş, en yüksek kalitede mp3ler. resmi testlerde sanıyorum daha düşük formatlar kullanılıyor, bununda etkisi vardır.

    sarj olma zamanına gelince, full bitmeye cok yaklaşmıştı, 18,5 saatin sonunda, alet açılmıyordu, hatta uyku durumuna bile geçmiyordu, hemen takın diyordu. sanıyorum en sonunda kapandı ve hard disk moduna geçti. (ekranda bir elma işareti çıktı.) dolma zamanıda su anda 2,5 saati geçti ama hala doluyor, sanıyorum bu tarz full bitimlerden sonra en az 2,5 saatte sarj olacak.

    genel olarak memnunum, creative zen ile mukayese edince, segmentinde gayet tatmin edici bir zaman. 3. pil testine bugun baslayacagım.

    [ 30 kasım 2008, ilk güncelleme olan pil süresini testimi yazayım.

    arkadaşlar merak etmeyin pil süresi öyle bazılarının yazdığı gibi kötü değil. cumartesi günü ilk defa cihazın pil süresini test etmek istedim. unutmayın, daha ilk sajları ve hiç kullanılmadı. Cumartesi saat 18.00 gibi, (daha erkende olabilir) full sarj olmuş halde, usb baglantısını sonlandırıp, kulaklığı taktıktn sonra, 250 parcadan olusan bir playlist'i repeat all -hepsini tekrar et- diyerek çalmaya başladım. bu sabah saat 12:00 itibariyle sarjina baktıgımda en dipteydi ama calmaya devam ediyordu. yani 18 saat aralıksız mp3 play yaptı. burada bazı detaylar var.

    1- cihaz daha yeni, sarjı ve pili 3-4 defa doldur bosalttan sonra daha iyi olacaktır diye dusunuyorum.
    2- test sırasında hic video acmadım. sadece duz play islemis, 4-5 kez acip hangi albumde oldugunda baktım.

    pili hesaplı kullanmak icin bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor bunlar önemli

    1- coverflow ozellgini kapattım. (bu ozellik nedir, ipod umuzu yan yatırdıgımızda, eger bir sarkıyı dinliyorsak veya music menusunde isek, ipod umuza koydugumuz albumler -diyelim 10 tane album var, kapaklarını da mp3lere kayıtlı- bunları kapakları yatay ekranda geliyor. bunlar arasında gezinebiliyoruz. ipod ekranının düzelttigimiz zaman ise tekrar 'now playing', su anda calan menusune donuyor. bu islem bir hesaplama gucu gerektiriyor, sanıyorum arka ışık sönmüşken ve biz sadece müzik dinlerkende ipod un pozsiyonu değiştiginde yine coverflow a geciyor. her durumda bu ozelligi kullanmadığımız zamanlarda kapalı tutmakta fayda var.

    zaten bu ozellige istenildigi zaman music menusunden ulasabiliyoruz.

    2- backlight -yani arka ışık süresi- bunu da 20 saniyeden fazla zaman vermedim. kendisi default olarak 10 saniye geliyor ama bu süre biraz kısa geldiğinden 20 yi tercih ettim. 20 saniye yetiyor.

    3- brightness -yani parlaklık- bu karanlık kış günlerinde parlaklığı sıfıra getireseniz bile ekran cok rahat seciliyor. o yuzden parlaklığıda minimum a alın.

    ozetle boyle kullanırsanız, pil gayet tatmin edici surede gidiyor. simdi birazdan -3 saatlik full sarjı bitti- yeniden bir full play testi yapacagım, saat 15:30 da başlatıp, ertesi güne kadar aynı playlisti dondurecegim. bakalım yarında bir guncelleme gelecek. yarın daha net bir bilgi verebilirim. test sırasında sennheiser cx500 kulaklığı kullanıyorum, ses düzeyi en yüksekte değil ama yüksekte, normal bir kulağı fazlası ile tatmin edecek bir duzeyde.]]]
    Sali günü sipariş verdiğim Ipod Nano 4g (Chromatic) modeli, cuma akşamı bana ulaştı. Cihaz hakkında birçok arkadaşımızın merak ettikleri var, hala kısmen 3g (3. generasyon mu, 4. generasyon mu) mi olsun 4g mi olsun soruları var. Tüm bu sorulara biraz yanıt olabilmesi açısından fotograflı bir inceleme yapmak istiyorum.


    (nerden alındığımı merak eden arkadaşlarımız için, Elmasepeti'nden aldım. Sanıyorum fiyat olarak en makul seçeneklerden birisi idi, bilkom garantisi vardı, fiyat olarak bilkom'dan iyiydi aynı zamanda da iki ek ürün, bir tanesi nano için kılıf olmak üzere aldım.)

    Tercih ettiğim model, 16gblıktır. Bazı arkadaşlarımız neden 16gblık alıyorsun, 8gblık yetmiyor mu diye sorabilir. Şimdi ipod u itunes programı ile birlikte kullandığımızdan bu programda birçok dosyayı hafızaya atmaya olanak tanıyor o yüzden 8gb ın yetmeyeceğini düşündüm. Nitekim elimde ipod touch var, 16gblık model ve biraz cok şey koymaya başlasam, alanın zor yeteceğini hissediyorum. Birde arkadaşlar yetmiyor, ne kadar büyük olursa olsun yetmiyor malesef, o yüzden mümkün olan en büyük hafızalısını almakta fayda var.


    Renk seçimi, SİYAHtır. Neden siyah sorusu, içinde. Renk olayını almadan 2-3 saat düşündüm. Sonuçta bir kez alacağım kaybetmezsem 2-3 sene kullanacağım, en uygun renk ne olabilir diye çok düşündüm.

    Arkadaşlar cafcaflı renkler çok güzel duruyor ama bu cihazı video izlemek içinde kullanacağımızdan ben dikkatimi dağıtmayacak renklere yönelmek istedim. Bu yüzden mavi, beyaz ve siyah arasında gidip geldim. (Niyetim mor almaktı en başta ama biraz düşününce fazla dikkat çekebileceğinden vaz geçtim. İyi yapmışım.) mavi'den bir şekilde yine dikkat çeker ve video izlerken dikkatimi dağıtır diye vazgeçtim, zaten mavi'nin orta göbeği beyazdı ve buda epey bir kontrast yaratıyordu. Siyah ve beyaz ikilemine düştüm. Sonra beyaz a bakarken, beyaz'ın ortasının koyu renk olduğunu gördüm. Dış beyaz renkle bu da bir kontrast yaratıyordu bu yüzden beyazdan da vaz geçtim. En az dikkat dağıtanı ve ağır duranı siyah a yöneldim. Video izlerken sorun olmayacağını düşünmüştüm, ki gerçekten video izlerken çok rahat oluyor, siyah çerceve.

    (ürünü salı gece yarısı sipariş ettim. 16 gblık model olduğundan elmasepeti 3 gün tedarik süresi vermişti. Gerçekten cuma günü ulaştırdılar. Ama ben salı akşam aradığımda çarşamba kargoya vericez, perşembe sizin elinizde olacak demişlerdi. Perşembe gelmeyince -yine aradım, distrübitor bazlı bir sorunmuş- cuma gelicek dediler. gerçekten geldi ama kargo ücretsiz olduğundan yurtiçi kargo yerine ups ile geldi. birde elmasepeti takip numarasını, kargoya verdiğinin ertesi günü gönderiyor, buradanda kopukluk oluyor. aklınızda bulunsun bunlar. yine de yanlış anlaşılmasın, genel olarak elmasepeti'nin hizmetinden memnun kaldım. fiyat makul oldukça tercih edilebilecek websatis sitelerinden birisi olarak kabul ediyorum.)

