Şimdi Ara

TIP SEÇMEYLE İLGİLİ TEREDDÜTLERİ OLANLAR ( + LARI - LERİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
10
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • TIP SEÇMELİ MİYİM ? KAFAM KARIŞIK, SÖYLENİLDİĞİ GİBİ ZOR MU ? BENİ NELER BEKLİYOR ? TIP FAKÜLTESİ SINAV SİSTEMLERİ NASIL ?

hepsi yazıda mevcut umarım işinize yarar.
    BAŞLAMADAN ÖNEMLİ NOT: Baştan söyliyeyim bu yazdıklarımın bilimsel bir doğruluğu yok bu benim araştırmalarımla ulaştığım bilgiler ben faydalandım siz de bilinçlenin tercih yaparken her şeyi görün sonra bir pişmanlık yaşamayın diye yaptığım araştırmaların birleştirilmiş halidir. Umarım işinize yarar )

Selam dostlar bir iki kişinin de isteği üzerine böyle bir konu açıp yardımcı olmak istedim. belki 3-5 kişinin ilgisini çeker tıp veyahut olumsuz yönleri etkiler de yanlış bir tercih yapmaktan kurtulur falan elimden geldiğince + sıyla - siyle tıpla ilgili bildiklerimi, araştırmalarımı, doktor tanıdıklarımla yaptığım konuşmaları sizlere yazmaya çalışacağım. Bir iki kişiye bile faydası dokunursa ne mutlu bana.
    Her sene 10 larca insan baskı yüzünden tıp seçiyor ve okurken fakülteyi bırakıyorlar pişman olup. Tüm yönlerine bakmak gerekli kanımca iyi araştırılmadan adım atılmaması gereken bir bilim ve ilim dalıdır tıp.

Doktor olmadan önce şunu unutmayın ki yapılacak iş insanlarla ilgilenmek onların dertlerine bir nebze olsa da derman olabilmek. (Tabii şifa’nın Allah’tan geldiğini unutmamak kaydıyla) Bu yüzden sabırlı olmanız gerekiyor, insanlarla iletişim kurmakta güçlü olmalısınız. Hasta odanıza geldiğinizde onu daha dinlemeye bile sabredemiyorsanız, yahut da iletişim kuramıyorsanız hastanın tam olarak ne ihtiyacı olduğunu sorup öğrenemeyecekseniz, olmaz!

Dikkatli olmanız çok önemli, gerek hastanın şikayetlerini dinlerken dikkatsiz davranıp yanlış karar verebilirsiniz bu yüzden farklı şikayetlerle gelip de yanlış teşhis konulabilir. Sadece bunlar yeterli değil diğer mesleklerde de ihtiyaç duyulan önce mesleğinizi sevmeniz gerekli, daha sonra ona özveriyle yaklaşmanız lazım.

Doktor Olmak İçin Gereken Özellikler:

Tıp eğitimi oldukça zor bir eğitim olduğu için kesinlikle doktor olmayı isteyenler tercih etmelidir. Aile isteğiyle ya da mesleğin büyüsüne kapılarak bir anlık bir kararla tıp fakültesi 6 sene okunabilecek bir okul değildir. Sonrasında doktor olmak için insani ilişkilerinizin kuvvetli olması hastalarla diyalog açısından size avantaj sağlayacaktır. Eğer bu yönünüzün kuvvetli olmadığını düşünüyorsanız ya hastalarla çok muhatap olunmayan uzmanlık dalları seçilebilir ya da bu yönünüzü kuvvetlendirmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca doktorların dikkatli, özenli, saygılı ve sabırlı kişiler olması da çok önemlidir. Tıpta gelişmeler çok hızlı yaşandığından doktorlar bu gelişmeleri sürekli okuyarak takip etmek zorundadırlar( örneğin siz beyin cerrahisi asistanı olarak başladığınız ilk senedeki beyin cerrahisi bilgisi siz beyin cerrahisini bitirirken ki bilginin 8 de 1 i kadarmış ) , bu yüzden doktor olmak için okumayı seven bir kişi olmak çok önemlidir. Son olarak doktor olmak ve mesleğini yapmak için çok çalışmak, hafta sonlarında ve tatillerde hastanede nöbet tutmak gibi görevlerle hayatından fedakarlıkta bulunmak gerekmektedir ( Hatta bazı branşlarda atıyorum kalp damar cerrahısınız gecenin 3 ünde sizi hastaneden arayıp acil bir durumla evinizden çağırabilirler). Tıptaki güçlü hiyerarşiyi benimsemeniz lazım. Aynı askerlikteki gibi üstleriniz sizi acımasızca ezecekler ve ezmek zorunda da kalacaklar. Tek başlarına o kadar işi yapmaları imkansız olduğu için proflar uzmanlara uzmanlara asistanlara asistanlarda varsa intörnlere bir çok iş yıkacak ayak işlerini yaptıracak vs. Doktor olmak için bunların da kabullenilmesi gerekiyor. Ama doktorluk severek yapıldığında mesleki tatmini yüksek bir meslek olduğundan bir çok doktor tarafından zevkle yapılır.

Tıp fakültesi okumanın - leri nelerdir:

http://www.sosyalmedyakafe.com/2015/02/tip-fakultesi-okumamak-icin-5-neden.html

Bu linkte yazılanlar yardımcı olabilir. Genel de hep iyi yönlerini duyuyoruz tıbbın. ama bunlara da bakmak gerekir tercih yapmadan önce oturup + sıyla - siyle tartmak gerekir. bütün soruları kendinize sorun ben bunlara gelebilir miyim ? burada yazılanlara katlanabilir miyim ? Hocalarımın beni köle gibi kullanmalarına laf yapmayıp hiyerarşi ve modern köleliği kabul edebilir miyim ? bunları bolca sorun kendinize.

EK VİDEO: zamanı olan bu videoyu da MUTLAKA izlesin. gerçekten çarpıcı bir konuşma https://www.youtube.com/watch?v=j42SO_V9Pp0

Tıp fakültesi okumanın + ları nelerdir:

İş bulma gibi bir dert çekmezsiniz diğer meslekler gibi. Mesleğiniz hazırdır.
    Genel olarak aldığınız ücret emeğinizin karşılığını vermese de Türkiye şartlarına göre ortalamanın bayağı üstündedir.
    Son derece saygın bir meslektir ve size verdiği o his, o mutluluk her şeye değer.
    https://www.youtube.com/watch?v=lJ_d0WaQSDg
    Tugay abi burada güzel bir örnekle yer vermiş. En içten saf duygularıyla anlatmış. Gerçekten bütün bu çekilen sıkıntılara rağmen bu duyguyu tatmak mükemmel bir şey olsa gerek. Size kattığı bu vicdani tatmin her şeye değer benim fikrime göre.

Tıp fakültesi 1-2-3-4-5-6. sınıf ( dönemler nasıl geçer )

https://www.youtube.com/watch?v=B4ZXGrLLjko
    https://www.youtube.com/watch?v=5VHAPC31elM
    Bu konu da en güzel bilgilendirmeler şu videolar da deniz abla tarafından anlatılmış. Şiddetle tavsiye ediyorum kanalındaki tıpla ilgili videoları izleyin bence. ilk nöbet günü falan, tıbbın iyi kötü tüm yüzünü görmek için güzel videolar. Tarafsız bir şekilde anlatıyor kendisi.

Tüm + larını - lerini araştırdıktan sonra içinizde hala o istek varsa sakın tereddüt etmeyin. Seçin tıbbı. Dünyanın sizin gibi doktorlara ihtiyacı olacak çünkü. Her şey gönlünüzce olsun geleceğin hekimleri...

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpı istiyorum ama belimde 30 derecelik bir skolyoz var şuan bana hiçbir sıkıntı yaratmıyor fakat ilerleyen zamanda meslek hayatımda sıkıntı yaratır mı diye korkuyorum..
    Sizce sıkıntı yaratır mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İntörn ken biraz ağrı çekebilirsiniz ama TUS sınavından sonra pek fazla ayakta kalınmayan branşlardan seçerseniz bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bahsettiğiniz derece biraz daha ilerleyince çok uzun süreler ayakta kalırsanız size ağrı yapabilir. Bolca şifa diliyorum. Ama kendinize göre bir tıp dalı bulursunuz korkmayın.

• AudiVideTace A kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de onu düşünüyorum bayağı zamandır. 5. 6. Dönemde bulunan tanıdıklarınız olunca ve onlarla konuşunca tıbbın pekte dıştan göründüğü gibi olmadığını anlıyorsunuz. Ama seviyorsan çekilir diye umarak adım atıyor insan. Allah utandırmasın

• bizimkoyunmetalcisi B kullanıcısına yanıt
    Şuan ki isteklerimiz zamanla değişebilir tabi işin içine girince ancak aklımda Kalp ve Damar Cerrahisi veya Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahisi var.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.