Şimdi Ara

M4A78LT-M LE ilginç bir bios işlemci desteği hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Arkadaşıma yeni bir pc topladım.Enteresan bi sorun var çözemedim akşam akşam.
    Anakartımız : Asus M4A78LT-M LE
    İşlemci : Phenom X4 945 3.00 ghz
    Son sürüm 704 numaralı bios yüklü fakat açılışta cpu not supported diyerek websitesinden son sürüm biosu indirmemizi istiyor.Halbuki son sürüm bios yüklü ve cpu support listesinde Phenom X4 945 için 704 numaralı bios işaretlenmiş.Ben yine Asus Update programıyla 704 numaralı biosu üzerine tekrar yükledim ama değişen bişey olmadı.load defaults save gibi olayları zaten yaptım.Acaba neden olabilir.Fikri olan ?

• phenom2 925 yada 955 e uygun olanı seçip indirin belki olabilir
  • düşük versiyon bios yükleyemeyiz ki .. son bios versiyonu 704 kurulu
  • Hocam bios pilini çıkarıp takmayı denediniz mi ?

Bir önceki bios versiyonuna dönmek için Çizgi Elektronik'in sitesinde "Asus bios update" diye bir program var onunla yapılabiliyor, tarifi de vardı resimli olarak.

http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments_content.aspx?no=714

Ekleme: Bu programın eski versiyonu ile yapılabiliyor P5KC kullandığımda bende geçiş yapabiliyordum bios'lar arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Ocak 2011; 1:03:38 >
  • bootable bir usbyle önceki versiyonları bios üzerinden güncellemeyi denediniz mi?

benzer durum ooppss un başına gelmişti eski bioslarla cpuyu gösterebildim diyordu
  • elinizdeki işlemci c3 revizyonmu ? değilse daha eski bios yüklemeyi deneyebilirsiniz..
    windows üzerinden değil flash disk ile bios tan güncelleme yapın..
  • cevaplar için teşekkürler.
    işlemci c2 revizyon..
    bahsedilen programla eski biosa çevirme yoluna giricem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • program ile falan uğraşmanıza gerek yok
    bir flash diski boşaltıp içine bios dosyasını atın..
    sonra bios a girip asus ez flash seçeneği ile biosu güncelleyin

quote:

ASUS EZFLASH2

ASUS’un EZFLASH teknolojisine entegre etmesiyle , artık kullanıcılara işletim sistemine girmeden açılışta , BIOS içerisinde USB bellek ile BIOS güncelleme olanağı sundu. Bu şekilde BIOSu çok kolay bir şekilde günceleyebiliyorsunuz.

ASUS EZ FLASH 2 kullanarak USB bellek ile BIOS güncellemek.

ADIM 1

ilk önce USB belleğimizi anakartımıza bağlıyoruz.

ADIM 2

İlk olarak USB belleğimize ASUS destek sitesinden indirdiğimiz güncel bir BIOS dosyasını kopyalıyoruz.

ADIM 3

Yeniden başlattığımız bilgisayarımızı , yeniden açılmasının ardından [DEL] Tuşu ile BIOS’a giriyoruz. Ardından TOOLS sekmesinden ASUS EZ Flash 2 seçeneğini seçip [ENTER] tuşuna basıp EZ Flash 2 programını açıyoruz.

NOT : Bilgisayarımıza zarar gelmememesi için, lütfen BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra BIOS güncelleme işlemine başlayalım.

ADIM 4

Karşımıza uygulamanın çalışmasına yönelik bir doğrulama geliyor ve bunu onaylıyoruz. Ardından uygulama açılıyor.

ADIM 5

ASUS EZ FLASH 2 açıldıktan sonra aşağıdaki ana menü karşımıza geliyor.
    Buradaki

Flash Type: BIOS çipinin türünü belirtiyor.
    Current ROM: Şuanki BIOS sürümü ile ilgili özellik tablosu.
    Update ROM : Gülcellemek istenen BIOS sürümü ile ilgili özellik tablosu.

Programda [TAB] [ENTER] [ B ] [ESC] [UP/DOWN/HOME/END] tuşları kullanılıyor.

Güncellemeye başlamak için TAB Tuşu ile güncelleme yapacağımız BIOS dosyasını seçip [ENTER] tuşuna basıyoruz.

ADIM 6

Bizden BIOS dosyasını yazmak için doğrulama isteniyor , YES seçeneğini seçip bunuda [ENTER] tuşu ile geçiyoruz.

