Arkadaşlar biliyorum çok fazla soruldu ama yinede özellikle kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Bugün veya yarın alacağım şimdilik Canon Powershot A95 - Sony DSC-V1 ikisinden birini almayı düşünüyorum.
Başka önerileriniz var mı?
Birde Compact Flash Card almayı düşünüyorum.
Marka ve Compact Flash Card ile Compact Flash Card Ultra II nin yazma hızındaki farkın öneminden bahsederseniz sevinirim. O kadar önemli bişey mi?
Şimdilik 512 Mb düşünüyorum sizce yeterli mi? Son olarak Canon Powershot A95 alınca yanında Compact Flash Card veriliyor mu?
Şimdiden çok teşekkürler .. Bu arada diğer topiclerin hepsini okudum
Birde aklıma şimdi video çekim takıldı Sony DSC-V1 de sınırsız olduğunu biliyorum bir örnekte izlemiştim gayet güzeldi.
Ama Canon A95'te durum nasıl bilmiyorum.
Sony al hem ufak hem manuel ayarlı bir makine. Canon A95 i tasıman cepte deıl ancak cantada olur gercekten boyutları kocaman. Sony i cebine koy git..
Sevgili @endless,
2004 yılında piyasaya çıkan Canon A95 ile 2003 yılına ait olan Sony DSC-V1'i özelliklerline göre kısaca kıyaslayacak olursak;
Öncelikle boyut olarak sanırım aralarında pek bir fark yok Canon A95; 101 x 65 x 35 mm iken Sony DSC-V1; 99 x 65 x 57 mm.
Canon A95'in artıları: Daha iyi (yarı yarıya) macro odak mesafesi, daha büyük ve dönebilir LCD ekran (1,8") Kalem pil (4XAA) ile çalışabilme özelliği.
Sony DSC-V1'in artıları: Daha geniş ISO yelpazesi, çok daha geniş açı ile fotoğraf çekmeyi sağlayan ve aynı zamanda zoom kabiliyeti daha yüksek olan objektif, biraz daha iyi normal odak mesafesi, External Flash takılabilme özelliği, USB 2.0 arabirimi kullanıyor olması.
Bu kıyaslamada özellikleri açısından liderlik Sony'nin elinde gözükmekte. Fakat fotoğraf kalitesi açısından review'lerde A95, çok az farkla öne geçmiş durumda. Dilersen sen de internetten her iki makine ile çekilmiş örnek fotoğrafları bulup incelersen daha iyi olur. Bizzat inceleme ve deneme fırsatı bulduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki; Canon A95'de kendi kategorisinde çok iyi bir compact dijital fotoğraf makinesidir.
Kolay Gelsin
canon a95 30 saniyelik parçalar halinde video kaydı yapar. sony ise bellek kapasitesine bağlı aralıksız yapar. bu arada Canon Powershot A95 alınca yanında 32 mb lık Compact Flash Card verirler
Bugün kararımı verdim A95 alıyorum. Alınca çektiğim fotoları yayınlamaya çalışırım örnek olması açısından yardımlarınız için teşekkürler ..
AMACIN KALİTELİ FOTOGRAF ÇEKMEKSE KESİNLİKLE CANON A95 İŞLEMCİSİ VE CCD SENSÖRÜ MÜKEMMEL.SONY MARKA NİSPETEN İYİ ALETLER AMA CANON BU İŞLERİN PİRİ.
aldım arkadaşlar gerçekten compact bir makina biraz narin bir yapısı var onu beğenmedim ama sanırım genelde bu şekilde nikondan sonra bana öyle geldi sanırım
yalnız menülerini tam çözemedim biraz kurcaladıktan sonra makrolara bende geliyorum
Sevgili @endless,
Yeni fotoğraf makineni en güzel günlerde güle güle kullan. Macro fotoğraflarını merakla bekliyorum.
Çok teşekkür ederim @mtkn3 verdiğin yararlı bilgiler için tekrar teşekkürler ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme