Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
392.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan.ka

    quote:

    Orijinalden alıntı: giovannidrogo

    Eğitim birliği MALTEPE/İSTANBUL olanlar mesaj atarlarsa bilgilendirebilirim. Geri sayfalara şöyle hızlıca bir göz gezdirdim, birkaç kişi görebildim, on numara bir yerde 21 gün geçireceksiniz köftehorlar.

    selam,

    Yeğenim maltepeye düştü, sıhhiyeci olarak.

    acemi birlik nasıl geçiyor sıhhiyecilere farklı imtiyazlar tanınmıyordur sanırım.

    nasıl geçti vakit bilgi verebilir misin?

    Özel mesaj gönderdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: merjhaba

    Askerde barfiks çekemedik diyelim ne oluyor? Bunun için dayak yer miyiz?


    Biz hiç spor falan yapmadık (ağustos 364. kd.) yapıp yapmayacağınız düşeceğiniz yere göre değişir belki ama dayak falan yemezsiniz merak etmeyin, kimse kimseye dayak atamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dodge

    Bu yatan paraları pttkart ile mi yoksa ptt ye gidip mi çekeceğiz acaba?

    Ptt kartı kullanmadan gidip ptt şubesinden alın paranızı. Ptt kartı aktif ettiğinizde -5 bakiye ile açılıyor kart, bu da yol paranızın 5 lirasının gitmesi anlamına geliyor.
  • yunus kaya Y kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı taburdayız. Ben karargah bölüğündeydim. Sen hangi bölüktesin?

    Keşan sürgün bölgesi olması nedeniyle biraz sıkıntılı. Ama alışılmayacak ya da yapılmayacak bir durum yok kesinlikle. Soğuktan koruyacak içliktir vs.dir bunları al yanına mutlaka. Sağlam soğuk oluyor. Onun haricinde kışla içerisi askeriyeye göre gayet güzel denebilir. Pide fırını, halı saha, Digiturk'u olan bir gazino var içerde. Yemekler biz oradayken asker yapıyordu. Ama bizden 1-2 hafta sonra değişti. Duyduğuma göre baya güzelleşmiş. Duş vs. problem değil. Her gün alırsın istiyorsan.
    Bunların haricinde rahatın açısından alacağın görev önemli. Hangi bölükte olduğunu söylersen görevler konusunda da bilgilendirebilirim.
  • merjhaba M kullanıcısına yanıt
    çekmek zorunda degılsın ya anasının karnından sporcu mu doguyo herkes bısey yapmazlar kardesım
  • pnrcn2008 P kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederim gerçekten ihtiyacımız var bu bilgilere esas birliğim olarak 4.mknz p.tug.k.yrd 1.tank taburu kh ve kh bl olarak geçiyor sınıf tank yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunus kaya

    Hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederim gerçekten ihtiyacımız var bu bilgilere esas birliğim olarak 4.mknz p.tug.k.yrd 1.tank taburu kh ve kh bl olarak geçiyor sınıf tank yazıyor
    Birebir aynı bölükte yapmışız. Karargah bölüğü olduğu için yapabileceğin iş sayısı çok fazla. İyi bir bölük komutanın var. Bölük astsubayın da değişmediyse çok baba bir adam. Keza diğer Uzman Çavuş komutanlar da %80 oranında çok iyiler. Görevini sen seçmeyeceksin. Bölük astsubayı sana verecek görevi. Sorar zaten necisin ne yaparsın vs. diye. Bilgisayarın iyiyse Tabur'daki binbaşı'nın yanına yazıcı verebilir. Güzel görevdir. Binbaşının en has adamı olduğundan sana karışabilecek görüşebilecek kimse olmaz. Hafta içine vs çarşı yazdırabilirsin. Kendine ait bir odan olur. Binbaşı hemen olmasa da bir süre sonra anahtarı sana emanet edecektir. Telefondur, şarjdır, kulaklıktır rahatça saklarsın. Zaten binbaşı da telefon kullanmanı ister bir süre sonra. Bu görevin tek eksisi eşek gibi çalışırsın.

    Nizamiye'ye verirlerse mırın kırın et, çok sıkıcı. Silahlık güzeldir. Kafa dinlersin, ama sıkıcıdır. Oyun salonu var. Oranın sorumlusu olabilirsin. Tüm gün dizi film vs derken geçer. Ama orada da veresiye vs. işleri sıkıntılıdır. Her işin güzelliği ve sorunları var. Bence en temizi ya dediğim gibi Binbaşının yazıcısı olmak, ya da silahlık. Binbaşı yazıcılığı S3 diye geçiyor, haberin olsun. S3 vs derlerse ilk girdiğinde kulaklarını 4 aç. Garaj'a gidip amelelik yapan tayfadan olmamaya bak. En kritik nokta bu. Garaj'a gidersen çok iş yaparsın, motor indir, motor yağla, kaldırım döşe. Ne ararsan var garajda. Ondan garaja mümkün mertebe gitmemeye bak. Zaten ik-üç haftaya kalmaz hepsini öğrenirsin. 15-20 gün sabret. Ortama alışmak için süre tanı. İnsanlar da sana alıştıkça herşey daha rahatlayacaktır. Başka sorun varsa cevaplayabilirim.




  • Sarpasaran S kullanıcısına yanıt
    Askerde hat vermezler. Komutanlar askercell falan kamerasız tel olsun tabi sen mesai saatlerinde açık tutarsan falan sıkıntı olur.

    Acemi birliğinde sana ne zaman yemin töreni olacağı ne zaman birlikten çıkacağınızı söylerler.
  • Yani hocam ben hattı gitmeden alırsam acemilikte sıkıntı olmaz dimi?..

    Bi de hocam ic çamaşır kac tane veriliyo? Giderken almam gerekir mi? Don atlet falan ;)


  • arkadaşlar usta birliği hakkında bilgisi olan var mıdır ?
    acemi ve usta yerim nasıl sizce
  • Sarpasaran S kullanıcısına yanıt
    2 takım iç çamaşırı veriliyor diye duydum. Kendin de rahat edebileceğin kadar al yanına. 10 takım al diyen de var. Ben 7 tane aldım bavulda en çok onlar yer kaplıyor
  • Eyvallah hocam..
  • Arkadaslar hayatimin hicbir bölümünde bu kadar kargaşa yasamadim. Her kafadan bi ses cikiyo ve herkes askerlik hakkinda bilgin..
    Kimi 2 ic camasiri veriliyo diyo kimi 6 8..
    Kimi banyo havlusu alma yanina diyo kimi sacmalama al diyo..
    Kimi astiye inme sakin inzibatlar zamanin gelmeden dinlemeden alir götürürler seni diyo kimi yok yav bisey olmaz sen rahat ol inzibatlarla sigara icip muhabbet bile edersin sevk kagidini gosterip diyo kafam resmen karman corman oldu psikolojim bozulacak...

    Cok sıkıldım vallahi de billahi...
  • arkadaşlar acemiliği kayseri melikgazi hava indirmede yapan veya yapacak olan kısa dönem tanıdığınız var mı ben bulamadım kimseyi. Usta birliğim de kayseri kocasinan gıda kontrol müfreze komutanlığı onun hakkında ise hiçbir bilgi yok :)
  • Sarpasaran S kullanıcısına yanıt
    İç çamaşırı için bir alternatif sunayım. Sporcular için yapılan polyamid/polyester elastan karışımlı içinde pamuk olmayan boxerlar var. Ucuz bulursanız bi tane edinin. Acil lazım olduğunda akşam lavaboda falan yıkarsınız sabaha kurumuş olur.
  • Cok tesekkur ederim eyvallah kardesim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BNYZ

    İç çamaşırı için bir alternatif sunayım. Sporcular için yapılan polyamid/polyester elastan karışımlı içinde pamuk olmayan boxerlar var. Ucuz bulursanız bi tane edinin. Acil lazım olduğunda akşam lavaboda falan yıkarsınız sabaha kurumuş olur.
    6 dakikalık askeriz beyler. hayırlı teskereler.

    orda da vereceklerini bilerekten, 6 adet haki don, 6 adet haki atlet, 7 adet de uzun kalın siyah çorap aldım.

    içliğim bugün kargodan gelir. boyunluk-eldiven falan bunları acemilikte kullanamayacam sanırım.

    tıraş kutum var içine çok şey sığdırdım. ama sığdıramadıklarımı ne yapacam? dolap düzeni diyorlar da peki böyle ıvır zıvırı koyabileceğimiz bir yer illaki vardır dolapta. ee ufak da diyorlar dolap için.

    büyük ihtimal bu konuya yazdığımız şeyleri dönünce okuyup çok gülecez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarpasaran

    Cok tesekkur ederim eyvallah kardesim..
    beyler çarşamba günü sivas'a acemilik için teslim olmaya gidecem. şimdi e devletten sülüs çıktısını aldım. kimliğim ve sülüs çıktısı haricinde götürmem gereken belge veya askerlik şubesinde herhangi bir işlem yok değil mi?

    ayrıca banka kartı, sim kart sokabilir miyiz?

    ayrıca bir sürü ihtiyaç listesi gördüm. ama daha önce yapanlara sorduğumda traş malzemesi hariç hiçbir şey götürme diyorlar bu konuda ne yapacağımı şaşırdım.
  • Beyler
    Acemi: Etimesgut zirhli birkikler.
    Etimesgut/Ankara

    Esas: 11.Muhimmat boluk Komutanlığı.
    Çatalca/istanbul

    Var mi ayni yer olan?
  • pnrcn2008 P kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolasın valla yazdıkların ilaç gibi geldi moralimi baya bi düzeltti yani çünkü belirsizlikler insanı daha bi sıkıyor aöf işletme fakültesi mezunuyum bazıları ne iş verirlerse çekinme yap diyor doğrumu acaba öyle mi yapmak lazım ayrıca genel anlamda tavsiyelerinizi de bilmek isterim tekrar Allah razı olsun
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.