Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.345
Cevap
7
Favori
111.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ayrıca imzadan laf açılmışken, elinde Sandman serisi varsa satın alabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Nisan 2008; 20:05:14 >
  • hehe


    baldurs hamachi oluyor muydu

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    http://forum.donanimhaber.com/m_19080512/tm.htm

    sadece 1. cilt war elimde, satmam

    ama paylaşırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 16 Kasım 2007; 19:23:56 >
  • Şu forumda zaten en çok yokluğunda aradığım adam Santuary'dir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Santuary

    cradle of filth de favorin demi


    Şu tek cümlelik çıkışları olmasa forum çekilmez zaten.

    Bu arada BG2 Hamachi olmuyor diye biliyorum. Dave daha iyi bilir; benim makinede oyun kurulu değil şu an.



  • hadi ya bi baldur çevirseydik hayallerindeydm
  • Estağfurullah, ben de hamachiden denemedim ama landan dolayı oynanabilir diye tahmin ediyorum. Hamachi de BG de yüklü bende. Bir denerim, şu sıralar Sanitarium ile FM 2008 oynuyorum. Peşinden arcanumu bitiricem sonra BG'ye geçiş yapıp aklımdaki yaklaşık 8 farklı karakterle hepsini bitirmeden başka oyun oynamayacağım. Aslında hardcore oynasak çok güzel olur,isterim ama vakit ayıramayız gibime geliyor. Bir ara Titan Quest oynardık Hamachi'den, mamafih pek ilerleyemedik. Bazılarımızın saati uymuyordu, bazılarımız belirlediğimiz tarihlerde meşguldü vs vs... Yine de düşünmesi bile güzel


    @Santuary, sen sandman 1. cildini ne kadara almıştın? Ankara'da en ucuzu 20 ytl.
  • Gerçi BG2'nin multi'si nasıl olur bilemiyorum. Eskiden manual'ini okumuştum da "oyun sırasında diğer oyunculara saygı gösterin, oyunu çok sık durdurmayın" diyordu. Yani bir oyuncu oyunu durdurdu mu bütün herkes kalıyor öyle malak gibi. E şimdi bunun time-stop'dan ne farkı kaldı?

    İlginç işte. Bunlar hep AD&D...
  • Onu ayarlayabiliyorsun. Auto-Pause'yi de kapayabiliyorsun hem. Art niyete çevrilmez o özellik. Hatta savaş başlamadan durdurulması gerekir, kimin ne yapacağını kararlaştırmak için. Time stop'da istediğini yapabiliyorsun, herkes duruyor.Bunda oyunu durduran da duruyor, plan yapmak için bu

    Oynarsak biz durdurmayız boşver gel sen
  • hiayt gaza geldim uff yapalım bişeyler ya Yarm saat olsn ,bir saat olsun

    sandmani tüyap fuarinda aldım 13e



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 17 Kasım 2007; 15:36:40 >
  • Ucuza almışsın.

    Oynasak ne charı açacağız ki? Ben inquistor ya da monk olurum. Algol oynayıp necro olacaksa ben arada iki üç tane karnına vurur kaçarım ona göre. Lawful Good oynayacaz, olsun o kadar.
  • Oyuna girdik charı mı kaldı

    maksat eğlence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 18 Kasım 2007; 15:03:34 >
  • Kullanıcı adını değiştirmişsin hacı, hayırlı olsun

    Dream alsaydın ya

    Bu arada necro'yu bıraktım ben. Algol, inquistor paladin için ne önerirsin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Kullanıcı adını değiştirmişsin hacı, hayırlı olsun

    Dream alsaydın ya

    Bu arada necro'yu bıraktım ben. Algol, inquistor paladin için ne önerirsin?



    eyw hocam Yok aylardır bunu alıcaktm zatende teknik bişeler oluyodu değiştiremiyodum Yeni prosedür geldi onla hallettim :)

    ah ah yurtta olmuyacaktm ben Baldurun anasını ağlatırdım da Uzaklaştırmam bitti okula dönüyorum

    Yanlz şu co-op oynama işinin üstüne düşün la azcık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 19 Kasım 2007; 16:33:04 >




  • ok hacı bakarım. Ama hiç vaktim olmuyor uğraşamıyorum ve sınav haftasındayız yorgun oluyorum. Bir ton oyun aldım, hepsini yükledim ama hiçbirinde fazla ilerleyemiyorum zaman darlığından. Öğrenince buraya yazarım, ya da deneyen varsa buraya yazabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

    Kullanıcı adını değiştirmişsin hacı, hayırlı olsun

    Dream alsaydın ya

    Bu arada necro'yu bıraktım ben. Algol, inquistor paladin için ne önerirsin?


    Valla dostum ben karakter icabı lawful evil bir şahsiyetim. Paladinle engizisyonla falan işim olmuyor yani benim. Ben genelde akşam yemeğinde yiyorum onları denk geldikçe...




  • Selam beyler. sinsiler gibi baldur ekibi kurmuşsunuz hemen : ) ben adam gibi dnd kurallarını neverwinter oynayarak öğrenmiştim,baldura geçince 2nd edition ile uğraşsam da hallettik işin matematiğini.tabi ki her ilk rpg oyunumda yaptığım gibi paladin "nam-ı diğer palaremzi" yaptım ve bilmeden de keldorn un portresini koydum :)
    mükemmel eksiksiz bir oyun. gidip ingilizce kursunua yazılınacak bir oyun. ben çok über kar yağdığı zamanlar üniversitelerin de tatil olması yüzünden gece 4 te yatıp sabah 12 (sabah?) uyanıp kaldığım yerden devam ederek oynadığım bir oyun. ikinci defa da fighter thief yapmıştım. pure klas thief biryerden sonra çok gereksiz oluyor 2nd editionda. yannız 1 item alıp onu (biryerlerde çalıntı mal alan adam vardı) satıp sonra pickpocket yapıp tekrar satıp sonra pickpocket yapıp sonra satıp sonra tekrar pic...(anladınız heralde: ) direk gerekli olan 20000 gold a eriştim ve promedea daki süper şeyler satan satıcıdan gerekli tüm itemları alıp çok rahat devam ettim. beholder ray lerini yansıtan shield sadece underdark ta 1 levelde gerekli ama bütün oyun invertory de onu bekledi. inanılmaz kuvvettli. beholderlarla uğraşmak çok zor.benden akıllılar bir kere :)
    ayrıca beyler bırakın firkraag ı tek başına oyun bitirenler var. hatta nette solo guide lar var. gerekli spesifik itemlerle ve büyülerle bilmemnelerle oynuyor insanlar. dnd nin matematik kısmına hayvan gibi hakimler falan da tabi grup toplayıp adventuring e çıkma keyfi bambaşka. neverwinter ondan biraz soğuk.




  • Tek başına sorc olup oynarsan oyun sonunda lvl 40 bir chara sahip olabiliyorsun zaten...

    Öncelikle yazın yazı stilime benziyor, ya da benimki seninkine benziyor, ya da vice versa. Bu dikkatimi çekti:)

    Nette solo walkthrough'lar var evet. Hemen her charla yapılabilirken imkânsıza yakın zorlukta olanlar da var(örneğin druid). Problemimiz Firkraag'ın tek başına kesilmesi değildir. Ortak fikrimiz Firkraag'ın tek başına damage almadan kesilmesidir. Ben 2 kere şans eseri damage yemeden yapmayı bulmuştum. Birincisi tamamiyle save/load gerektiriyor(vorpal blade save vs death:%25), diğeri ise güvenli bir mesafeden cloudkill wandlarıyla cloudkill atıp, sonra takımdaki mage ile bütün cloudkill büyülerini kullanmak. Eğer ölmemişse de kendini heallemeden(ejderine göre) dalınıp heali kesilir, zaten az hpli ejderha da öldürülür.