    ürün kılıfı ile birlikte geldi. kılıfı kol bantlı kılıfı şeklinde seçtim. bu kılıftan bir adet kol bandı ve iki adet biri siyah biri beyaz olmak üzere silikon kılıf çıkıyor. Benim nanom siyah olduğundan siyah olanı kullandım. (beyaz olana hiç dokunmadım, dileyen arkadaş olursa makul bir fiyattan kendisine gönderebilirim, lütfen özel mesaj atsın, aşağıda fotograflarda göreceksiniz, ipod nano'ya tam olarak oturuyor ve çok yakışıyor.)

    kılıfın adı tam olarak şudur, dileyen elma sepetinden aratabilir:

    ''Gear4 JumpSuit Plus 4. Nesil iPod nano 2'li Kılıf ve Kol Bandı (Black and Ice)'' (fiyatı 55,5 ytl) ve aldığım ipod nano da şöyle geçiyor:
    ''Apple 4. nesil iPod nano 16GB (Siyah)'' (bu ürününde maliyeti 493 ytl dir, kurlardan dolayı fiyatlar biraz düşmüş. Ben taksitle almayı seçtim, world kard 6 taksit.)

    Evet arkadaşlar bundan sonra sizi resime boğmak istiyorum, ürünün en başından itibaren ayrıntılı resimlerini çektim. Büyüklük karşılaştırması anlamında, bir adet kredi kartı ile (hehe merak etmeyin kredi kartı değil, kart numaramı vermiyorum), ipod touch ile ve creative zen'in dış kabı ile karşılaştırdım. (creative zen'im tamirde olduğundan malesef kendisi yoktu. Bir ağrıza verdi ama garantiden yapılmış. )

    ve resimler: (onemli not, arkadaslar resime doyalım istedim ve kutunun acilisindan aletin kurulumuna kadar 40 resim cektim. merak etmeyin, hepsini 100 kb a dusurdum, toplamda 4mb filan tutucak, ama yine sorun olursa kucuk resimler halinde de gonderebilirim. birkac mesaj ayrı gonderecegim.)

    ilk resmimizde ipod nano kutusu, kılıfı ile birlikte, boyut karşılaştırması için standart kredi kartı ebadında olan migros kartımı kullandım.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)

    ipod nano kılıfı ile birlikte, kutusu açılmamış. türkce klavuz icinde degil, dışında idi ve yapiştirilmişti ama herhangi bir sorun yoktu. (silikon kılıftan iki tane cıktı siyah ve beyaz, beyazı kullanmıcam düşünen arkadaşlar bana pm atabilir.)
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kullanım klavuzu da plastik koruma poseti icindeydi. nano yu dısardan saran bir beyaz kağıt vardı.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kabaca bir boyut mukayesesi
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    beyaz kağıdı açınca nano çıkıyor. kutunun açılmadan evvel ön yüzden görünümü
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    arka yüzden görünüm
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    tepeden görünüm, burada dikkat edin, kosede bir seffaf plastik bant yapisik, onu kaldırıyoruz önce
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kutuyu açtık, bu kısım çok kolay , boyut mukayesesi acisindan hep kartı kullandım.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ön yüzden görünüm, renge dikkat ve kredi kartı boyutu ile mukayese edelim
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    bu kısım biraz zordu, bu gördüğünüz plastik korumadan çıkartmak icin aynen gösterileni yapmanız gerekiyor. plastiği hafifce büküyorsunuz ve cihaz cıkıveriyor. alttan üstten zorlayım vs. denemeyin, gösterileni dikkatlice yapın.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kutunun altındaki içerik görülüor. kapağı kaldırınca. bir adet kulaklık -kullanmadım- bir adet usb dock u ve usb kablosu, quickstart kılavuzu -ingilizce-
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    tüm materyaller masaya yayılmış şekilde -boyut karşılaştırmacasına dikkat-
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kılıfı açtıktan sonra çektim bu fotografı, (alttaki beyaz kılıfı kullanmıyacağım, düşünen arkadaş olursa özelden mesaj atsın)
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    siyah silikon kılıf kullanılmaya hazır, birazdan içine yerleştiricem. gerçekten dikkatli bir şekilde yapınca tam oturuyor ve orjinalinden daha iyi oluyor. çünkü orjinal renk tonu yönetim tuşundan açık ama bu kılıf ile tamamen aynı renk ve tam bir uyum saglandı.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    arka yüzden görünüm
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kredi kartı ile kalınlık mukayesesi
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    resimler çok olduğundan diğer mesajda devam ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 1 Aralık 2008; 12:45:59 >







