Şimdi Ara

Uber karşıtı yürüyüşler bir can aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uber karşıtı yürüyüşler bir can aldı

    Uber ve Cabify gibi mobil taksi çağırma uygulamalarının büyümesini protesto eden taksi şoförleri Şili’nin başkenti Santiago’da havalimanına giden ana yolları kapattı. Protestolar sonucu bir kişi hayatını kaybederken birçok yolcu uçuşunu gerçekleştiremedi.
     

    Televizyon görüntülerine kilometrelerce kuyruk oluştu ve birçok yolcu aracını bırakıp yürüyerek havalimanına ulaştı. Trafikte sıkışan 65 yaşındaki Brezilyalı bir turist geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

     

    Bu protesto, taksi uygulamalarına karşı ilk protesto değil. Daha önce Fransa, Hırvatistan ve İtalya’da da benzer protestolar yapıldı. Bu protestolardan hiç biri ölümle sonuçlanmamıştı. Şili'de meydana gelen olaylar nedeniyle 15 kişi gözaltına alındı.

     







  • Niye acaba karşıtlık var ki? Ne güzel 2 tarafa da kazanç getiren bir şey. Ülkemiz dahilinde düşünüyorum tabii durumu ama globalde de atla deve değildir farklar.

  • Bence Uber çok güzel bir şey.

  • Oradaki durumlar nasıl bilmiyorum ama Türkiye'de bizden çok taksicilerin Uber'i savunması gerek.

    Taksi plakaları için milyonluk rakamlardan söz ediliyor ve hiçbir taksi şoförü kendi taksinin sahibi değil. Zenginler 3-5 plaka alıp paranın yarısına el koyuyorlar yattıkları yerden.

    Ancak aynı taksici Uber'e kayıt olup kendi arabasıyla taksicilik yapsa kazandığı paranın neredeyse tamamı kendi cebine girecek. Zengin adamın daha iyi yatması için çalışacağına kendi işinin patronu olacak.

    İşte bunu taksici gibi toplumun cahil kesimini yansıtan bir meslek grubuna anlatamazsınız. "Uber" kelimesi ağzınızdan çıktığı anda "Anama mı küfrediyorsun?" der bir güzel döverler sizi orada. Bir bilseler onlar için nasıl bir nimet olduğunu...

  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok haklısınız,tebrik ediyorum.

  • önce otonom şoförsüz araç sistemleri gelecek
    sonra toplumsal sosyal patlama eylemlerine müdahale etsin diye
    insan olmayan robotlar robocop'lar devreye girecek

    her şey illuminati planlarına göre şekillenecek !

    yapay zeka sorunları çözmek üzerine bir sistemdir
    ve sistemin sorun çıkaran insan faktörünü
    ortadan kaldırmaya yönelik projeler üretecektir.

    1. adım ; toplumsal kısırlaştırma !
    2. adım ; hesaplanıyor ......

  • Vallahi ben vaktinde Uber'la taksi çağırdım, şoförle de ufak bir muhabbetim oldu. BiTaksi, ITaksi ve Uber hepsini almıştı. İşlerimiz çok rahatladı demişti. Boşuna kuruntu yapıyorlar.

  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle çok güzel yazmışsın. Ama Türkiye'de sıra taksicilere gelmeden, devlet olaya el atıp Uberin önünü kesti zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu taksiciler yolları kesti millet uçuşlarına yetişemedi hatta ölen bile oldu bu protesto sırasında. Merak ettiğim hangi vatandaş bunca soruna sebep olan taksicilere hak verip onların yanında yer alır, bunca olumsuzluğa sebep olanlarla bir olur?! Bu protestoyu! akıl eden katılan kaç taksici varsa alayının lisansını iptal edeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.