öncelikle selamlar bu konuyu bu tür bir sorunu olan ve eski anakart üzerinde nvme ssd kullanmak isteyen arkadaşlar için referans olması için açtım. sahip olduğum anakartım başlıkta belirttiğim gibi m2 slotu yok ve eski bir anakart ( p8 h77 m-le) bu anakartta nvme gibi yüksek hızlarda çalışan bir ssd ile kullanabilmek için biosun modlanması gerektiğini öğrenmiş ve bunu denemek istemiştim . bunun içinde anakart sitesi üzerinden güncel bios dosyasını indirip bu dosyayı uefitool programıyla açıp içerisine nvme modül eklenip kaydederek bios güncellemesi gerekli uzantıyla kaydediyoruz. bu konuda anakartına nvme eklemek isteyipte yardım almak isteyen olursa bu konu üzerinden istekte bulunabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım , ve son olarakta kendi anakartım üzerinde mod ile nvme sisteme eklendiği ve boot edilebilir olduğunu sizlerle paylaşmak isterim ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 26 Nisan 2022; 1:39:0 > |
m2 slotu bulunmayan anakartta nvme ssd kullanabilmek
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Selamlar,
https://forum.donanimhaber.com/depolama--f295
Konuyu bu kısma açarsanız daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz.
-
-
Benim Gigabyte 990XA - UD3 rev3.0 anakartıma da yapılabilir mi acaba böyle bir şey? Bir ara M2 SSD aparatı alıp yanına da M2 SSD alıp kullanmak istemiştim ama çalışmaz bios görmez dedikleri için vazgeçmiştim.
-
çalışır 2. disk olarak görür onda sorun yok. sadece ona kurulum yapmak istersen boot etmez anakart nvme bootu görmez fark bu. biosu modlarsan kurulumu nvme ye yapabilirsin.
-
-
Ona format atamadıktan sonra ne işime yarayacak ki :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X