Şimdi Ara

HAMA KABLOSUZ GÖRÜNTÜ AKTARICI ALDIM,İZLENİMLER,FOTOLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
100.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar;
    arkadaşlar bugün Söğütözü/Ankara Teknorama dan 99 YTL/6 taksit HSBC ile aldık.cihazı bacanağın evinde salondan yatak odasındaki tv na dg aktarmak için aldık.kurulumu çok basit ama ince bir detayı atlamışız biraz uğraştık...
    forumda merak edilen bir cihaz olduğu için sizlerle paylaşmak istedim.
    efendim "transmitter" ile dg receiverı arasındaki bağlantıyı bir uc dg ün scart out na, bir uç cihaza takılıyor."receiver" hedef tv nun scart girişine aynı şekilde bağlanıyor.daha sonra hedefte scart moduna geçirdiğinizde gayet güzel bir görüntü alıyoruz.
    transmitter ır alıcı gözünü dg ile karşı karşıya getiriyoruz.(resime dikkatle bakarsanız,görüceksiniz).böylece yatak odasındaki tv dan dg ün kendi kumandasıyla salondaki dg e kumanda edebiliyoruz.
    bazı sorunlar oldu,bunları şu şekilde aştık;
    1.ilk taktığımızda görüntü yok!sebebi basit bir dikkatsizlik ama kılavuzda da belirtilmemiş.receiver ve transmitter için kullanılan bağlantı kablolarının üzerinde hangisi için hangi kabloyu kullanacağımız ufak bir yazıyla yazıldığı,biz de farkedemediğimiz için biraz uğraştık.alıcı ve vericinin cihazla bağlantısını sağlayan kablo görünüşte aynı olsa da doğru kabloyu kullanmak lazım.
    2.evde wireless modem de var.modem açıkken görüntüde parazit olduğunu gördük.cihazda 1,2,3 olmak üzere değişik yayın kanalları var ama kanal değiştirmemize rağmen parazit aynı kaldı.üstelik cihaz açıkken laptopun modemle bağlantısında sorun oluştu.bunun üzerine wireless modemde auto da olan kanal numarasını modem setup dan 13 e alarak sorunu aştık.
    hedef tv daki görüntübu arada görüntü çok daha iyi ama burada pek iyi çıkmamış

     HAMA KABLOSUZ GÖRÜNTÜ AKTARICI ALDIM,İZLENİMLER,FOTOLAR


     HAMA KABLOSUZ GÖRÜNTÜ AKTARICI ALDIM,İZLENİMLER,FOTOLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 11 Nisan 2007; 20:51:44 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: dr.omur


    quote:

    Orjinalden alıntı: dr.omur

    merhabalar

    arkadaşlar bu cihazla salondaki digiturk ü , mutfakta LCD MONİTÖR (üzerinde hopörlor olan pc monitörü-philips 170X6) aktarmak istiyorum. bunun için ne yapmalıyım?

    hama da scart kabloları çıkıyor . benim LCD de bildigimiz monitor baglantısı , dvi ve usb bablantısı var.

    hama nın bu cihazıyl a beraber, harici tv kartı alsam olur mu? olursa hangi TV KARTI ÖNERİRSİNİZ ??

    teşekkürler...


    bu konuda önerisi olan arkadaş yok mu?

    bu baglantı olaylarını bilen arkadaşlar yardımınızı bekliyorum




    mesela bu tv kartıyla bu işi yapabilirmiyim??


