Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: harce74 , harce74 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 25 Misafir - 26 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
235.500
Cevap
1.165
Favori
11.786.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hüloğğğğ'cuları sahneye bekliyoruz. Padişahınız dolar bozulmasını emretti. Lütfen elde avuçta olan doları bozdurun eyyy %50

    Bozdurunda belki dolar az buçukta olsa düşerse Pazartesi 3.3 den 3.4'den yüklü dolar alacağım. İş bankası 3.55 den veriyor 3.4den alıyor çakallar. Bu gidişle yıl sonu 3.7 3.8 i görür.

    Dış mihraklar, israil oyunları, ülkemiz üstünde oyunlar falan oynanıyor, fetö metö, geziciler meziciler, istikrar mistikrar, almanya bizi kıskanıyor, imfye borç morç veriyoruz, haziranda avrupa birliğine giricez miricez falan filan artık size hangi hikaye gerçekçi geliyosa seçip birini inanın, varsa bozdurun dolarınız pls... padişahın sözünden çıkmayın yoksa vatan haini terörist falan derler, aman diyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 3 Aralık 2016; 19:38:13 >




  • Birşeyler yanlış veya doğru. Burada eleştiren zihniyet şunu önerirse kaale alınır. Bu sorun sizce neden ve ne yapılırsa düzelir. Hadi bakalım görelim fikirlerinizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oz'

    Birşeyler yanlış veya doğru. Burada eleştiren zihniyet şunu önerirse kaale alınır. Bu sorun sizce neden ve ne yapılırsa düzelir. Hadi bakalım görelim fikirlerinizi.

    herkes yazmış zaten.

    sala sola atar yapmayı kes, onu bunu suçlamayı bırak. ülkede iç barışı sağla.

    yapısal reformları yap, ab yoluna geri dön.

    fasıllar açılmasa bile kanunları çıkar, mülkiyet hakkından, düşünce ve basın özgürlüğüne her konuda gelişme sağla.

    kurumların bağımsızlığını garantile.

    eğitim sistemini norveç'den mi nereden alıyorsan al, saçmalamayı kes, iyiden iyiye yapboza döndü.

    vergi reformunu yap.

    gerçekten üreticiye destek ver, üniversitelerle ortak çalış ar-ge bütçesi ver, daha önemlisi üniversitelerin bağımsızlığını sağla. rektörünü seçemeyen üniversite mi olur be. rektörlerin tekrar seçime katılabilmesi için yurtdışından atıf sayısının artmasını şart koy.

    allah rızası için yargı bağımsız olsun. mhp kongresi gibi saçmalıklar yaşanmasın. avukatlarında yargı üzerinde sözü olsun kılıçların eşitliği ilkesine bile uyulmuyor.

    na bunları yapmak zor değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drak44


    quote:

    Orijinalden alıntı: alitemel


    quote:

    Orijinalden alıntı: Drak44


    quote:

    Orijinalden alıntı: denizhansen


    quote:

    Orijinalden alıntı: melihcskn


    quote:

    Orijinalden alıntı: denizhansen

    Belki farkındasınız ama darbe yapılıyor dış ülkeler tarafından.
    Akp insin diye elinizden geleni yapacağınıza ülkemin iyiliği için birşeyler yapın.
    Dolar euro yükseliyor diye atarlanan arkadaşlar, elinde varsa bozdur kâr yapmış olursun. :)
    Türkiye tarafından diğer ülkeleri çok s*klemediğimiz için bence gayet iyi gidiyoruz

    Yav hep dış güçler , hep dış mihraklar...Bir kerede ülke kötü yönetiliyor diyip kabul edin.



    Akp'nin gitmesi zaten ülke için iyi birşey olacak , gördüğün gibi bizde ülkenin iyiliğini istiyoruz.

