Şimdi Ara

Herbalife' ın zararları hakkında bilgi lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
7
Favori
987.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ilacın zararlarını araştırıyorum. Bu forumda da mutlaka bilgi sahibi olanlar vardır.
    Zararları hakkında bilgi lütfen



  • quote:

    Orijinalden alıntı: aşkınfatma

    Herbalife Nedir?, Herbalife Ürünleri, Herbalife İş Fırsatları ( Kazanç Sağlama )http://www.kolikweb.com/herbalife-nedir-herbalife-urunleri-herbalife-is-firsatlari-kazanc-saglama

    Alıntıları Göster
    ekmeği kes
    tatlıyı kes
    aburcuburu kes
    kola ve türevlerini kes
    makarna mantı ve türevlerini kes
    şekerli ürünlerden uzak dur

    biraz da hayatına hareket kat.. yürüyüş yap koşu yap..

    kendi doktorun kendin ol bu kadar basit. bu tarz ürünlere para kaptırmaya gerek yok.
    quote:

    Orijinalden alıntı: vaynett

    bence mutlaka yararı vardır ama abarttıkları kadar da cdeğil bitkisel yani sonuçta...

    Alıntıları Göster
    sağlıklı kalmak için ne idüü belirsiz bitkileri içip bunun gerçek olduğu yalanına kanmayın.
    sağlıklı kalmak istiyosan az ye ama düzenli ye. spor yap egzersiz yap. allah allah ne gereği var bu saçmalıkların.
    Arkadaşlar bu tartışma bitmez. Bir tarafta yıllardır dünyanın dört bir yanında faaliyet göstermiş, dallanıp budaklanmış köklü bir organizasyon ve ciddi bir sermaye; diğer tarafta ise sadece bireyler var.

    Ben kişisel olarak herbal life ve benzeri (bioslife, forever living vs vs vs…) ürünlerin ilgili oldukları “son şeyin” sağlık olduğunu düşünüyorum. Hazır burada bu ürünlerden kullanan ve mucizevi bir şekilde faydalanan kullanıcılar varken aklıma takılan birkaç şeyi sormak istiyorum…

    • 30 yıldır faaliyet gösteren bir organizasyon, ürünleriyle vaat ettiklerinin onda birini bile gerçekleştirebilseydi bugün halen tartışılır mıydı? İlaç sektöründen örnek verirsek bugün antibiyotikler veya viagra gibi etkinlikleri ispat edilmiş ürünler hakkında böyle tartışmalı bir durum yoktur.
    • Nasıl bir firma, saç dökülmesinden kıl dönmesine, kilo almaktan kilo vermeye, diş temizliğinden kepeklenmeye, sivilceden diyabete, cilt bakımından barsak hareketlerini düzenlemeye ve daha sayamadığım birçok alanda faaliyet gösterebilir ve ürün piyasaya sürebilir? Nasıl bir teknolojik, bilimsel ve ekonomik güç bütün bu alanlarda mucizevi sonuçlar veren ürünlerin üretilebilmesini sağlayabilir? Devasa sermayeleri ve kârlılıkları, ar-ge’leri olan dünyanın en önde gelen ilaç şirketleri bile böylesine farklı alanda aynı anda faaliyet gösteremezler.
    • Gelelim ürünlere… Sürekli ürünlerin doğal ve bitki kökenli olduğu ileri sürülüyor. Bitki kökenli veya doğal olması o ürünün zararsız olduğunu garanti eder mi? Tarih boyunca insanları öldüren birçok zehir de doğal ve bitki kökenli değil midir?
    • Eczane rafında gördüğünüz en basit ilaç bile yıllarca süren deneysel çalışmalar, sayısız ruhsatlandırmalar ve epeyce masraf sonrasında o rafa inebilmiştir. Sizlerin en iddialı ürününüz ne kadar sürede satış safhasına gelmiş ve hangi aşamalardan geçmiştir?
    • Ürünlerinizin satış stratejisini açıklayabilir misiniz? Niçin eczanelerde bulunmuyor? Neden birebir satışlar yapılıyor? Kilo problemi olmayan, kadife ciltli, fırça saçlı gürbüz bir arkadaşımız organizasyonunuzda sadece satış görevlisi olarak bulunamaz mı? Niçin illaki ürünlerden almak zorunda ?
    • Ürünleriniz niçin Tarım ve köyişleri bakanlığınca onaylı; sağlığa dair bu kadar iddialı ürünlerin Sağlık bakanlığınca onaylanması gerekmez mi?

    Aslında soracak yüzlerce soru var. Biraz mantıkla binlerce de olabilir. Benim nazarımda herbalife’ın avon’dan farkı yoktur. Hatta Avon daha mantıklıdır, en azından rujun veya duş jelinin bir haddi vardır; kansere, diyabete çare olduğunu iddia etmez. Her ikisi de insanların “daha iyiye olan açlığını” suistimal eder, fırsata döndürür ve menfaat için kullanır. Sağlık kocaman bir maskedir ve tepe tepe kullanılınır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: my_secret

    merhaba herkese herkesin düşüncesi kendine yazılanları okudum ve yanlış düşüncelere sahip olduğunuzu gördüm bende herbalife ürünleri ile 3 aydır besleniyorum ve 22 kg verdim ürünlerden önce bel ağrısı,böbrek ağrısı gibi başlıca rahatsızlıklarım vardı bunların hepsi ortadan kalktı zararlı olsa bu rahatsızlıklarımın dahada ilerlemesi gerekmiyormuydu sizce diyorsunuzki abd de yasaklanmış,o zaman la galaxsi takımı oyuncuları ve david backham neden kullanıyor,madem zararlı almanyada neden cocuklara ek gıda takviyesi olarak kullanılıyor herbalife şu an ankarada bir bayanın cocuğu annesinin karnında ürünleri kullanmaya başlamış ve şu an 2 yaşında olmasına rağmen çok zeki olan bir cocuk var madem zararlı bu cocuk neden kullandı ve cocuk neden aşıları dışında doktor yüzü görmüyor ve hastalanmıyor inanmayanlar varsa ankaraya yolunuz düşerse cocuğu gösterebilirim size birde 2 günlük eğitim ücreti yemek ve parti dahil 70 ytl dir.

    djdigy5 e sorum bir halta yaramadığı kanısına nerden vardın kullandınmı peki ürünleri

    saygılar

    my_secret Sen bu yazdıklarını külahıma anlat...
    Arkadaşlar inanmayın bu insanlara...Yukarıdaki my_secret in yazdıklarına inanırsanız, Herbalife ı sanki Lokman Hekimin Ölümsüzlük ilacı..
    Bunların hepsi titan saadet zinciri gibi birşey...
    My_secret te bu ürünleri, insanları kandırarak Satan Firma yetkilisidir..
    Herbalife Sağlığa son derece zararlı bir zehirdir..
    Okuyun
    http://www.cnnturk.com/2008/saglik/12/04/herbalife.saglik.bakanliginin.gundeminde/503483.0/index.html




  • ben daha önce buraya birşeyler yazdım
    büütün suçlamaları çürüten bir yazıydı sanırım işinize gelmedi ve sildiniz
    ARKADAŞLAR
    BU ÜRÜNLER İLAÇ DEĞİL GIDA TAKVİYESİDİR
    KULLANMADAN KONUŞAN KULLAKTAN DOLMA SAÇMA SAPAN LAFLARLA GELMEYİN CAHİLLİĞİNİZ ABARTMADAN SIRITIYOR
    EĞER BİLGİ ALMAK İSTİYOSANIZ BOŞ İNSANLARIN BOŞ BOĞAZLIĞIYLA KENDİ FİKİRLERİNİZİ ÇÜRÜTMEYİN İLLA BİLGİ İSTİYORSANIZwww.herbalife.com ziyaret edin
  • Bolca laf ancak sorulan sorulara halen hiçbir cevap yok.

    "Katkı" ve "takviye" arasındaki nüansı vurguladığınız için teşekkürler. Ancak her ikisi de gıda anlamına gelmiyor daha önce sizin dediğiniz gibi.

    Bu ürünler hakkında bilgim olmadığını nerden çıkarıyorsunuz. Bu ürünler hakkında en az sizin kadar bilgi sahibiyim ve bu yüzden kullanmamaktayım. Bu arada ürünlerin hepsinin hiçbir işe yaramadığını da iddia etmiyorum; ancak hiçbirinin sağlıklı beslenme ve düzenli spora alternatif olamayacağını biliyorum. Hele hele bazı pazarlamacılarınızın anlattığı mucizevi sonuçların hepsinin palavra olduğunu da adım gibi biliyorum. Sırf bu eğreti ürünlere güvenerek insanların spor yapmaktan vazgeçmelerine veya kullandığı tıbbi ilaçları bırakmalarına gönlüm hiç razı olmuyor.

    Bünyenizdeki doktorlardan hemde nobel ödüllü doktorlardan bahsetmişsiniz... Ben o doktorları biliyorum, vasat ve altında oldukları için böylesine paramedikal yollar ile nafaka doğrultmaya çalışan arkadaşlar. Nobel dediğiniz hadise ise Orhan Pamuk'tan sonra ne olduğu hepimizce aşikar.

    Beckham'dan inter'den referans vermişsiniz. Parayı bastırın, sponsor olun isterseniz İngiltere kraliçesine bile kullandırabilirsiniz. Bu işler böyle.

    İnsanların bu işlere nasıl alet olduklarına gelince, o konuda da aşağıdaki adresteki blog'da bir video var. Onu izleyin anlarsınız nasıl bir düzenin kurulduğunu.

    http://herbokubilenadam.blogspot.com/2009/08/previously-on-herbalife.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ireliarzu

    merhaba arkadaşlar.nette geziyordum,başlık ilgimi çekti ve ben de bildiklerimi paylaşmak için üye oldum.bu yüzden bu ilk mesajımdır.ve yorum yapmam için kimse de çağırmadı beni buraya önce bu bilinsin.

    benim ailem herbalifede çalışıyor,yaklaşık 7 yıldır.babam saygın,çevresi oluşmuş çevrede oldukça iyi bilinen bir şahsiyettir.ek işe çok da ihtiyacı yoktur.öncelikle adına 'pazarlamacı' dedirttirecek bir iş yapmaz,ikincisi insanlara zarar verdiğini düşündüğü ürünleri asla tavsiye etmez ve tabiki hayatta her şeyin üstünde tuttuğu çocuklarına yedirmez.

    babam çok araştırmıştı,şuan 64 ülkede pazarı olan,başta Dr.David Haber ( Amerika'nın en iyi doktoru ünvanını almış) ve Dr.Louis Ignarro ( nitroksit ile ilgili buluşuyla nobel ödülü almış bilim adamı,doktor) olmak üzere yüzün üzerinde kaliteli doktordan oluşan bilimsel araştırma kuruluyla çalışan,ürün geçmişi bundan 30 yıl öncesine dayanan çok büyük bir şirket.ve ayrıca sadece türkiyede değil,64 ülkede de araştırmadan geçip ülkeye öyle giriyor ürünler.ve bu ürünleri 50 milyon memnun müşteri kullanıyor dünyada.ve bir başlayan bir daha bırakmak istemiyor,düzenli kullandığı sürece tabiki.

    ve 25 yıldır kullanan insanlarla tanışmıştık biz yurt dışı toplantılarından birinde,kadın 70 yaşındaymış ama buna inanmak imkansız,o kadar sağlıklı ve genç görünüyor ki bizim tahminimiz 45 di..

    bir de yanlış anlaşılmasın,ben bizimkiler yapıyor bu işi diye demiyorum bunları,farkındaysanız şöyle güzel,böyle güzel de demedim.hepsi kanıtlanabilecek değerler verdiklerimin.bir de hem bu nasıl bir insanlık olabilir ki,para için insan sağlığıyla oynanır mı? oynayanlar vardır belki ama yakınlarının sağlığıyla oynanır mı? babam bana kızıyor eğer bir gün aksatırsam tabletlerimi,7 yıldır ısrarla bana sanki süt içirdiğinde mutlu olumuş gibi mutlu oluyor ürün kullandığımda.çünkü sağlık veriyor bana,gerçekten de öyle.

    sağıksız beslenmeden kaynakanan kan değerlerimde dengesizlik vardı,ve şuan normal seyrinde değerlerim.babamın da annemin de kolestrolleri normal düzeyde,tansiyonları,şekerleri yok.hiç bir sağık problemleri yok.(maşallah) ikisi de 50 yaşında insan.tabi ürüne bağıyorlar bu sonuçları.(şirket ilaç olmadığı için sağlık amaçlı satılmasını istemiyor ürünlerin) ama beslenme kaynakı rahatsızıkların ortadan kaldırılmasına büyük yardımı dokunuyor.

    bir de ürünleri arasında büyük ödüller almış ürünleri de var.mesala ödüllü krem 'skin aktivatior'.

    bizimkiler ürün satmıyo bu arada,organizasyona ağırlık vermiş durumdalar, ve her ay 3.500 liralık ürün siparişi verip biz yiyoruz.

    ama şu konuda haklısınız ; ürünler çok pahalı..özellikle bizim ülkemizin insanına göre çok pahalı.keşke biraz daha uygun gelseydi yurtdışından,herkes tanıyıp konuşsaydı.bu da ABD nin fiyat politikası maalesef,ürünler çok kaliteli ama maalesef çok pahalı.

    son derece samimi yazdım bu mesajı,yanlış anlaşılmasını istemem.amacım herbalifeyi savunmuş olmak için savunmak değil.hem bir zararı çıkmış olsa şimdiye kadar, ben utanırım bu ürün iyi demeye.insan sağlığıyla oynanır mı hiç para için.ne ben ne de ailem bu kadar şerefsiz değil,paraya da bu kadar muhtaç değil!

    ve bunları yazmamdaki sebep hiç bir şekilde ailemin işi yapıyor olması da değil.burda ne ismim belli ne şehrim.onlar siz iyi deseniz de kötü deseniz de yaparlar bu işi çünkü memnun müşteri kitlesi oluşmuş,organizasyonları inançlı ve kuvvetli.ben sadece bildiğimi yaşadığımı yazdım buraya.


    teşekkürler.







    Merhaba Arzu herballife ı araştırırken buldum bu siteyi. 7 yıldır kullandığını yazmışsın bana biraz daha yardımcı olabileceğini düşündüğüm.

    Annem de bu ağa katıldı ürünleri kullanıyor yaklaşık 1.5 ay oldu 5 kilo verdi hayat buldu kadın 1.5 ay öncesine kadar gününün yarısından fazlasını uyuyarak geçiriyordu hep uyuyordu ve hep dinlenmeye ihtiyacı vardı... şimdi çok enerjik artık eskisi kadar uyumuyor bu da beni mutlu ediyo açıkçası. o enerjisinin sebebini düşünüyorum yapacak bi işi olması mı yoksa toplantılardaki coşkuyla beyinlere yer ettirdikleri para kazanma hırsı mı? herneyse onun coşkusu beni de sürükledi ve bende kullanmaya başladım ürünleri 2 hafta dolmadan bıraktım herballife tan ölenlerin olduğunu söyledi bi arkadas olurmu öyle şey dedim inanmadım araştırdım hemen...

    http://www.gidaraporu.com/herbalife-hakkinda_g.htm

    http://www.diyet.com.tr/index.asp?actions=herbalife

    http://www.islami-video.com/helal-gida/herbalife-hakkinda-abd-saglik-dairesinin-fda-uyarisi.html

    http://www.gidaraporu.com/herbal-urunlerden-yeni-bir-olum_g.htm

    yukarıdaki siteler karşıma çıktı ve hepsinde birbirine benzer şeyler yazıyordu ve sonucu aynıydı ölümlere neden olduğu...

    meyve veren ağaç taşlanır misali bi umut deyip diğer bildiğim zayıflama ürünlerini aradım bi hışım onlar içinde de bu tür şeyler yazılmışmıydı?. yazılmamıştı!!! ve ben yıkıldım annem e söyledim.inanmadı ona yazılanları okuduğum halde inanmadı! toplantılarda beynine yüklenen sözcükleri sıraladı ardı ardına. (ardı ardına sıralaması telaşlanmasındanmıydı yoksa son zamanlarda konuşurken kontrolünü kaybedecek şekilde hızlı konuşmasından içtiklerinin yol açtığı fazla enerjisi miydi bunun sebebi?) İnanmadı yalvardım anne sana bişey olursa ben naparım dedim ya sattığın kişiler!!! düşünmek bile istemiyorum dinlemedi annem işime karışmaa dedi. elimden geleni yaptım o an bıraktım zaten o kullandıklarımı da! bırakmadı ve karşı çıktı o denli hırslanmıştı!!! dün ne zamandır konuşma olanağı bulamadığım sponsoruna gittik sordum ona. dedi olurmu öyle bak biz öldükmü. hem bu kadar insan aptalmı kullanıyolar... tabii ki yeterli olmamıştı inanmama ölümden bahsediyorduk çünkü david beckham dan ve diğerlerinden vs. örnekler verdi kefilim senin için dedi. bi şekilde ikna olmuş gibi oldum üç kişilerdi ve onlardan cıkan enerjiyi düşünün. önce kendimde uygulamaya karar verdim 15 günde bir tahlil yaptıracaktım.ama şimdi araştırırken maraşlı dondurmacı recep ustanın herballife ın ölümlerinden olduğunu öğrendim...

    Okuduklarım mıydı doğru olan?

    herballife ın formasını giymiş david beckham ın resmi mi?

    yoksa recep ustanın ölüm nedeni miydi gerçek olan!!!

    birşey söyle de inanıyım arzu inan senden daha çok istiyorum doğru birşey olmasını

    ama bana tarım bakanlığı onayından...

    doktorların onayından...

    sporcuların formasından bahsetme olurmu? çok fazla duydum çünkü!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _yeniay_ -- 6 Ekim 2009; 3:24:20 >




  • http://herbokubilenadam.blogspot.com/2009/08/previously-on-herbalife.html

    buradaki videodan daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. toplantı aynen oradaki gibidir.


    bu da herbalife ın midenizde nasıl tokluk hissi oluşturduğunu gösteren bir video

    http://www.youtube.com/watch?v=dpyYcq-rJW4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLX -- 14 Ocak 2010; 15:22:20 >




  • Arkadaşlar Son defa yazıyorum LÜTFEN ALMAYIN ŞU ÜRÜNLERİ sırf merakımdan bu ilaçların zararlarını siz kullanıcıları uyarmak için yazıyorum. PARANIZ ÇOKSA BUYRUN ALIN DENEYİN DİYECEĞİM AMA BİRAZDAN AŞAĞIYA BİRŞEYLER EKLEYECEĞİM ONLARI OKUDUKTAN SONRA LÜTFEN PARANIZDA OLSA DENEMEYİN!! BU ÜRÜNLERİ VE TALEP ETMEYİN. ALMAYIN LÜTFEN ARZ TALEP MESELESİ BU MAĞLESEF O KADAR HERŞEYE İNANAN BİR MİLLETİZ Kİ ANINDA BALIKLAMA ATLIYORUZ. LÜTFEN ŞUNU BİR DEFA KAFANIZA KOYUN ZAYIFLAMAK İSTİYORSANIZ SPOR YAPIN KENDİNİZ DİYET YAPIN. AMA BÖYLE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN SADECE İNSANLARIN HAYALLERİYLE OYNAYAN ALDATICI ÜRÜNLERE TAVİZ VERMEYİN..

    ayrıca şu sitedeki yorumlarıda okuyabilirsiniz
    http://www.itsbeauty.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=1499

    http://herbokubilenadam.blogspot.com/2009/08/previously-on-herbalife.html

    buradaki videodan daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. toplantı aynen oradaki gibidir.


    bu da herbalife ın midenizde nasıl tokluk hissi oluşturduğunu gösteren bir video

    http://www.youtube.com/watch?v=dpyYcq-rJW4

    yukarıdaki arkadaş yazmış videolar gözden kaçmasın diye ekliyorum

    !!!!! LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN KAZANDIRMAYIN BU FİRMALARA ALMAYIN ÜRÜNLERİNİ !!!!!


    lütfen çevrenizde bu ve buna benzer ürünleri almayı düşünen arkadaşlarınızı uyarın ALDIRMAYIN !!!

    Bu ürünü uzun süre kullananlarda 10-15 yıl sonraki süreçte ciddi karaciğer rahatsızlıkları olduğunu duydum. Fakat bu konuya en güzel açıklama getirecek Sağlık Bakanlığıdır. Sağlık bakanlığının Web sitesinde Herbalife ile ilgili arama yaptım. Herbalife ilgili hiç bir şey yok. Dünyada ve özelliklede ABD'de bu kadar çok tartışılan bir ürünle ilgili sağlık bakanlığının bir araştırma yapmaması çok üzücüdür.

    Aşağıdaki yazan yazılar benim kişisel yorumlarım değil. Sağlık ile ilgili sitelerden yaptığım alıntılardır. Bu ürünü derhal sağlık bakanlığı incelemelidir.



    Herbalife Hakkında ABD Sağlık Dairesinin (FDA) Uyarısı

    Herbalife denilen ürünün Amerikada yasaklandığını ve bir kongre senatörünün kişisel çabalarıyla bu sistemi durdurmak istediğini biliyormusunuz ?. ABD'de bu ürünün satılabilmesinin tek yolunun içindeki Efedra Sinica bitkisinin çıkarılması olduğunu ancak Türkiyede'ki preparatlarda bu bitkinin halen bulunduğunu, ve anlaşılmaması için çince adınının yazıldığını biliyormuydunuz ?. Herbalife'ın ani ölümlere neden olduğunu ve bu nedenle sadece Herbalife Tazminat davalarına bakan avukatlık büroları kurulduğunu ve ciddi tazminat davaları açıldığını duymuş muydunuz ?

    Google'da "herbal ephedra death"i arattığınızda kaç tane link çıkacağına bakın. ya da "herbal ephedra lawyer"

    Bu konuda Mayo Clinic bu maddeyi içeren ürünlerin listesini yayınlayarak kullanılmaması yönünde uyarmıştır.


    Listede Türkiyede satılan form olan Herbalife Thermojetics de bulunmaktadır. Bu ürünü içen kişilerde çarpıntı, aşırı enerji vs gibi belirtilerin olması bu maddenin içerisinde bulunduğunun en büyük kanıtıdır. Herbal Efedra nın Herbalife'a koyulma amacı iştahı kapatmak ve enerji kullanımını arttırmaktır ama ne yazıkki ani ölüm gibi küçük bir yan etkisi bulunmaktadır(!). Kalp krizi, inme ve felçleri saymıyorum. Tabi ben yalan söylüyor da olabilirim ancak FDA raporları da aynısını söylüyor.

    Saygılar

    Herbal Efedra ve Ani Ölümler

    Fazla kilolardan muzdarip kişiler ve obezite hastalarına mucize tedavi yöntemi olarak ülkemizde en agresif şekilde pazarlanan ürün muhtemelen Herbalife adındaki pakettir. Tamamen bilinçsiz distribütorler aracılığıyla çeşitli kozmetik ürünleri ile aynı yöntemle, MLM sistemiyle satılan bu ürün hakkında ne biliyorsunuz ?

    Gerçekten satıcıların söylediği gibi yan etkisi yok mu ? Tedavide başarılı olabilir mi ?
    Herbalife'ın başarısız olmasının nedeni çok kısa olarak diğer diyet sistemlerinde de olduğu gibi bir kişinin uzun süre sıvı mama ile beslenmesinin psikolojik olarak imkansız olmasından kaynaklanıyor , ancak bu ürünle ilgili problem bu değildir.
    Ölüm Tehlikesi !!!

    Solunum sistemi dekonjestanı olarak astım tedavisinde ve soğuk algınlığında kullanılan efedrin maddesinin kaynagı Ephera sinica / Ma huang bitkisidir. Efedrinin sempatomimetik ve santral sinir sistemi üzerindeki etkileri nedeniyle iştah azalmasına neden olduğu bilinmektedir.

    Çeşitli firmalar ilaç denetim kurulları ve sağlık otoritelerinin uzun süreli ve yüksek masraflı araştırma maliyetlerinden kurtulabilmek ve yüksek kar getiren obezite pazarından yararlanbilmek amacıyla bu bitkiyi toz haline getirip tablet, kapsül ve herbalife da olduğu gibi mama-çay olarak pazarlamaktadırlar. 1990 ların başında patlayan herbal efedra çılgınlığı ABD'de arka arkaya gelişen ani ölümler nedeniyle bu ürünlerin yasaklanmasıyla son bulmuştur. Bu ölümlerden en bilinenleri, Minnesota Vikings oyuncusu Korey Stringer. ve Steve Bechler isimli baseball oyuncusunun ölümü olmuştur. Bu ölümler nedeniyle açılan 600 milyon dolarlık tazminat davaları halen sürmektedir.

    26 Aralık 2004 tarihinde Amerikan ilaç dairesi FDA, Epherda alkaloidleri içeren ürünlerin kilo kontrolü ve sporcu desteği olarak pazarlanmasını tamamen yasaklamıştır.
    Ancak 30 milyar dolarlık obezite pazarı son derece caziptir ve çeşitli mahkemeler aracılığıyla geçtiğimiz yıl yeniden kontrollü olarak ABD de pazarlanmasına izin verilen bu madde nedeniyle 100 den fazla ani ölüm ve 1000 kişiden fazlasında da ciddi yan etkiler görülmüştür. (http://www.lawsuitresources.com/ephedra.html ) Utah eyalet makkemesinin 2005 yılında verdiği izinden sonra California ve New York eyaleterinin herbal efedra maddesini serbest bırakması izlemiştir. Amerikan İlaç dairesi FDA, bu maddenin kilo verme amacıyla kullanılamayacak kadar tehlikeli olduğunu bildirmektedir.
    Google internet arama motorunda "herbal ephedra death" anahtar kelimeleriyle arama yapıldığında karşımıza çok fazla sayıda sonuç çıkmakta ve yüzlerce tazminat davası haberi görülmektedir. Hatta herbal efedra nedeniyle olan ölümler ve yan etkiler nedeniyle sadece herbal efedra tazminat davaları üzerine çalışan avukatlık büroları oluşmuştur.
    Mayo Clinic aşağıda bulunan ürünleri herbal efedra ihtiva ettiğinden dolayı tehlikeli olduğu ve kullanılmaması gerektiği açıklanmıştır

    Multi-ingredient preparations containing ephedra : Acceleration, AllerClear, AllerPlus, Andro Heat, Better BodyEnergy for Life, Bio Trim, Biovital Plus, Bladderwrack-Dandelion Virtue, Breathe-Aid Formula, Breath Easy, Cordephrine XC, Diet Fuel, Dymetadrine Xtrem, EPH-833, Ephedra Plus, Thermogen, Guarana-Gotu Kola Virtue, Herba Fuel, Herbal Decongestant Expectorant Capsules, Herbalife - Thermojetics Original Green, Mao-Bushi-Saishin-To, Metabolife 356, Metabolift, Metaboloss, MetaboTRIM, Naturafed, Naturally Ripped, Naturatussin 1, Nettle-Reishi Virtue, Power Thin, ProLab Stoked, Pro-Ripped Ephedra, Respa-Herb, Respiratory Support Formula, Ripped Fuel, SinuCheck, SinuClear, SnoreStop, Thermadrene, Thermic Blast, Thermicore, Thermo Cuts, ThermoDiet, Ultra Diet Pep, Xenadrine RFA-1.

    Görülen Yan Etkiler
    Endişe, ateş basması, uykusuzluk, migren, hafıza bozukluğu, kas ağrıları, kan basıncında yükselme,çarpıntı.
    Daha ciddi yan etkiler ise;
    Epileptik ataki, paranoid psikoz, bayılma, koma,kalp krizi, ani kardiak ölüm, ritm bozukluğu, beyin kanaması, böbrek yetmezliği , inme, felç.

    Zaten obezite nedeniyle son derece ağır bir yük taşıyan hastaya dışarıdan stimülan verilmesi son derece risklidir. Bu nedenle sevdiğiniz kişileri yukarıdaki listede bulunan ürünlerden uzak tutunuz.

    Avrupada yasaklanan ve ABD de yeniden yasaklanması icin ardı ardına yüz milyonlarca dolarlık tazminat davaları açılan, herbal ephedra ihtiva eden ürünlerden dolayı zarar gördü iseniz hemen Tıbbi Konularda Tecrübeli Bir Avukata başvurun. Eğer ABD de yaşıyorsanızhttp://www.ashcraftandgerel.com/ephe...im_lawyer.html adresindeki avukatlık bürosu özellikle Herbalife ve benzeri ürünler nedeniyle tazminat davaları konsunda özelleşmiştir. Eğer Türkiye'de çalışan bir avukatsanız lütfen bize bilgilerinizi burada yayınlanmak üzere gönderin.



    Herbalife ile İlgili Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, Yazılan Mektup ve Alınan Cevap

    Herbalife isimli zayıflama ürününün, ancak doktor kontrolünde ve eczanelerde satılması gerektiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, Merhaba’ya verdiği yazılı cevapta Herbalife isimli ürünlere, Tarım Bakanlığı tarafından gıda gibi değerlendirilerek ithal izni verilmesinin son derece sakıncalı olduğunu söyledi.

    ÖLÜM RİSKİ Dr. Akar, ürünün bileşiminde bulunan kafein maddesinin alışkanlık yapmanın yanı sıra kimi kişilerde ölüm tehlikesine neden olabileceği uyarısında bulundu. “Kafein bir ilaç etken maddesi olup kalp damar rahatsızlığı olan kişilerde ölümcül yan etkilere yol açabilir” diyen Dr. Akar bu nedenle ürünün mutlaka Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve sadece eczanelerde hekim kontrol ve önerisi ile satılması gerektiğini vurguladı. SAĞLIK BAKANLIĞI DENETİME ALMALI Konuya ilişkin görüşlerinin Tarım Bakanlığı’na aktarıldığını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, sağlık eğitimi almamış kişilerin kar amacı ile ürünü gelişi güzel pazarlamasının sakıncasına işaret ederek,

    ‘Bu nevi pazarlama hele yukarıda belirttiğimiz sakıncalar söz konusu iken tehlikelidir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı denetimi altına alınması önemlidir. Ürüne, Tarım Bakanlığı tarafından gıda gibi izin verilmesi son derece sakıncalıdır’ ifadesini kullandı. İKİ BAKANLIK KARŞI KARŞIYA Bu ifadelerle Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı karşı karşıya geliyor. Bir tarafta, ölüme kadar varan risklerin taşındığı ifadesi, diğer tarafta gıda izni. Türkiye’de, insan hayatı ve sağlığının ne kadar ucuz olduğu ve ne tür tehlikelere açık olduğu bu olayda da görülüyor. Tarım Bakanlığı’nın cevabı ve söz konusu tehlikelerin var olup olmadığı ile varsa derecesi merakla bekleniyor.

    ÖLÜM RİSKİ SÖZ KONUSU OLABİLİR Distribütörler ağı ile pazarlanan Herbalife ürünleri konusunda yaptığımız araştırma bizi çarpıcı sonuçlara götürdü. Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, söz konusu ürünlerin alışkanlık yapması ile birlikte kimi hastalarda ölüme kadar giden sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu. BAKANLIKLARA YAZDIĞIMIZ MEKTUP İlgili bakanlıklara Herbalife konusunda kamuoyunun merak ettiği hususları sorduk.

    Bakanlıklara yazdığımız mektup şöyle;

    10. Mayıs. 2004, Konya Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ Sağlık Bakanı Son iki yıldır Konya’da, kelimenin tam anlamı ile furya haline gelen HERBALIFE konusunda zat-ı alinizi rahatsız ediyoruz. Zayıflama ilacı olarak takdim edilmekte olan ürünün pazarlanması, Konyalıları caddede-sokakta adım atamaz hale getirmiştir. Her bir ağaçta, elektrik direğinde, aracınızın camında ya da kapısında, “ULUSLAR ARASI FİRMADAN DOLGUN ÜCRET...” ibaresi ile günbegün karşılaşmanız mümkün. Yaya geçidinden geçtiğiniz anda bir genç kız ya da delikanlının elinize ilan tutuşturuvermesi de mümkün.

    Peki nedir, HERBALIFE?

    Bakanlığınız’dan izni var mıdır?

    Sağlığa zararı ya da faydası tespit edilebilmiş midir?

    Bağımlılık yapmakta mıdır? Obez bir toplum olarak bilinen Amerika, ülkemizde bir deneme mi yapmaktadır?

    Otel toplantılarında neler konuşulmaktadır?

    Bir nevi TİTAN zinciri ile karşı karşıya mı bulunmaktayız?

    Prof. Dr. Orhan Çeker’in, ‘Konya’da çok uluslu şirketler misyonerlik faaliyeti yapıyor?’ ifadesi ile HERBALIFE’ın bir bağlantısı var mıdır?

    Vergi açısından durum nedir?

    Bu ve benzeri sorular konusunda bakanlığınız ilgi alanına giren konuların araştırılarak, tarafımıza bilgilenmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile iletilmesini arz ediyor, bil vesile çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

    İŞTE CEVABIN TAM METNİ Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar’ın mektubumuza Sağlık Bakanlığı adına verdiği cevabın tam metnini yayınlıyoruz.

    “İlgi: 10. 05. 2004 tarihli yazınız İlgi yazınız incelenmiş olup; HERBALIFE ÜRÜNLERİ TARIM BAKANLIĞI tarafından ruhsatlandırılan/izin verilen bir preperattır. Bileşiminde doluluk hissi vererek açlığı yatıştıran ve defekasyonu sağlamak üzere şişme özelliğine sahip müsilaj bakımından zengin doğal liflerin yanı sıra açlığa bağlı halsizliği gidermek üzere de KAFEİN ilave edilmektedir.

    Bilhassa KAFEİN bir ilaç etken maddesi olup kalp damar rahatsızlığı olan kişilerde ölümcül yan etkilere yol açabilir. Ayrıca KAFEİN alışkanlık yapıcı bir madde olarak bilinir. Bu nedenle ürünün mutlaka Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve sadece ECZANELERDE hekim kontrol ve önerisi ile satılması gerekir.

    Sağlık eğitimi almamış kişilerin kar amacı ile bu ürünü gelişi güzel pazarlaması hele yukarıda bahsedildiği şekilde sakıncalar söz konusu iken tehlikelidir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı denetimi altına alınması önemlidir. Bu bakımdan ürüne TARIM BAKANLIĞI tarafından gıda gibi izin verilmesi son derece sakıncalıdır. Ayrıca konu TARIM BAKANLIĞI’na aktarılmıştır.

    Dr. Halil Akar / Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı” ABD’DE YASAKLANAN ÜRÜNLER Öte yandan bu yıl başında, ABD Gıda ve İlaç Dairesi ‘Efadra’ içeren zayıflama ürünlerinin kullanımını yasakladı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA, 1999 yılından beri izlemeye aldığı efedra içerikli diyet katkı ürünlerinin satışını yasakladı. Yasak kararın yayınlandığı 6 Şubat 2004 tarihinden itibaren 60 gün içinde yürürlüğe girdi. Efedra ihtiva eden ürünler ABD’de aşağıdaki markalarla pazarlanıyordu. Bunlardan bir kısmı ülkemizde de satılmaktadır: 2 Way Max, Bata Blockers (hipertansiyon ilacı “beta blokerler” ile karıştırmamalı), Brand Mini-Tab, Dexatrim, Diet Fuel, Ephedrine HCL, Fat Predator, Herbalife, Herbalift, Hoo, Hydroxycut, Leptoprin, Metabolife 356, Metabolite, Mini-Thins, Pseudophrine, Quaifen PseR, Ripped Fuel, Stackers, Suddenly Slim, Synephrine, Thermagenics, Trimspa, Truckers Love It, X-Treme Lean, Xenadrine, Yellow Jackets. Söz konusu yasaklama konusunda bir araştırma yapan ‘dr. pozitif’ internet sitesinde konuya ilişkin şu bilgiler veriliyor.

    “Ülkemizde, özellikle Herbalife markalı ürünlerin satış gayretinin son zamanlarda yoğunlaşmasından olmalı özellikle bu markanın müşteri ve satıcılarından birden fazla soru aldık. Bu sorular, araştırmamızı derinleştirmemize yol açtı. Bu konudaki bazı ayrıntıları okuyucularımızla paylaşıyoruz: 1. Herbalife’ın Thermojetics Bitkisel Yeşil tabletleri ve Thermojetics Bitkisel Bej tabletleri efedra içermekteydi. İngilizce isimleri şöyledir: “Thermojetics original green herbal tablets” ve “Thermojectics gold herbal tablets”. 2. Bu tabletlerden birincisindeki efedra kaynağı, Ma Huang isimli, Çin kökenli bir bitki; ikincisindeki ise Sida Cordifolia’dır. 3. Herbalife efedra içeren ürünlerin ayrıca yukarda isimlerini verdiğimiz tabletlerin satışını önce efedranın yasaklandığı ABD eyaletlerinde durdurmuş, yasaklama eğiliminin yaygınlaşması üzerine de bu ülkede pazarlanmasına tamamen son vermiştir.