    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=266&productId=bd48540

    http://www.astech.com.tr/pages/Elektronik/HAMA-AVSENDER.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: FBlegend

    Arkadaşlar ,

    digiturk için kablosuz görüntü aktarıcı alacağım digiturk'in bulunduğu oda ile diğer tv seyredeceğim oda arasında 8-10 mt mesafe var. diğer odadaki tv'den de ( digiturk'ün olmayacağı oda )kumandamı kullanmak istiyorum , hangi marka kablosuz görüntü aktarıcıyı tavsiye edersiniz.
    benim bildiğim marka ve modeller aşağıdaki gibi ,

    TRANWO GIGAAIR 2828 KABLOSUZ SES VE GÖRÜNTÜ AKTARICI
    HAMA KABLOSUZ ses ve görüntü aktarıcı
    next
    sunny


    ben bunların içinde Hama yı tavsiye ederim.ama gördüğünüz gibi memnun olmayanlarda olabiliyor

    http://forum.donanimhaber.com/m_19806630/tm.htm




  • Bu cihazları araştırdım =P Yeni çıkan bazı modellerin 2 televizyonda faklı kanal izleyebilme özelliği mevcut, ama türkiyede satışta olan bir cihazda bu özelliği göremedim.http://www.rflinkusa.com/products_ACS5820.html bu ürün bahsi geçenlerden bir tanesi mesela =) hemde 5.8ghz frekanslı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darksun80

    Bu cihazları araştırdım =P Yeni çıkan bazı modellerin 2 televizyonda faklı kanal izleyebilme özelliği mevcut, ama türkiyede satışta olan bir cihazda bu özelliği göremedim.http://www.rflinkusa.com/products_ACS5820.html bu ürün bahsi geçenlerden bir tanesi mesela =) hemde 5.8ghz frekanslı.


    Dostum, bu cihaz CATV sender olarak belirtilmiş ve ek olarak kendi tv tuneri varmış.. yani kablo tv sinyallerini aktarıyor.

    Uydu çıkışından aktaracağınız görüntü için farklı odalarda aynı anda farklı kanalları izlemeye yardımcı olmaz. Bunun için lnb'den gelen sinyalleri aktaran ve uydu alıcı tunerli bir cihaz ya da ikinci bir uydu alıcı cihaz olmalı..

    Birinci uydu alıcının loop çıkışına bağlanıp lnb'den gelen sinyalleri aktarıyorsa ikinci uydu alıcıya giden kablodan kurtarmış olabilir, yapabildiğini sanmıyorum, böyle bişeyden bahsetmemişler..




  • iyi akşamlar;

    bir sorum vardı, rahatsız ediyorum kusura bakmayın.

    salonda eskiden d-smart vardı, duvarı delerek bir kablo vasıtasıyla görüntüyü alıp mutfaktaki televizyona aktarıyorduk. kumanda işini de salondaki d-smart receiver'ından yapıyorduk. d-smart'ı kaldırıp digitürk'e üye olduk. gelen kutuda kaçak yayını önlemek için kutunun arkasını kapatmışlar. biz de gelen teknik servisin yardımıyla "next marka uydu aktarıcı" aldık.

    fotoğrafı şudur;

    http://images.gittigidiyor.com/2383/NEXT-UYDU-AKTARICI__23834622_0.jpg

    şimdi bir kutuyu scartla digitürk olan televizyonun arkasına, bir kutuyu da yine scart'la önünde uydu veya digitürk olmayan ve salondaki digitürk'ten görüntü almak istediğimiz mutfaktaki televizyona taktık. o iki next kutusunun da ışığı yanıp sönmesine rağmen ve salonda digitürk açık olmasına rağmen mutfaktaki televizyona görüntüyü aktaramıyoruz.

    sorularım şunlar.

    öncelikle görüntü aktarımını nasıl sağlayabilirim? iki kutunun arkasından çıkan scart girişlerini televizyonların scart girişlerine taktım.

    elimizde kutularla birlikte herhangi bir kumanda gelmedi. kumanda işlemini digitürk'ün kumandasıyla mı, yoksa mutfaktaki televizyonun kumandasıyla mı halledeceğiz?

    bir de şu çıkan fotoğrafta en önde gözüken kızılötesi kablosunu digitürk'lü olan odadaki kutuya mı, yoksa mutfakta görüntü almak istediğimiz televizyonun ordaki kutuya mı takacağız?

    yardımlarınız için çok teşekkürler,

    saygılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.