|
Bildirim
|
Türkiyenin başına ne geliyorsa bu abilerden geliyor
|
sonuna kadar okudum bilgilendirmeniz için teşekürler
en başından beri bu tarz dalaverelere inanmadığım için hiç bu topa girmiyordum, iyikide girmemişim. Bizim neyimizi ucuza 350z'lere, 5.30'lara binmek |
Seni fena tokatlamışlar ama haketmişsin gürcü arabası konularının hepsinde o iş öyle olmuyor vs vs yazılar mevcut kalpazanlık olduğuda açık geçmiş olsun...
Bu arada aklıma çakallarla dans geldi ; Mesele Çakal Olmakta Diğil Yeğen, Asıl Mesele Çakallarla Dans Edebilmekte. |
insanları kurtarabilirsem bu yanlıştan ne mutlu bana. sizlerden ricam çevrenizdeki insanlara bunu yaymanız. yazık günah o paraya 1-2 sene çalışıyor insanlar gece gündüz.
|
Bakın yukarda yazmayı unuttum. Bu araçlar Japonya, Amerika ve Almanya'dan geliyor. Araç çöplüğü gibi. Bu arabaların oraya gelmesi, bahsettiğim ülkelerin çöpe gitmektense ihracat yapıp ülkenin ihracatına katkıda bulunması gibi bir şey. O arabalar bu ülkelerden 400-500 dolar gibi komik rakamlarla satın alınıyor. Mesela almanyadan yıllarca taksilik yapmış mercedesler komple boyanıyor. km si değiştiriliyor. expertize gürcistanda sadece motora bakılır. araç komple boyanmış mı değişeni var mı bakmazlar. veya o bahsettiğim kişiler baktırmazlar.
|
Zavallı yurdum insanına bu vergi sistemi neler yaptırıp mağdur ediyor.
Konu devamlı üst sıralarda olmalı. |
Arkadaşlar eğer Türkiye de oturma izni olmayan, yabancı ülke vatandaşı değilseniz asla araba getiremezsiniz boşuna uğraşıp paranızı bu dolandırıcılara kaptırmayın.
Yabancı ülke vatandaşları, 185 gün yurt dışında kalıp 2 sene özel araçlarını türkiye ye getirebilir veya MA plaka alıp sınırsız kalabılırsiniz. MA plaka almakta kolay değil, arabadan arabaya değişiyor ama en az o araba fıyatı kadar temınat göstermenız gerekıyor devlete. Ben inş. 2017 yılında azerbaycan dan araba alıp 2 yıllık getrıcem, azerbaycan vatandasıyım, türkiye de çalışma iznim var diye getirebiliyorum. Tabi o zamana kada rkanunlar değişmezse, yıne almadan once bu işe bakan hangı devlet kurumuysa gıdıp detaylı bılgı almak lazım. Hocam sizin için çok üzüldüm, çok büyük para kaptırmışsınız Allah belalarını versin buna sebep olanların. Tek sununuç T.C. vatandaşı olmanız :( dünyada halkını bu kadar vergiyle soyan başka bir devlet yoktur. |
O 2 sene meselesine soyle aciklik getirelim, 2 sene boyunca turkiye'de araci kullanabilecek kisi turk vatandasi/ veya turkiye'de oturan yabanci degil, saddce ikameti yurtdisinda olan orada yasayan kisiler 2 sene boyunca o arabayi burada kullanabiliyor, yani herhangi bir turkiye'de yasayan turk vatandasi sittin sene 2 seneligine getiremez yurtdisindan araci,
Bu arada bulgaristandaki arkadasim yeni aldigi honda aracini caldirmisti daha sonra chevrolet jeep aldi buradaki fiyati 50 bin civari, orada tas catlasa 20 bilemedin 25, Bizim neyimize bmw'ler, audiler,.. |
gürcistandan araba getirmek yerine burda leş bi araba al. koltukları sökebildiğin parçayı sök dandik çıkma bozuk parçaları tak. gürcistana git aynı arabanın sağlamını al sağlam parçaları kendi arabana tak sonra geri dön.
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 4 Eylül 2016; 21:01:06 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catalcalii -- 4 Eylül 2016; 21:40:52 > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |