Şimdi Ara

Pc Açılmıyor (Pc üstatlarını bekliyorum )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc yi çalıştırdığımda fanlar ve ön panel de ki ışıklar yanıyor pc açılmıyor , işlemci logosuna kadar geliyor bios a geçmeden orda takılı kalıyor ,
    bazen pc açılıyor windows a gelmeden kapanıyor .Sizce sorunun nedeni nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augias -- 21 Haziran 2008; 2:33:17 >

• islemciyi ve psu yu kontrol et (kapaniyordan kastin tamamen elektrigi kesiliyorsa)

isi ve voltajla alakali olabilir.
  • Windowsa gelmeden problem cıkıyorsa donanımsal bir arıza mevcuttur. İlk bakılması gereken parcalar da sırasıyla ram, islemci sıcaklıgı ve psu'dur. Ama biraz daha genis bilgi verebilirseniz iyi olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: abduaty

islemciyi ve psu yu kontrol et (kapaniyordan kastin tamamen elektrigi kesiliyorsa)

isi ve voltajla alakali olabilir.

elektirik kesilmiyor mesela şuan açılıyor , intel pentitum yazısında oylesece donup kalıyor
  • elektirik kesilmiyor mesela şuan açılıyor , intel pentitum yazısında oylesece donup kalıyor

en basitinden ramin slotunu değiştir olmazsa başka bir ram ile dene
  • Defalarca denedim 2 adet 512 ram var 2 sini takıyorum sököp birini sonra diğerini falan değişen bişey yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

Defalarca denedim 2 adet 512 ram var 2 sini takıyorum sököp birini sonra diğerini falan değişen bişey yok

biosu resetlemeyi denedinmi???

bios pilini çıkartıp pc yi aç açılınca kapat bios pilini tak birde öyle dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartını ve işlemciyi kontrol edin. Gerekirse makinayı dağıtın ve tekrar monte edin
  • cdrom kablosunu anakart üzerinden cıkart güvenli modda ve yeniden başlatmayı devre bırakarak acmayı dene hata kodu verirse buraya yaz

umarım fikir verir
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Ekran kartını ve işlemciyi kontrol edin. Gerekirse makinayı dağıtın ve tekrar monte edin

EneRGy. hocamızın dediği gibi.
    tüm fişleri kapatın hatta psu nun arkasındaki düğmeyi de kapatın. ram,işlemci,ekran kartı,varsa tv kartını çıkarın.
    10 dakika sonra tekrar takıp deneyin.
    yine olmassa formatlayın.yine de olmassa teknik servise götürün %90 psu değişecektir. 40 ytl civarındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat-i- -- 17 Haziran 2008; 6:13:09 >
  • İşlemciyi söküp taktıktan sonra çalışır büyük ihtimalle. Anakartın MSI ise ve AMD işlemci kullanıyorsan bu sorun normaldir...
  • Formatlayın diyen arkadaş pc açılmıyor diyorum sen format at diyorsun bana , işlemciyi söküp taktım sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augias -- 21 Haziran 2008; 5:48:20 >
  • Bios denetlemesine gelmeden işlemcinin logosunu gösterip öylece kalıyor , bios denetlemesine geçemiyor.
  • senın bılgısayarına bunlar bırden bıre olmadı orası bellı ne ettın de boyle oldu acıklık getırırsen senın ıcın daha ıyı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: kral222

senın bılgısayarına bunlar bırden bıre olmadı orası bellı ne ettın de boyle oldu acıklık getırırsen senın ıcın daha ıyı olur

valla bana kalırsa test sorusu soruyor aslında kendisi çözmüş ama bizi sınıyor gibi bir hali var
  • quote:

Orjinalden alıntı: alial1980

quote:

Orjinalden alıntı: kral222

senın bılgısayarına bunlar bırden bıre olmadı orası bellı ne ettın de boyle oldu acıklık getırırsen senın ıcın daha ıyı olur

valla bana kalırsa test sorusu soruyor aslında kendisi çözmüş ama bizi sınıyor gibi bir hali var

Yok be kardeşim ne testi , 2-3 gün evde yoktum bıraktğımda taş gibiydi eve geldim açmaya çalıştım açılmadı.

• up
  • sorun Hala devam ediyor
  • up
  • ankartınla ilgili bilgi vermemişsin herneyse anakartını biraz tanımaya çalış c-mos reset dediğimiz bi jumper vardır kartta onu bul ve biosunu resetle belki düzelir anlattıklarından hiç bişi anlamadım biraz net bilgilere ihtiyaç var !!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.