  • cihazın kılıfına koymadan evvel ön yüzden görüntüsü
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    üstten görünüş, hold tuşu fonksiyonel değil halde iken. hold a aldığınızda kırmızı bir fon var, gri değil.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    alttan görünüş, usb girişi ve hemen yanında 3,5 mm girişi. (malesef bu modelde de, ses bağlantı girişini çıkarttığınızda pause a geçiyor. buda araba kullananlar ve sürekli in bin yapanlar için kötü. bu özellik isteğe bağlı sunulmalı idi. arabaya her inip binmede ipod u pause tan play e almak gerekiyor. bu özellik ipod touch'ta da var. gece yatarken iyi, kulaklığı çekince pause oluyor ama araba da kötü)
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    cihazın ilk açılımı sırasında gelen dil seçenekleri arasında türkçe de mevcut.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    gördüğünüz gibi türkçe dil seçeneği, bu arada nano kılıfın içinde (silikon kılıf)
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ana menüdeyiz. burada ayarlama yapıp istediklerimizi kaldırık ekleyebiliyoruz.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ayarlara geldik
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    şimdi extrastayız, alttaki resimlere dikkat. bunlar videolarda videoların kareleri, resimlerde resimlerin kareleri oluyor. bu kısım istenirse kaldırılabiliyorda. gayet hoş bir ayrıntı.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ayarlar menusundeyiz. (geliş şarjının azlığına dikkat. bu arada dolma süresi için 3 saat diyorlar ama nerde ise 1,5 saatte cihaz full u gosterdi. herhangi bir sarj talimatı yok, ilk sarj ya 3 saat olsun yada dolu anahtar işaretini görün diyorlar.)
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ekran kapalı iken bir resim
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    settings, ayarlar menusunde, cihaz hakkında olan kısımdayız, about bolumu, 3 sayfa var. ilk sayfa ne kadar kullanıldığını gösteriyor.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ikinci sayfada da bilgiler var
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)




  • 3. sayfada ise cihazın seri numarası, modeli var
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ayarlar menusunun general -genel- sekmesinin altındayız. burada klik sesini kapatabiliyoruz. arka ışıgın süresini kısabiliyoruz ve parlaklığı düşürebiliyorz. aynı zamanda yazı büyüklüğü ayarını değiştirebiliyoruz ve ana menü ve müzik menüsünde neleri gösterebileceğimizi ayarlayabiliyoruz.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ekran parlaklığının en düşük hali, ev içinde gayet tatmin edici
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ekran parlaklığının en yüksek hali, ancak çok güneşli ve aydınlık havalar için gerekebilir (?)
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ipod touch, kredi kartı ve creative zen seffaf plastik kabı ile mukayese (malesef creative zen'im teknik serviste ondan tam bir mukayese yapamadım. gelince guncelliyeceğim) bu arada ipod nano'nun da silikon kılıf içinde olduğunu hatırlatırım.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ipod touch ile ekran mukayesesi yapabilirsiniz
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    ilk kurulumda gelen itunes menusu
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    yeni bir cihaz olmasına rağmen hemen firmware update istedi, sorunsuz bir şekilde yaptı.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    cihaz'ın firmwarei 57 mgb civarında, touch gibi 260mgb değil, cabucak yükleniyor. update olma süreside epey hızlı.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    video kalitesini merak eden arkadaşlar icin miley cyrus adlı sarkıcısının klibinden pause sırasında çekilmiş bir foto. şimdi bu klip 480p olarak apple in quicktime, resmi sayfasından indirilmiştir. indirdim ama bu boyutta açamıyor, bir programla uygun boyuta çevirmeniz gerekiyor. malesef bu konuda apple'ın bir çözümü olamaması kötü.