    Şunu anlamanı çok isterdim kardeş, ben AKP çok iyi harika demiyorum bi önceki mesajımda HİÇ BİR SİYASİ PARTİ İLE ALAKAM YOKTUR dediğim halde gelip hala bunu diyebiliyorsan :) bende sen türkiyeyi düşünmüyorsun sadece akp gitsin istiyorsun :)

    Hep aynı numara. Sizden olmayan vatan haini değil mi?
    Dış mihrak filan değil ülkeyi batıran. İktidar partisi.
    Ülkenin %50 sini öteki yaptılar.
    Partili olmayan adamın Çoluğu çocuğu işsiz. Özgürlükleri kısıtlanmış.
    Adım başı İmamhatip i dış güçler açmadı. AKP açtı ki vatandaş zorla oraya gitsin.



    Ulan senin amacın belliymiş, maksat iktidar değil, imamhatip okulları açılması zoruna gitmiş ya la... Oğlum dinsizsen dinsizsin beni alakadar etmez ama seni zorla imamhatipe yazdıran mı oldu da bir tarafını yırtıyorsun? imamhatipler açılıyorsa açılıyor sanane? Muhalafetin yapmaya çalışılan her türlü projelere karşı geldiği gibi sende yapılan çoğu şey haricinde imamhatipleri görüyorsan amacın belli.

    Zorla imamhatipe gönderiyorlar.
    Ayrıca imamhatip dininden değilim ben
    Müslümanım.
    Galiba sen o dindensin

    İmamhatip dini diye bir kavram mı var? İlk defa senden duyuyorum

    Daha ne yazdığımı anlamış değilsin, amacınız imamhatip liselerinin olmamasına destek olmak. Devam ediniz, çoluğunuzu çocuğunuzu yollamayınız. Eğer ki sağda solda hürriyet, cumhuriyet, sözcü gibi gazetelerin haberlerine bakarak zorla imamhatip'e gönderme gibi bir haber okumuşsanız, ve bu sorun sizin çocuğunuzun sorunu olursa emin ol o okuldan kaydını sildirip meslek veya düz liseye gönderebilirsiniz. Eğer ki buna rağmen sizin çocuğunuzu imamhatipte zorla okutuyorlarsa gelip bana (şuraya şu dilekçeyi sundum, cevabıda şu ) dersen, kardeşim haklısın diyeceğim. Seni veya çocuğunu zorla okutmuşlar diyeceğim. Burada senden özür dileyip haksızmışım kardeşim diyeceğim.

    Bu arada çocuğunuz sınavdan kötü not aldı diye benim çocuğumu fen lisesine almıyorlar diye hayıflanmazsınız umarım.




  • +2002 kurunu sabit alırsak; o günden beri kümülatif TL ve USD (dolar) enflasyonuyla güncelleyince doların bugün 6,00 TL olması gerekiyor.

    izzet aksoy.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhidir

    Evvela adam ol tartışmayı öğren san kim köpek dedi? Kula kul olmak aç bak ne demek kimse sana Allah ı inkâr manasinda demiyor bir insanıyuceltmek ve yyanlış varsa görmemek bu manada. Bana elle tutulur bir şey soyleyemiyorsun lafı çevirip şu bu yapıyorsun. Feto ile sarmas dolaş olanlar akape yönetimi ve secmenidir taki ortaklık bozuluncaya kadar. Zaten 17-25 aralık sonrası diye baz alıyorlar. Madem öyle feto ile zaman sınırlaması olmadan soruştur herkesi. Ama olmaz çünkü mum yatsıya kadar yanar herşey ortaya çıkar. Her lafın sonunada hemen hainlik demeyin çünkü aynı kaptan yemek yiyenler hainlik yapar ve kim beraber yürüdü belli. Biz Allah a şükür namusumuz serefimiz ile her zaman Türkiye sevdalısı olduk ailemizden şehit askerler polisler verdik birileri gibi askerden kaçıp yıllarca cemaat torpilli üniversite okumadik. Allah bu vatana kim hainlik etti ise ve feto ile tek bir saniye bile aynı çizgiye geldi ise ve bu vatanı satanlar ile tek bir saniye bile aynı noktaya geldiyse KAHR-I PERIŞAN eylesin bu vatana yaptıkları için cehennemden cehennemler i mekan eylesin dünyasını cehenneme çevirisin. Amin. Senden de buna amin bekliyorum tabi Allah herseyi bilir ve asla kandıramazsin. Sana daha da cevap yazmıyorum birader aslında bunca şeyi boşa yazdık yeni anladım. Allah hakliyi yuceltsin ve haksızı islah etsin. Amin. Herkese hayırlı akşamlar.

    orda tam 7 kişiye cevap verdim, sen havlamaya devam et, herkes nasıl muamele yaptıysa ona göre cevabını aldı. Kendiniz avutmaya devam edin. Edebiyat kesin.




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Verileri gercekten de carpitiyor serefsizler. Marketlere girmeden hazirliyorlar galiba. Kendilerini iyi gösterip başkalarını karalamaktan bunların üstüne adam yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iskefiyeli kullanıcısına yanıt
    Havlayan biri varsa sensin kim ne dese hemen tasmanın yetiştiği kadar koşuyor ve sırtariyorsun. Seni adam sandık iyi kötü birşeyler yazdık fakat unutmuşum it itligini yapar. Buyur yap ama cevap diye yazdıkların laf değil ağzınla hacet gidermendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

    +2002 kurunu sabit alırsak; o günden beri kümülatif TL ve USD (dolar) enflasyonuyla güncelleyince doların bugün 6,00 TL olması gerekiyor.

    izzet aksoy.

    aman allahım.

    dolar kuru nedir hiç anlamamıştır bunu yazan kişi.

    abd doların değerini istediği gibi azaltır ya da çıkarır. isterse piyasaya dolara sürer isterse çeker. asıl belirleyen odur. sende yüzde 10'un altında enflasyon varsa doların değeri ile ilgin sınırlıdır. iç dinamiklerle ihracat için oynarsın en fazla ülkende her şey yolunda ise.

    bizde doların anasının nikahına çıkma sebebi ise arz talep ve berbat yönetim ile ilgilidir. dolar kuru euro karşısında senelerdir 1, 1.4 arasında dalgalanıyor ona bakarsan.

    bizim durumumuz şu, ülkenin 240 milyar dolara ihtiyacı var seneye, bunun için turizm iyi olacak, ülkende huzur, barış bağımsız yargı olacak. yabancı yatırımcı gelecek, ihracat artacak bu durumda abd diğer ülkeleri ne kadar etkilerse bizide o kadar etkiler.

    bizde ise turizm bitmiş, yabancı yatırımcı nasıl kaçacağını şaşırmış, yerli yatırımcı diye bir şey zaten kalmamış, ihracat ise sürekli düşüşte. bağımsız yargı huzur ve barış kısmına ise söyleyecek sözümüz yok.

    na durumumuz budur.




  • Sağolun. Gerçekten sayfalar hızla ilerlediği için arada kaynayıp gitmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgw7

    Verileri gercekten de carpitiyor serefsizler. Marketlere girmeden hazirliyorlar galiba. Kendilerini iyi gösterip başkalarını karalamaktan bunların üstüne adam yok zaten.

    tabi canımmm.

    hollanda bu verileri hep çarpıtır. bizdeki tüik merkez bankası yokki onlarda tam bağımsız. hepsi hükümetin ağzına bakıyor.

    arkadaş adam ironiyi ciddiye almış iyi mi ? kalma sen oralarda cidden bu ülkeye çoook yakışırsın tam senin gibi düşünen bir yığın adam var. internette iyi çalışırsan aktroll kontenjanından maaş da veriyorlar.
  • Bence sadrazamlık makamına damat berat paşa hazretleri gelmelidir ileride şehzademize yol gösterici olacağına eminim böylelikle dolarda aşağıya inecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

    +2002 kurunu sabit alırsak; o günden beri kümülatif TL ve USD (dolar) enflasyonuyla güncelleyince doların bugün 6,00 TL olması gerekiyor.

    izzet aksoy.

    aman allahım.

    dolar kuru nedir hiç anlamamıştır bunu yazan kişi.

    abd doların değerini istediği gibi azaltır ya da çıkarır. isterse piyasaya dolara sürer isterse çeker. asıl belirleyen odur. sende yüzde 10'un altında enflasyon varsa doların değeri ile ilgin sınırlıdır. iç dinamiklerle ihracat için oynarsın en fazla ülkende her şey yolunda ise.

    bizde doların anasının nikahına çıkma sebebi ise arz talep ve berbat yönetim ile ilgilidir. dolar kuru euro karşısında senelerdir 1, 1.4 arasında dalgalanıyor ona bakarsan.

    bizim durumumuz şu, ülkenin 240 milyar dolara ihtiyacı var seneye, bunun için turizm iyi olacak, ülkende huzur, barış bağımsız yargı olacak. yabancı yatırımcı gelecek, ihracat artacak bu durumda abd diğer ülkeleri ne kadar etkilerse bizide o kadar etkiler.

    bizde ise turizm bitmiş, yabancı yatırımcı nasıl kaçacağını şaşırmış, yerli yatırımcı diye bir şey zaten kalmamış, ihracat ise sürekli düşüşte. bağımsız yargı huzur ve barış kısmına ise söyleyecek sözümüz yok.

    na durumumuz budur.

    Bastırılmış kur diye bir şey vardır. İşleri doğal seyrine bırakmayıp bastırısan bir yerden patlak veriri.. yazan kişinin anlatmak istediğide odur. enlasyon olmasına ragmen 7-8 sene dolar 1.8 de sabit kaldı gibi. böyle bir şey işte olmaması gereken..




  • Şurda bile imam hatip mevzusu başladı yaa pes size .
    Her neyse konuya gireyim Türkiye geri dönülmez bir yola girdi artık kim derseki: önlemler alınacak işler düzelecek,hepsi benim için birer kandırmaca hayal ürünüdür. Bu zamana kadar yapısal reform denildi durdu kayda değer hiçbir gelişme yaşanmadı bu saatten sonra alınan kararlar kötü sonu öteler bir kaç ay. Ülkenin bir krize ihtiyacı var. artık acı reçeteyi uygulayıp mevcut tıkanık sistemi kapatmak için. Bu marjinal değişim için üretim ve bilgi ekonomisine geçiş için bu gerekli. bu zamana kadar bu krizin olmaması enteresandır zaten . Bu ülke belli periyotlarla ufak tefek krizler görüp direnç kazanmıştır.fakat bu içlerinde göreceğimiz en büyüğüdür. Çünkü kamu maliyesi ile alakalı sorun yok. Ve ben bu zamana kadar bu yüzden Türkiye kriz görmez diyordum. Çünkü Türkiyede iç nedenle yaşanan krizlerin hepsi kamu maliyet dengesizliği ve borçluluğuydu.artık umudum yok malesef inşallah beklediğim kadar kötü olmaz yoksa çok insan işsiz kalacak ve intihar edecek. Kusura bakmayın biraz karamsar gibi oldum ama halimizde bu. Ciddiyetli davranmak lazım şu dönemde.

    Büyük dalga geliyor BORÇLANMAYIN, TASARRUF YAPIN

    Not:bu ülke insanı sevdikleri için ölür ama parasını yedirmez kimseye,düşünün para daha değerli yani. ve evet krizle gelen krizle gidecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 3 Aralık 2016; 20:30:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Maaşım düzenli yatıyor zaten , reis sağolsun .

    Size ahmet necdet sezer gibi cumhurbaşkanı , ecevit gibi de başbakan lazım . Bi krizde hazineyi boşaltıp devlete 50-60 milyar dolar kitleyecek adamları hak ediyorsunuz siz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elhamdülülillah almışık dolarımızı bekliyoruz artık 4 tl olmasını bakmayın arkadaşlar burada dolarınızı bozdurun diyen ak trollerin hepsinin mevduatları dolardadır cumhurbaşkanı bile 200 bin doları atmış bankaya akıllı adam vesselam ileriyi düşünmek gerek
  • Nerdesin 2023. Bor yemek istiyorum ben ekmek arası bor yiyelim 2023'te, zaten süper güç olacaz. Uzaya felan çıkarız, yol yapıyoruz yoll adam havalimanı yaptı, hastanelerde kuyruk beklemiyoruz her evde 3 araba var ekonomi güçlü maşallah Dünya'da ilk 20'deyiz maşallah dolar isterse 4 olsun bunlar ameriganın israilin dış mihrakların oyunu bizi çegemiyorlar avrupa bizden gorguyor avrupa batıyor ekonomimiz sapa sağlam bunlar oyun 2023'e kadar sabırlı olun eyyyyyy arkadaşlar.
  • alitemel kullanıcısına yanıt
    Senin özür dilemeni isteyen yok. Bizim yüreğimizde akan vatan sevdası için söyledim bunları sana.
    İmamhatip dini var evet.
    Bir ülkenin geleceği çocuklarıdır. Parası olan özel okula gönderiyor. Olmayan da mecbur imamhatipe göndereyim de parti memur yapar belki diyor. Ama oralarda ideolojik eğitim alıyor.

    Sonra kriz olur tabii. Ülke vatandaşına akılcı eğitim sağlayamaz durumda. 4 tane yeni okul açılıyorsa 3 ü imam hatip. Eskilerin de çoğu İmamhatip oldu zaten.

    Ben olayı kişiselleştirmek için yazmıyorum ama sen öyle yapıyorsun.

    Bu kadar baskıcı, eşitsizlik olan yerlerde ekonomik gelişme filan olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgw7

    Maaşım düzenli yatıyor zaten , reis sağolsun .

    Size ahmet necdet sezer gibi cumhurbaşkanı , ecevit gibi de başbakan lazım . Bi krizde hazineyi boşaltıp devlete 50-60 milyar dolar kitleyecek adamları hak ediyorsunuz siz.

    Sizce şu an kasada para olsa devlet peşpeşe vergi affı yaparmı? Veya her zaman yaptığı yeni yıl zamlarını yeni yıl gelmeden önce yaparmı? Araba sektörünün en hareketli günlerinde ötv zammını koyarmı? Özel sektörü resmen tehdit etti matrah artırımı yapmazsanız son 5 senenizi incelerim illaki bir açığınızı bulurum dedi? Bilmem bilirmisiniz matrah artırımın masrafını? yaptıgınız zaman devlete bayıldığınız parayı? Devletin kasası şuan tam takır kurubakır günü kurtarmaya bakıyor. Bunu görmemek için kör olmak gerekir. Her yeri sattılar.yettimi Yetmedi. Önceki hükümet ötv vergisini koydu tek.kuruş olmadan iktidardan inmişlerdi o zaman borç 120 milyar usd civarıydı. Bu zamana kadar alınan ötv o borcu iki defa öderdi şimdiki borç 400 milyar usd diyorlar...kısaca devleti batırdılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgw7

    Maaşım düzenli yatıyor zaten , reis sağolsun .

    Size ahmet necdet sezer gibi cumhurbaşkanı , ecevit gibi de başbakan lazım . Bi krizde hazineyi boşaltıp devlete 50-60 milyar dolar kitleyecek adamları hak ediyorsunuz siz.

    arkadaş sezer'i sevmem 2011'é kadar akp'ye oy verdim. Ecevit'e saygım büyüktür.

    şu anda başta Ecevit olsa krizi kabul eder gerekenleri yapardı bilmiyorsan akp 2008'é kadar derviş programını uyguladı zaten.

    artık aklınızı başınıza toplayın berbat yönetiliyoruz ve Hollanda'da yaşıyorsanız oradan karnından konuşmayın. hadi Size selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.