    Firma, bu durdurmayı ABD’de FDA’nın Şubat 2003’deki açıklamalarından önce yaptığını bildirmektedir. (Şubat 2004’deki yasaklama kararı ile karıştırılmamalıdır) 4. Bu ürünler bize verilen Türkçe reklam broşürlerinde yer aldığı halde bunları Ankara’daki Herbalife satıcılarından temin edemedik. Bu muhtemelen broşürlerin eskiliğinden kaynaklandı. Satıcılardan biri, bize, Mayıs 2003’ten beri bu tabletlerin gelmediğini ifade etti. Ürünlerin ABD’de satıştan kaldırılması ile Türkiye’de satıştan kaldırılması arasında bir zaman farkı bulunup bulunmadığı ayrıca incelenebilir; ancak şu anda, efedralı Herbalife ürünlerinin, Türkiye’de de satıştan kaldırıldığı kanısına vardık.

    Sonuç olarak tavsiyemiz, yukarda adı geçen iki ürünü ellerinde bulunduranlar varsa, bunları kullanmamasıdır.” *** Merhaba Haberi nasıl yaptık? Amerika’nın Irak saldırısının hemen öncesi idi. Konya sokaklarında yakalarında, büyük rozetlerle dolaşan gençlerin sayısı bir hayli artmıştı. ‘Savaşa hayır’ rozetleri ve ‘Kolay kilo kontrolü’ vs sloganlı rozetler. Anlayacağınız ‘Irak Savaşı’ndan önce bir rozet savaşı yaşanıyordu adeta. Doğrusu, ‘kolay kilo kontrolü’ne çağıran gençler, ‘savaşa hayır’la ‘savaşmadıkları’nı sadece dikkat çekmek için bu yolu seçtiklerini düşünüyor ve söylüyorlardı. ‘Herbalife’ bu ‘ilginç’ tesadüfle dikkatimizi çekti. Sonraki gün ve aylarda, kah elektrik direğinde, kah bir ağaçta, kulaklı A4’ler görmeye başladık. Üstte kocaman bir slogan dizisi, altta ise telefon numarası yazılmış ve koparılabilir bölümler. Gazete ilanları yine aynı dönemde yaygınlaştı. ‘Uluslar arası firmadan iş fırsatı’ Kolay kilo verme ve kolay para kazanma çağrıları. Posta kutularına bırakılan kartvizit büyüklüğündeki ilanlar. Aracınızın camına hatta kapı koluna iliştirilen ilanlar. Hayatınızın her anında sizi yakalamaya dönük bir pazarlama stratejisi. Bizi en rahatsız eden alan ise caddelerde iki taraflı duran gençler tarafından elinize tutuşturulan ilanlar oldu. Öyle ki başı açık kapalı genç kızlar da aynı stratejinin ürünü olarak ellerindeki tomarlardan size uzatıyorlardı.

    Birkaç tanesi ile konuştuk da. ‘Bir bayanın hele bu ortamda cep telefonunu caddede dağıtmasının sakıncalı olabileceğini’ söyledik onlara. Dediler ki, ‘Başka iş mi var ki yapalım’. Misyoner Kültür başlıklı bir çalışma yapıyoruz. Söz konusu çalışmanın ara başlıklarından biri de Misyoner Ekonomi... İşsiz bırakılan gençler ve çıkış arayışları. Konuştuğumuz ‘üst derecede motive olmuş’ bir genç, ayda bilmem kaç milyar lira kazandığından bahisle, ‘Ben kazandığım paraya bakarım. Bu organizasyonun üst düzeyi beni ilgilendirmez. Paralar nereye giderse gitsin, isterse İsrail’e’ dedi. Halbuki biz ona İsrail veya bir başka imada bulunmamıştık. Pazarlamacıların, günlük hayatlarında sohbet yapamaz olduğu kulağımıza gelen bilgiler arasında idi. Her bir distribütör önüne koyduğu hedefe ulaşmak için alt pazarlamacılar bulmak zorunda idi. Bu nedenle, konu dönüp dolaşıp her defasında Herbalife’e geliyordu. Daha üst hedeflere ulaşmak için ciddi paralar kaybeden, psikolojik bunalıma girenler olduğu da iddialar arasında yer alıyordu. Kilo sorunu yaşayan insanların çoğunlukta olduğu Konya, böylesi ürünlerin pazarlanması için de doğal bir alan oluyordu. Kafamızı en çok kurcalayan soru şu oldu; ‘Amerika obez bir toplum. Eğer Herbalife bir zayıflama ürünü ise ki öyle, neden öncelikli olarak Amerikan halkı bunu yaygın olarak kullanmıyor? (veya yaygın olarak kullanıp netice alıyor mu?)Eskilerin deyimi ile bu işin altında bir çapanoğlu var mı?

    İlaçlarla ilgili yaygın kanaattir; bir ilaç piyasaya çıkmazdan önce 3. dünya ülkelerinde kullanılır, etkileri görülür, sonra Batı -ABD kendi sınırları içinde piyasaya sürer.

    Acaba burada da böyle bir durum var mıydı?”

    Pazarlama şekli de kafamızda soruların artmasına neden olan bir etkendi. Otellerde toplanılıyor. Motivasyon eğitimleri veriliyor ve sürekli bir üst basamağa çıkmak için katılımcılar teşvik ediliyordu. ‘Distrübütör’ yapılanması bir nevi ‘titanvari’ bir yapılanma mı idi?

    Vergilendirilme hususu nasıl işliyordu?

    İşte bütün bu soruları alt alta koyduk ve Bakanlıklara müracaat ettik. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ’a gönderdiğimiz mektuplarda bu soruların cevabını aradık. Oysa asıl müracaat etmemiz gereken Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü imiş. Çünkü Herbalife ‘gıda’ statüsü ile Tarım Bakanlığı’nın izni ile ithal edilmekte imiş. Sanayi Bakanlığı’ndan gelen yazıda, başvurumuzun Tarım Bakanlığı’na iletildiği belirtiliyordu. Nitekim Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yazıda da tespitler yapıldıktan sonra ‘keyfiyet’in Tarım Bakanlığı’na iletildiği bildiriliyordu. Herbalife’la ilgili internetten de bir tarama yaptık. ‘Milyar dolar hedefi’nin nasıl tutturulacağı, pazarlama yapılan ülkeler, ‘herbalife’in çıkışı, ‘efadra’ içeren ürünlerin Kanada ve ABD’de yasaklanışına dair bilgileri de bu araştırma sırasında gördük. Bu araştırma sırasında gördüğümüz en ilginç ayrıntı ise, Herbalife, Aloevera gibi ürün pazarlamacıları için kartvizit basılabileceğini belirten ilan oldu.

    Anlaşılan, bu konu kendi çapında yan sektörlerin oluşmasını da sağlamıştı. Bizi en sarsan bilgiye kuşkusuz Sağlık Bakanlığı’nın cevabı ile ulaştık. Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar’ın, mektubu hayati bir konuda aslında nasıl bir başıbozuklukla muhatap olduğumuzu göstermeye yetiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde konuya ilişkin nasıl bir gelişme yaşanacak.

    Mustafa ARSLAN


    !!!!! LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN KAZANDIRMAYIN BU FİRMALARA ALMAYIN ÜRÜNLERİNİ !!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 24 Nisan 2010; 18:18:14 >




  • arkadaşlar ürünü araştırın ona göre karar verin bu ürünler tedavi amaçlı kullanılan ürünler değil
    gıda takviyesi olarak alınan ürünler mesala bir oturuşta 30 kilo balık yiyebilirmisiniz .
    Pek çok beslenme programı, vücuda gerekli olan yağlar açısından, özellikle de balıkta bulunan Omega-3 yağ asidi açısından eksik kalmaktadır. bu madde, vücut tarafından üretilemediğinden besinler veya gıda takviyeleri yoluyla tedarik edilmesi gerekir. Genelde uskumru, ringa ve somon gibi yağlı balıklarda bulunur. Yüksek oranda Omega-3 Yağ Asidi içeren Herbalifeline, beslenme alışkanlıklarınızda değişiklik yapmanıza gerek kalmadan beslenme tarzınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

    Bu ürün herhangi bir hastalığın tanılanması, tedavi edilmesi veya önlemesi amacını taşımamaktadır.
    bu yazı

    http://urunler.herbalife.com.tr/hedefli-beslenme/herbalifeline sitesinden alınmıştır

    bu ürünü daha önce kötüleyip sonra kullanmaya baslayan konuştum hepsininde dediği keske daha önce kullansaydım onca bu ürünü kötüledim kullanızmaz bu ürün dedim şimdi görüyorsunuz ben kullanıyorum dediler .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLX

    topic tekrar canlanacak ama ben yine de yazayım... dün ilk toplantıya katıldım. ikinci toplantı için 120tl istediler sınırlı sayıda yer varmış(!) ve dün kapora yahut bütün parayı verirsek 90 lira olurmuş vs...

    şunu söyleyeyim kesinlikle DİNİ SÖMÜRÜ vardı. Türban takmış bir kaç tane genç kız vardı hatta ilk konuşmacı da oydu.... o kadar sapın(kendimde dahil) bulunduğu bir salonda sahneye çıkması benim ahlak anlayışıma ters....

    bizi toplantıya almadan önce içeride toplantı vardı. distribütörlerin toplantısı idi biz çıktıntan sonra da toplandılar yine distribütörler. acaba kimin ne söyleyeceğini mi kararlaştırıyorlardı içeride.

    david bekım ın bilmem nesiylermiş. hiçbirisi resmi bir belge göstermedi.

    bekım a sponsor olduklarının resmi belgesini göstersinler dediklerine inanayım

    milan a sponsor olduklarının resmi belgesesini göstersinler inanayım

    sağlık bakanlığından onayylı olduğunu destekleyecek belge göstersinler inanayım

    amerikada satılmadığının yalan olduğunu ispatlasınlar inanayım.

    ve ne olur pazarlama olmadığının üzerinde ısrar etmesinler.. ürün kendini sattırıyor diye pazarlama değil diyorlar.


    sadece bu sorulara cevap verebilseler ben de bu ürünün satışını yapacağım.

    kısaca network marketing sistemi ile bir alıp veremediğim yok. çok mantıklı bir sistem ve iyi kullanıldığında çok kaliteli hizmet verebileceğine inanıyorum. yalnız bu sistemi kullanan herbalife sağlıklı bir ürün mü tek sorum budur?


    - David Beckham' ın doğrudan sponsoru olup olmadığı konusunda bilgim yok ama Amerika Major League takımlarından LA Galaxy' nin sponsoru Herbalife. David Beckham da yanılmıyorsam hala LA Galaxy' de oynamakta.

    - Inter Milan ile Herbalife' ın H3O isimli ürün ile sponsorluğunun olması lazım.

    - Gıda takviyesi ürünleri olduğu için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı' ndan onaylıdır.

    - Amerika' da ürünleri satılmayan, faaliyet göstermeyen bir firma, Amerikan Borsası Dow Jones' da işlem görebilir mi? Google.com' da HLF diye arama yapılınca mevcut bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bu iş, bir satış ve pazarlama işidir. Bunun aksini iddaa etmek saçma olur. Bu söylem -Pazarlama İşi Olmadığı- , Türkiye dışında da kullanılıyor mu emin değilim.

    Yukardaki futbol takımlarına ek olarak Brezilya' dan Santos kulubünün de sponsoru Herbalife. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=NXgPFN1GVCE

    En son Barcelona kulubü ve Messi ile de sponsorluk anlaşması imzalandı. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=CiTWU96_CyI


    Son olarak yeteri kadar ilgi ve alaka gösterdiğinizde, Network Marketing İş Modeli' nde ciddi kazançlar elde etmeniz mümkündür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SoundofSilence_


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLX

    topic tekrar canlanacak ama ben yine de yazayım... dün ilk toplantıya katıldım. ikinci toplantı için 120tl istediler sınırlı sayıda yer varmış(!) ve dün kapora yahut bütün parayı verirsek 90 lira olurmuş vs...

    şunu söyleyeyim kesinlikle DİNİ SÖMÜRÜ vardı. Türban takmış bir kaç tane genç kız vardı hatta ilk konuşmacı da oydu.... o kadar sapın(kendimde dahil) bulunduğu bir salonda sahneye çıkması benim ahlak anlayışıma ters....

    bizi toplantıya almadan önce içeride toplantı vardı. distribütörlerin toplantısı idi biz çıktıntan sonra da toplandılar yine distribütörler. acaba kimin ne söyleyeceğini mi kararlaştırıyorlardı içeride.

    david bekım ın bilmem nesiylermiş. hiçbirisi resmi bir belge göstermedi.

    bekım a sponsor olduklarının resmi belgesini göstersinler dediklerine inanayım

    milan a sponsor olduklarının resmi belgesesini göstersinler inanayım

    sağlık bakanlığından onayylı olduğunu destekleyecek belge göstersinler inanayım

    amerikada satılmadığının yalan olduğunu ispatlasınlar inanayım.

    ve ne olur pazarlama olmadığının üzerinde ısrar etmesinler.. ürün kendini sattırıyor diye pazarlama değil diyorlar.


    sadece bu sorulara cevap verebilseler ben de bu ürünün satışını yapacağım.

    kısaca network marketing sistemi ile bir alıp veremediğim yok. çok mantıklı bir sistem ve iyi kullanıldığında çok kaliteli hizmet verebileceğine inanıyorum. yalnız bu sistemi kullanan herbalife sağlıklı bir ürün mü tek sorum budur?


    - David Beckham' ın doğrudan sponsoru olup olmadığı konusunda bilgim yok ama Amerika Major League takımlarından LA Galaxy' nin sponsoru Herbalife. David Beckham da yanılmıyorsam hala LA Galaxy' de oynamakta.

    - Inter Milan ile Herbalife' ın H3O isimli ürün ile sponsorluğunun olması lazım.

    - Gıda takviyesi ürünleri olduğu için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı' ndan onaylıdır.

    - Amerika' da ürünleri satılmayan, faaliyet göstermeyen bir firma, Amerikan Borsası Dow Jones' da işlem görebilir mi? Google.com' da HLF diye arama yapılınca mevcut bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bu iş, bir satış ve pazarlama işidir. Bunun aksini iddaa etmek saçma olur. Bu söylem -Pazarlama İşi Olmadığı- , Türkiye dışında da kullanılıyor mu emin değilim.

    Yukardaki futbol takımlarına ek olarak Brezilya' dan Santos kulubünün de sponsoru Herbalife. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=NXgPFN1GVCE

    En son Barcelona kulubü ve Messi ile de sponsorluk anlaşması imzalandı. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=CiTWU96_CyI


    Son olarak yeteri kadar ilgi ve alaka gösterdiğinizde, Network Marketing İş Modeli' nde ciddi kazançlar elde etmeniz mümkündür.

    Arkadaşım saçmalamayı bırak Allah aşkına yaa.Bana ne kime sponsor olduklarından.Parayı basan sponsor olur.Bukadar basit.Burada söz konusu benim sağlığım ise ve gerçekten bu işle alakasız kişilerin yorumlarına bakılınca bunun bir ticaret tuzağı olduğu ortada.
    Tv ler ve gazeteler bas bas bağırıyor bu tür ürünlerden uzak durun diye.Kafası 10 yaşında bir çocuk kadar çalışan herkes bunun sağlıksız ve para tuzağı bir iş olduğunu anlayabilir.
    Defalaca tekrar edip durduk.Zayıflama sadece ve sadece spor ve dietle olur.Gerisi ticarettir ve sağlıksızdır!NOKTA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kont_andre


    quote:

    Orijinalden alıntı: _SoundofSilence_


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLX

    topic tekrar canlanacak ama ben yine de yazayım... dün ilk toplantıya katıldım. ikinci toplantı için 120tl istediler sınırlı sayıda yer varmış(!) ve dün kapora yahut bütün parayı verirsek 90 lira olurmuş vs...

    şunu söyleyeyim kesinlikle DİNİ SÖMÜRÜ vardı. Türban takmış bir kaç tane genç kız vardı hatta ilk konuşmacı da oydu.... o kadar sapın(kendimde dahil) bulunduğu bir salonda sahneye çıkması benim ahlak anlayışıma ters....

    bizi toplantıya almadan önce içeride toplantı vardı. distribütörlerin toplantısı idi biz çıktıntan sonra da toplandılar yine distribütörler. acaba kimin ne söyleyeceğini mi kararlaştırıyorlardı içeride.

    david bekım ın bilmem nesiylermiş. hiçbirisi resmi bir belge göstermedi.

    bekım a sponsor olduklarının resmi belgesini göstersinler dediklerine inanayım

    milan a sponsor olduklarının resmi belgesesini göstersinler inanayım

    sağlık bakanlığından onayylı olduğunu destekleyecek belge göstersinler inanayım

    amerikada satılmadığının yalan olduğunu ispatlasınlar inanayım.

    ve ne olur pazarlama olmadığının üzerinde ısrar etmesinler.. ürün kendini sattırıyor diye pazarlama değil diyorlar.


    sadece bu sorulara cevap verebilseler ben de bu ürünün satışını yapacağım.

    kısaca network marketing sistemi ile bir alıp veremediğim yok. çok mantıklı bir sistem ve iyi kullanıldığında çok kaliteli hizmet verebileceğine inanıyorum. yalnız bu sistemi kullanan herbalife sağlıklı bir ürün mü tek sorum budur?


    - David Beckham' ın doğrudan sponsoru olup olmadığı konusunda bilgim yok ama Amerika Major League takımlarından LA Galaxy' nin sponsoru Herbalife. David Beckham da yanılmıyorsam hala LA Galaxy' de oynamakta.

    - Inter Milan ile Herbalife' ın H3O isimli ürün ile sponsorluğunun olması lazım.

    - Gıda takviyesi ürünleri olduğu için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı' ndan onaylıdır.

    - Amerika' da ürünleri satılmayan, faaliyet göstermeyen bir firma, Amerikan Borsası Dow Jones' da işlem görebilir mi? Google.com' da HLF diye arama yapılınca mevcut bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bu iş, bir satış ve pazarlama işidir. Bunun aksini iddaa etmek saçma olur. Bu söylem -Pazarlama İşi Olmadığı- , Türkiye dışında da kullanılıyor mu emin değilim.

    Yukardaki futbol takımlarına ek olarak Brezilya' dan Santos kulubünün de sponsoru Herbalife. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=NXgPFN1GVCE

    En son Barcelona kulubü ve Messi ile de sponsorluk anlaşması imzalandı. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=CiTWU96_CyI


    Son olarak yeteri kadar ilgi ve alaka gösterdiğinizde, Network Marketing İş Modeli' nde ciddi kazançlar elde etmeniz mümkündür.

    Arkadaşım saçmalamayı bırak Allah aşkına yaa.Bana ne kime sponsor olduklarından.Parayı basan sponsor olur.Bukadar basit.Burada söz konusu benim sağlığım ise ve gerçekten bu işle alakasız kişilerin yorumlarına bakılınca bunun bir ticaret tuzağı olduğu ortada.
    Tv ler ve gazeteler bas bas bağırıyor bu tür ürünlerden uzak durun diye.Kafası 10 yaşında bir çocuk kadar çalışan herkes bunun sağlıksız ve para tuzağı bir iş olduğunu anlayabilir.
    Defalaca tekrar edip durduk.Zayıflama sadece ve sadece spor ve dietle olur.Gerisi ticarettir ve sağlıksızdır!NOKTA


    Öncelikle şunu belirteyim kont_andre; sponsorluk bilgilerini, MetaLX' in sorularına cevaben yazdım. Zaten hiçbir firma, babasının hayrına sponsorluk anlaşması yapmaz.

    Zayıflama konusuna gelince... Düzenli spor yapan, dengeli beslenen yani vücudunun ihtiyacı olanı ihtiyacı ölçüsünde alan bir insanın ne kilo verme ne de kilo alma problemi olur. Düzenli sporun, dengeli beslenmenin yanına bir de pozitif düşünmeyi koyduğumuzda hastalıkları da mümkün olduğunca bizden uzak tutabiliriz. Daha az hastalık daha az ilaç tüketimi demek. Daha az ilaç tüketimi ise...

    İhtiyacımız olan şeyler belli: Düzenli spor yapmak, dengeli beslenmek ve pozitif düşünmek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SoundofSilence_


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLX

    topic tekrar canlanacak ama ben yine de yazayım... dün ilk toplantıya katıldım. ikinci toplantı için 120tl istediler sınırlı sayıda yer varmış(!) ve dün kapora yahut bütün parayı verirsek 90 lira olurmuş vs...

    şunu söyleyeyim kesinlikle DİNİ SÖMÜRÜ vardı. Türban takmış bir kaç tane genç kız vardı hatta ilk konuşmacı da oydu.... o kadar sapın(kendimde dahil) bulunduğu bir salonda sahneye çıkması benim ahlak anlayışıma ters....

    bizi toplantıya almadan önce içeride toplantı vardı. distribütörlerin toplantısı idi biz çıktıntan sonra da toplandılar yine distribütörler. acaba kimin ne söyleyeceğini mi kararlaştırıyorlardı içeride.

    david bekım ın bilmem nesiylermiş. hiçbirisi resmi bir belge göstermedi.

    bekım a sponsor olduklarının resmi belgesini göstersinler dediklerine inanayım

    milan a sponsor olduklarının resmi belgesesini göstersinler inanayım

    sağlık bakanlığından onayylı olduğunu destekleyecek belge göstersinler inanayım

    amerikada satılmadığının yalan olduğunu ispatlasınlar inanayım.

    ve ne olur pazarlama olmadığının üzerinde ısrar etmesinler.. ürün kendini sattırıyor diye pazarlama değil diyorlar.


    sadece bu sorulara cevap verebilseler ben de bu ürünün satışını yapacağım.

    kısaca network marketing sistemi ile bir alıp veremediğim yok. çok mantıklı bir sistem ve iyi kullanıldığında çok kaliteli hizmet verebileceğine inanıyorum. yalnız bu sistemi kullanan herbalife sağlıklı bir ürün mü tek sorum budur?


    - David Beckham' ın doğrudan sponsoru olup olmadığı konusunda bilgim yok ama Amerika Major League takımlarından LA Galaxy' nin sponsoru Herbalife. David Beckham da yanılmıyorsam hala LA Galaxy' de oynamakta.

    - Inter Milan ile Herbalife' ın H3O isimli ürün ile sponsorluğunun olması lazım.

    - Gıda takviyesi ürünleri olduğu için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı' ndan onaylıdır.

    - Amerika' da ürünleri satılmayan, faaliyet göstermeyen bir firma, Amerikan Borsası Dow Jones' da işlem görebilir mi? Google.com' da HLF diye arama yapılınca mevcut bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bu iş, bir satış ve pazarlama işidir. Bunun aksini iddaa etmek saçma olur. Bu söylem -Pazarlama İşi Olmadığı- , Türkiye dışında da kullanılıyor mu emin değilim.

    Yukardaki futbol takımlarına ek olarak Brezilya' dan Santos kulubünün de sponsoru Herbalife. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=NXgPFN1GVCE

    En son Barcelona kulubü ve Messi ile de sponsorluk anlaşması imzalandı. Youtube video linki:http://www.youtube.com/watch?v=CiTWU96_CyI


    Son olarak yeteri kadar ilgi ve alaka gösterdiğinizde, Network Marketing İş Modeli' nde ciddi kazançlar elde etmeniz mümkündür.



    bunların hepsi yalan diyorum. bunların belgelerini göstersin herbalife. burda yazmanızla bunların hiçbiri gerçek olmaz.

    ayrıca ben "SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYI" nı sordum arkadaş tarım ve köy işleri diyor. ağlıycam burda. bu kadar mı salak olur bir insan. bir arkadaşımdan duymuştum. sağlık bakanlığından onay alamayan tarım ve köy işlerinden alıyor diye. göstersinler kapı gibi sağlık bakanlığı onayını. inanalım. tabi pc de sahtesini de düzenlemek mümkün olduğu için bu yolu deneyeceklerini zannediyorum. sistemin içine bir kere dahil olup parasını kaptıranlar başka insanları içeri çekerek kendi zararlarını telafi etmeye çalışıyorlar. durum bundan ibaret.




  • daha önce bi yerden alıntı yapıp, buraya koyuyordum ama bazı kafalar basmıyor galiba...

    Ben alıntı yaptığım yeri en iyisi tamamen vereyim buradan da en ayrıntılı bi şekilde okuyun...

    Ürünü kullanmadan yorum yapan o kadar çok zeki var ki!

    http://www.facebook.com/herbalifeland

    http://www.facebook.com/herbalifeland?sk=wall




  • 3 sayfanın tamamını okudum. Savunanların bir çoğuna da güldüm, karşı olanlara da.

    En çok da başhekim beye güldüm. :) Hala da gülüyorum sanırım :D

    Neyse konuya döneyim.

    Yeni üye değilim. Uzun zaman oldu üye olalı ama pek kullanmıyorum DH'yi.

    Aslen sağlıkçıyım belirtmek isterim.

    1998 de Herbalife ile tanıştım. Talihsiz bir tanışma olduğu için de 2007 yılına kadar Herbalife'a ve distribütörlerine sahtekar, şarlatan, soytarı, yalancı ve aptal gözü baktım. Bu zaman zarfında ise çevremdeki üç kişiye ürünleri bıraktırdım. (Baldızım, arkadaşım ve yengeme.)

    Öyle ya, ben sağlıkçıyım ya, o halde her haltı bilirdim değil mi? Karşı olmalıydım böyle şeylere. E insanlarda kötüye daha çabuk inanırlar. İkna etmek için hiç uğraşmadım. Sadece "bırakın bu saçma sapan ne olduğu belli olmayan şeyleri" dedim. Üçü de bıraktı ürünleri. :D

    2007 de nasıl oldu bilmiyorum, bir arkadaşın baskılarına dayanamayarak ürün kullanmaya başladım. 21 günde 7 kilo verdim. Sabahları saatlerce hanım çağırdığı halde uyanamayan ben, 3. gün sabahında resmen yataktan fırlayarak uyandım. Gastrit rahatsızlığı çekiyordum, ne yaptıysam geçmemişti, ürünlerden sonra ondan da eser kalmadı.

    Bendeki değişiklikleri gören eşim de kullanmaya başladı. 2. doğumundan sonra 5 ayda 16 kilo verdi.

    Özet olarak 5 yaşında bir kızım ve 12 aylık bir oğlum var. Onların kilo sorunu falan yok ama onlarda kullanıyorlar. Çevremde de bizdeki değişiklikleri görüp de çok başlayan oldu. Ne bizim ailemizde ne de çevremizde şu ana kadar ölen yada yaralanan olmadı :D. (Allah'a binlerce şükürler olsun)

    Ancak vücuttaki yaralardan bahsetmişler. Doğrudur. Bende de çıktı ilk başlarda. Herbalife ın çayını kullanıyorsanız ve yeterince su tüketmiyorsanız, harekete geçen toksinler bir yerlerde sivilce, çıban veya akne gibi kendini gösteriyorlar. Bu benim kendi tespitimdir.

    Daha başka sorusu olan varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya hazırım. Ama lütfen sorular sağlam olsun. Komik sorular sormayın :)

    Özetle: Ürünler hakkında küçücük bir şüphem olsa dahi, canımdan çok sevdiğim çocuklarımdan uzak tutardım.

    Reklam ve sponsorluk: Sizin için önemli mi bilemiyorum ama, Barcelona ve Messi'nin resmi beslenme sponsorudur Herbalife.
    Ayrıca Ebru Şallı'nın programında da shake tarifleri verildi.

    Messi:


    Barcelona:



    Salih Güney de 28 yıldır kullanıyor sanırım.


    Ebru Şallı:


    Bu da sponsorluk haberi


    İnanın bana kendi memleketimizin insanından daha zararsızdır. Sahte Altın Çilek tabletlerinden ölenleri unutmadık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoCHeNKa -- 11 Aralık 2011; 8:06:00 >




  • Louis Ignarro Kimdir?

    Ali Kocailik Kimdir?

    David Heber Kimdir?

    Louis Ignarro'yu bin dolarlar verip diz üstünde dinleyen doktorlar tanıyorum ben. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoCHeNKa -- 11 Aralık 2011; 8:15:30 >




  • Arkadaşlar Son defa yazıyorum LÜTFEN ALMAYIN ŞU ÜRÜNLERİ sırf merakımdan bu ilaçların zararlarını siz kullanıcıları uyarmak için yazıyorum. PARANIZ ÇOKSA BUYRUN ALIN DENEYİN DİYECEĞİM AMA BİRAZDAN AŞAĞIYA BİRŞEYLER EKLEYECEĞİM ONLARI OKUDUKTAN SONRA LÜTFEN PARANIZDA OLSA DENEMEYİN!! BU ÜRÜNLERİ VE TALEP ETMEYİN. ALMAYIN LÜTFEN ARZ TALEP MESELESİ BU MAĞLESEF O KADAR HERŞEYE İNANAN BİR MİLLETİZ Kİ ANINDA BALIKLAMA ATLIYORUZ. LÜTFEN ŞUNU BİR DEFA KAFANIZA KOYUN ZAYIFLAMAK İSTİYORSANIZ SPOR YAPIN KENDİNİZ DİYET YAPIN. AMA BÖYLE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN SADECE İNSANLARIN HAYALLERİYLE OYNAYAN ALDATICI ÜRÜNLERE TAVİZ VERMEYİN..

    ayrıca şu sitedeki yorumlarıda okuyabilirsiniz
    http://www.itsbeauty.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=1499

    http://herbokubilenadam.blogspot.com/2009/08/previously-on-herbalife.html

    buradaki videodan daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. toplantı aynen oradaki gibidir.


    bu da herbalife ın midenizde nasıl tokluk hissi oluşturduğunu gösteren bir video

    http://www.youtube.com/watch?v=dpyYcq-rJW4

    yukarıdaki arkadaş yazmış videolar gözden kaçmasın diye ekliyorum

    !!!!! LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN KAZANDIRMAYIN BU FİRMALARA ALMAYIN ÜRÜNLERİNİ !!!!!


    lütfen çevrenizde bu ve buna benzer ürünleri almayı düşünen arkadaşlarınızı uyarın ALDIRMAYIN !!!

    Bu ürünü uzun süre kullananlarda 10-15 yıl sonraki süreçte ciddi karaciğer rahatsızlıkları olduğunu duydum. Fakat bu konuya en güzel açıklama getirecek Sağlık Bakanlığıdır. Sağlık bakanlığının Web sitesinde Herbalife ile ilgili arama yaptım. Herbalife ilgili hiç bir şey yok. Dünyada ve özelliklede ABD'de bu kadar çok tartışılan bir ürünle ilgili sağlık bakanlığının bir araştırma yapmaması çok üzücüdür.

    Aşağıdaki yazan yazılar benim kişisel yorumlarım değil. Sağlık ile ilgili sitelerden yaptığım alıntılardır. Bu ürünü derhal sağlık bakanlığı incelemelidir.

    Herbalife ile İlgili Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, Yazılan Mektup ve Alınan Cevap

    Herbalife isimli zayıflama ürününün, ancak doktor kontrolünde ve eczanelerde satılması gerektiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, Merhaba’ya verdiği yazılı cevapta Herbalife isimli ürünlere, Tarım Bakanlığı tarafından gıda gibi değerlendirilerek ithal izni verilmesinin son derece sakıncalı olduğunu söyledi.

    ÖLÜM RİSKİ Dr. Akar, ürünün bileşiminde bulunan kafein maddesinin alışkanlık yapmanın yanı sıra kimi kişilerde ölüm tehlikesine neden olabileceği uyarısında bulundu. “Kafein bir ilaç etken maddesi olup kalp damar rahatsızlığı olan kişilerde ölümcül yan etkilere yol açabilir” diyen Dr. Akar bu nedenle ürünün mutlaka Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve sadece eczanelerde hekim kontrol ve önerisi ile satılması gerektiğini vurguladı. SAĞLIK BAKANLIĞI DENETİME ALMALI Konuya ilişkin görüşlerinin Tarım Bakanlığı’na aktarıldığını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, sağlık eğitimi almamış kişilerin kar amacı ile ürünü gelişi güzel pazarlamasının sakıncasına işaret ederek,

    ‘Bu nevi pazarlama hele yukarıda belirttiğimiz sakıncalar söz konusu iken tehlikelidir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı denetimi altına alınması önemlidir. Ürüne, Tarım Bakanlığı tarafından gıda gibi izin verilmesi son derece sakıncalıdır’ ifadesini kullandı. İKİ BAKANLIK KARŞI KARŞIYA Bu ifadelerle Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı karşı karşıya geliyor. Bir tarafta, ölüme kadar varan risklerin taşındığı ifadesi, diğer tarafta gıda izni. Türkiye’de, insan hayatı ve sağlığının ne kadar ucuz olduğu ve ne tür tehlikelere açık olduğu bu olayda da görülüyor. Tarım Bakanlığı’nın cevabı ve söz konusu tehlikelerin var olup olmadığı ile varsa derecesi merakla bekleniyor.

    ÖLÜM RİSKİ SÖZ KONUSU OLABİLİR Distribütörler ağı ile pazarlanan Herbalife ürünleri konusunda yaptığımız araştırma bizi çarpıcı sonuçlara götürdü. Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar, söz konusu ürünlerin alışkanlık yapması ile birlikte kimi hastalarda ölüme kadar giden sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu. BAKANLIKLARA YAZDIĞIMIZ MEKTUP İlgili bakanlıklara Herbalife konusunda kamuoyunun merak ettiği hususları sorduk.

    Bakanlıklara yazdığımız mektup şöyle;

    10. Mayıs. 2004, Konya Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ Sağlık Bakanı Son iki yıldır Konya’da, kelimenin tam anlamı ile furya haline gelen HERBALIFE konusunda zat-ı alinizi rahatsız ediyoruz. Zayıflama ilacı olarak takdim edilmekte olan ürünün pazarlanması, Konyalıları caddede-sokakta adım atamaz hale getirmiştir. Her bir ağaçta, elektrik direğinde, aracınızın camında ya da kapısında, “ULUSLAR ARASI FİRMADAN DOLGUN ÜCRET...” ibaresi ile günbegün karşılaşmanız mümkün. Yaya geçidinden geçtiğiniz anda bir genç kız ya da delikanlının elinize ilan tutuşturuvermesi de mümkün.

    Peki nedir, HERBALIFE?

    Bakanlığınız’dan izni var mıdır?

    Sağlığa zararı ya da faydası tespit edilebilmiş midir?

    Bağımlılık yapmakta mıdır? Obez bir toplum olarak bilinen Amerika, ülkemizde bir deneme mi yapmaktadır?

    Otel toplantılarında neler konuşulmaktadır?

    Bir nevi TİTAN zinciri ile karşı karşıya mı bulunmaktayız?

    Prof. Dr. Orhan Çeker’in, ‘Konya’da çok uluslu şirketler misyonerlik faaliyeti yapıyor?’ ifadesi ile HERBALIFE’ın bir bağlantısı var mıdır?

    Vergi açısından durum nedir?

    Bu ve benzeri sorular konusunda bakanlığınız ilgi alanına giren konuların araştırılarak, tarafımıza bilgilenmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile iletilmesini arz ediyor, bil vesile çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

    İŞTE CEVABIN TAM METNİ Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar’ın mektubumuza Sağlık Bakanlığı adına verdiği cevabın tam metnini yayınlıyoruz.

    “İlgi: 10. 05. 2004 tarihli yazınız İlgi yazınız incelenmiş olup; HERBALIFE ÜRÜNLERİ TARIM BAKANLIĞI tarafından ruhsatlandırılan/izin verilen bir preperattır. Bileşiminde doluluk hissi vererek açlığı yatıştıran ve defekasyonu sağlamak üzere şişme özelliğine sahip müsilaj bakımından zengin doğal liflerin yanı sıra açlığa bağlı halsizliği gidermek üzere de KAFEİN ilave edilmektedir.

    Bilhassa KAFEİN bir ilaç etken maddesi olup kalp damar rahatsızlığı olan kişilerde ölümcül yan etkilere yol açabilir. Ayrıca KAFEİN alışkanlık yapıcı bir madde olarak bilinir. Bu nedenle ürünün mutlaka Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve sadece ECZANELERDE hekim kontrol ve önerisi ile satılması gerekir.