     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    üstteki fotografı, ipod nano'ya foto olarak atıp, resmini çektim. gördüğünüz gibi foto kalitesi de çok iyi. bir diğer olumlu yani, fotolar arasındaki geçişin felaket hızlı olması. aynı zamanda ekranı çevirdiğiniz zamanda saniyelik tepkilerle dönüyor. cihaz çok çok hızlı, stabil çalışıyor.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)


    kol bandı ile çok rahat ön bilekte taşınabiliyor ki benim bileklerim öyle kalın değildir. malesef creative zen'de böyle bir rahatlık yoktur.
     (2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 29 Kasım 2008; 16:47:25 >




  • Sonuç:

    Arkadaşlar, 4. generasyonu ile chrome adını alan ipod nano, kendisine verilen her kuruşu hak eden bir cihaz görüntüsü ciziyor. Cihaz geleli henüz 24 saat olmadı, o yüzden şu an yorumum genel bir yorum.

    Cihazın pozitif yanları:

    1- küçüklüğü, inceliği, zerafeti, tasarımı
    2- elde hissedilmeyecek kadar hafif olması (bu kötüde olabilir, dinlemediğimiz zamanlarda, kaybolma riskini arttırabilir, sahip olmak gerekecek.)
    2- ekran kalitesi. gerçekten ekranı ve görüntü kalitesi rakipsiz. (mesela bende creative zen vardı, -su an tamirde- onun ekranıda cok guzeldir ama apple goruntu kalitesi olarak daha iyi. aynı zamanda gereksiz büyük olmadığından küçük ekranda olabilecek maksimum çözünürlüğü verdiğinden pil süresi açısından da avantaj sağlıyor
    4- ekran parlaklığını sıfırda tutmama rağmen gün içerisinde evde okunma zorluğu çekmedim, bu özellikte pil süresi olarak çok olumlu geldi.
    5- ses kalitesinden de memnunum. evdeki ipod touch'tan (16gblık modeldir) herhangi bir eksiklik hissetmedim aksine ipod touch'tan çok daha küçük ve hafif olduğundan mobilite, yani taşınabilirlik özelliği çok daha fazla.
    6- hard disk olarak kullanılabiliyor, lakin ya mac yada pc'den birini seçmeniz gerek. iki tarafı da desteklemiyor.

    Negatif olmayan, ama henüz bilmeyen özellikler

    1- pil süresi, bu konuda inceleme yapacağım
    2- orjinal kulaklığını kullanmadım. şu an Sennheiser cx500 ile kullanıyorum, gerçekten sonuç iyi.
    3- ayarlarda bir volume limit var, o menuye gelip, volume limit i kaldırmak, masimum yapmak mumkun degil malesef. orada takılı kalmış, ancak o bölümde iken maksimum yapılabiliyor bir 10 saniye sonrada ''now playing'', yani güncel çalan parçaya geçiyor.

    gerçi volume limit maksimum sesin iki altına kilitlenmiş, yani çok bir fark yok. ve limitli halde de sennheiser kullanırsaniz herhangi bir ses düzeyi eksikliği hissetmiyorsunuz. ben maxta dinleyemiyorum, rahatsız ettiğinden.




  • elinize sağlık.. çok güzel bir inceleme olmuş.. resimler çok güzel.. teşekkürler.. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ICDeddPeople

    elinize sağlık.. çok güzel bir inceleme olmuş.. resimler çok güzel.. teşekkürler.. :)


    rica ederim, boylece sorunuzu da biraz gecikmeli de olsa yanıtlamış oldum.

    inceleme uzun ve emek istediginden gecikti, kusura bakmayın. ama sanıyorum almayı dusunen ve kafasında soru işareti olan donanımhabercilerin işini görecektir.
  • benim aslında nereden aldığınızı ve kullanma kılavuzunu ne şekilde verdiklerini sormamın nedeni; bimeks mağazasında aynı size gelen şekilde üstünde kullanma kılavuzu yapışık şekilde görmem ancak almayı düşündüğüm teknosa mağazasının vitrininde ne üzerindeki karton, ne de kullanma kılavuzu olmadan, sadece ürünü gösterebilmek için onların çıkarılarak plastik kutuyla durduğunu gördüm.. tabii vitrinde görünsün diye onları bir şekilde çıkarmışlar ancak, ben almaya gittiğimde bana o vitrindekini mi verecekler, yoksa aynen size verilen şekilde kılavuzuyla mı verecekler onu merak ettiğimdendi.. almaya karar verdim, yarın gideceğim bakalım ne yapacaklar.. kılavuzu vermeme gibi bir saçmalığı yapacaklarını sanmıyorum ama ben de o vitrindeki ürünü almayı da hiç istemiyorum açıkçası.. meraktayım.. :)
  • Anoktale'cim ellerine sağlık detaylı bir inceleme olmuş. Yakın bir zamanda ben de iPod Touch'a böyle bir kardeş getirmeyi düşünüyorum.
  • Hayırlı olsun cihaz çok iyiymiş. İnceleme de süper olmuş. Cihazı çok iyi bir şekilde tanıtmışsınız...
  • müthiş bir ön inceleme fırsatı sunmuşsunuz. tebrikler. umarım bir gün elde ederim bundan =)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Anoktale'cim ellerine sağlık detaylı bir inceleme olmuş. Yakın bir zamanda ben de iPod Touch'a böyle bir kardeş getirmeyi düşünüyorum.


    çok teşekkürler Dave.

    çok çok iyi olur, piyadaki en iyi büyük mp3-mp4 player (gerçi touch u boyle sınıflandırmak biraz hakaret olurda :) icinde ihtiyac var. ki onun değerlendirmesi -aplikasyon, itunes store destegi bazında- daha zor olacaktır. her türlü desteğe hazırım, kolay gelsin.

    bu arada apple a da helal olsun piyasadaki büyük mp3-mp4 playerlarda da küçüklerde de (nano ve touch) 1 numaralar.
  • İnceleme çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
    Ben de 4. nesil almayı düşünüyorum. İncelemeniz bana çok büyük bir etki yarattı. Tek sorum şu: 3. nesilden farklı bir yanı var mı içerik bakımından? (dış görünüş değil)
  • bende arkadaşımın choromatic ini 1-2 gün kullandım gerçekten süper ince bir alet benim touch yanında hayvan gibi kalmıştı
  • Evet, haklısın. Ben de daha mobil bir mp3 player almayı düşündüğümden iPod Nano'yu Touch'ın komplementeri olarak görüyorum. All-in-one bir cihazı(mp3-mp4 player demek haksızlık olur) her zaman cepte taşımak zor olabiliyor.

    Güle güle eskitmen dileği ile.
  • önce soruya yanıt vermeyi deneyim: (mr. xaan'ın sorusu, yukarda -malesef coklu alıntılarda sorun cikiyor, ondan parantez icinde gondericem)

    ( Mr. XaaN soyle demis

    İnceleme çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
    Ben de 4. nesil almayı düşünüyorum. İncelemeniz bana çok büyük bir etki yarattı. Tek sorum şu: 3. nesilden farklı bir yanı var mı içerik bakımından? (dış görünüş değil))

    icerikten neyi sordugunuzu anlayamadım dostum. 3. nesil ipod hakkinda da bilgilerim az, o yuzden net bir yanıt veremeyebilirim bu soruya. ama apple mutlaka donanimsal bazı guclendirmeler yapmistir. cunku cihaz gercekten cok cok hızlı, sorunsuz, takılmadan is goruyor. usb'si de cok hızlı.


