Şimdi Ara

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.149
Cevap
11
Favori
37.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanılmışım Tanrı Varmış!


    Yanılmışım Tanrı Varmış - Antony Flew: Kitabın yazarı Antony Flew, 50 sene öncesinin Dawkins'idir. Yani 1900'lü yılların ikinci yarısında, dünyanın en ateşli ateizm savunucusuydu kendisi. Derken DNA'nın yapısından ve diğer gözlemlerinden yola çıkarak sorgulamayla Tanrı'nın varlığını kabul eder. Bu kitabı okumanızı tavsiye etmemin bir numaralı sebebi, Flew'un hem kendisinin, hem de diğer bilim adamı arkadaşlarının ateizm uğruna yaptığı bilimsel ve felsefi çarpıtmaları ve söyledikleri yalanları itiraf etmesidir. Ayrıca Richard Dawkins gibi birtakım ateist yazarlar, hâlâ Antony Flew'un ateizm döneminde yazmış olduğu eski eserlerinden faydalanır, onun eski makalelerinden dipnot verirler, fakat Flew Tanrı'ya inanmaya başladıktan sonra kendisi için "Artık yaşlandı, akıl sağlığını kaybetti" demektedirler. Rahmetli Flew kitabında bu iftiralara da dayanamayıp yanıt verir.

    Antony Flew 1923 yılında Londra’da doğdu. Din kilisesi başkanı bir babanın oğlu olarak ilk ve orta eğitimini kilise okullarında yaptı. Küçüklüğünden itibaren "Tanrı" kavramı ile arası pek iyi olmasa da babasını üzmemek için sesini çıkarmadı. 15 yaşından itibaren ise tam olarak ateizmi seçti. Bu tarihten itibaren düsturu "Kanıtın götürdüğü yere git" oldu. Kanıt onu önce ateist yaptı sonra ateizm konusunda makaleler yazdı, sonrada ateistlerin cevabını bulamadığı sözümona sorulara cevap bulmayı kendine vazife edindi. İngiltere’den Amerika’ya, Kanada’ya kadar münazaraların aranılan adamı oldu. Bu münazaralarda salonlara bazen dört beş bin kişi toplamayı başardı. 70 yıla yakın "kanıtın götürdüğü yere git" felsefesi onu ateistlerin baştacı ve en popüler üstadlarından biri yaptı. 2004 yılına gelindiğinde kanıtlar onu Tanrı’ya götürdü. Şimdi Tanrı var diyor. Gerçi henüz pek bir dine inandığı yok, hatta ahiret hayatını da reddediyor ama inşallah kanıtlar onu oraya da götürür. Şimdi elimde onun Türkçe "Yanılmışım Tanrı Varmış" adıyla yayınlanan İngilizce’de "Dünyanın en ünlü ateisti nasıl fikrini değiştirdi" başlığıyla yayınlanan kitabı var.

    kitap ateizmin teorisini yazan birinin bir İlah`ın var olduğuna inanma ve bunu ispatlama çabasına kadar gelmesini işlediği için ilgiyi hak ediyor. Aslında kitapta Flew`in Tanrıyı keşfi ilginç ama bence ilginç olan bir başka nokta daha var, o da onun dindar bir aile çocuğu iken ateist olmasına sebep olan düşünceleri. Gençken ailesi onu Almanya ve civarlarına tatile götürüyormuş. O yıllar Yahudilerin Almanya’da aşağılandığı yıllar. Kendi ifadesine göre "Yahudiler ve köpekler giremez" afişleri onu "Tanrı varsa o halde neden yeryüzünde kötülük var" noktasına götürmüş. (İlginçtir, henüz seyredemedim ama bu günlerde Nazi işkencesi altındaki Yahudilerin kendilerini yalnız bıraktığı düşüncesi ile Tanrı’yı sorguladıkları bol ödüllü bir film gişeleri ziyaret etmeye hazırlanıyor.) Diğer bir sebep de somut maddi bir varlığı olmayan Tanrı`nın pozitif bilimle nasıl tanımlanacağı. Bunu güya tanımlanmanın olanaksızlığı onu Tanrıyı inkara yönlendirmiş.

    Hakkını vermek lazım, yazar ömrü boyunca delil aramış. Bu delil kovalamaca onu takip eden ateistleri sonsuz memnun ederken nedense "Tanrı var" noktasına getirdiğinde eski fikirdaşları ona "bunak" deme yarışına girmişler.

    Bugün Tanrı’ya inanan Flew şu sebepleri ileri sürüyor: "Bilim Tabiatın Tanrı’ya işaret eden üç boyutuna ışık tutuyor. Bunlardan ilki tabiatın kanunlara uyduğu gerçeği. İkincisi, hayat boyutu; maddeden kaynaklanan ve zekice organize edilip amaca yönelik hareket eden varlık boyutu. Üçüncüsü ise tabiatın varlığı."

    Flew aşağıdaki üç sorunun da bilim adamlarının kafasını karıştırdığını ve tabiri caizse Tanrı’ya inanmadıkları müddetçe de karıştırmaya devam edeceğini ortaya koyuyor.

    1- Doğa kanunları nasıl oluştu?

    2- Hayat, nasıl hayatın yokluğundan çıkıyor?

    3- Evren nasıl yoktan var oldu?

    Flew`in bu kitapla yerine getirdiği en önemli hizmetlerden biri de ateistlerin ateistlikleri ile gurur duydukları Einstein, Quantum fiziğinin ataları MAx Planck, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Paul Dirac gibi isimlerin Tanrı’nın varlığına inandıklarına dair beyanlarını derlemiş olması.

    Antony Flew`in Türkçesi "Yanılmışım Tanrı Varmış" Bana kalırsa "bir rüya gördüm hayatım değişti" tipi hidayet hikâyelerinden çok daha faydalı bilgiler içeriyor. Bu sıralar okumak için yeni bir kitap arayanlara duyurulur.




    [simage][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 18 Kasım 2018; 5:49:52 >







  • Açıkçası bu adam dinleri reddeden bir adam (hala reddediyor sadece ateizmden yaratıcı inancına geçmiş fakat kitap filan göndermez diyor). Kısacası bir müslüman için kafir sıfatı taşıyor ve müslümanlığın yanlış olduğunu düşünüyor. Bu adamı lider, arkadaş filan da edinmemeniz gerekir. Bu adamın bir high power’a inanması veya inanmaması kimi neden ilgilendirsin?
    Derleme kitap yazmayla hawking olunmaz. Bilim dediğin zaten kitapla değil, laboratuvarla, hesapla, makaleyle olur. Senin lafınla da hiç olmaz, sen daha bilimin tanımını bilmiyorsun. Bilmediğin konulara karışma.

    Refleksi bırak şimdi. Hep kelime oyunuyla konuyu çevirip kaçıyorsun. Yukarda gönderdiğim linki ve devamını oku, azıcık öğren bari.

    Ya da dediğim gibi boşver ve kabul et bişey bilmediğini.

    Sen bi yazsana Allah nasıl şap diye varoldu, ya da hep vardı ne demek bi açıklasana. Kaçıp durma.
    tanrı var mıdır, yok mudur bilmiyorum. bu konudaki iddiaların tamamı varsayımdan ibarettir. gönlüm bir yaratıcının varlığının olmasından yana. ölümden sonra yokolma fikri çok ürkütücü ve korkutucu geliyor.

    fakat bir yaratıcı varsa bile yeryüzünden hiçbir insanla iletişime geçmediğinden eminim. bu konuda iddiada bulunanların tamamı yalancıdır.

    müslüman bir aile ve çevrede doğarak otomatikman müslüman olan, din konusunda herşeyi önlerinde hazır bulan ve bulundukları her ortamda islamı, kuranı hararetle savunan dindarların çok büyük çoğunluğunun başka bir dine mensup aile ve çevrede doğmuş olsalardı islam yerine o dini savunuyor olacaklarından da eminim.

    kuran evrensel ve tanrıdan gelme diyorlar fakat evrensel dedikleri kuran milyonlarca insana ulaşmamıştır. "kuranın ulaşmadığı insanların durumu ne olacak" diye sorulduğunda aslında kendilerinin dahi ikna olmadıkları cevaplar veriyorlar. kuran eleştirisine girmiyorum, çünkü çok mantıksız şeyler var.
  • peki bu tanri hangisiymis?

    ayrica 3 sorudan sonraki soru olan tanri nasil olustu veya tanriyi kim yaratti sorusunu nasil cevaplamis?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 18 Kasım 2018; 10:34:56 >
  • Ekmek olduğu için öyle dediği düşünüyorum.
  • Açıkçası bu adam dinleri reddeden bir adam (hala reddediyor sadece ateizmden yaratıcı inancına geçmiş fakat kitap filan göndermez diyor). Kısacası bir müslüman için kafir sıfatı taşıyor ve müslümanlığın yanlış olduğunu düşünüyor. Bu adamı lider, arkadaş filan da edinmemeniz gerekir. Bu adamın bir high power’a inanması veya inanmaması kimi neden ilgilendirsin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir kitaba benziyor.
  • "Ateistlerin gurur duyduğu Heisenberg" lafı da gayet komik.
    Hangi ateist Heisenberg'le gurur duydu bir yazarsan öğrenelim. Samimi söylüyorum çok merak ettim bu saçma gururun sahibini.
    Yoksa kafadan mı sallıyorsun? Muhtemelen öyle.
  • Kitapyurdunda kitabın fiyatı 17 lira.Yahu boş boş yok o soruya nasıl cevap vermiş, yok bu probleme hangi açıdan bakmış diye soru soracağınıza alın kitabı okuyun sonra gelin burada katılmadığınız noktaları yazın.
    Adamlar ateist, bildiğin dindar refleksi gösteriyorlar hemen bir alınganlık hemen bir karşı çıkma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Bu mesaj silindi.
    4boyutlu evrende yaşıyoruz.Evreni oluşturan karanlık madde evrenin çok büyük bir kısmını oluşturuyor.Karanlık madde hakında ne kadar az bilgiye sahip isek karadelikler ve bunun gibi birçok spesifik fizik konusunda insanlığın bilgisi çok az.Ben herzaman şunu derim eğer canlılar(organizma) olmasaydı yörüngelerde başıboş dolaşan ay'a benzer uydular meteorlar ve mars gibi gezegenler olsaydı ozaman Tanrı'dan bahsetmek için bir sebep olmazdı.Fakat 46 kromozomlu sıcakkanlı akciğer solunumu yapan memeli milyarlarca hücrenin kompleks çalışması ile ortaya çıkan bir organizmanın nasıl sıfırdan oluştuğu konusu bilimadamlarınca araştırılıyor.Gezegenimiz sonsuza kadar mevcut değildir.4.8milyar yıl önce oluştu.Tek hücreli canlılar ve ardından bahsetmiş olduğum çok hücreliler ortaya çıktılar.Biliyorsun memeli canlılar izole bir ortam olan rahimde döllendikten sonra gelişip aynı bir 3d printer misali(3d printer örneğinden çokdaha kompleks)organizmaları iskeletinden dokularına dokularından her bir hücresine organlarına kadar anatomisini oluşturup dışarı atıyorlar.Ve bu kompleks canlılar gelişimini rahim dışındada sürdürüyorlar.Biliyorsun memeli canlıların atalarına doğru gittikçe ilk rahimin nerden geldiği ve nasıl oluştuğu nasıl evrimleştiği bilinmiyor.Tek hücreliden çok hücreliye bir atlayış görüyorsun Kambriyen döneminde.Tek hücreliden çok hücreliye geçiş mevcut değil anotomik olarak biyolojide.Farkındaysan fizik yasası olarak nasıl tanımlanır diye sormuşsun fakat ben biyoloji olarak cevapladım çünkü yukarda belirttiğim gibi eğer sadece fiziksel kütleler evrende mevcut olsa idi zaten Tanrıyı anıcak herhangi bir canlıda mevcut olamazdı.Bizler biyolojinin kompleksliğinden yola çıkarak bir yaratıcıyı ortaya atıyoruz.Bir Türk fizikçinin bir lafı aklımdan çıkmaz abiyogenez oluşurken belkide kuantum mekaniği devreye girmiş olabilirdi demişti.Bana kendisini ateist ilan eden bu fizikçinin lafı çelişkili ve saçma gelmişti çünkü Tanrıya bir atıf var gibi duruyorudu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 18 Kasım 2018; 17:27:20 >




  • yaşlandıkça seccade ve türbana mahkum olan dede-ninelerimiz gibi.

    pamuk korkusu olsa gerek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    yaşlandıkça seccade ve türbana mahkum olan dede-ninelerimiz gibi.

    pamuk korkusu olsa gerek..
    Merak etme, her ne kadar, ölümün sana basit geldiğini söylesen de ölüm anı görürsün pamuk korkusunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    "Ateistlerin gurur duyduğu Heisenberg" lafı da gayet komik.
    Hangi ateist Heisenberg'le gurur duydu bir yazarsan öğrenelim. Samimi söylüyorum çok merak ettim bu saçma gururun sahibini.
    Yoksa kafadan mı sallıyorsun? Muhtemelen öyle.
    heisenberg hakkında bilgin yok sanırım muhtemelen öyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Açıkçası bu adam dinleri reddeden bir adam (hala reddediyor sadece ateizmden yaratıcı inancına geçmiş fakat kitap filan göndermez diyor). Kısacası bir müslüman için kafir sıfatı taşıyor ve müslümanlığın yanlış olduğunu düşünüyor. Bu adamı lider, arkadaş filan da edinmemeniz gerekir. Bu adamın bir high power’a inanması veya inanmaması kimi neden ilgilendirsin?
    Tamam da şindi ne için bu yazı? Kime cevap verdin anlamadım.

    Adam inanmıyormuş, şimdi inanmış?

    E ne alaka müslüman falan...

    "kimi ilgilendirsin" gibi cevap alakasız!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Heisenberg’ü 26 yıl önce başladım okumaya. Soru basit hangi ateist gurur duymuş. Bu ne saçma bir gururdur. Kafadan atma gururlara karnım tok. İsim verin yahu kim gurur duymuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Hepsi bağlantılı ve aslında aynı konu. İyi düşünün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Hepsi bağlantılı ve aslında aynı konu. İyi düşünün
    Açıkla... Direk söyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu deist beyin de konusu açılınca aklıma imam hatipli gençler hızla deizme kayıyor başlıkları geldi.

    Aman dikkat diyanet vergilerinizle size, başlıklarınıza ve övgülerinize savaş açmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.