Şimdi Ara

Projem Sizce Nasıl? (Sanal Gerçeklik Gözlüğü İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir süredir aklımda bir proje var ve şu an onu (az bir ihtimal de olsa) gerçekleştirebileceğim bir ortam bulma şansını yakaladım ve sizlerin bu proje hakkındaki yorumlarını merak ediyorum. Şimdi size aklımdaki projeyi açıklayayım:


    Arkadaşlar bildiğiniz gibi son bir kaç yıldır giyilebilir teknoloji hızla kendini geliştiriyor ve bize yeni deneyimler sunuyor. Şu an sanal gerçeklik gözlüğü olarak halihazırda Oculus Rift var ve bizi yeterince heyecanlandırmaya yetiyor. Benim projemin de konusu; "Giyilebilir Teknoloji ve Sanal Gerçeklik Gözlükleri.

    Oculus Rift bilindiği gibi harekete duyarlı bir sanal gerçeklik gözlüğü ve kullanım için bir platform ihtiyacı duyuyor. Öbür taraftan mobil oyun dünyası konsol oyun dünyasından daha hızlı bir biçimde büyüyor. Ben ise bu gözlüğü bir sonraki seviyeye yükseltmek istiyorum. Bir mobil (taşınabilir) oyun, multimedya ve eğlence platformuna çevirmek istiyorum.

    Peki ne yapacağım:

    İlk olarak normal bir sanal gerçeklik gözlüğü ürettikten sonra içine bir bilgisayar yerleştirmeyi planlıyorum. Hani su Respberryler var ya onlardan.

    Ardından bu bilgisayara gözlükle entegre bir os yazmak gerek işte burada işin software kısmı başlıyor. Linux tabanlı basit bir os. İşletim sistemi de tamamlanırsa gözlük için ilk demomuzu hazırlayacağız.

    Proje hakkında diğer açıklamalar:

    -Zor bir projenin kafamda olduğunun farkındayım beni geren iki noktadan birisi bu, diğeri ise hazırlayacağım gözlüğün harekete duyarlılığını sağlamak.

    -Projemi bir akademi gerçekleştirmemde yardımcı olacak (yani öyle umuyorum), kadrosunda Tübitak'tan çalışanlar var(yazılım, programlama konusunda destek verecekler -tabii projemi kabul ederlerse-). Yarın projemi onlara sunmayı planlıyorum kabul edilirse gerçekleştirmek için vakit kaybetmeden başlamak istiyorum.

    -Düşündüğüm gözlük Google Cardboard'dan farklı bir şey; Cardboard bir düzenek fakat, benim projem bir platform olacak.

    ÖNEMLİ!

    Yapmaya çalışacağım gözlük tamamen Rift ile aynı özelliklere sahip olmayacak tabii ki. İlk başta sıradan bir sanal gerçeklik gözlüğü olacak, eğer bunda başarılı olursam bir sonraki adım olan yeni şeyler eklemeye geçeceğim.



    Sevgili forumdaşlarım size şu an proje hakkında aklıma gelen bilgileri verdim. Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwerlawK -- 20 Şubat 2016; 21:32:43 >







  • Dostum yanlış anlamada o kadar az detay vermişsin ki yazacak bir şey yok...
    Yani farklı birşey yapacağım deyip farkını hiç yazmamışsın ki bize bizde mantıklı veya değil yorum yapalım.
    İnşallah amacını gerçekleştirsin diyim bari..
  • Gökhan__ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam yeni edit ile ne yapacağımı kısaca yazdım.
  • Bana sorarsan projenin amacını yazmalısın nasıl yapılacağını değil. Amacın hakkında aklıma bir fikir geldi ama acaba omu emin olmam imkansız.
    Yine umarım başarırsın diyeceğim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.