ADIM 7

BIOS dosyası yazılıyor.

ADIM 8

Yazılan BIOS dosyası doğrulanıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor.

Önemli :

BIOS güncellemesi yapmadan önce :

Bilgisayarımıza zarar gelmememesi için, lütfen BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra BIOS güncelleme işlemine başlayalım.

• ez flashtan bir önceki biosa geçtim .sorun olmadı.tekrar üst biosa geçiyordum enter > yes ... 5 sn bekleyin dedi pc reset attı fakat bir daha açılmadı ??
    şu an bios uçmuş gibi görünüyor..
  • Bios recovery ekranı çıktı anakart cd si ile kurtardım şimdi tekrar bios update yapıcam bakalım..
  • bios recovery yapınca 606 numaralı bios yüklenmiş oldu.ben tekrar 704 numaralı en güncel biosu yükledim.sonuç yine aynı..F1 e basmadan açılmıyor pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

bios recovery yapınca 606 numaralı bios yüklenmiş oldu.ben tekrar 704 numaralı en güncel biosu yükledim.sonuç yine aynı..F1 e basmadan açılmıyor pc

peki cpu-z falan normal olarak tanıyor mu işlemciyi açıldıktan sonra? def. hız değerleri falan doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

bios recovery yapınca 606 numaralı bios yüklenmiş oldu.ben tekrar 704 numaralı en güncel biosu yükledim.sonuç yine aynı..F1 e basmadan açılmıyor pc

peki cpu-z falan normal olarak tanıyor mu işlemciyi açıldıktan sonra? def. hız değerleri falan doğru mu?

evet herşey doğru.birsürü oyun yükledim.win 7 64 bit kurdum.oyun kuruyorum, oynuyorum .hiç artifact vermiyor sorunsuz çalışıyor fakat her açılışta cpu not supported hatası verip F1 e basmak can sıkıcı bir durum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

evet herşey doğru.birsürü oyun yükledim.win 7 64 bit kurdum.oyun kuruyorum, oynuyorum .hiç artifact vermiyor sorunsuz çalışıyor fakat her açılışta cpu not supported hatası verip F1 e basmak can sıkıcı bir durum.

bence asusa bir mail at durum ile ilgili. bios destek vermiyor anlaşılan bu cpu'ya. bu noktadan sonra senin yapabileceğin birşey kaldığını sanmıyorum..

edit: yalnız pcb'si 1.0g olanları destekliyormuş x4 945'i... anakartın pcb no'su ne?

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M4A78LT-M_LE.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 8 Ocak 2011; 11:21:33 >

• pcb numarası filan göremedim ben ama ?
    cpu-z ve everestte görünmüyor.

• @ahmetkep
    kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi .. bios recovery hayat kurtarıyor..
    bende en son bios u yükleyememiştim.. en son bios tan geriye doğru sırasıyla denedim..
    3-4 tane bios denedikten sonra sorunu giderebildim..
    istersen birkaç bios daha dene
  • quote:

pcb numarası filan göremedim ben ama ?
    cpu-z ve everestte görünmüyor.

anakartın üzerine bak en iyisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@ahmetkep
    bende en son bios u yükleyememiştim.. en son bios tan geriye doğru sırasıyla denedim..

recovery modunda 606 numaralı bios çıktı.606 dan sonra 703 ve 704 numaralı biosları denedim zaten.606 dan aşağı bioslardan başka bir şansımız kalmıyor.

@nadir_en ; anakartın üstündede yarım saat bakmama rağmen pcb nosu göremedim ama pcb versiyonu ile ilgili bir sıkıntı olabilir.c3 revizyonlu işlemci olsaydı sorun çıkmayacakmış gibime geldi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@ahmetkep

recovery modunda 606 numaralı bios çıktı.606 dan sonra 703 ve 704 numaralı biosları denedim zaten.606 dan aşağı bioslardan başka bir şansımız kalmıyor.

@nadir_en ; anakartın üstündede yarım saat bakmama rağmen pcb nosu göremedim ama pcb versiyonu ile ilgili bir sıkıntı olabilir.c3 revizyonlu işlemci olsaydı sorun çıkmayacakmış gibime geldi...

asuslarda şu şekilde:

• Sonuç nedir hocam? Sorun çözüldü mü?

O anakartı tanıdığımın sisteme düşünüyorum sorunlu diyorsanız başka karta yöneleceğim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.