    Ama bunun dışında koca ejderhayı çocuk oyuncağıymış gibi kafasına vura vura öldürüp, hiç de hasar almamak imkânsıza yakındır. Tamam, gerekli protec spelleri var, spell reduc. var, resisler var ama bir ejderhanın o anki dövüşü boyunca yaptığı atakların hiçbirinden etkilenmemek için kaç AC'ye sahip olmanız gerek, farkında mısınız?

    @Algol, ben de karakter olarak Chaotic Evil biriyim ama paladinler rol yapmak için en baba classlardan bir tanesi. Yoksa benim favorim Fallen Paladin'dir. Gerçi o oyunda yok, ama bir kere frp oynarken masaüstünde, Ravenloft settinginde oynadığımız için paladin başladığım karakterim şöyle birkaç maceradan sonra direk fallen paladin oluverdi Gerçi benim tarzımda olan, acımasız ve gaddar bir DM'miz vardı, ondan dolayı karşımıza dikilen karanlıktaki kocaman yaratığı tarrasque olabilir diye nitelendiren DM'ye "hasnicktir!" tepkisini verdiğim için alignment'tan bi 10 puan, yolculuk sırasında ısrarla karadan gitmek isteyen cüce, ve cüceye katılmak isteyen ranger(aklı sıra outdoorda skillerini kullancak hayvancık) ile beraber gitmek zorunda kalan takımımla ilerlerken karşımıza yüzlerce iskelet ordusu çıktığında paladindir, grup lideri olmasa da gizli beyindir diye gözler bana döndüğünde "bana ne bakıyonuz ulan, ben mi dedim karadan gidelim diye? Fikrimizi soran mı var? Atın cüceyi öne savaşsın işte hırbo." cevabımı verince de 20 puan alignment'tan gitmişti Sonra fallen olduğumuzdan herkese sataşır, gördüğüm paladini keser olmuştum. Paladinler yaşlanmaz lafını bir kere daha doğru çıkartıp her genç paladini gırtlaklamıştım. Sonra ne oldu hatırlamıyorum, dandik bir muhabbet geçmişti. Sıkıldık oyunu yarına erteledik. O yarın hiç gelmedi...




  • belki kolayda oynuyodur (ulan bu smiley i de ilk kez kullandım ha )
  • Hmm... kolayda hiç oynamadığım için tahmin yürütemeyeceğim

    Tek oynama konusunda ek olarak, siz hiç yanınıza sadece minsc'i alıp, gayet de güçlenince minsc'i bırakıp tek başınıza mage olarak devam ettiniz mi?(bkz. Raistlin Majere) feci role playdir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kujeste

    belki kolayda oynuyodur (ulan bu smiley i de ilk kez kullandım ha )


    dnd kurallarının geçerli olduğu orta seviyede oynuyordum.

    yorum yapmayacağım demiştim ama dayanamadım yine.
    daha önce dediğim gibi bırakın hasar almamayı beni öldürdüğüde oldu tek başıma savaşırken.
    hiç hasar almadan kesme olayı buraya ss koymak için oynarken tamamen şansa olan birşey, ben hep hasar almadan kesebiliyorum demiyorum.
    zaten üzerimde stoneskin büyüsü vardı, belli bir hasara kadar o karşılıyor. firkraag da critical miss felanda yapınca benim stoneskin büyüsünü kıramadan onu öldürdüm demek ki.

    misnc ten sonra tek başına mage devam etmek zor olur, tabi tob yi bitirip yeniden bg2 başlayınca o kadar lvl da olan bir karakterle zor olmaz sanırım.




  • Yok ya, kolay da kesmez onu. Ejderha ya bu sonuçta. Biz isminden korkardık zaten ilk oynamaya başladığımızda. Bazı ejderhalar biraz fake oluyor -özellikle beyazlar- ama sonuçta her RPG oyununda kırmızı ejderhalar daha bir kıdemlidir...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.