Şimdi Ara

PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.704
Cevap
37
Favori
121.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    1-1,5 yıllık bir led tv arayışı sonrasında doğru yada yanlış bir karar vermiş ve 55PUS7101'i bugün kurdurmuş normal yurdum insanı olan, marka fanatiği olmayan, satış elamanı vs. olmayan, bildiğin dümdüz bir kullanıcı olarak, benim gibi uzun süre tv araştırmaktan kafası bulaşık teline dönmüş yada bu modeli düşünen ama yeterli inceleme falan bulamayanlara fikir vermesi amacıyla forumu açtım.

    Öncelikle tv.yi bi para kullanmadan bimeksden 4100'e aldım. Bir gün sonra servis geldi kurdu. TV'nin düğmesine basması, dil ayarlarını vs yapması 3-4 dk. sürdü. Sonra uyduyu tarayıp, kanalları sıralaması da bir o kadar sürdü. Bazı forumlarda okumuştum, yarım saat-bi saat kanal arıyor falan diye, ama bunda öyle değil emin olun, toplam 3-4 dakikada 1163 kanalı buldu sıraladı.

    Sonra kanal geçişlerini kontrol ettim, yine yorumlarda çok yavaş, hasta ediyor cümlelerini gördüğüm için ilk aklıma gelen o oldu. Ardışık iki kanal arasında kanal geçişi 2 saniye falan sürüyor, hadi taş çatlasın 2,5 saniye. Numara yazarak bir kanalı açtırmakta 3 saniye falan, yani o okuduğum yorumlar bu yılki, en azından bu model için geçirli değil. Zaten 1 saniyede kanal geçişi yapan tv okumadım ben hiç. Bundan önce Nextstar uydu alıcıya bağlı 51 ekran tüplü tv vardı onda da kanal geçişi 1,5-2 saniyeydi. Bu kanal geçiş olayı özetle böyle.

    Sonra televizyonun içine girdim açıklık, yamukluk, çizik vs diye baktım yok. Ölü piksel, ışık sızması olayına baktım yok. Bu konuda çok çiddiyim, bir çok markada en çok duyulan sıkıntı bunlarken (ölü piksel, bulutlanma, ışık sızması vs.) bunda bulamadım, Allah elektronik şansı verdi belkide bilemem. Ama tonla forum okumuş biri olarak şunu net söyleyeyim, bu ölü piksel ışık sızması falan olayı hemen hemen hiç şikayet konusu olmayan tv philips. Ha banding falan diyorlar birde onun ne olduğun bilmiyorum, ama tv yi duran foto, hareketli film, hd, uhd (trt4k), sd, maç yayını, basketbol yayını, belgesel hepsinde en az 5-10 ar dk. izledim akşamdan beri beni rahatsız eden birşey bulamadım, bu banding neyse (şimdi googldan bakmaya da üşeniyorum) ondan da yok galiba :)

    Gelelim 4K olayına, 2015 ve daha eski modellerde yakınılan 4k açmıyor sorunu bunda yok. 101'inci sırada trt 4k şak diye çıktı bende çat diye açtım izledim, net mi net, fhd den fark var mı var, benim gözüm bu kadarını farketti. Yine dibine girip titreme flululaşma bulutlanma karelenem varmı diye baktım 1-2 metreden. Rahatsız edici birşey görmedim, bazen hızlı harektlerde çok dikkatli takiple hareketli objenin yanında minik karelenmeler seziyorum ama onu koltuğa oturup 3-3,5 metreden bakınca "ulan acaba" diyecek kadar belli belirsiz hissediyorum. Ha ama tek tük görüntü atlaması oldu trt4k da toplam 1 saat kaldı belki, onlarda test yayını olduğundan olsa gerek. Ha ama internetten usb den 4k deneyemedim, yüklü kaynak yok, evde net bağlı değil, ben normalde telefondan nete bağlanıyorum, yada laptopı tele bağlıyorum bluetooht ile öyle kullanıyorum. Telefonun netini vifi yada bluetooth ile paylaşıp nete bağlanma olayınıda yarın nöbetçi olduğum için daha uğraşmadım sonra deneyeceğim.

    Ambilight... evet bu fark yaratıyor gerçektende, ben 7600'de (2015 model) 3d var diye acaba onu mu alsam diye de çok düşündüm ama hem 4k philipsin kendi güncellemesi ile hala gelmedi, hemde almışken son ürünü al diye 2016 lara baktım. Birde çevremdeki bi çok arkadaş 3d ye heves etme, 1-2 film izleyip sonra atıyorsun bir kenara, gözlükler nerde onu bile bilmiyorum deyince geçici bir heves diye vazgeçtim bende. Birde kaliteli 3d kaynağı kısıtlıymış galiba. Öyle hızlı hareketli sahneler de de pek 3d keyfi vermiyor diyorlar, izleyenlerin yalancısıyım bilemem. Kafa ağrısı vs zaten duymuşsunuzdur. Unutmadan, amblight için türlü türlü ayarlar var, müzik modu falan zevkine göre, istersende çok yakmasın diye yada ne bileyim karanlıkta izlerken dışardan bakan evde disko topu dönüyor parti veriliyor sanmasın derseniz kapatabilirsiniz :)

    fhd yayınlar izledim, ulusal kanallar, bence başarılı, meğerse bu sunucular artizlerin çoğu sivilceliymiş, çoğununda yüzü delik deşikmiş onu anladım :D
    Sonra SD yayınların başarısızlığıyla ilgili yorumlar aklıma geldi (bu her marka için var hemen hemen) açtım hiç izlenmeyen kanalları onlara baktım, tarımtürk, kanal2000, akıllıtv,nurtv gibi sd kanallar. Öyle ahım şahım bi görüntü yok elbette ama normal bildiğin izliyorsun, öyle çamur falan deyip kanal değişesin falanda gelmiyor. Resimleri atınca aha iyi anlaşılır zaten. Ha bunların içinde en kötüsü akıllı tv, çünkü millet çekiyor düşeni kalkanı yayınlanıyor, kalitesiz telefon ile falan çekilmiş videolar çoğu, o yüzden kaynak kötü zaten tv o görüntüye ne yapsın. Ha bu arada bende resimleri 2010 model falan olan HTC evo 3d telefon ile çektim, yani görüntü kalitesini bir nebzede benim tel çekimim aşağı çekmiştir.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yavaş yavaş kurcalayıp çözüyorum özelliklerini. Sorusu olana yardımcı olurum elimden gelen dilimin döndüğünce. Allah herkesin gönlüne göre versin, elektronik şansı versin, hayırlı günlerde sevdikleriyle birlikte izlemeyi nasip etsin.







  • Kusura bakmayın geç gördüm,

    Launcher olarak diyorsanız eğer launcher kullanmıyorum. Yani pratik değil, uygulamalar kısmını aç oradna launcher çalıştır sonra ana menüye tekrar bastığında tekrar aynı işlemi yap.

    Ama bunların dışında cihazda olan uygulamalar.
    -Google Chrome Beta
    -BobyMovie (Film İzleme Uygulaması)
    -ApkPure (Apk Güncelleme)
    -Bein Connect

    1-2 bir şey daha vardı ama unuttum.
  • Lgnin trumotionu okadar iyiki gecen sene ust modellerin bazilarina koyma geregi bile gormediler ornek 8507 hep sikintili.motionda genelde hepsinde sikinti var ama sen bunu tek markaya yikamazsin fanatik oldugun belli
  • Arkadaşlar Merhaba;

    Bugün sizlere televizyona dosya atarken bu işlemden telefon üzerinden nasıl kolay bir şekilde faydalanabileceğimizi göstereceğim. Yada isterseniz bilgisayar üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz.

    Not: Televizyon ve Telefon aynı ağda olmalıdır.
    Not1: Dosya aktarım işlemi yapacağınız zaman Es File ı açıp uzaktan yönetim işlevini açık konuma getirmeniz gerekmektedir.

    İlk önce televizyona Es FileExplorer (ES Dosya Yöneticisi) yüklüyoruz mağazadan.

    Daha sonra programı televizyon üzerinden çalıştırıyoruz. Program açıldıktan sonra (Uzaktan Yönetim) menüsünü bulup işlemi aktif ediyoruz.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.


    İşlev aktif edildikten sonra TV ekranına IP numarası ve portu gelecektir. Bu işlemden sonra telefonunuza Burada ki programı kurarak aşağıda ki ayarları yapıyoruz.

    Sağlayıcı Adına: Tv ekranında ki IP numarasını yazıyoruz
    Type: Olduğu gibi bırakıyoruz
    Port: Tv ekranınızda ki IP adresinden sonra :3721 yazan port oluyor. Sizin ekranınızda ki ne ise onu yazın
    KullanıcıAdı: anonymous yazıyoruz
    Şifre: Boş bırakıyoruz
    geri kalan ayarları da aşağıdaki gibi yapıp kaydet diyoruz.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.


    Bütün adımları doğru bir şekilde yaptıktan sonra aşağıdaki gibi klasör oluşacak
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.


    Televizyon klasörüne tıkladığımız da bütün adımları doğru yaptıysak eğer, aşağıda ki örnekte olduğu gibi, televizyonun dosya dizinine ulaşmış olacağız.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.


    Artık istediğiniz bir dosyayı telefonunuzdan seçerek televizyona çok rahat bir şekilde gönderebilirsiniz. Dosyayı indirip flash diske atıp sonra da programı açayım bulayım derdi yok.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.




    Burada anlatılan işlemin konusu şu. Televizyonunuzu bir program yüklemek istediniz ve daha sonra bunu televizyonunuza atmak istiyorsunuz. Önce programı telefon veya bilgisayarınıza indirip daha sonra flash diske atmanız gerekiyor. En son olarak televizyona takıp dosya yöneticisini açmanız ve yüklemeniz gerekiyor. Bu işlev sizi flash diske atıp televizyona bağlama derdinden kurtarıyor. Diyeceksiniz ki bunu zaten Google Play'den yükle seçeneğini kullanarak TV ye yükleyebiliyoruz. Evet yapabiliyoruz fakat bütün uygulamalarda geçerli değil. TV'niz uyumlu değil dediğinde yükleyemiyorsunuz. :)




  • :) Belki haklısın, belki de değilsin. Belki benim gibi dümdüz bir kullanıcısın, belkide bir mağaza elamanı, firma satıcısısın bilemem. Ben şunu merak ettim ama, neden LG yada SAMSUNG, ve neden büyük harflerle ??? Özellikle vurgulama yaparak son zamanlarda herkesin dilinde olan algı yönetimi mi yapıyorsun, yoksa elin shift tuşuna basılı mı kaldı ? Mesela SONY, VESTEL, ARÇELİK, BEKO, SHARP, PANASONİC vs. yazsanda büyük mü yazarsın. Yoksa bunlar isimleri büyük yazmaya bile değmeyecek kadar adi, beş para etmez tv ler mi üretiyorlar? Yanlış anlama, benim ki sadece merak..

    Bu arada bu "truemotion sorunlu" tümceni yanlışlıkla LG sayfalarından kopyalayıp buraya yapıştırmış olmalısın. Çünkü belki bin sayfa forum okudum bu donanımhaberde, o iki kelimeyi yan yana hep LG sayfalarında görmüştüm.
  • Yaklaşık 25 gündür sahibi olduğum 55PUS7101 ile ilgili bende tecrübelerimi/yaşadıklarımı (Ne yazık ki uzun...) sizlerle paylaşayım. İlk önce belirtmek isterim ki ben bu tür forumları takip eden, sürekli bilgisini paylaşanlar gibi gerçekten çok bilgili birisi değilim ama bu tür kişilerin yazılarını imrenerek okuduğumuda söylemek istiyorum. Ben tabiri caize sıradan bir ev kullanıcısıyım işte. Benim için önemli olan bütün gün işyerinde koşturup eve geldiğim zaman çocuklarıda yataklarına gönderip sahibi olduğum elektronik cihazların bana keyif vermesidir. Onun testi bunun testi, o marka şöyle bu marka böyle benim için dert değil ama paylaşılan tecrübeleri seçim yaparken dikkate almıyorda değilim...

    Televizyon seçiminde bol bol forum sayfalarını okuyup okuyup beynim bulamaç bir halde, elimde not defteri haftasonları teknoloji marketlerini gezerken elimin altından birer adet 50js7200 ve 50ku7000 geçti, gitti. 50js7200 de ki ışık sızması, 50ku7000 in film performansı (Tabii ki bana göre...) beni memnun etmeyince Samsung 60KS8000 bana göz kırptı ama cebimdeki paranın (7.490TL) bu aşka yetmeyeceğini öğrenince üzülerek vazgeçtim.

    2 yakın arkadaşımın LG nin servisi ile çektikleri sıkıntılara canlı canlı tanık olunca not defterimde sadece Philips ve Sony markaları kalmıştı. Vatan-Bostancı'da ne alabilirimi değerlendirip Ümraniye Media Markt'ta soluğu aldım. Kalabalık ortamda isteklerimi dikkate almak yerine Kurban Bayramındaki büyük/küçükbaş hayvan pazarlığı ile ilerleyen bazı satıcı personelin yaklaşımı benim tarzım olmadığı için yönümü Sony - Kozyatağı'na çevirdim. Mağazada bir son kullanıcının satış temsilcisi ile 5-10 dakikalık -Vallahi öyle -Yemin et yoksa almam konuşmasını dinlerken Teknosa'ya uğradım.

    İsteklerimi (Film izlerken keyif alayım. Renkler doğala yakın olsun. Sesleri güzel duyabileyim. Menüsü yavaş olmasın. Evdeki ağıma kolay bağlanabilsin. İnternet ortamına çıkarken özellikle Youtube'a kolaylıkla ulaşıp, istediğim diğer programları izleyebileyim ve tabii ki kurulum sırasında debelenmeyeyim.) belirttiğimde Teknosa bütçeme uygun 50KU7000 önerdi yada biraz daha para verip 50 inch kavisli ekrana sahip 8000 serisi Samsung'un benim için iyi bir seçenek olduğunu belirtti. Fakat benim ve eşimin gözlerimizden geçirdiğimiz operasyondan dolayı doktorumuz bir süre daha kavisli ekranlardan, 3 boyutlu görüntülerden ve çoooook canlı suni renklendirmelerden kaçınmamız gerektiğini bildiğim için seçeneklerden vazgeçtim.

    Sony'e son bir şans daha verdim ama ilk geldiğim zaman devam eden ve bana göre bitmeyecek olan aynı kullanıcı ile aynı satış temsilcisinin al takke ver külah sohbetini bölmeden bir süre daha bekledim sessizce. Baktım kı cepten USB Bellekler çıkmaya başladı attım kendimi mağazadan dışarıya. Sonra aklıma Bimeks geldi ve girdim içeriye. İsteklerimi belirttim. Çözümlerini dinledim. Tek tek eksikleriyle fazlalarıyla televizyon modellerini anlattılar. Demoda aktif olan televizyonlarıda inceledim ve fiyat konusunda bana yardımcı olunca 55PUS7101 ve +3 yıl garanti için el sıkıştık. Haklarını yememem gerektiğini biliyorum. Servisin kurulum için gelişinden, mutlaka kapalı kutu olmasına kadar tüm adımlar ile tek tek ilgilendiler ve beni bilgilendirdiler. Bu yardımları ve ilgileri sonra onlardan bir de ev sinema sistemi satın almamın yolunu yaptı. Teşekkür ediyorum onlara. Sağ olsunlar...

