Şimdi Ara

VDSL2'de 1 Megabit Kazığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • VDSL2'de 1 Megabit Kazığı
    Sebep Sunucu mu?

    Türk Telekom'un hayata geçirmek üzere olduğu yeni internet seçenekleri arasında 32 Megabitlik VDSL2 seçeneği de var. Ancak upload kısmı biraz sıkıntılı.

    16 Megabit ve 32 Megabit seçeneklerle gelecek olan VDSL2 sayesinde, çok daha hızlı internet kullanabileceğiz. Üstelik bu veri transferi, telefon için kullandığımız bakır kablolar üzerinden gerçekleşiyor. Fiyatlar da oldukça iyi sayılır. TTnet gibi internet servis sağlayıcılarına 98 ve 128 YTL üzerinden satılacak olan VDSL2 hatlarında küçük bir detay ise oldukça can sıkıcı.

    Upload Neden 1 Megabit?

    Saniyede 32 Megabit download yaparken, upload (veri gönderme) işlemlerinin hem 16 hem de 32 Megabit seçeneklerinde sadece 1 Megabit ile sınırılandırılmış olması, kullanıcıların tepkisine neden oluyor.

    Eski hesaplara göre 4 Megabit'lik bir ADSL hattına sahip olan bir kullanıcı, 1 Megabit upload imkanına sahip oluyordu. Download hızı 8 kat artsa da upload hızında değişme bulunmuyor.

    Nedeni Sunucular mı?

    Upload'ın sınırlı tutulmasının nedeni olarak Türk Telekom, herhangi bir açıklama yapmazken, akıllara gelen ilk sebep; kullanıcıların kendi bilgisayarlarını sunucu olarak kullanmalarını engellemek.

    Eğer sınırlama olmasaydı, 32 Megabit'lik bir VDSL2 hattı için 8 Megabit'lik bir upload imkanımız olacaktı. Bugün 8 Megabit bant genişliğine sahip bir sunucunun maliyeti ise aylık 2.000 YTL'den fazla.

    Sınır olmasaydı, birçok internet kullanıcısı, kendi dosya ve web sunucusunu evinde veya işyerinde VDSL2 üzerinden diğer ziyaretçilere açabileceklerdi. Bunların yasal takibinin zor olması, hangi sitenin nereden yayın yaptığının belirsiz olması, Türk Telekom'a bu önlemi aldırmış olabilir.

    Nedeni açık bakır kablolar alt yapı...

    quote:

    http://shiftdelete.net/site/200806214537/VDSL2-de-1-Megabit-Kazigi/Sebep-Sunucu-mu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EstrEmO -- 21 Haziran 2008; 3:17:35 >







  • Yüksek download hızına rağmen upload hızının 1 Megabit ile sınırlı tutulması heralde en çok benim gibi torrent kullanıcılarını üzecek.
    Böyle bir durumda ratio'yu tutturmak imkansız hale gelir. Veya torrent siteleri bu durumu göz önüne alarak ratio oranını düşürür mü bilemiyorum.
    Bu durumda torrent kullanmaya bırakıp, Rapid üyeliği alarak yola devam etmek gerekir mi diye düşünüyorum... Ekstradan masraf olur...
  • telekomun amacı fiberhat alan kurumsal(datacenter, colocation, hostingci) müşterilerini korumakta olabilir....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: a1ps

    telekomun amacı fiberhat alan kurumsal(datacenter, colocation, hostingci) müşterilerini korumakta olabilir....

    Evet, tüm konu bundan ibaret.

    Bireysel internet kullanıcısının da 1 mbit 'ten yüksek upload 'a ihtiyaç duymayacağını düşünüyorlardır.
  • Bence orası kötü ama aktifnet' in dediği gibi bireysel internet kullanıcısının da 1 mbit 'ten yüksek upload 'a ihtiyaç duymayacağını düşünüyorlardır büyük ihtimal.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: a1ps

    telekomun amacı fiberhat alan kurumsal(datacenter, colocation, hostingci) müşterilerini korumakta olabilir....


    musterileri korumak mi? kendilerini korumak desek suna?
  • Asıl amaç IPTV.

    TT Kendini düşünüyor , ne gerek var Uploada felan.

  • Ya herkesmi sunucu kuracak. Her bilgisayar kullanıcısı en azından bir kaç kez dosya upload etmiştir. Rapid-share ve benzeri sitelere. Ve bunu çok sık yapanlarda var. İlginç olan bu sınır quiknet'de 5Mbit. Quiknetinkide düşük ama tabii ttnet kadar değil. Türk Telekom bence en azından 4Mbit yapmalıydı Upload hızını.
  • Sorun Altyapıda! bence kimin sunucu kurup kurmadığını sallamazdı bence alt yapı izin verse.. Ya ayrıca 4 Mbit olsaydı kimse sunucu kurmaya kalkmazdı bence. Bugünün şartlarında 10 MB bile yetmiyo normal hitli bi siteye. 8 Mbitlik bağltı verse, ki zaten tam verimli olmayacak upload hızı max 800 fln olurdu. 10 kişi dosya indirmeye kalsa 80 KBPS , Adamın 32 mbit bağlantısı olcak 80 kb ile çekcek ha....

    Alt yapıya
  • herkes eve işyerine kendi serverini kurmaya kalksa 100mbit metro hatta ortalama 6000 7000 ytl verip 1mbit hattı ortalama 60 70ytl ye satın alan telekom kurumsal müşterileri zor duruma düşebilir.... ama bir rivayete göre de metro ethernet fiyatlarında da 2008in 4. çeyreğinde düzenlemeye gidilicekmiş....ayrıca DHArcadia arkadaşın dediği gibi kendi çıkarlarırnıda gözetmişlerdir tabiki....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 21 Haziran 2008; 14:54:38 >
  • Böyle olacağına adım gibi emindim. Ne anlamı kaldı o zaman 16 veya 32 almanın. zaten birinde 3 dakikada indiriyosan bekle 6 dakikada indir filmi.. önemli olan upload, download ister 32 olsun ister 320 hiçbir farkı yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G-HuN -- 21 Haziran 2008; 15:19:58 >
  • Upload isteyenler icin G. var, metro var ..
  • hala bakır kablolar üzerinden iş görüyorlar.yaptıkları ayıp.hangi ülkede bakır kalmış.Adamlar normal telefonu bile fiberden konuşuyor.Biz 32mbit i bakıra yüklüyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DHArcadia


    quote:

    Orjinalden alıntı: a1ps

    telekomun amacı fiberhat alan kurumsal(datacenter, colocation, hostingci) müşterilerini korumakta olabilir....


    musterileri korumak mi? kendilerini korumak desek suna?

    Daha doğrusu datacenter, colocation ve hosting hizmeti verenlere kazık atmaya devam edebilmek desek daha yerinde olur gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.