    quote:

    Orjinalden alıntı: nkA

    Hayırlı olsun cihaz çok iyiymiş. İnceleme de süper olmuş. Cihazı çok iyi bir şekilde tanıtmışsınız...


    tesekkur ederim. gercekten cok iyi bir cihaz, su anda bilgisayar kucagımda yazıyorum ve yukardaki son fotoda goruldugu gibi sag el bileğimde takılı duruyor ama saat gibi hicbir sorun yaratmıyor. hissetmiyorum. bana touch u unutturuverdi. (zen'den bahsetmiyorum bile.)

    quote:

    Orjinalden alıntı: cocomo

    müthiş bir ön inceleme fırsatı sunmuşsunuz. tebrikler. umarım bir gün elde ederim bundan =)


    cok cok tesekkurler. dilerim hayaliniz en kısa surede gerceklesir. tamamen verdiginiz parayı hak eden bir cihaz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Voldroy5

    bende arkadaşımın choromatic ini 1-2 gün kullandım gerçekten süper ince bir alet benim touch yanında hayvan gibi kalmıştı


    evet, su an kilifta olmasına ragmen, kilifsiz creative zen'imden cok daha ince duruyor. ve cokta hafif. el bilegimde duruyor, yazıyorum mesaj, hic hissetmiyorum.



    quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Evet, haklısın. Ben de daha mobil bir mp3 player almayı düşündüğümden iPod Nano'yu Touch'ın komplementeri olarak görüyorum. All-in-one bir cihazı(mp3-mp4 player demek haksızlık olur) her zaman cepte taşımak zor olabiliyor.

    Güle güle eskitmen dileği ile.


    dostum iyi dileklerin icin tekrar cok tesekkurler. simdi benim zen'im vardı, mobil mp3 player olarak. touch mucizevi bir cihaz ama iste bu segmentin klasik sorunu olan -asılması da mumkun degil- boyut sıkintisi var. zen'im arıza yapinca, mecburen touch u tasidim ve kullanmayı ogrendim. gercekten cok iyi ama yeni nano'yu gorunce bu cihaz benim kucuk, tasinabilir mp3 playerım olmalı dedim. ki bu cihazı alarak nokia 5800 almayı da en azından birsureligine erteledim. belki hic tel almayacagım, cunku su anda planim nokia nın en basit modeli olan 1200 e gecmek seklinde olacak. nano gercekten tasinabiir mp3 player ihtiyacımı cozdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 29 Kasım 2008; 21:37:04 >




  • çok iyi bir inceleme olmuş kafamda soru işareti kalmadı diyebilirim sağol incelemen için
  • Çok güzel inceleme olmuş..

    Bende biraz konuyla alakasız olacak ama; orjınal kulaklıkla cx500 arasındaki farkı kullanan birinden duymak isterim..Mümkünmü acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    Çok güzel inceleme olmuş..

    Bende biraz konuyla alakasız olacak ama; orjınal kulaklıkla cx500 arasındaki farkı kullanan birinden duymak isterim..Mümkünmü acaba


    arkadaşım evet konuyla çok alakasız lütfen alakalı şeyler sorun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: biruzéc


    quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    Çok güzel inceleme olmuş..

    Bende biraz konuyla alakasız olacak ama; orjınal kulaklıkla cx500 arasındaki farkı kullanan birinden duymak isterim..Mümkünmü acaba


    arkadaşım evet konuyla çok alakasız lütfen alakalı şeyler sorun





  • ben istanbulbilisimden 2 sene garanti olarak(16gb) 440ytl gibi bir fiyata aldım ve ses limiti yok her rengi mevcut batarya dışında cihaz gayet iyi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.