Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
392.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ffrisby kullanıcısına yanıt
    31 aoğustos olarak TSK nın sitesinde yazıyor
  • ffrisby kullanıcısına yanıt
    Ben 15 Ağustos diye biliyordum. Sedat hocamın uyarısı ile mesajı güncelledim. Lakin şubeyi arayarak bir teyitleyin isterseniz.
  • Beni muayane işleri nedeniyle askeri hastaneye sevk edilmem gerekti.Sağlık ocağına giderek sevk aldım ama askeri şubenin beni sevk etmesi gerekiyor..Ortalık karışık olduğu için şubeye gitmedim..Gelecek hafta beni direk sevk edebilirler mi yoksa tekrar belgeleri doldurup yine sağlık ocağına mı gitmem gerekiyor.Şubeye ilk gittiğimde Salı ve Perşembe heyet olduğu için 1 gün önceden hastaneye gitmen gerek diyorlardı..İyide Salı yada Perşembe günü günübirlik giderek hem muayene sonra heyet karşısına çıkamaz mıyım..Saçma geldi biraz bana..
    Ayrıca bu A ve B grupları neye göre belirleniyor.Şubeye gittiğimde sorduğumda rastgele seçiliyor diyor..Erken başvuru yapanları Kasım,sona doğru başvuranları Aralık celbine almıyorlardır umarım..
  • gece_yolcusu kullanıcısına yanıt
    evet çok fazla yanlış bilgi dolaşabiliyor arkadaşlar her ihtimale karşı son güne bırakmayın derimhttp://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yedek-subay-erken-sevk-islemleri

    web adresinden celp dönemlerine ilk ve son başvuru tarihlerini inceleyebilirsiniz
  • Beyler herkese merhaba. Haziranda uluslararasi lojistik lisans bolumunden 2.70 ortalamayla mezun oldum. Kasim ayinda gitmeyi dusunuyorum ben de ve aklimda yedek subaylik yani astegmenlik var. 1-Astegmenler askerde tam olarak ne is yapar ? (Internetten arastiriyorum ama cogu eski bilgi veya yanlis olma ihtimali yuksek bilgiler oldugundan size de sormak istedim) , 2- Doguya astegmenler mi yoksa erler mi daha cok gonderiliyor ? , 3- Astegmenler askeri lojmanda konaklayabiliyor mu yoksa ayri ev mi tutmamiz gerekir illa astek olursak ? 4- El bilegimde 5 cm kadar ameliyat izi var astek olmama engel olur mu ? Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün gidip tecilimi bozdurdum. Askerlik şubesi sinek avlıyordu resmen 10 dk da işimi halledip çıktım. Bankodakiler olaylardan sonra delimisin der gibi bakıyorlardı. Asteğmen yada komando olmak istemediğimi söyledim. Ama meslek gruplarına göre ihtiyaç kadar alınabiliyormuş biz istemesekte. Yani şu olaylarla birlikte asteğmen gitme olasılığı biraz daha fazla olabileceğini belirttiler. Hayırlısı olsun diyelim gelişmeleri buradan takip ederiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet lisans mezunlarının büyük bi kısmı yedek subay olacak bu darbe girişiminden sonra söylenenlere göre uzun dönem yapmak istemiyorum deseniz bile uzun dönem gelme ihtimali var bilginiz olsun.
  • Beyler bugun askerlik subesine gidip islerimi hallettim.Yarin da aile hekimine gidip saglik raporu alcam.Takipteyim.

    Yer Kutahya Merkez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    Aynı ortalamalar ile aynı bolumden mezunuz. ve bugün kısmetse yerımız acıklanıyor. Ağustosta askere gidecek devrenın konusunu takıp et nereye cıktıgını oraya yazarım.
  • Ben kasımda gideceğim ama şimdiden stres oldum ):

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezgin2290 S kullanıcısına yanıt
    Sen yedek subaylik şıkkını isaretlemis miydin hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    Acemi Balıkesir
    Usta Ankara çıktı bana.