    Sağlık eğitimi almamış kişilerin kar amacı ile bu ürünü gelişi güzel pazarlaması hele yukarıda bahsedildiği şekilde sakıncalar söz konusu iken tehlikelidir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı denetimi altına alınması önemlidir. Bu bakımdan ürüne TARIM BAKANLIĞI tarafından gıda gibi izin verilmesi son derece sakıncalıdır. Ayrıca konu TARIM BAKANLIĞI’na aktarılmıştır.

    Dr. Halil Akar / Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı” ABD’DE YASAKLANAN ÜRÜNLER Öte yandan bu yıl başında, ABD Gıda ve İlaç Dairesi ‘Efadra’ içeren zayıflama ürünlerinin kullanımını yasakladı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA, 1999 yılından beri izlemeye aldığı efedra içerikli diyet katkı ürünlerinin satışını yasakladı. Yasak kararın yayınlandığı 6 Şubat 2004 tarihinden itibaren 60 gün içinde yürürlüğe girdi. Efedra ihtiva eden ürünler ABD’de aşağıdaki markalarla pazarlanıyordu. Bunlardan bir kısmı ülkemizde de satılmaktadır: 2 Way Max, Bata Blockers (hipertansiyon ilacı “beta blokerler” ile karıştırmamalı), Brand Mini-Tab, Dexatrim, Diet Fuel, Ephedrine HCL, Fat Predator, Herbalife, Herbalift, Hoo, Hydroxycut, Leptoprin, Metabolife 356, Metabolite, Mini-Thins, Pseudophrine, Quaifen PseR, Ripped Fuel, Stackers, Suddenly Slim, Synephrine, Thermagenics, Trimspa, Truckers Love It, X-Treme Lean, Xenadrine, Yellow Jackets. Söz konusu yasaklama konusunda bir araştırma yapan ‘dr. pozitif’ internet sitesinde konuya ilişkin şu bilgiler veriliyor.

    “Ülkemizde, özellikle Herbalife markalı ürünlerin satış gayretinin son zamanlarda yoğunlaşmasından olmalı özellikle bu markanın müşteri ve satıcılarından birden fazla soru aldık. Bu sorular, araştırmamızı derinleştirmemize yol açtı. Bu konudaki bazı ayrıntıları okuyucularımızla paylaşıyoruz: 1. Herbalife’ın Thermojetics Bitkisel Yeşil tabletleri ve Thermojetics Bitkisel Bej tabletleri efedra içermekteydi. İngilizce isimleri şöyledir: “Thermojetics original green herbal tablets” ve “Thermojectics gold herbal tablets”. 2. Bu tabletlerden birincisindeki efedra kaynağı, Ma Huang isimli, Çin kökenli bir bitki; ikincisindeki ise Sida Cordifolia’dır. 3. Herbalife efedra içeren ürünlerin ayrıca yukarda isimlerini verdiğimiz tabletlerin satışını önce efedranın yasaklandığı ABD eyaletlerinde durdurmuş, yasaklama eğiliminin yaygınlaşması üzerine de bu ülkede pazarlanmasına tamamen son vermiştir.

    Firma, bu durdurmayı ABD’de FDA’nın Şubat 2003’deki açıklamalarından önce yaptığını bildirmektedir. (Şubat 2004’deki yasaklama kararı ile karıştırılmamalıdır) 4. Bu ürünler bize verilen Türkçe reklam broşürlerinde yer aldığı halde bunları Ankara’daki Herbalife satıcılarından temin edemedik. Bu muhtemelen broşürlerin eskiliğinden kaynaklandı. Satıcılardan biri, bize, Mayıs 2003’ten beri bu tabletlerin gelmediğini ifade etti. Ürünlerin ABD’de satıştan kaldırılması ile Türkiye’de satıştan kaldırılması arasında bir zaman farkı bulunup bulunmadığı ayrıca incelenebilir; ancak şu anda, efedralı Herbalife ürünlerinin, Türkiye’de de satıştan kaldırıldığı kanısına vardık.

    Sonuç olarak tavsiyemiz, yukarda adı geçen iki ürünü ellerinde bulunduranlar varsa, bunları kullanmamasıdır.” *** Merhaba Haberi nasıl yaptık? Amerika’nın Irak saldırısının hemen öncesi idi. Konya sokaklarında yakalarında, büyük rozetlerle dolaşan gençlerin sayısı bir hayli artmıştı. ‘Savaşa hayır’ rozetleri ve ‘Kolay kilo kontrolü’ vs sloganlı rozetler. Anlayacağınız ‘Irak Savaşı’ndan önce bir rozet savaşı yaşanıyordu adeta. Doğrusu, ‘kolay kilo kontrolü’ne çağıran gençler, ‘savaşa hayır’la ‘savaşmadıkları’nı sadece dikkat çekmek için bu yolu seçtiklerini düşünüyor ve söylüyorlardı. ‘Herbalife’ bu ‘ilginç’ tesadüfle dikkatimizi çekti. Sonraki gün ve aylarda, kah elektrik direğinde, kah bir ağaçta, kulaklı A4’ler görmeye başladık. Üstte kocaman bir slogan dizisi, altta ise telefon numarası yazılmış ve koparılabilir bölümler. Gazete ilanları yine aynı dönemde yaygınlaştı. ‘Uluslar arası firmadan iş fırsatı’ Kolay kilo verme ve kolay para kazanma çağrıları. Posta kutularına bırakılan kartvizit büyüklüğündeki ilanlar. Aracınızın camına hatta kapı koluna iliştirilen ilanlar. Hayatınızın her anında sizi yakalamaya dönük bir pazarlama stratejisi. Bizi en rahatsız eden alan ise caddelerde iki taraflı duran gençler tarafından elinize tutuşturulan ilanlar oldu. Öyle ki başı açık kapalı genç kızlar da aynı stratejinin ürünü olarak ellerindeki tomarlardan size uzatıyorlardı.

    Birkaç tanesi ile konuştuk da. ‘Bir bayanın hele bu ortamda cep telefonunu caddede dağıtmasının sakıncalı olabileceğini’ söyledik onlara. Dediler ki, ‘Başka iş mi var ki yapalım’. Misyoner Kültür başlıklı bir çalışma yapıyoruz. Söz konusu çalışmanın ara başlıklarından biri de Misyoner Ekonomi... İşsiz bırakılan gençler ve çıkış arayışları. Konuştuğumuz ‘üst derecede motive olmuş’ bir genç, ayda bilmem kaç milyar lira kazandığından bahisle, ‘Ben kazandığım paraya bakarım. Bu organizasyonun üst düzeyi beni ilgilendirmez. Paralar nereye giderse gitsin, isterse İsrail’e’ dedi. Halbuki biz ona İsrail veya bir başka imada bulunmamıştık. Pazarlamacıların, günlük hayatlarında sohbet yapamaz olduğu kulağımıza gelen bilgiler arasında idi. Her bir distribütör önüne koyduğu hedefe ulaşmak için alt pazarlamacılar bulmak zorunda idi. Bu nedenle, konu dönüp dolaşıp her defasında Herbalife’e geliyordu. Daha üst hedeflere ulaşmak için ciddi paralar kaybeden, psikolojik bunalıma girenler olduğu da iddialar arasında yer alıyordu. Kilo sorunu yaşayan insanların çoğunlukta olduğu Konya, böylesi ürünlerin pazarlanması için de doğal bir alan oluyordu. Kafamızı en çok kurcalayan soru şu oldu; ‘Amerika obez bir toplum. Eğer Herbalife bir zayıflama ürünü ise ki öyle, neden öncelikli olarak Amerikan halkı bunu yaygın olarak kullanmıyor? (veya yaygın olarak kullanıp netice alıyor mu?)Eskilerin deyimi ile bu işin altında bir çapanoğlu var mı?

    İlaçlarla ilgili yaygın kanaattir; bir ilaç piyasaya çıkmazdan önce 3. dünya ülkelerinde kullanılır, etkileri görülür, sonra Batı -ABD kendi sınırları içinde piyasaya sürer.

    Acaba burada da böyle bir durum var mıydı?”

    Pazarlama şekli de kafamızda soruların artmasına neden olan bir etkendi. Otellerde toplanılıyor. Motivasyon eğitimleri veriliyor ve sürekli bir üst basamağa çıkmak için katılımcılar teşvik ediliyordu. ‘Distrübütör’ yapılanması bir nevi ‘titanvari’ bir yapılanma mı idi?

    Vergilendirilme hususu nasıl işliyordu?

    İşte bütün bu soruları alt alta koyduk ve Bakanlıklara müracaat ettik. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ’a gönderdiğimiz mektuplarda bu soruların cevabını aradık. Oysa asıl müracaat etmemiz gereken Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü imiş. Çünkü Herbalife ‘gıda’ statüsü ile Tarım Bakanlığı’nın izni ile ithal edilmekte imiş. Sanayi Bakanlığı’ndan gelen yazıda, başvurumuzun Tarım Bakanlığı’na iletildiği belirtiliyordu. Nitekim Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yazıda da tespitler yapıldıktan sonra ‘keyfiyet’in Tarım Bakanlığı’na iletildiği bildiriliyordu. Herbalife’la ilgili internetten de bir tarama yaptık. ‘Milyar dolar hedefi’nin nasıl tutturulacağı, pazarlama yapılan ülkeler, ‘herbalife’in çıkışı, ‘efadra’ içeren ürünlerin Kanada ve ABD’de yasaklanışına dair bilgileri de bu araştırma sırasında gördük. Bu araştırma sırasında gördüğümüz en ilginç ayrıntı ise, Herbalife, Aloevera gibi ürün pazarlamacıları için kartvizit basılabileceğini belirten ilan oldu.

    Anlaşılan, bu konu kendi çapında yan sektörlerin oluşmasını da sağlamıştı. Bizi en sarsan bilgiye kuşkusuz Sağlık Bakanlığı’nın cevabı ile ulaştık. Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar’ın, mektubu hayati bir konuda aslında nasıl bir başıbozuklukla muhatap olduğumuzu göstermeye yetiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde konuya ilişkin nasıl bir gelişme yaşanacak.

    Mustafa ARSLAN


    Herbalife Hakkında ABD Sağlık Dairesinin (FDA) Uyarısı

    Herbalife denilen ürünün Amerikada yasaklandığını ve bir kongre senatörünün kişisel çabalarıyla bu sistemi durdurmak istediğini biliyormusunuz ?. ABD'de bu ürünün satılabilmesinin tek yolunun içindeki Efedra Sinica bitkisinin çıkarılması olduğunu ancak Türkiyede'ki preparatlarda bu bitkinin halen bulunduğunu, ve anlaşılmaması için çince adınının yazıldığını biliyormuydunuz ?. Herbalife'ın ani ölümlere neden olduğunu ve bu nedenle sadece Herbalife Tazminat davalarına bakan avukatlık büroları kurulduğunu ve ciddi tazminat davaları açıldığını duymuş muydunuz ?

    Google'da "herbal ephedra death"i arattığınızda kaç tane link çıkacağına bakın. ya da "herbal ephedra lawyer"

    Bu konuda Mayo Clinic bu maddeyi içeren ürünlerin listesini yayınlayarak kullanılmaması yönünde uyarmıştır.


    Listede Türkiyede satılan form olan Herbalife Thermojetics de bulunmaktadır. Bu ürünü içen kişilerde çarpıntı, aşırı enerji vs gibi belirtilerin olması bu maddenin içerisinde bulunduğunun en büyük kanıtıdır. Herbal Efedra nın Herbalife'a koyulma amacı iştahı kapatmak ve enerji kullanımını arttırmaktır ama ne yazıkki ani ölüm gibi küçük bir yan etkisi bulunmaktadır(!). Kalp krizi, inme ve felçleri saymıyorum. Tabi ben yalan söylüyor da olabilirim ancak FDA raporları da aynısını söylüyor.

    Saygılar

    Herbal Efedra ve Ani Ölümler

    Fazla kilolardan muzdarip kişiler ve obezite hastalarına mucize tedavi yöntemi olarak ülkemizde en agresif şekilde pazarlanan ürün muhtemelen Herbalife adındaki pakettir. Tamamen bilinçsiz distribütorler aracılığıyla çeşitli kozmetik ürünleri ile aynı yöntemle, MLM sistemiyle satılan bu ürün hakkında ne biliyorsunuz ?

    Gerçekten satıcıların söylediği gibi yan etkisi yok mu ? Tedavide başarılı olabilir mi ?
    Herbalife'ın başarısız olmasının nedeni çok kısa olarak diğer diyet sistemlerinde de olduğu gibi bir kişinin uzun süre sıvı mama ile beslenmesinin psikolojik olarak imkansız olmasından kaynaklanıyor , ancak bu ürünle ilgili problem bu değildir.
    Ölüm Tehlikesi !!!

    Solunum sistemi dekonjestanı olarak astım tedavisinde ve soğuk algınlığında kullanılan efedrin maddesinin kaynagı Ephera sinica / Ma huang bitkisidir. Efedrinin sempatomimetik ve santral sinir sistemi üzerindeki etkileri nedeniyle iştah azalmasına neden olduğu bilinmektedir.

    Çeşitli firmalar ilaç denetim kurulları ve sağlık otoritelerinin uzun süreli ve yüksek masraflı araştırma maliyetlerinden kurtulabilmek ve yüksek kar getiren obezite pazarından yararlanbilmek amacıyla bu bitkiyi toz haline getirip tablet, kapsül ve herbalife da olduğu gibi mama-çay olarak pazarlamaktadırlar. 1990 ların başında patlayan herbal efedra çılgınlığı ABD'de arka arkaya gelişen ani ölümler nedeniyle bu ürünlerin yasaklanmasıyla son bulmuştur. Bu ölümlerden en bilinenleri, Minnesota Vikings oyuncusu Korey Stringer. ve Steve Bechler isimli baseball oyuncusunun ölümü olmuştur. Bu ölümler nedeniyle açılan 600 milyon dolarlık tazminat davaları halen sürmektedir.

    26 Aralık 2004 tarihinde Amerikan ilaç dairesi FDA, Epherda alkaloidleri içeren ürünlerin kilo kontrolü ve sporcu desteği olarak pazarlanmasını tamamen yasaklamıştır.
    Ancak 30 milyar dolarlık obezite pazarı son derece caziptir ve çeşitli mahkemeler aracılığıyla geçtiğimiz yıl yeniden kontrollü olarak ABD de pazarlanmasına izin verilen bu madde nedeniyle 100 den fazla ani ölüm ve 1000 kişiden fazlasında da ciddi yan etkiler görülmüştür. (http://www.lawsuitresources.com/ephedra.html ) Utah eyalet makkemesinin 2005 yılında verdiği izinden sonra California ve New York eyaleterinin herbal efedra maddesini serbest bırakması izlemiştir. Amerikan İlaç dairesi FDA, bu maddenin kilo verme amacıyla kullanılamayacak kadar tehlikeli olduğunu bildirmektedir.
    Google internet arama motorunda "herbal ephedra death" anahtar kelimeleriyle arama yapıldığında karşımıza çok fazla sayıda sonuç çıkmakta ve yüzlerce tazminat davası haberi görülmektedir. Hatta herbal efedra nedeniyle olan ölümler ve yan etkiler nedeniyle sadece herbal efedra tazminat davaları üzerine çalışan avukatlık büroları oluşmuştur.
    Mayo Clinic aşağıda bulunan ürünleri herbal efedra ihtiva ettiğinden dolayı tehlikeli olduğu ve kullanılmaması gerektiği açıklanmıştır

    Multi-ingredient preparations containing ephedra : Acceleration, AllerClear, AllerPlus, Andro Heat, Better BodyEnergy for Life, Bio Trim, Biovital Plus, Bladderwrack-Dandelion Virtue, Breathe-Aid Formula, Breath Easy, Cordephrine XC, Diet Fuel, Dymetadrine Xtrem, EPH-833, Ephedra Plus, Thermogen, Guarana-Gotu Kola Virtue, Herba Fuel, Herbal Decongestant Expectorant Capsules, Herbalife - Thermojetics Original Green, Mao-Bushi-Saishin-To, Metabolife 356, Metabolift, Metaboloss, MetaboTRIM, Naturafed, Naturally Ripped, Naturatussin 1, Nettle-Reishi Virtue, Power Thin, ProLab Stoked, Pro-Ripped Ephedra, Respa-Herb, Respiratory Support Formula, Ripped Fuel, SinuCheck, SinuClear, SnoreStop, Thermadrene, Thermic Blast, Thermicore, Thermo Cuts, ThermoDiet, Ultra Diet Pep, Xenadrine RFA-1.

    Görülen Yan Etkiler
    Endişe, ateş basması, uykusuzluk, migren, hafıza bozukluğu, kas ağrıları, kan basıncında yükselme,çarpıntı.
    Daha ciddi yan etkiler ise;
    Epileptik ataki, paranoid psikoz, bayılma, koma,kalp krizi, ani kardiak ölüm, ritm bozukluğu, beyin kanaması, böbrek yetmezliği , inme, felç.

    Zaten obezite nedeniyle son derece ağır bir yük taşıyan hastaya dışarıdan stimülan verilmesi son derece risklidir. Bu nedenle sevdiğiniz kişileri yukarıdaki listede bulunan ürünlerden uzak tutunuz.

    Avrupada yasaklanan ve ABD de yeniden yasaklanması icin ardı ardına yüz milyonlarca dolarlık tazminat davaları açılan, herbal ephedra ihtiva eden ürünlerden dolayı zarar gördü iseniz hemen Tıbbi Konularda Tecrübeli Bir Avukata başvurun. Eğer ABD de yaşıyorsanızhttp://www.ashcraftandgerel.com/ephe...im_lawyer.html adresindeki avukatlık bürosu özellikle Herbalife ve benzeri ürünler nedeniyle tazminat davaları konsunda özelleşmiştir. Eğer Türkiye'de çalışan bir avukatsanız lütfen bize bilgilerinizi burada yayınlanmak üzere gönderin.






    !!!!! LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN KAZANDIRMAYIN BU FİRMALARA ALMAYIN ÜRÜNLERİNİ !!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 11 Aralık 2011; 15:47:16 >




  • gsakin, çok özür dileyerek söylüyorum ama, hiç bir halt bilmiyorsunuz. sadece işkembeden sallıyorsunuz ve işkembeden sallanmış kaynakları gösteriyorsunuz.

    Madem FDA dediniz, buyurun inceleyin o halde:
    FDA da Herbalife

    Nasıl tokluk hissi yaratır diye verdiğiniz video linki, yağ yakan bir ürüne aittir. Tokluk hissi ile alakası yoktur. İzleyince de mi anlamadın ne olduğunu?

    Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Akar'ın Nobel Tıp Ödülü var mı? Profesör mü? Beslenme alanında bilimsel çalışmaları var mı?

    Herbalife'ın hangi ürününde "Efadra" tespit ettiniz? Ürünleri analiz etmek gibi bir yetkinliğiniz var mı?

    3. dünya ülkelerinde denendiğini düşünelim, 31 yıldır mı deneniyor?

    31 yıldır kaydedilmiş bir ölüm vakası var mıdır?

    Madem USA buna düşman, Herbalife'ın NYSE (Newyork borsası) ne işi var? Neden NYSE'ye girdiği 2004'den bu yana sürekli yükselişte?

    Ayrıca bence USA yasaklıyorsa ben o ürüne daha çok güvenirim. Coca Cola, Mc Donalds ne kadar faydalı? Amerika neden bunları yasaklamıyor?

    Vergiye gelince, zaten perakendeden kazanılan paranın vergisini ürünü firmadan aldığınızda peşinen ödüyorsunuz. Firma da devlete aktarıyor. Organizasyon geliri denilen gelirlerin vergisini de %18 oranından kesip öyle yatırıyor banka hesabınıza. Onu da devlete ödüyor.

    2005 de Göztepe Vergi Dairesi 1. si hangi firmadır araştırdınız mı? 2006 Göztepe Vergi Dairesi 2. si hangi firmadır biliyor musunuz?

    Herbalife Ltd. Şti. neden Anadolu Kurumlar V.D.'sine aktarılmıştır? Hangi tip firmalar Anadolu Kurumlardadır?

    Bir kez daha söylüyorum, hiç bir halt bilmiyorsunuz. Susun da, nasiplenecek birileri varsa nasiplerinin önüne geçmeyin. Para değil sağlık açısından.

    Ben Nobel Tıp ödülü sahibi bir Profesörün ürettiği ve tükettiği yemekleri yiyorum. Siz ne yiyorsunuz?

    Ben Messi ile aynı yemekleri yiyorum. Siz ne yiyorsunuz?

    Ben Salih Güney'le aynı işi yapıyorum. Siz ne iş yapıyorsunuz?

    Bir önceki yazımda da söyledim. Sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım. Ama amacınız bir halt bilmeden saçmalamaksa, kusura bakmayın ama kul hakkına giren sizsiniz...

    Son not: Arkasında 150 tane bilim adamının bulunduğu, 79 ülkede faaliyette ve faaliyette olduğu her ülkede gerekli bakanlıklarla onaylanmış ürünleri varsın AHMET MEHMET onaylamasın. Umurumun köşesi değil. Herkesin aklı var fikri var. Neye inanmak isterse ona inanır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoCHeNKa -- 11 Aralık 2011; 19:03:24 >




  • Sağda solda aramanıza gerek yok. Kendi sitesine girerseniz, hangi kıtalarda ve hangi ülkelerde faaliyette olduğunu görürsünüz.

    Herbalife Global
  • Ben herbalayf hakkında gerçek ve belgeli bilgiler vermek istiyorum...bunlarada kimse hayır diyemez heralde..

    http://www.ticarethayati.com/2011/05/herbalife-dolandrclg-ek-is-ararken.html?showComment=1347044077578#c644135947335370979
    bu linkteki bilgiler yenilir yutulu cinsden değil

    Şöyleki Nobel ödüllü doktorumuz dedikleri kişi aslında bizim Türk asıllı Arnavut dr ferid ahmetin yardımcısıdır.Nobel ödülünü 3 kişi almıştır..

    kaynak ..http://tr.wikipedia.org/wiki/Ferid_Murad

    YANİ GERÇEK NOBEL ÖDÜLÜNÜ ALAN BİR TÜRKTÜR.
    Bu yorumlarda adi gecen Louis Ignarro adli Nobel odullu adam, Herbalife'in reklamini yapmasi karsiliginda danismanlik sirketine 1 milyon dolar kazandirmis. Bu da etik degil diye elestiriliyor tabii ki. David Heber ise Herbalife'in yonetim kuruluna katildiginda Herbalife'tan sahibi oldugu merkezde yeni bir arastirma sirketi kurulmasi icin 3 milyon dolar almis.TIP DÜNYASI BUNU ETİK BULMAMIŞ

    Feys bukda ve kendi sitelerinde yine ünlü doktorumuz diye yayınladıkları kişi organ kaçakçılığı,,sahtakarlık ve para kaçırma gibi nedenlerden dolayı hapisdEdir.

    kaynak ..http://www.insurance.ca.gov/0400-news/0100-press-releases/0060-2007/release039-07.cfm


    ve bu şirketin merkezi dolandırıların cenneti cayman adalarıdır ..öyle amerikan şirketi vs değildir...

    kaynakhttp://www.nyse.com/listed/hlf.html

    aşağıda detaylı linkleri ve mahkeme kararlarının bulunduğu belgelerde herbalife 28-11-2011 tarihinde belçikada ağır cezalar verildi,her ihlal için 5000 euro artı 250 bin euro ve dahası.
    Gerekçesi ise halkı aldatmak distribitörler koyun liderlerin aç kurt gibi davranması ve sunulduğu gibi doğrudan satış şirketi olmaması.Bi çok kişiye ve ülkeye örnek karar olarak gösterilecek bu uygulama bir çok mağdur olan arkadaşımız için çıkar yol olabilir.

    mahkeme kararları ve ilgili linkler için...
    http://pyramidschemealert.org/a-european-court-rules-herbalife-is-an-illegal-pyramid-scheme/

    http://www.scribd.com/doc/76678476/Herbalife-Belgian-Court-Decision
    http://corporatefraudswatch.blogspot.com/2012/01/belgian-court-rules-that-herbalife-has.html
    http://www.moneylife.in/article/herbalife-is-an-illegal-scheme-rules-belgian-court/23157.html




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.