Şimdi Ara

300W Güç Kaynağı SAPPHIRE R7 240 çalıştırırmı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yazın SAPPHIRE R7 240 almayı düşünüyorum.Anakartımın pcı express slotunun 2.0 mı 1.0 mı bilmiyorum.Sadece x16 yazıyor. Ekran kartı 3.0 sıfır ama sanırım bi sıkıntı cıkmıyormuş.Ama güç kaynağım 300 w acaba ekran kartını çalıştırmaya yeterli olurmu.Eğer olmassa SAPPHIRE R5 230 1GB DDR3 64Bit alıcam şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BuRaK_38 -- 11 Aralık 2016; 12:1:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 7 7800X3D | MSI X870P WiFi | THERMALRIGHT SPIRIT 120 EVO | 2*16GB XPG LANCER 6000MHz | SAPPHIRE RX9070XT NITRO+ | ASUS TUF 850W GOLD | BİTFENİX VİCTORY | ASUS XG27UCS 4K 160Hz | ASUS VG248QE
  • Arkadaşımın E8400 işlemci + 2Gb DDR3 Ram + 250Gb HDD + R7-250 bileşenleri 300Watt Peak 250Watt PSU ile sıkıntısız çalışıyor ama senin işlemci ve ram yüksek ama çalıştırır ancak sınırda olursun.
  • _BuRaK_38 _ kullanıcısına yanıt
    PSU,nun fanı tozlanıp tıkanmadığı ve döndüğü sürece ve donanımsal olarak kapasitör yaşlanması çok uç safhada olmadığı sürece kolay kolay yanmaz.

Orijinalden alıntı: yilmaz976

PSU,nun fanı tozlanıp tıkanmadığı ve döndüğü sürece ve donanımsal olarak kapasitör yaşlanması çok uç safhada olmadığı sürece kolay kolay yanmaz.

Yani ben bu ekran kartını alıp takar ve sıkıntısız olarak kullanabilirmiyim.
    Kullanırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMANRUPE

Psu nun 12V kanalı çok düşük muallakta yetmezse yeni psu almak zorunda kalırsınız en kötü sisteme zararı olacagını düşünmüyorum

r5 230 daha az harcar diye biliyorum.r5 230 alsam kesin psu kesin yetermi.

Kullanırsın.

Kardeş teşekkürler.Ama arkadaş kafamı karışırdı.Eğer r7 240 sınırda kalırsa.r5 230 almam daha iyi olmazmı.Bide ekran kartının pcı expresi anakarttan farlı olsa bi sıkıntıl olmaz demi.Kesin almayı düşünüyorum ama karar veremedim.

Benim önerim bütçe müsait ise 80+ sertifikalı yeni bir psu ile r7 serisinin üst modellerinden bir kart almanız.

r7 240 modeli full hd oyun oynamak için düşük, fanlı olması sebebiyle de sadece multimedia için fazla bir kart. Benim gibi 17'' 1280 x 1024 çözünürlüğünde kullanıyorsanız anca iş görüyor.
    Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

Sistemin diğer parçalarını da yazarsanız daha sağlıklı yardımcı olunabilir.

Benim önerim bütçe müsait ise 80+ sertifikalı yeni bir psu ile r7 serisinin üst modellerinden bir kart almanız.

r7 240 modeli full hd oyun oynamak için düşük, fanlı olması sebebiyle de sadece multimedia için fazla bir kart. Benim gibi 17'' 1280 x 1024 çözünürlüğünde kullanıyorsanız anca iş görüyor.

Kardeşim doğru demişinde benim bütçe sıkıntılı.Zaten oyunları öyle yüksek kalitede oynamak gibi bi amacımda yok.Benim amacım bu psu değiştirmeden ekran kartı kullanmak.Benim psu r7 240 çalıştıramazmı.

Güvenlik payı olarak sınırda diyoruz yoksa senin psu R7-250 bile çalıştırır.

Her kafadan ayrı bi ses çıkıyor
  • Öncelikle psu'nuz 300w değil 250 watt. 300w anlık pik yapabildiği değerdir. Sürekli o güçte çalışamaz. Ki psu'nuz çin malı, üzerinde yazan değerler ne kadar doğru tartışılır. O sisteme ekran kartı takmak kumar oynamak gibi olur; büyük ihtimalle kaldırmayacaktır. En azından 400-450w bir psu ile değiştirin ki kafanız rahat olsun.

Ayrıca psu çin malı olduğundan büyük ihtimalle çoğu koruma sistemi yoktur. Dolayısı ile psu yanarsa yanında başka parçaları da götürebilir.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Öncelikle psu'nuz 300w değil 250 watt. 300w anlık pik yapabildiği değerdir. Sürekli o güçte çalışamaz. Ki psu'nuz çin malı, üzerinde yazan değerler ne kadar doğru tartışılır. O sisteme ekran kartı takmak kumar oynamak gibi olur; büyük ihtimalle kaldırmayacaktır. En azından 400-450w bir psu ile değiştirin ki kafanız rahat olsun.

Ayrıca psu çin malı olduğundan büyük ihtimalle çoğu koruma sistemi yoktur. Dolayısı ile psu yanarsa yanında başka parçaları da götürebilir.

Dediğin doğru geldi biraz daha para biriktiriphttp://urun.n11.com/guc-kaynagi/pl-9259-bilgisayar-kasa-guc-kaynagi-400wat-12cm-fanli-P122004220 böyle bişey alsam kaldırırmı. 80 setifikası yok ama sanırım yeticektir.Tam korumalı.Sence bu yeterli olurmu.

• E6600 3.07ghz LGA775 İşlemci
    Elixir 2GB DDR3 Ram
    320GB Sata 2.0 7200rpm HDD
    Msi R7 240 2GB Ekran Kartı (PCB'nin tamamını kaplayan soğutma olan modelinden)
    Foxconn G41MXP Anakart
    Casper 250W PSU
    -------------------
    Bu sistem ile sorunsuz kullanıyorum . Hatta msi afterburner ile OC de yaptım . Sıkıntısız 1 yılı dolmak üzere kartın.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-litepower-450w-guc-kaynagi.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-x-calibre-serisi-400w-guc-kaynagi.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm400-le-serisi-400w-guc-kaynagi.html

Not: Vatandan almak zorunda değilsiniz. Yukarıda yazdıklarımdan birini en ucuz nerde bulursanız alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Aralık 2016; 14:42:46 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Bunun sizin mevcut psu'nuzdan bir farkı yok. Çin malı hiç bir psu almayın. Zalman, FSP, corsair, thermaltake, xigmatek, highpower, seasonic gibi sağlam markalara bakın.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-litepower-450w-guc-kaynagi.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-x-calibre-serisi-400w-guc-kaynagi.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm400-le-serisi-400w-guc-kaynagi.html

Not: Vatandan almak zorunda değilsiniz. Yukarıda yazdıklarımdan birini en ucuz nerde bulursanız alabilirsiniz.

Gösterdiklerin çok pahalı en iyiysi ben e kartını alayım psuyu kontrol edeyim ısınma,pc kapanması gibi sorunlar çıkarsa yeni psu alayım.
    Çünkü çalışır diyende var çalışmaz diyende.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.