    Yok üstadım ben direk kısa dönem olarak gitmek istediğimi belirtmiştim formda.
  • Beyler merhabalar, bende bayramdan hemen sonra başvurdum askerlik şubesine kasımda askerim inşallah.
    92'liyim aradan çıksın istiyorum yeni mezun oldum.

    Bölüm: Endüstri Mühendisliği
    Yd.Sub. isteği: Evet
    Komando İsteği: Hayır
    Ort: 2.48
    Boy: 1.98(basketbol for ever)
    Kilo:102

    Yedek subay olma şansım nedir sizce?
  • Sezgin2290 S kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam,ben yedek subaylik dusunuyorum bakalim. Sana da kazasiz belasiz,hayirli tezkereler dilerim simdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezgin2290 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,


    Sizin mezun olduğunuzs lisans bölümü nedir ve yedek subay olarak mı çıktı askerliğiniz ?
  • uzakkkk U kullanıcısına yanıt
    Uluslararası ticaret ve lojistik mezunuyum 4 yıllık lisans. Kısa dönem er olarak çıktı bana askerlıgım.
  • Sezgin2290 S kullanıcısına yanıt
    bende kasımda gitmeyi düşünüyorum.Lisansım halkla ilişkiler ve reklam.Yük.lisansım yönetim ve organizasyon.Sizce yedek subay çıkar mı ?
  • uzakkkk U kullanıcısına yanıt
    Askeriyenin işine yarayacak bir mesleğiniz olmadığı için kuvvetle muhtemel kısa dönem çıkar. Genelde bu şekilde oluyormuş.
  • Gençler selam. Ben de bu yollardan geçtiğim için heyecanınızı çok iyi anlıyorum. Ben de gitmeden evvel kafamdaki sorulara bu forumda yanıt aramıştım. Merak ettiğiniz bir konu varsa mesajımı alıntılayıp sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

    Herkes asteğmenlik konusu üzerinde yoğunlaşmış sanırım. Kısaca bilgi vereyim. Size sınavda böyle bir seçim hakkı sunuyorlar ancak emin olun verdiğiniz yanıtın hiçbir önemi olmuyor. Nitekim sınavda aldığınız notun da pek önemi yok. Formalite icabı bir iş.

    Eğer okuduğunuz bölümle (yani mesleğinizin) alakalı olarak personel açığı varsa (örneğin harita mühendisliği) tebrikler asteğmen oldunuz. 'Teknik' diyebileceğimiz bölüm mezunları ve mühendislerin asteğmen olma şansı diğer üniversite mezunlarına oranla daha yüksek. Keza doktorların da öyle.

    Yukarıda bir arkadaş sormuş; "Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunuyum. Asteğmen olabilir miyim?" diye. Çok düşük de olsa bir şansın var. Benim acemi birliğimdeki komutanım HİT mezunu asteğmendi. Dallama Konya üniversitesinden mezundu galiba.

    Asteğmen olacak arkadaşlara tavsiyem. Lütfen üç aylık eğitimin ardından kendinizi kaybedip 'Ben komutanım' moduna girmeyin. Size öyle dense de girmeyin. Evet bazı sorumluluklarınız olacak ve bunları uygulamak zorunda kalacaksınız. Ancak kimseye zulüm etmeyin.

    Siz de tüm erler gibi geçici askersiniz, yanlış adamlara dayılık yaparsanız iş bittikten sonra sivilde çok sıkıntı çekersiniz.

    İlk günler zor geçer ancak ilk ayı atlattığınız zaman gerisi çabuk geçer. Hepinize şimdiden hayırlı tezkereler.




  • Yedek subaylikta 2,5 aylik egitim sonrasi dereceye girenler yazili sinavla mi belirleniyor yoksa atış isabeti,kosu vb gibi fiziksel etmenlere gore mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 23 Temmuz 2016; 1:13:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.