Şimdi Ara

Neden AMD ekran kartı almamalısınız (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
14.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Bence o biraz da rx590 ın çok güç çeken bir kart olmasındandır. Çoğu kişi gidip rx590 alıp bide üstüne şöyle ısınıyor böyle güç çekiyor diyor. Öyle bir kart alıp şikayet etmek (genel konuşuyorum) mantıklı değil.
  • Merak ettiğim millet neden bu sorunları yaşıyor ? Yaklaşık 8 ay önce R5 2600 Cpu ile upgrade ettim sistemi Önceden FX4100 ile birlikte kullandığım Rx470 Hala çatır çatır çalışıyor. Dün Sekiro denedim 1080p60fps sabit %60-65 arası kullanımdaydı. Strix Kart olduğundan fan bile açmadı.

    Bu arada Linux ile opensource Amd driver deneyenler varmı ? İki adet sistemim var birisini tamamen Linux için kullanmayı düşünüyorum.
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Daha önce ubuntu kullanırken laptopta ciddi sıkıntılar yaşamıştım nVidia driverları ile. Son zamanlarda oyunlarda linux çok yok katetti diyorlar. Bir deneme hevesim var açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schi20phrene

    Selamünaleyküm hocam, Tam olarak ben de sizin gibi yaptım zamanında:)

    Size bir şey danışmak istiyorum konu hakkında bilginiz varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

    Rx 5700 ile Battlefield 5 te Oyun ayarları fark etmeksizin yüksek değerler almama rağmen oyun Battlefield bire göre akıcılık hissiyat olarak çok büyük sorun yaşatıyor bana , Sizde de böyle bir sıkıntı mevcut mu tecrübe edebildiniz mi acaba
    Battlefield beşte genel olarak akıcılık ve hissiyat kaybı mı var acaba tam olarak çözemedim size danışmak istedim

    Alıntıları Göster
    BF5 baştan aşağı sorunlu bir oyun. Uzun zamandır oynamıyordum geçenlerde update ile yeni harita gelmiş denemek için gireyim dedim 140 fps alıyorum ama hissiyat 50 fps gibi. Yerli yersiz shutterlar, donmalar, droplar 5dk zor sabrettim sildim oyunu.




  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ediyorum hocam müsait olduğum zaman diliminde deneyip test etmeye çalışacağım
  • Nvidia intel gibi salmadı. Hala rakipsiz. AMD yazılım tarafında başlarda hep sıçıyor. Sonradan düzeliyor, o zaman da kartı alıp rezil oluyorsunuz
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Birçok kişi kartı alır almaz uv dir , oc dir , bios dur kurcalarken bozuyor bence.
  • Keşke RTX 3xxx serisinin karşısında durabilecek amd serisi kartlar gelse de biraz birbirlerini tokatlasalar. Ama pek sanmıyorum amd GPU konusunda nvidianın gerisinde baya. Nvidia da bundan faydalanıp rtx 3 serisi kartları araba fiyatına satar artık.
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Terbiyesizliğin lüzumu yok anlamıyorum ki soruyorum
  • senin RX5700 bozuk diye koskoca AMD'yi bitirdin.
    1. 35 derece hava sıcaklığı var şuan ama ekran kartının fanı bile dönmüyor ve 144hz monitor kullanıyorum.
    2. kartı aldığımdan beridir 2 senede hiç mavi ekran olmadı. günde 5-6 veya daha fazla sürelerde açık pc genelde.
    3. ekran kartı kaynaklı hiç bir mavi ekran hata çökme kilitlenme yaşamadım şuana kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Champion39

    şuan sizde Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Optional yüklü
    Bütün sürücüleri kullandım.
    DDU ile temiz kurulum,Amd Tool ile temiz kurulum.
    Üstüne kurulum,hepsini yaptım.Siyah ekran olmadı genede.
    Undervolting denemeleri yaparken ise her türlü hata verdi,şaşırmadım.
    Şimdi gaming modda default kullanımda paşa paşa devam ediyorum.
    Oyuna girerken 0 desibel tikini kaldır,oyun bitince on duruma getir.
    Strix avantajı radeon'dan fan ayarı yapmayı gerektirmiyor.
  • En son aldigim RX570 ile adam akilli hicbir oyunu oynayamadim. Kart oyunun ortasinda masa ustune atiyor, ama oyun arka planda acik kaliyor ve oyunu kapatmadan ya da yeniden baslatmadan hicbir sey yapilamiyor. Neyse 1.5 yil bekledim yeni yazilimla duzelir diye ama nafile. AMD forumuna bir girdim ki bu sorundan ve fazlasindan muzdarip herkes.
  • AMD kartları f/p kartlardır. Yüksek güç tüketir, nvidia'ya göre ısınır bunlar tamam. Radeon Software üzerinden oynamalar yaparsan wattman,siyah ekran,çökme vb. sorunlar verebilir. Ayarları kartın kendi markasının programından yaparsan genelde sorun yaratmazlar. Özellikle yaz aylarında fan'ı min 80'de çalıştırmak gerekir, iyi de bi psu gerekir. İyi bir psu yoksa amdden uzak durmak gerekir.
    F/P oranına gelecek olursak AMD nvidia'dan çok çok daha avantajlı, kartın markasının kendi yazılımını kullanınca ve fan ayarı yapınca sorunsuza yakın çalışır. Bunu iyi bir psu ile desteklemek gerekir.
    Stabilite arayan aynı performansta 1.5-2 kat para verip nvidia alabilir, 2 markanın kartlarıda iyi fakat aynı performansa çok daha yüksek para ödemek bence akıl karı bir iş değil.
    (570 ve 5700xt kullanıyorum)
  • Kullandığım amd kartında hiçbir problem yok boşta 30 35 derece arası çalışıyor 1 yılı geçti hiç siyah ekran veya driver konusunda problem yaşamadım sürekli yeni driverler çıkıyor oyunlarda çökme de yaşamadım garip olan siz nasıl sizin elinizde olan tek bir ekran kartından bütün üretilen ekran kartlarına bir genelleme yaptınız anlamadım
  • 144Hz monitörde 5w güç tüketimi gözüküyor kart rx 580 40w falan yazanlar olmuş ama hiç rastlamadım
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    Peki bu karti alirken niye bana bukadar ucuza veriyorlar diyede dusundunuzmu. Sadece intel amd yada nvidia amd diye dusunmeyin 12 senedir zayif akim sektorundeyim asago yukari her urunun daha kalitelisi yada pro modelleri var ve son kullanici urunlerinleri ile ayni ozelliklerde olmasina ragmen x2 fiyata sahip ve fiyatini sonuna kadar hak ediyor bu urunler standart bir 741 opamp in bile normal, askeri, havacilik hatta bazi parcalarin uzay standartlarinda olanlari bile var ve bahsettigim parcalarla ekrankartlari seskartlari uretiliyor. Keza yazilimdada ayni seyler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Burda sana ömründe 2 kere amd ürünü satın almış insanlar amd savunabilirler. Ben şimdiye dek belki 50 veya daha fazla farklı amd ürünü kullandım. Rafta 3 tane amd işlemci 2 tane eski amd ekran kartı yatıyor kullanmıyorum. Tecrübeye sahip insanları dinleyecekseniz söyleyim konuyu açan adam haklı.

    Amd alırken potansiyel minör problemleri göze alacaksınız. Çalışır, iyi performans da verir ama bazı defektleri olabilir zamanla bu defektler update'ler ile düzeltilebilir. Zaten bu yüzden ucuzdur. Her şeyi kusursuz olan bir ürün çıkartsalar fiyatı da ona göre şişirirler merak etmeyin.

    Arkadaşın bahsettiği sorun aslında sorun değil. Kart öyle çalışıyor. Isınmayan amd ürünü görmedim şimdiye dek.
    L.J hocam gayet tecrübeli ne derse odur. Her kelimesinden bilgi birikim akıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Konuda bazı kişiler tarafından yapılan "AMD'ler çok ısınıyor" diye bir algı var.

    AMD ekran kartları sadece bir markanın bir modelinden mi oluşuyor da böyle bomboş bir genelleme yapabiliyorsunuz, onlarca model var, siz gidip ucuz diye en dandik heatsinkli modeli alırsanız tabiki ısınır, aynı şey nvidia içinde geçerli.



    Adam alıyor THICC 2 Pro'u cok ısınıyor diyor, halbuiki strıx, gaming x yada 5700 xt pulse heatsinki kullanan Pulse alsa gpu sıcaklığı 60 dereceyi bile geçmiyor.

    Donanım işinde genelleme yapılamaz, model bazlı bakılır, "amd, nvidia, intel den sorunlu vs."'den önce ilk olarak bunu öğrenmelisiniz yoksa hiçbir zaman donanım işini öğrenemezsiniz.

    Konuyu açan haklı fakat insanlarda zevkinden AMD tercih etmiyor, 2150 TL'e RTX 2060'dan daha performanslı 5600 XT 14gbps satılıyor. Aynı fiyata aynı performans veren AMD-Nvidia ürün arasında tabiki gidin nvidia alın fakat gidipde 2070-2070S arası performans veren 5700 XT varken gidipde 2060 supere daha fazla para vermeyin.

    Bu arada bu sürücü sorunları navi kartların çıkışı ile başladı(temmuz 2019) daha önce sürücüler sorunsuzdu(daha doğrusu sorun seviyesi nvidia ile eşitti ), hep sorunluydu diyenler hayatında hiç amd ürün bile kullanmamış marka takıntılı fanboylar.
    Thicc II ve Thicc III ün fan prolini inanılmaz derece sessizlik üstüne kurulu. Keşke fanların kaç rpm de çalıştığını görebilseydin hatta keşke her önüne gelen ekran kartı almasa. Adam Thicc II pro alıyor yav bu çok ısınıyor diyor. Halbuki kart oto fan profilinde 600-700rpm gibi komik ötesi hızlarda dönüyor. Sonra bakıyor pulse modeline ya bu kart ısınmıyor diyor ama o kartın fanları da 1000-1200 rpm dönüyor adam bunun farkında bile değil.

    MSI afterburnerdan 2 saniyelik işlemle fanları manuel %30 a çekiyorsun kartın fanlar 1400rpm dönüyor kart yine inanılmaz sessiz fakat 75 derece olan sıcaklıklar artık 60-62 derece seyrediyor. Yani o ayılıp bayıldıkları strix, gaming-x gibi kartlarla aynı sıcaklıklarda çalışıyor.

    Fanların kaç rpm de döndüğünü bile bilmeyen adamlar kartları alıp sonra b*k atıyor.




  • Çünkü benim param çok aklım yok. 3800e rx 5700 xt varken 5500 de 2070s alcam o 5 fps fark ile daha çok hs çekicem
  • Rx 580 var bende gta 5 full 1440p 75fps hadi ağla şimdi


    75 dereceyi geçemiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 19 Haziran 2020; 1:1:20 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.