Şimdi Ara

M5A97 LE R.0 Overclock sorun lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 8 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 3
  • Ortalama Mesaj Aralığı 3 gün 23 saat 2 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • whocares7 (3 mesaj) Overlord7134 (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu anakartta ne ayarı yaptıysam yapıyım 4.0 üzerine stabil sağlayamadım(anakarttan bütün enerji tasarrufunu felan disable yapıyorum ) 4.6 ghz felan oluyor ama masa üstünde sadece testlere soktuğum zaman 50 derece olunca hemen işlemci kendini 1.4 ghz cekiyor yani çarpan düşürüyor.

    not : şuan kullandığım 4.0 ghz voltaj autoda voltaj verdiğim zaman çarpanı 1.4 ghz düşürüyor.



    Sistemim
    Anakart:ASUS M5A97 LE R.2.0
    İŞLEMCİ :AMD FX 8320
    Ekran kartı : Asus r9 280x
    Ram : Gskilz 1600 mhz 1.5v cl9 dual x2 4 =8GB
    PSU:Xigmatek 80 plus 600 W


    Yardımlarınızı rica ediyorum.







  • bios ve yuk altinda resim atabilirmisiniz?birde amd işlemcilerde fx serisinde max limit 70 derece biostaki secenek olucak onu kapatmazsaniz 70 derece gecince cekirdekler kapatiyor sicaklik limitini geçtiğiniz için.
  • Aidata 64 ile full stress testinde işlemci 50 dereceyi geçince 1.4 ghz çekiyor eve geçince resimleride atarım anakart 36 derece gösteriyor anakarttan bütün power save modlarını disable yaptım neden hala düşürüyor anlamış değilim geçen gta 5 de 4.0 ghz da bile kendini 1.4 cekiyor 2-3 sn sonra düzeliyor.


    Bu arada sogutucum : Cooler master 412s hyper
  • Normalde bios ayarlarından turbo boost açıkken 3.6 3.7 GHz gibi değerlere çıkıyor fakat bunu açtığım zaman ısınma olmamasına rağmen oyunlarda hızını 1.4 GHz gibi düşük değerlere indiriyor. Bu yüzden turbo boostu kapatmak zorunda kalıyorum ve overclock yapamıyorum. Sistemimde ısınma yok stok fan kullanmıyorum termal macun yeni sürüldü. Ama kendi kendine yük altında 50 60 derecedeyken hızını 1.4 GHz lere düşürüyor ve birkaç saniye sonra kendi kendine düzeliyor. Bunun nedenini bilen biri var mı?
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.