Şimdi Ara

Faker'in Aslında Çok Şanslı Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler merhaba,

    Son zamanlarda Kassadin'e takmamla birlikte favori oyuncum olan Faker'in maçlarını izleme başladım.

    Sezon 6'dan başlayıp gerilere doğru giderken bir şey dikkatimi çekti.

    İlginçtir sizinle de paylaşmak istedim. Faker genelde lane safhasında çok agresif oyunuyla bilinir. 1 v 1 lerde karşı rakibi çok fazla alt üst eder. Olay şurada başlıyor.
    Faker ne zaman 1 v 1 takaslara girse tam öleceği sırada nasıl oluyor anlamıyorum ama, her zaman kendi ormancısı yardıma geliyor. Bunu en az 5-6 kere gördüm. Öleceği sırada kenardan gelen Jarvan ulti atar kurtarır. Bottan Thresh gelip fenerle çekiyor. Lee gelip adama ulti atarak uzaklaştırıyor.
    Böyle durumlarda her zaman Faker'in yardımına gelinmesini raslantı olarak görmüyorum. Faker ormancısının geleceğini bildiğinde mi all-in yaparak takasa giriyor sizce ?
    Bahsettiğim maçlar LCS'den tutun soloQ ye kadar olan maçlar. Yani faker ölüyorum hey yardım et dese ormancı gelene kadar ölmüş olacak ama tam zamanında yardıma gelen ormancısı yada desteği Fakeri kurtarmayı başarıyor.

    Diğer bir düşüncemde Faker arkadaşının ping attığı gördüğü zaman uygun zamanı kollayarak gireceği zamanı iyi seçiyor. Ama bununda her zaman olması zor çünkü yerine göre izlediğimde Fakeri ormancısı kurtarsa da aynı anda karşı rakibin desteği ya da ormancısı aynı zamanda orada olmayı başarıyor.
    Bu gerçekten Faker için bir şans mı yoksa ? bizim izlediğimiz şeylerin arkasında başka şeyler de mi dönüyor ?

    Oyun takibi denilen şey bu olabilir mi ? Ormancının yerini tahmin etme gibi.

    Kafamda deli sorular var. Bildiğim tek bir cevap. Faker gerçekten şanslı...







  • Tabi ki takımının geleceğini biliyor. Her şeyi hesaba katarak riski alıyor. Soloq da belirli bir ligden sonra bu tür şeyler artık otomatik yapılıyor. herkes kimin ne yapacağının bilip ona göre oynuyor.
  • bende yapıyorum bunu faker olmak gerekmiyor rakip jung warddan geçerken görürsün veya red çıkma zamanı oraya yakın olur gibi basit taktikler ona göre girersin kendin jungun yakındır girersen klasik bunlar 2.redi alıp bota topa gank atacak rakibe ct gank gitmek kesin taktikler genelde tutuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Junglerı veya başka birisi onun tarafında iken bilerek yapıyordur sıkıntı çıkarsa yardıma gelirler diye,adamın oynadıgı elo kr cha olduğu içinde zaten onlarda görüp yardıma kosuyor direk ama low eloda ve tr'de bekleme böyle bir şeyin olmasını
  • Tabiki hesaplayıp görüp giriyor. O seviyelerdeki çoğu oyuncu karşı ormancı olsun kendi ormancısı olsun hangi dakikada nerde olcagını hesaplayıp giriyolar. Atıyorum diyorki karşı jungle mavi başladı bu tarafa gelmesi şu dakikada olur şu campı alıyor şuan gibi bir sürü hesap ve totem. Aynı zamanda kendi ormancısını da takip ediyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KR, challenger, her saniyenin önemi.
  • Faker gördüğüm kadarıyla oyunu oynarken olduğundan fazla diğer oyuncuların nerde olduğuna bakıyor, yani kendi takımında kim nerde ne yapıyor biliyor. Bir şey olduğunda yetişip yetişemeyeceğini biliyor. SoloQ maçlarında buna güvenmiyor fazla ama güvenip öldüğü oluyordu. Turnuva maçlarında zaten sürekli iletişim halinde oldukları ve tam olarak nerde olduğunuda bilmesi bu olayların kolaylaşmasını sağlıyor yani çok şans sayılmaz.
  • Bu adam kadar agresif oyuncu görmedim adam 1 levelde ahri ile cassiopeiaya minyon aldırmıyo valla çok değişik oyuncu bi daha gelmez böylesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans diye bir şey yok. Sadece tahmin edemeyeceğin kadar bilgi eksikliği vardır.
  • e gelene güvenerek giriyor tabi bunu sorman çok saçma la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi şans onların Faker solo queue giriyor turnuvalara.
  • Orta koridoru zor yapan rotasyon takibidir. Adam alttan üstten rotasyon yapacak ne yapacak mecburen orta koridorun kenarından geçecek.

    Dikkat et ormancı geliyor diyorsun destek geliyor diyorsun diyorsun. Rotasyon yapan zaten bunlar. Bu iki rolün amacı oyunda risk alıp rotasyona girmek.

    20. Dakikaya kadar destek alt koridora kazık mı çakacak, hele Kore çilingirleri. Orada Faker rotasyonları takip ediyor. Bakıyor destek yukarıya doğru totemleme yapmış, alt koridorda karşı destek görünmüyor deyip orta koridora yöneliyor. Faker bunu fark edince takasa giriyor. İşte tam senin dediğin anda takastan alttan gelen Thresh fenerle kurtuluyor.

    Ormancı rotasyon atıyor birşey yok. Karşı ormancı görülmemiş. Üst ve alt koridora bakıyor ittirilmemiş.

    Adam bi bakıyor bizim Faker kule altına adamı sokmuş. Eeee bu ormancı ne yapacak orta koridora yakın dolaşacak. Elbette kendisini göstermeme üzere. Faker takasa girmeyi zorluyor buda yem atmak oluyor ve kendi ormancısı para küte girip kesiyor.


    Faker'ın en iyi yaptığı birşey var oda hasar hesabı bu yüzden hep az canla çıkabiliyor.

    Bide orada herkes birbirini tanıyor. Oyun stilini biliyor hatta rotasyonları bile ezberlemiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gamesense, oyun bilgisi, tecrübe. Hepsinin karışımı, en nihayetinde Faker.
  • Güzel olan adamların birbirini tanımadan neler yapacağını tahmin ederek hareket etmesi. Bizim buradaki oyunlarda 5 pre Skyptan girse bile onların yaptığı rotasyonlara bile ulaşamıyor.

    Adamlar sanki bir rota çizilmiş gibi hareket ediyor. Çok fazla maçını izledim Fakerin, ortalama hep aynı şekilde hareket ediyor. Rakibi kule altına ittirdiğinde ve agresif durumdaysa genelde kendi ormancısı hep Fakere hızlıca ulaşabilecek durumda oluyor. Faker mi ormancısına göre oynuyor yoksa ormancı mı Fakere göre ?
    Aslında hepsi birbirinin adımlarını ölçerek hareket ediyor. Bazen ufak anlaşmazlıklar oluyor ama sanmıyorum ki Fakerin sen o anda neden girdin diye adamına küfredeceğini.

    Adamların oyun takibi ve harita okuması çok iyi, ben bu işi çözdüğümü düşünüyordum ama ne kadar eksik bilgilerle dolu olduğumu öğrendim.

    Aslında profesyonel arenada bile çoğu oyuncular arasında karışıklık mevcut.
    Şu an tartıştığımız adam ve onun takımının yıllarca en iyi olmasının sebebi birbirlerinin hareketlerini ve nasıl, nerede oynaması gerektiğini bilmesinden kaynaklanıyor.
    Biz bunu beceremiyoruz.




  • o yüzden peanut ile anlaşması zor bence dikkatli izlediysen faker her zaman karşı junglerı üzerine çekip ct gank için hazırlıyordu bu sefer peanut ormancıya karşı baskın oynadığı için midde pek gank denemesi göremeyiz genelde faker peanuta ormanda yardıma gider kritik pozisyonlara huni tp atar duke un yollanmasının sebebide defansif pozisyonlarda tpyi kullanmaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 8 Aralık 2016; 12:45:25 >
  • Sans yok oyun bilgisi ve tecrube var tabii ki yetenekte...
  • Herkes kendi şansını yaratır.Şanstan çok zeka gibi duruyor bence son worldste orianna ile topta attıgı dodgelar felan şans değildi.Fakerın ortaya cıkısındaki zed vs zedde de sanırım qss ve ultıyı sonra atmasıyla alıyordu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.