    Belirtilen gün ve saatte servis yanında televizyonu getirdi. Önümde kutuyu açtılar. Benden önce her yerini incelediler. Turksat, Digiturk ve Astra uydu yayınlarına sahip yaşadığım sitede hemen Türksat yayınlarını televizyonuma tanıtıp yüklediler. Diğer uydu kanallarının kurulumunu yapmadılar. Network ağıma bağladılar (Meğerse bağlamamışlar). İsteğim üzerine piksel kontrolünü bereberce yaptık ve gittiler. Kutudan çıkartıp televizyonu çalışır hale getirmeleri ve hoşçakalın demeleri 10 dakikadan az değil ama 15 dakikadan fazla sürmedi. Zaten bir şey sorduğum zaman çağrı merkezini arayın veya internetten kullanım kılavuzuna ulaşabilirsiniz cevabını 1-2 kere duyunca bir şey sormanın mantıksız olacağına karar verdim.

    Servis gittikten sonra Nisan 2016 üretimine sahip 55PUS7101 in bir süre sonra kapanıp, kapanıp rahat açılamadığını gördüm. Kapanıyor, 3-5 dakika bekleyerek açılıyor. Sonra yeniden aynı kısır döngü. Herhangi bir işlem neredeyse yapılamıyor. Aklıma forumların birisinde yazan yazılım güncelleme konusu geldi. İnternetten en son yazılımı (800 küsür MB) indirip televizyona usb belleği taktım ve yazılım güncellemesini yaptım. Aslında o kendi kendine yaptı. Android Lollipop el salladı bana bir süre.
    Yazılım yüklendikten sonra açılıp kapanma sorunu ve televizyonun menüsünün yavaş hareket etmesi bir anda bitiverdi. Ne olur ne olmaz diye Philips çağrı merkezini arayıp durumu anlattım ve 062596 numarası ile adım adım beni yönlendirdiler. Kontrol ettiler ve gerekli düzenlemeleri yaptılar. Yaklaşık 10-15 dakikalık telefon görüşmesinin ardından televizyonum sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladı. O günden bugüne keyfim yerinde...

    Benden geçer not alan özellikleri;
    Renklerin doğallığı, Ekranın kolay kolay çevre ışıkların yarattığı yansımalardan etkilenmemesi, Ambilight'ın verdiği keyif, Metal çerçevesi, Arkasını klavye olarak kullanılabildiğimiz uzaktan kumanda, Şık ayakları, Network* ağımda sorunsuzca dolaşıp ve filmlerime ulaşabilmem, favorilerimi seçebilmem, Televizyon seyrederken izlediğim yayını tek tuşla kayıt** edebilmem
    *Network ağımda bulunan WD 12TB (4 x 3TB) My Cloud EX4 NAS cihazımın içerisinde tüm filmlerim ve video kliplerim bulunuyor. Samsung 50JS7200 ve 50KU7000 televizyonları ağımda bu NAS cihazına bağlamak isterken ve bir şeyler izlemeye çalışırken harcadığım zamana şu anda acıyorum. 55PUS7101'e ağı tarattırdım. NAS'ı buldu. Bana zaman ver dedi ve yaklaşık 7 dakika sonra neredeyse 9TB lık bilginin içeriği komple indekslemiş oldu. Aramalarımı yaptım. Klasör favorilerimi belirdim ve istediğim zaman kumandam ile artık hızlıca ulaşıyorum.
    ** Kayıt düğmesine basıldığında hemen uyarı yazısı karşıma çıkıyor ve en az 250GB lık bir external hdd takılması tavsiye edildiği belirtiliyor. Ben elimde bulunan kullanmadığım 500GB bir ext. HDD takıp kablo toplama bölümüne HDDi kibarca tutturdum.

    Bana göre eksi puan alan özellikleri;
    - Ses sistemi pazarlanırken sunulduğu gibi değil, başarısız. Kulağınız biraz olsun güzel sese duyarlı ise ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Genel televizyon yayınlarını izlerken yeterli ama hadi bir film veya bir video klip seyredelim dediğinizde içinde barındırdığı hoparlörler (arkasındaki Subwoofer'a rağmen) hemen havlu atıyor. Ben çözümü geçen hafta ki Bimeks kampanyasından (1.189TL + 90TL Bipara kazancı ile) Pioneer HTP-329 set alıp içindeki Pionner VSX-329-K + 2 kule + Sub ile çözdüm. Kablolama ile uğraşmamak için Center ve Arka uyduları açıp kurmadım. Optik kablo ile televizyonu AVR ye bağladım ve istediğim zaman hoparlörlerimi hemen açıyorum. Sonuç 10 üzerinden 9!
    - Üzerinde ki medya oynatıcı yazılımının eksikleri çok fazla. En önemlisi sıralama/filtreleme seçenekleri arttırılmalı. Yıllardır elimin altında bulan WD Media Player Live HD'i karanlıkta mumla arıyorum ama alt yazı sorunu çekmiyorum. Türkçe karakter sorunu çözümünü film oynarken kumanda üzerindeki + tuşu ile çözebileceğimi forumdan öğrendim. Film seyrederken atlama yok, kasılma yok, ses görüntü senkronizasyon sorunsuz, ileri geri sarma çok başarılı. Bence bir iki dokunuş ile bu bölüm çok başarılı olabilir.
    - Üzerindeki uydu alıcısının kanal geçişleri bazen 1 saniyenin altında, bazen ise 2 saniye sürebiliyor. Şifreli kanalları çözemediğini çağrı merkezi söyledi. Bu iki nedenden dolayı halen daha bir Dreambox kullanıcısı olarak Dreambox'ı neden çok sevdiğimi bu iki durumdan dolayı daha iyi anlıyorum.
    - TV kanallarını 4 ayrı liste ile özelleştirebiliyoruz ama filtreleme sorunlu. Mesela Astra uydusundaki adının içerisine "HD" harfleri geçen kanalları bana seç dersen, seçimine göre ya sadece Astra uydusundaki tüm kanalları gösteriyor yada tüm uydulardaki içerisindeki HD harfleri geçen tüm kanalları filtreliyor.

    Gülüp geçtiğim konu; Forumda konuşulan hızlı ve hareketli sahnelerde ortaya çıkan pikselleşme sorunu benim için o kadar da önemli değil. Zaten fark ettiğim zaman Truemotion yine sınıfta kaldı diye düşünüp gülüp geçiyorum. Söylemem gerekirse şu ana kadar pikselleşme sorununu aynı video ile test ederken karşılaşmadığımı söyleyebileceğim tek televizyon 60KS8000 dir. Yiğidi öldür ama hakkını yeme; Birisi 4.000TL iken diğeri 7.000TL...

    Elektrik sistemi bu kadar korumalı, şu kadar güvenlisiniz özelliklerine sahip bir sitede yaşıyorum ve bir sabah uyandığımız zaman evdeki televizyonu ve bilgisayarımın bağlı olduğu KGK nı çalışmaz halde buldum. Televizyonun tamiri için Samsung 1.600TL küsür istedi ve televizyonu geri dönüşüme gönderdim. Tunçmatik ise 370TL e KGK mı tamir edip pillerini değiştirdi. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyeceği için benden prize Philips tekli akım koruma, bu korumaya Tunçmatik Digitech Pro 1600VA, KGK na ise Belkin 8 li akım koruyucu takılı... Abarttım biliyorum ama bu 3 parçaya harcadığım yaklaşık 800 küsür lira ile elektrikler kesilse bile en az 40 dakika televizyon seyredebiliyorum, oyun oynayabiliyorum, müzik dinleyebiliyorum ve en önemlisi bağlı bulunan tüm (TV, NAS; AVR; PS4, Blu-Ray, HK Onyx) cihazlarım %95 güvenli bir durumda.

    Benim için Philips 55PUS7101 içinde bulunduğum şartlar ve isteklerim açısında çok iyi bir F/P ürünü. Ben mutluyum. Yine belirtmek istiyorum benim için iyi bir seçenek. Bu model veya bu marka başkası için çok kötü bir ürün olabilir. Saygı duyuyorum.

    Yazımın uzunluğu için kusuruma bakmayın. Genel olarak standart bir kullanıcının yaşadıklarını sizinle paylaşmak istedim. Sürç-i lisan ettiysem affola...

    Not: AVM’ye girip Bimeks'ten televizyonumun siparişini verip çıktıktıktan yani yaklaşık 2 saatten fazla bir süre sonra Sony mağazasına modellere bakmak için girdim. Mağazanın kapısında halen daha "o potansiyel televizyon alıcısı" arkadaşı ile hararetli hararetli modelleri sorguluyor, biraz önce neden Sony satın almadığını, hangi modellere daha bakması gerektiğini anlatıyordu. İnşallah en kısa zaman içerisinde istediği gibi bir televizyon sahibi olabilir...




  • mysterio7 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın geç gördüm,

    Launcher olarak diyorsanız eğer launcher kullanmıyorum. Yani pratik değil, uygulamalar kısmını aç oradna launcher çalıştır sonra ana menüye tekrar bastığında tekrar aynı işlemi yap.

    Ama bunların dışında cihazda olan uygulamalar.
    -Google Chrome Beta
    -BobyMovie (Film İzleme Uygulaması)
    -ApkPure (Apk Güncelleme)
    -Bein Connect

    1-2 bir şey daha vardı ama unuttum.
  • Vestel sakin almayin diyosunda vestelin senin o cok iyi dedigin markalarla ayni paneli kullandigini biliyomusun ? Veya vestelin o dunya devi denilen markalara kendi fabrikasinda uretim yaptigini duydunmu ? Benim evimde vestel var canak yayinlarinda izliyodum harbiden vestel berbat diyodum bazi sahnelerde farkediliyodu hatalar taki hdmi den 1080 p film acana kadar bir film izledim ve baya action bir filmdi hizli sahneleri olan ve bir falso sunu goremedim illaki vardir ama lg samsung yada philips yada sonyden cok ta asagi kalmadigini gordum vestel 1500 tldir lg 1700-1800 dir tamam lg alirim ama arada cok bir fark olmamasina ragmen biri 1500 digeri 3000 ise ozaman dusunurum iste bu butun markalar icin gecerli simdi gelelim philipse lg mis samsungmus phlilips sony bunlarin donem donem iyi oldugu seriler var bir yil philips dokulurken diger yil lg dokuluyo bi yil isik sizmasinda tavan yapan sony bi yil cok kaliteli olabiliyo tamamen uretimle alakali o yuzden hersene farkli kalitede mallar cikiyo gecen seneye bakarsak lg de philipste iyi durumda degil suan lg samsung yada philips demek icin erken yil sonu neyin ne oldugu cikar ama emin ol philipste trumotion isik sizmasi bulutlanma olupixel banding gibi sorunlar en azdir ama smart yanina gelirsek kotu diyebiliriz.




  • ARKADAŞLAR, albani ÜSTADIN VA - IPS KONUSU ÜZERİNE YAPTIĞI UZUN DEĞERLENDİRMEDEN EDİNDİĞİM NİHAİ İZLENİM, KENDİSİNDEN HENÜZ BİR İTİRAZ GELMEDİ.
    BASİT, ANLAŞILABİLİR BİR ÖZETİNİ MERAK EDEN, VA-IPS KONUSUNDA KAFASI KARIŞIK OLANLARA FAYDALI OLUR UMARIM.. AKABİNDE dallas ÜSTAD İLE AYNI KONUDA VARDIĞIMIZ NİHAİ SONUCUDA PAYLAŞACAĞIM..

    albani üstadım selamlar.. her zaman olduğu gibi bol teknik bilgi, biraz fırça :) geri kalanında da insanları ayıktırmaya çalışan yazınızı sonuna kadar okudum. Özetle şöyle diyorsunuz sanırım, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Sanırım diyorum çünkü sizin uzuun yazılarınızı okurken insan bazen başını unutuyor yaw :)
    Benim anladığım; şu an piyasada kullanılan va panellerde ıps panallerde beş para etmez. İlla panel alacaksanız yine va alın ama bana göre onlar bile dandiktir diyorsunuz. ıps ler içinse malum va dan kötüdür özellikle contrast ve siyah konusunda diyorsunuz. Ben filmcilere, ama profosyonel filmcilere özellikle ıps panel tavsiye etmem, onlar va alsınlar ama onunda hıendini alsınlar durumları varsa diyorsunuz. ıps alacak olanlar ise ben akşam eve gider tv yi açar haber izlerim, surviver izlerim, dizi izlerim, MAÇ İZLERİM diyenler olmalı diyorsunuz. Onlar gitsin ıps alsınlar pek üzülmezler ama onunda LG sini değil TPV sini (PHİLİPS) alsınlar diyorsunuz. Son olarakta bu yılın ıpsler için önerebileceğiniz iki panelin philips 65xx ve grundik 95xx olduğunu belirterek olayı bitirmişsiniz. (düzeltme, grundik9595 va panelmiş galiba, bu iki modeli öne incelemeye değer bulmuş üstad)

    Bu uzun anlatımınızın biz normal yurdum insanları, forumun %90-95 ini oluşturan basit kullanıcılar için en anlaşılabilir özeti bu galiba öyle değilmi. Yani gündüz eşinin çocuğunun dizi, surviver, bugün ne giysem yada evlenme programı, bilemedin belgesel izlediği, akşamda işten gelince haber, dizi, MAÇ YADA MAÇ ÖZETİ, bilemedin internetten indirdiği bir filmi izleyen normal vatandaşlar için. Maç izleme tümcelerini büyük yazıyorum çünkü ben biraz maç izleyen tayfadayıma o ;)
    Yanıldığım, eksik yanlış yazdığım bir husus varsa uyarın düzelteyim lütfen. Çünkü bizler gerçekten benim yazdığım tarzdaki basit anlatımarla daha iyi aydınlanıyor, ikna oluyoruz. Çünkü biz bir balık yiyip çıkacağım diyen insanlarız, balık tutmayı öğrenmek kısmında olanlar değil.
    Lütfen yorumumu hiç kastım olmadığı gibi bilginize tecrübenize yada tarzınıza laf etmek olarak algılamayın. Ben 1, 1,5 yıl tv almak için araştırmış okumuş kullanıcı yorumlarına sizlerin yorumlarına gark olmuş biri olarak, benim durumumda olanlara en kestirme, en HAYATIN DOĞAL AKIŞINA UYGUN OLARAK basit bilgiler vermek isteyen, her hangi bir firma ile iyonik kovalent organik bağı olmayan biri olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Selam ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramço07 -- 6 Haziran 2016; 21:21:26 >




  • montaj34 kullanıcısına yanıt
    6521 modeli hem direct led hemde va panel hemde daha ucuz hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montaj34

    Bugün 65 inç 7101 için 7500 lira fiyat verdiler.sizce değer mi?

    65PUS6521 modeli varken tabi ki değmez.
  • Selam Arkadaşlar. Bu TV ile ilgili USB den film izlemek için aynı isimle atılan alt yazı karakterinde sorun yaşayan çok fazla kullanıcı vardı. Bikaç günden beri bu problemle uğraşıyorduk. Aslında çözümü çok basit. Birçok yerde yazan Options tuşu Bu televizyonda + tuşu ile eşleşmiş durumda. Bunu çözende forum arkadaşım ve yakın arkadaşım @fangoso dur. Buradaki Options yani seçenekler listesine girdiğinizde karakter seçenekleri çıkıyor. Buradan da Türkçe olarak seçtiğinizde 2-3 alt yazı yazdıktan sonra karakterleriniz düzeliyor (Benim gibi acele edip hemen düzelmesini beklemeyin işletim sisteminiz android olduğu için bikaç saniye sonra işleme geçiyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alsh -- 30 Haziran 2016; 19:57:13 >
  • Turk1965 T kullanıcısına yanıt
    49pus7101 bir haftadır elimde. Şu an yeni anladığım farkına vardığım bir olay var. Bu tv nin en başta en beğendiğim özelliği akıcı olmasıydı. 100hz in farkını göstermesiydi. Gelin görün ki 100hz ile alakası olmayan bir durum.

    TV deki akıcılığı sağlayan lg deki true motion denen Philips tarafında da perfect natural motion denen özellik kapalı minimum orta ve maksimum olmak üzere 4 seçeneği var. Eğer bu laneti kapalı duruma getirirseniz görüntü 15fps ye falan düşüyor yani kare kare ilerliyor donarak. Kesinlikle açık durumda tutmanız gerekiyor. Min maks farketmez açtığınızda ise sorun burada başlıyor. Hareketli görüntü görmediğiniz sürece sorun yok. Hareketli görüntü insan olmalı. Demo görüntüde mağazada grid 2 yi izleyip aldım aldandım. Aksiyonlu insan görüntüsü incelemeniz lazım. Elinizde varsa inception filminin 39 uncu dakikasını izleyin görüntüde bozulmalar meydana geldiğini sanki görüntü akıcı olması için kare atlamalarının olduğunu farkedeceksiniz. Daha ayrıntıya ineyim. Adamın kafası seri şekilde kayarken saçların çevresinde bir görüntü dağılması renk dağınıklığı bir bulanıklık oluşuyor. Yapılan yazılım ani görüntüye efekt yapıp işleyemiyor yetişemiyor. Araştırmalarımı ilerlettiğim anda yabancı forumlarda daha açıklayıcı şeyler yazılmış. Adamlar görüntüyü akıcı hale getirmek için kareler arasına yapay kareler ekleyerek bir saniyede oluşan kare sayısını artırmayı amaçlamışlar bu yolla ama görüntü bozuluyor. Gerçeklikten uzaklaşıyor.

    Bu olayı normal tv yayınında da dikkatli bakarsanız farkedeceksiniz. Ancak hızlı akan insan görüntüsü bulmanız zor olabilir. Bunu en iyi inception in 39 uncu dakikasında gördüm. Netten açıp izleyin derim. İnş sadece bende yoktur. VE BU TV Yİ DE ALMAYIN DİYORUM KİMSEYE ÖNERMİYORUM.

    En yakın zamanda tv yi garantiye yollayıp değişim olur mu iade olur mu bakacağım ve gerekirse tüketici heyetine gitcem bu ürünü geri vercem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 5 Temmuz 2016; 16:23:07 >




  • master90 kullanıcısına yanıt
    öncelikle tv intrenet için se android telefonda ne varsa bundada aynı şeyler yapılabiliyor

    daha önce 2 philip tv kullandım smart modellerdi ama bu tamamen aşmış durumda

    tv de heryere ulaşabiliyorsunuz ayarlar açıklayıcı ve kolay ulaşılabilir

    dışarıdan apk yükleyebilir google playde kısıtlamalar var fakat apk ile çözebilirsiniz

    ürünü kötülemeye gerek yok gayet tatminkar görüntüsü var alt yazılarda titreme yok donmada yaşamadım

    birçok ayarı özelleştirilebilir gördüm

    ekran parlaklık ve canlılığı gayet iyi

    uydu ekleme sayısı şimdilik gördüğüm eksi yönü yani benim için 4 uydu eklenebiliyor ama bende 8 uydu var

    kendi içindeki uydunun görüntü kalitesi dışarıdan kullandığım uydu alıcısına göre daha iyi özellikle hd yayınlarda

    cihazda 1.5 gb ram var buda tv için yeterli

    bu tv ye server nasıl yükleyebiliriz onun araştırmasındayım buda önemli

    internete bağlanma hızı ve kendi tarayıcısı gayet hızlı

    zaten bu hızlardan fazlasını isteyenler için tv almaya gerek yok normal tv ye pc bağlasınlar

    klavyeli kumanda kullanışlı




  • roberto20 R kullanıcısına yanıt
    Sn Üyemiz; Yazdıklarınızdan ve üye oluşunuzun amacından PHILIPS marka televizyondan memnun kalmadığınız anlaşılıyor. Anlaşılmaması mümkün değil arka arkaya aynı mesajları yazıp durmuşsunuz lakin, Forumumuzda ''Almayın, Aldırmayın, Berbat marka'' tarzı yaklaşımlara HİÇ BİR MARKA İÇİN izin vermiyoruz.

    Bu doğrultuda yazmış olduğunuz bir çok mesaj marka karalamaya girdiğinden dolayı tarafımdan silinmiştir.

    Marka ile veya ürün ile sorun yaşamış olabilirsiniz, yaşadığınız sorunları dile getirip forum üyelerini bilinçlendirip takdiri kendilerine bırakmak gerekirken, Önce PHILIPS düşmanlığı, Arkasından da SONY reklam departmanı gibi hareket etmeniz forumumuzda hoş karşılanan yaklaşımlar olarak kabul edilmemektedir.

    PHILIPS tv den sorun yaşadıysanız yaşadığınız sorunları burada yazar, tekdiri insanlara bırakır, SONY tv den memnunsanız satın aldığınız SONY tv nin incelemesini bu forumda paylaşabilirsiniz.

    Bundan sonraki mesajlarınızda bu hususlara azami dikkat edeceğinize inanıyorum




  • Herkes aynı tv yi kullanıyor ama beklentiler farklı olunca sıkıntı çıkıyor.

    Her şeyiyle mükemmel bir tv demiyor zaten kimse, bende 49pus7101 kullanıcısıyım.

    Maç yayınlarında motion blur çok oluyor denip durdu bu tv için. İndirdim 720p maç kaydını, götürdüm vatan bilgisayara. Lg oled, samsung ku7500 ve bu tv de denedim sonuç hepsinde hüsran! Ancak dijital hd maç yayınında hiç bir problem yok. Sd yayında bir kaç kez el, kol hareketlenince blurlanma gördüm. Rahatsız edici düzeyde değildi ama. Perfect natural motion çok iyi çalışmıyor bu kesin.

    Vertical banding var bu tv de dediler, yalnızca bir maç yayınında HD olmayan bir görüntüde fark ettim. Tv geldikten sonra eurosport hd de kadınlar milli takım maçı vardı. Ardından milli takımın maçını izledim. Valla vertical bandingte, blurlanmada göremedim.

    Tv kendi kendini açıp kapatıyor dediler, çok şükür öyle bir sorunla da karşılaşmadım.

    Android berbat dediler. İlk geldiğinde gerçekten rezaletti. Sonra fabrika ayarlarına yükledim tv yi. Ardından güncelleme ile şimdi çok daha iyi ama mükemmel değil.

    4k film, ps4, harici hard disk (1 tb), internet, canlı maç yayını, sd kanal performansı neredeyse her türlü performansını gördüm tv nin. Hepsi içinde yine söylüyorum mükemmel bir tv dir, piyasayı tokatlar demem. Ancak orta segmentin ambilight özelliğini de barındırmasından dolayı en iyi tv si diyebilirim. Üst segmentleri konuşmuyoruz zaten, o kategori başka...

    Sonuç olarak bu tv yi aldığım için çok memnunum. Tavsiye ediyorum.




  • Dydalgic D kullanıcısına yanıt
    Kapatınca dediğin gibi titreme yapıyor bende 49 inçi var. Ben o ayarı 'orta' yapıyorum. Dediğin gibi el kol yüz hareketlerinde bi sahte mi desem ne desem tuhaf bi görüntü oluşuyo.
  • Ben kendim video yaptım deyip TV'den çok anladığını iddia eden adam TV'de bulunan en temel özelliklerden Perfect Natural Motion ayarı ile ilgili bilgi sahibi değil. (tv'deki en büyük sorunların başında geliyor bu arada)

    Resmen şaka gibisin ya.

    Philips'in reyon elemanı olsan bu TV için bu kadar çabalayamazdın. Tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aekaya -- 26 Ekim 2016; 17:5:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forever_ozgurr

    Benim tv dede aynı yerde var gibi =) Bu maç izlerken belli oluyor diyorlar.Servisi çağırdak yapabileceği birşey var mı? Bunun sebebi ne ?

    sizdede çok az demi... hocam servisi çağırsak bişey yok der gider. ben hiç çağırmadım bile. belli zaten tipik genel bi kusur bu da. sanırım herkeste var bu sorun. yok olduğunu düşünende maç izlerken maça daldığından göremiyodur :D
    ya şaka bi yana insana koyuyo valla.
  • kesinlikle tv yi almak istiyipte son yazdığımıza istinaden vazgeçende olabilir. ben yinede bu tv yi alırdım sanırım. çünkü görüntü kalitesini epey kıyalamaştım bu forumda övülen samsung ku7000 den tutta lg ye kadar. kesinlikle philips ve sony arasında kalmıştım. aynı görüntüyü diğer tv lerle kıyaslıyıp bakıldığında anlaşılıyor herşey.
    şimdi fb maçı var uğraş dur bandingle :D
  • sonic35 kullanıcısına yanıt
    valla benim asıl amacım eve kadar zahmet etsinler. en azından tvnin şikayet oranını arttırmaktı. gölgelenme için standart olması gereken kadar diyeceklerini tahmin etmiştim tv yi almadan gideceklerini düşünmüştüm. bakalım artık. eğer bişey yaparlar veya değiştirtebilirsem burdaki şikayet olanda yapar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.