Şimdi Ara

Canon Yazıcı için PB Siyah Mürekkep Hangi Kartuşa Doldurulmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, kullanmakta olduğum canon yazıcıda photoink mürekkep kullanıyorum. Bu yazıcıda 5 kartuş var, 2 si siyah. Gelen mürekkeplerden de 2 tane siyah var ve ikisininde önünde bk, birinin arkasında pb pigment yazıyor. PB pigment yazanı küçük siyah kartuşa doldurdum, normal(pigment yazmayan) siyahı ise pgbk isimli kartuşa doldurdum. Bu durum doğru mu?



  • ah ah şu mürekkep satanlar ne zaman işlerini hakkıyla yapacak acaba?
    -pigment siyah yazı içindir büyük kartusa doldurulur
    -dye siyah fotograf icindir, ince kartusa doldurulur

    Simdi siz ince kartusa pigment koyarak yanlıs yapmıssınız. 1pl makinanız olsa idi kafanız hemen tıkanırdı. Sizin makina 2 pl oldugu icin tıkanma olmaz ama fotograf cıktısı da iyi olmaz. Size tavsiyem kartusun haznesini siringa ile bosaltın. Kece kısmına kagıt havlu basarak süngerdeki mürekkebi cektirip bitirmeye calısın. Biraz zahmetli ve uzun olur ama yapacak birsey yok malesef.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bahsettiğiniz gibi yanlış olduğunu(aslında ilk başta doğru koymuşum fakat sonradan forumdaki bir konu beni yanılttı) forumda ilgili bir üye sayesinde öğrendim. Az önce tekrar kartuşları boşalttım ve mümkün olduğunca vakumlayarak yeniden doldurdum. Bu yanlış dolum ile sadece 2 fotoğraf çıktısı aldım ve vakumlayarak yaptığım için süngerdeki mürekkep bitmedi sanıyorumki gayet sorunsuz çıktı aldım. Şuanda tekrar düzelttim ve yine aynı şekilde doldurdum. Diğer arkadaşımızda sizin gibi sorun olmaz, sadece resimlerde koyuluklar olabilir demişti. Ben biraz hassas davranıp boşaltıp doldurdum. Zaten %99 oranında siyah beyaz metin çıktısı alıyorum, o nedenle sorun olmaz artık sanırım.


    Hazır sizi bulmuşken sormak isterim. Canon yazıcılarda atık pedi nasıldır ömrü ne kadardır?(mg6450 kullanıyorum) Ben hiç kafa temizleme yapmadım aldığımdan beri ve 1 ay çıktı almadığımda oldu. Ona rağmen hiç donma vs olmadı. Yazıcı otomatik kafa temizliyor mu, yoksa mürekkebin kerameti mi?




  • mürekkepte keramet olmaz.. var diyende dürüst degildir cünkü canon orjinal mürekkepler bile donma ve tortu yapabiliyorken bizimki yapmaz diyenler ancak yalan söyler. canon kendi sitesinde bu tip sorunları önlemek icin en az 15 günde bir cıktı alın der. Tortu yada donma daha cok sıcak mevsimlerde olur. Yazıcılar acılısta ufak bir kafa temizleme yapıyor ama bu atık pedi doldurmaya yetmez.. ben cok kafa temizleme yaptım henüz ped dolmadı. Canon yazıcıların altında epey ped oluyor o sebeple dolması oldukca uzun sürer.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Meconun dediği gibi şişelere net bir şekilde yazılması bu karışıklığın önüne geçer. biz şişelerimizde makinede yazan ne ise onu yazarak buna mahal vermiyoruz


    Bu mesaja eklenen görseller:

     Canon Yazıcı için PB Siyah Mürekkep Hangi Kartuşa Doldurulmalı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.