ankartınla ilgili bilgi vermemişsin herneyse anakartını biraz tanımaya çalış c-mos reset dediğimiz bi jumper vardır kartta onu bul ve biosunu resetle belki düzelir anlattıklarından hiç bişi anlamadım biraz net bilgilere ihtiyaç var !!!
Pili sök tak resetlenir zaten bios dened,m onu daha once değişen bişey olmadı , anlamadım diyordun olay şu düğmesine basıp pc yi açmaya çalışıyorum fanlar çalışıyor , anakart içindeki bazı ufak ışıklar yanıyor , fakat bios tan başlangıç seni gelmiyor bip diye ve hiçbir uyarıda vermiyor ( uzun uzun ötme ram hatası gibi).Öylece kalıyor
Fan ile işlemci arasındaki ızgaarda sorun var gibime geldi.Muhtemeln sorun ısıdan kaynaklanıyor.İşlemcinin fan ve ızgarasını söküp araya termal macunu yenileyip tekrar takın.Sorun çözülmezse tekrar yazın.
Cpu fanın 4 pinli ise büyük bir ihtimal fanın bozulmuştur. Ne kadar dönse bile çalışıyorum komutunu vermiyordur. Fanını değiştir sorun çözülür.
Up
up
up
up
biosu sıfırla ancak menüden diil.anakartta düğme varsa ordan.yoksa pili çıkartıp sıfırla ben de eski sistemde çok yaşıyodum aynı sorunu.gerçi ben bayaa bi oc yapıyodum kaldırmıyodu psu tabi ondan açılmıyodu sıfırlıyodum biosu senin de psu sorunu olablir ama sanmam.bi ihtimal de ramlerde sorun vardır
quote:
Orjinalden alıntı: kaaann
biosu sıfırla ancak menüden diil.anakartta düğme varsa ordan.yoksa pili çıkartıp sıfırla ben de eski sistemde çok yaşıyodum aynı sorunu.gerçi ben bayaa bi oc yapıyodum kaldırmıyodu psu tabi ondan açılmıyodu sıfırlıyodum biosu senin de psu sorunu olablir ama sanmam.bi ihtimal de ramlerde sorun vardır
Biosu defalarca sıfırladım ayrıca ram ve ekran kartında sorun yok başka bir pc de denedim.bilgisayar açılıyor bios a gelmeden donup kalıyor.
up
up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme