Şimdi Ara

Türkiyede Türk Yok , inanmak zor (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
38.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 30 günlük aradan sonra yeniden bu konuya yazacağım.
    Bazı arkadaşlar yine tarihi yalanlamış. Ben genetik araştırmaların yeterli olmadığını söyleyip, araştırmalar yeterli olana kadar tarihi belgelerle konuşmamız gerektiğini söyledim, yine anlamadınız.

    Valla hiç ilgilendiğim bir konu değil baştan bu yana. Ama tarihsel ve hele Osmanlı defterleriyle ( ben asukrumercan olsaydım Osmanlı'nın okuma yazma bilmediğini söyleyerek itiraz ederdim. ) Genetiğin önüne çıkılması çok tuhaf!

    Osmanlı belgelerini hafife almamanızı rica ediyorum. Osmanlı belgelerini incelemeden böyle konuşmayın.
    Ayrıca ben genetik araştırmaların önüne çıkarmadım belgeleri. Ben sadece bir kaç bin kişiyle yapılan araştırmaların türk insanına genellenmesini doğru bulmadığımı söyleyerek genetik araştırmalar genişleyene kadar tarihle konuşmamız gerektiğini söyledim. Osmanlının her dediğine karşı çıkmayı ve tarihi küçümsemeyi bırakınız.




  • Yunan alfabesi fenike alfabesinden köklenme olduğuna göre düz mantık dünyanın 4 te 3 ü fenike uygarlığına ait o halde Türklük bastırması için yapılan calismalardan biri daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunan alfabesi fenike alfabesinden köklenme olduğuna göre düz mantık dünyanın 4 te 3 ü fenike uygarlığına ait o halde Türklük bastırması için yapılan calismalardan biri daha.

    Hocam bir kaç bin kişiyle yapılan çalışmayı önümüze getirerek siz tür değilsiniz diyorlar. Düşünün artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eypenseypen

    Yunan alfabesi fenike alfabesinden köklenme olduğuna göre düz mantık dünyanın 4 te 3 ü fenike uygarlığına ait o halde Türklük bastırması için yapılan calismalardan biri daha.

    Hocam bir kaç bin kişiyle yapılan çalışmayı önümüze getirerek siz tür değilsiniz diyorlar. Düşünün artık.

    Hayır onu geçtim günümüzde ki Yunan dili ile Grek dili arasında en ufak alaka kalmamış Grek etkisi ile kalmış şehir isimlerini kullanarak bak siz hiçsiniz demek için ellerinden geleni yapmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazetelerde bu aralar Ataturk ile ilgili birkac ilginc haber var. Aslinda Malatya'liymis, bir baska haberde de aslinda Karaman'li oldugu yazilmis...

    Ataturk'u Anadolu'lu yapmak neden bu kadar onemli anlayamadim ama kemikleri Anitkabir'de, DNA ornekleri ile nereli oldugu buyuk oranda ortaya cikar.
    Belki resmi tarih ile uyumsuzluk gosterir diye boyle bir testi goze alamayabilirler. Bir de spekulasyon yapmak herkesin isine geliyor olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün; 15:03:22

    Gazetelerde bu aralar Ataturk ile ilgili birkac ilginc haber var. Aslinda Malatya'liymis, bir baska haberde de aslinda Karaman'li oldugu yazilmis...

    Ataturk'u Anadolu'lu yapmak neden bu kadar onemli anlayamadim ama kemikleri Anitkabir'de, DNA ornekleri ile nereli oldugu buyuk oranda ortaya cikar.
    Belki resmi tarih ile uyumsuzluk gosterir diye boyle bir testi goze alamayabilirler. Bir de spekulasyon yapmak herkesin isine geliyor olabilir.

    Hocam aslında bu iyi bir fikir. Bu teste dayanarak tahrir defterlerinin doğruluğunu veya yanlışlığını anlıyabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shady

    quote:

    Orjinalden alıntı: yakup13


    quote:

    Orjinalden alıntı: Criminal Origin

    Fazlasıyla ırkçı bir milletiz bence.


    üstüme almıyorum

    Türk toplumunun milli duygularının şahlanmasının sebebi bence
    miskin Osmanlı döneminde halkın hiç sayılması ,göz ardı edilmesi.Yeni Türkiye Cumhuriyeti ile halk kendini bulmuş , medet umduğu devletlerin onları nasıl sömürdüğü farketmiş ve bunun doğal sonucu olarak milli duygular ön plana çıkmış ve bunlara sıkı sıkı sarılmıştır.

    @sendenbenden

    ırkçılık farklı bir olay bence sizde bir kez daha düşünün
    ama vatana , millete sahip çıkmak zorunluluğu konusunda sizinle aynı fikirdeyim


    Katılmıyorum...Şöyle ki Osmanlı döneminde gerek Türklük gerekse İslamiyetin şahlanması yaşanmıştır.Türk Milliyetçiliğin en büyük amacı olan Turancılık,Osmanlının yükselme döneminde ortaya çıkmıştır.TC kuran nesil kimsenin anlayamadığı paşamız Abdülhamit döneminde yetişmiştir..Bunu kimse inkar edemez


    Kesinlikle reis.




  • Atatürkün tahrir defterlerine göre kökeni karaman bölgesinden selaniğe gönderilen türkmen bir anne ve babaya mensuptur. Eğer genetik test yaptırılıp sonucu tahrir defterleriyle örtüşürse bunun sonucunda tahrir defterlerini referans alabiliriz.
    Ayrıca asukrumercan sana bir sorum var:
    Uygurlara yapılan gen testi sonucunda haplogroup j, r1b, r1a genleri çıktı. şimdi uygurlardamı türk olmuyorlar?
    İsterseniz kaynak verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypenseypen -- 22 Ağustos 2012; 15:12:39 >
  • Bu konuyla ilgili başka safsatalarda var.
    Sarışın türk olmaz diye bir şey YOK.
    Oğuzların üçoklar bölümünden olan türkmenler sarışındır, mavi gözlüdür.
    Mesela çukurova türkmenleri sarışın, mavi gözlüdür.
    Altay dağlarında yapılan araştırmalarda, ordaki cesetlerin çoğunda sarışınlık ve mavi gözlülük olayı var.
    Ayrıca uygurların türklerde baskın olan genetik özellikleri taşıması gibi.
    Ama tabi, zaten uygurlarda türk değil canım. Dünyada hiç türk yok, sadece altaylarda türk var.
    Bu safsatalara inanmaya devam edin siz. Bu türkiye türklerinin türk olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, Anadolu Türklerinin Orta Asya’daki Türk halkları ile genetik yönden benzerlik gösterdiği görülmektedir. Orta Asya Türk halklarının Y-Haplogroup DNA’sında sıklıkla bulunan R1a, R1b ve J kromozomları[8] benzer oranlarda Anadolu Türklerindeki oranlarla örtüşmektedir. [9] Nitekim Yao ve arkadaşları tarafından İpek Yolunda yapılan bir başka araştırmada Avrasya'ya özgü kabul edilen haplogroup sıklıklarının en çok Uygurlarda (%42.6), Özbeklerde (%41.4), Kazaklarda (%30.2) ve az miktarda da Moğollar (%14.3) ile Huilerde (%6.7) bulunduğu belirtilmiştir. [10] Bu araştırmalar, Türklerin Anadolu'ya gelmeden önce de genetik yönden zengin olduklarını ve bu bağlamda Anadolu gen havuzuna katkıda bulunduklarını göstermektedir.
    Urumçi’de yaşayan Uygur Türkleri üzerinde yapılan başka bir araştırmada Kafkaslar'da, Orta Doğu'da ve Avrupa'da sık görülen genler ölçülmüş ve Uygur Türklerinin %25.8 J, %22.6 R1a ve %19.4 R1b[11] Y-DNA haplogroup oranlarına sahip olduğu görülmüş; benzer şekilde Anadolu Türklerinin ise bu Y-DNA genlerine %24 J, %7.5 R1a ve %16 R1b[12] oranlarında sahip olduğu başka bir araştırmada belirtilmiştir. Her iki bulgu karşılaştırıldığında Türkler’in henüz Anadolu’ya gelmeden önce R1a, R1b ve J gibi Orta Asya Türk topluluklarında görülen Y-DNA kromozonlara sahip oldukları tahmin edilmektedir[13].
    2010 yılında, Kim ve arkadaşları tarafından Moğolistan'ın doğusunda yürütülen arkeolojik bir çalışmada, yaklaşık 2000 yıl öncesine ait Asya Hunlarının mezarlarına rastlanmıştır. Hunların seçkin sınıfına özgü olduğu belirtilen üç iskeletin de Y-DNA genetik testleri yapılarak, Hint-Avrupalı sayılan paternal R1a Y-kromozomunun yüksek oranda bulunduğu belirtildi. Bu bulguların, paternal R1a Y-kromozomunun Volga bozkırlarından yayıldığına kanıt olabileceği ve bu bağlamda Kurgan hipotezini destekleyeceği belirtilmektedir. Türklerin öncüsü sayılan Asya Hunlarının 2000 yıl önce bu gene sahip oldukları bu araştırmayla kesinleşmiştir.[14]
    Mergen ve arkadaşları tarafından yapılan genetik bir araştırmada, Anadolu'nun farklı bölgelerinden rastgele 75 birey seçilmiş, Genomik DNA D-loop bölgelerinin dizilimleri analiz edilerek Anadolu halkının, Orta Asya Türk toplulukları (Kazak, Uygur ve Kırgız) ve Avrupa toplulukları (İngiliz, Alman, Fransız, Yunan, Bulgar, Fin) ile karşılaştırması yapılmıştır. Segment HVS I mtDNA dizilişleri temel alınarak yapılan karşılaştırmada Anadolu nüfusunun, Avrupa halklarına oranla en çok Orta Asya Türk topluluklarına ve İngilizlere benzediği ortaya çıkarılmıştır. Bu araştırma sonucunda Anadolu Türklerinin, mtDNA genetik yapısı bakımından Orta Asya Türk topluluklarına daha çok benzediği belirlenmiştir.[15]


    8-^ Shou WH, Qiao EF, Wei CY, Dong YL, Tan SJ, Shi H, Tang WR, Xiao CJ., Y-chromosome distributions among populations in Northwest China identify significant contribution from Central Asian pastoralists and lesser influence of western Eurasians, J Hum Genet. 2010 May;55(5):314-22. Epub 2010 Apr 23. Quoted:"The J2-M172 lineages likely entered China during the eastward migration of Central Asians."

    9-http://www.scs.illinois.edu/~mcdonald/WorldHaplogroupsMaps.pdf

    10-http://mbe.oxfordjournals.org/content/early/2004/08/18/molbev.msh238.full.pdf+html

    11-^ Yali Xue, Tatiana Zerjal, Weidong Bao, Suling Zhu, Qunfang Shu, Jiujin Xu, Ruofu Du, Songbin Fu, Pu Li, Matthew E. Hurles, Huanming Yang, and Chris Tyler-Smith, Male demography in East Asia: a north-south contrast in human population expansion times, Genetics, 172:4 (April 2006): pages 2431-2439

    12-http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

    13-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC56946/

    14-^ Kim et al. A western Eurasian male is found in 2000-year-old elite Xiongnu cemetery in Northeast Mongolia, Am J Phys Anthropol. 2010 Jul;142(3):429-40, quoted pg.2 "The Kurgan expansion hypothesis explains the IndoEuropean expansion from the Volga steppe region (Gimbutas, 1973; Mallory, 1989).The paternal Y-chromosome single nucleotide polymorphisms (Y-SNP) R1a1 is considered as an Indo-European marker, supporting Kurgan expansion hypothesis (Zerjal et al., 1999; Kharkov et al., 2004; Haak et al., 2008). Recent finding of R1a1 in the Krasnoyarsk area east of Siberia marks the eastward expansion of the early Indo-Europeans (Keyser-Tracqui et al., 2009). R1a1 was not found in Scytho-Siberian skeletons from the Seby¨stei site of Altai Republic or in Xiongnu skeletons from Egyin Gol of Mongolia (KeyserTracqui et al., 2009)." quoted p.10: ", paternal, maternal, and biparental genetic analyses were done on three Xiongnu tombs of Northeast Mongolia 2,000 years ago. We showed for the first time that an Indo-European with paternal R1a1 and maternal U2e1 was present in the Xiongnu Empire of ancient Mongolia"

    15-http://http://www.ias.ac.in/jgenet/Vol83No1/39.pdf

    (ALINTI)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypenseypen -- 22 Ağustos 2012; 18:54:05 >




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.