Şimdi Ara

M.T.O.K tercih edicekler !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
33.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

mtok için makine mühendisleri odasının açtığı haklı bir dava var. Bir mühendis olarak bunlara da mühendis diplomasını verilmesine ben de karşıyım. Konuştuğuma göre çok büyük ihtimalle oda bu davayı kazanacak ve boşa okumuş tekniker olup çıkacaksınız.

o ee mühendis odası değilmiydi.

Ayrıca şu anda lysden alıyor. en düşük makine mtokda tahminimce 280 -300 le kapatır. (ve seneye baya artıcaktır bu sene ygsden 1 ay sonra sizi lys ile alıcagız dediler !)

O mantıkla doğuda bu puanla alan normal mühendislik fakulteleride var. O zaman bilmem ne mühendis odası gitsin dava açsın mühendisleri okullarıan göre sınıflandıralım. ilk 10 a ayrı diploma ortaya ayrı doğuda okuyana ayrı desin.

quote:

Orijinalden alıntı: SemolicK

Yanında MTOK yazan bölümlere ek puan geliyor mu meslek liselilerine? Yoksa sadeec yüksek okullara gidenlere mi veriliyor ek puan?

Ek puan gelmiyor. 0.15 ile, katsayı kırılmadan puanları hesaplanıp bu puanla yerleştiriliyorlar.

YGS ile alması zaten engellendi, diğeri için de dava açıldığı söylendi bana.

Valla kusura bakmayın, mtok falan anlamam ben. Eğer meslek lisesinden gelip mühendislik fakültesi kazanıyorsa eyvallah. Bir şey demem. zaten alan farkı eskisine göre çok azaltılmış; ama meslek liselerini de sevindirelim diye kolay bir lise, sınav ve kolay adamlarla yarış sonucu benle aynı hakları sahip olması adaletsizliğin önde gideni olur.

Ayrıca kolaylık sağlanmazsa bu meslek liseliler bazı derslerde ne yapacaklar merak içindeyim.

• quote:

quote:

quote:

mtok için makine mühendisleri odasının açtığı haklı bir dava var. Bir mühendis olarak bunlara da mühendis diplomasını verilmesine ben de karşıyım. Konuştuğuma göre çok büyük ihtimalle oda bu davayı kazanacak ve boşa okumuş tekniker olup çıkacaksınız.

Ayrıca şu anda lysden alıyor. en düşük makine mtokda tahminimce 280 -300 le kapatır. (ve seneye baya artıcaktır bu sene ygsden 1 ay sonra sizi lys ile alıcagız dediler !)

O mantıkla doğuda bu puanla alan normal mühendislik fakulteleride var. O zaman bilmem ne mühendis odası gitsin dava açsın mühendisleri okullarıan göre sınıflandıralım. ilk 10 a ayrı diploma ortaya ayrı doğuda okuyana ayrı desin.

quote:

Yanında MTOK yazan bölümlere ek puan geliyor mu meslek liselilerine? Yoksa sadeec yüksek okullara gidenlere mi veriliyor ek puan?

Ek puan gelmiyor. 0.15 ile, katsayı kırılmadan puanları hesaplanıp bu puanla yerleştiriliyorlar.

Valla kusura bakmayın, mtok falan anlamam ben. Eğer meslek lisesinden gelip mühendislik fakültesi kazanıyorsa eyvallah. Bir şey demem. zaten alan farkı eskisine göre çok azaltılmış; ama meslek liselerini de sevindirelim diye kolay bir lise, sınav ve kolay adamlarla yarış sonucu benle aynı hakları sahip olması adaletsizliğin önde gideni olur.

Ayrıca kolaylık sağlanmazsa bu meslek liseliler bazı derslerde ne yapacaklar merak içindeyim.

Bende anadolu teknik liseliyim. geçen sene ilk girişimde ygs ile almasına rağmen kazanamadım. ama bende 1 yıl hazırlık okumaktansa MF ile alsın diyordum. zaten öyle yaptılar. artık bu saatten sonrada yok meslek lisesinden mühendis mi olur gibi konusmalar direk " Meslek lisesi okuyan mühendis olamaz, 4 yıllık okuyamaz " meselesine döner kanımca.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anlamayacaksın ama yinede anlatayım. Sana çok kısa bir önerim var. M.T.O.K filan deil derdimiz. Hepsi kalksın sadece diğer liselerle eşit yarışalım. 0.15'se 0.15 ama bu sefer bir yerleriniz tutuşuyor... Bu işinize gelmiyor. Çünkü korkuyorsunuz. Meslek liselerine o kadar çok haksızlık yapılyorki bırakta lütüf edilip sıvıştırılan bir MTOK olsun. O adamın lisede doğru düzgün matematik görmeden ilk 100.000 girmesini matematiği neredeyse 0'dan öğrenmeside işin ayrıca başka bir tarafıdır. Siz bunları bilmezsiniz. Kafanızı kuma gömüp sadece düz bir düşünceyle mesleklere ek puan veriliyor mtok açılıyor demekten daha ileriye gidemezsiniz. Kaldıki sıradan bir düz liseliden daha fazla hakeder ir meslek liseli mühendisliği. Bunuda anlayamazsınız... Aklınıza takılan bir şey olursa sorun lütfen. Cahil cühela takımı olup onu bunu ezmeye çalışmakta heralde tatlı egonuzun tatmini için olsa gerek :)

• keşke keşke 0.15le yapsalar kaldırsınlar mtokları arkadasım zaten okumayı kafasına takmıs biri ygs ilede kazanır lys ilede bu sene ygs ile kazanıp gidiyordum nasip olmadı seneye lys ile kazanacagım bu mesaj yerine hatırlatırsan sonucumuda eklerim.

Bu arada su matematik falan olayları geçin artık arkadasım ya hepinizde aynı şey matematik görmüyo bilmiyor.Ben atl yim matematik te gördüm fizikte kimyada sen ne gördüysen gördüm üstüne 10saat atölye 5saat çizim gördüm her sene siz diyorsunuz ki bu adamlar 11 12 matematigi bilmeden nasıl gidecek.Evet bilmeden gidilmez ama orada 1 sene ögretiyorlardı.1 senedemi ögreneceksin dersen lisede yatıp son sene dershaneye gidip kazananlar var.Biz Matematigi üniversitede ögrenecektik sizde aynı şekil ne solid bilirsiniz ne solidcam en basit siemens programlama nedir haberin yok onları sen ögreneceksin orada 1 senede ama pardon ya siz anadolusunuz zeki cocuklar yarım dönemde kaparsınız siz

• Allah aşkına neyinden çekineyim. Ders seviyeniz belli. Bizim derslerde hocalar bile anlatıyordu, sınav örneği bile gösterdiler. O basit sorulara rağmen öteleme yapıyoruz diyorlar.

Haa, ben katsayı uygulamasını pek doğru bulmuyordum. Gerçi, şükredin şimdi fark azalmış. Eskiden çok daha fazla fark vardı. Sen, böyle mtok falan bu muhabbetler olmadan anadolu liseleriyle birlikte yarışır girersen, takdir ederim. Çünkü o senin hakkındır.

Ama böyle sizi sevindirmek için uydurulan çakma mühendislikler, DGS falan bunlara karşıyım ben. Sen meslek liselerinin arasından sıyrılıp DGS denen sınavla, diğer normal öğrencilerin daha fazla çalışıp girdiği bölüme yerleşiyorsun. Haksızlığın daniskası.

Not1: Senin neyinden korkayım, aramızda kat kat fark var.
    Not2: DGS ile gelenlere gıcık falan değilim. Adama hak verilmişse kullanacak tabi. Sisteme gıcığım.
    Not3: YGS ile girme kalktı, bu mtoklarda kalkacak inşallah. Mühendis piyasasını düşürmekten başka bir şeye yaramayacak çünkü.
    Not4: Kimse kendini avrupada meslek liseleri şöyle böyle iyi diye kandırmasın. Şunu çok iyi biliyoruz ki, puanınız yetmediği için girdi bir çoğu oraya. Elinde mesleği olsun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 23 Temmuz 2011; 16:56:07 >

• Uzaktan eğitim ile mühendis oluyor adam, buna neden itiraz etmiyorsunuz.

Ben ATML mezunuyum ve puanım Karabük ingilizce bilgisayar müh. ikinci öğretimine yetiyor, oraya gidince "meslek lisesinden çıkan adam mühendis olabilir" deniyor da mtok a gidince neden "meslek lisesinden çıkan adamdan mühendis olmaz" deniyor.

O zaman İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi dışında hepsini kapatalım ya da farklı ünvan verelim, çünkü Harran üniversitesinden çıkan adam da mühendis olacak ODTÜ den çıkan da.

Davadan bence umduğunuz gibi sonuç çıkmaz, çıksa çıksa en fazla farklı bir ünvan verilir.

Bilgisayar Mühendisliği
  • not3 üne katılıyorum.

not1 de ise evet aramızda fark var aynı yaşta olsaydı o farkı gösterebilrdim sana sen belki sınavda geçerdin ama ilerde işini yapacagın şey hakkında ne kadar bilgili oldugunuda görmüş olurdun

Evet ayrıca mtok falan cıktı haksızlık hemen herkez tepki gösterdi peki hadi biz şanslıyız katsayı azaldı.Sonuca baktım 11 puan kesiliyor calısan kapar.Bizden öncekilerin sucu neydi o zaman niye böyle cıkıp tepkili degildiniz cünkü işinize geliyordu dimi.Şimdi herkez tepkili bu olaya ama bırakında meslek liselilerde amele sıfatından kurtulsun.Zaten calısmayan insan kazanamaz.

Ama bir yönden sende haklısın kalite düşüyor.Zaten en ucuza nasıl calıstırabilirim derdinde millet

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

Uzaktan eğitim ile mühendis oluyor adam, buna neden itiraz etmiyorsunuz.

Ben ATML mezunuyum ve puanım Karabük ingilizce bilgisayar müh. ikinci öğretimine yetiyor, oraya gidince "meslek lisesinden çıkan adam mühendis olabilir" deniyor da mtok a gidince neden "meslek lisesinden çıkan adamdan mühendis olmaz" deniyor.

O zaman İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi dışında hepsini kapatalım ya da farklı ünvan verelim, çünkü Harran üniversitesinden çıkan adam da mühendis olacak ODTÜ den çıkan da.

Davadan bence umduğunuz gibi sonuç çıkmaz, çıksa çıksa en fazla farklı bir ünvan verilir.

Evet, ona da itirazım var. Bunlar sadece unvanda mühendis olurlar. Derslere girmeyen adam da mezun oluyor. Fakat hocamın derste anlatıp sınavda sormadığı şeyler benim kafamda hâlâ duruyor. Her şey sınav değil. Bu uzaktan eğitim zaten tamamen ticari bir olay. Diplomayı verelim, sevinsinler biz de cukka parayı cebe atalım. Vakıf üniversiteleri çıkardı bunu zaten ilk.

Meslek lisesinden çıkan adam mühendis olmaz demiyorum. Sadece farklı bir şekilde bizimle aynı statüye gelmek istemenize karşıyım.

Girersin YGS'ne, MF3 müdür nedir sistem değişmiş şimdi. İkimiz de aynı sınava gireriz, ben anadolu lisesi çıkışlıyım. Benle aynı yere girersen bu senin hakkındır. Benle aynı şartla çalışmışsındır.

Fakat sen diyorsun ki ben mtok bitireceğim. Eeee, ondan sonra senle aynı olacağım. Öyle iş olmaz. Hak, eşitlik diye bağırmasını biliyorsunuz. Fakat yeri geldiğinde işinize geldiği gibi konuşuyorsunuz.

ODTÜ ile diğer yerleri kıyaslaman tamamen işi polemiğe çevirmeye çalışmandan kaynaklanıyor.

Şunu söyleyeyim, birkaç sene sonra ortalık iğrenç olmuş. 32 bininci öğrencinin girdiği mühendisliğe 96 bininci adam girmiş, ve bu okul İTÜ. 38 bininci girdiği yere geçen sene 68 bininci adam girmiş. Bu sıralama daha da düşecek. İleride ortalık mühendisten geçilmeyince artık maaşlar 1000 TL falan olur herhalde. Herkes üniversiteli olsun, eğitim seviyesi artsın diye piyasanın içine ediliyor, haberiniz yok.

Tekniker deyip geçmemek lazım, kimisi iyi kazanıyor. Mühendis ismine aldanıp atlamayın, çünkü siz mezun olduğunuzda ortalık karışacak. Tekniker maaşı alacaksın ve diplomandaki o ibare sana kurumsal şirketlerin kapsını kapatacak. Mühendis oldum diye sevinecek ve muhtemelen az bir maaşla yetineceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 23 Temmuz 2011; 17:07:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

''Benle aynı haklara sahip olması adaletsizliğin önde gideni olur.''

Sen kimsin ki senle aynı haklara sahip olmayalım.Haddini bil!!Ne sen meslek lisesinde okumuş birinden üstünsün ne de o senden düşük.

2 sene dersaneye gittim.Senin gibi meslek lisesine çamur atan onlarca ''vasıfsız eleman''
    tanıdım.Güya lisede matematik görmüşlerde fizik görmüşlerde meslek liseleri görmemiş mühendis olamazlarmış.Yok ya!
    Sanki lisede üniversite düzeyinde eğitim veriliyor da kendinizi bi halt zannediyorsunuz.Ezberleyen işi götürür sistem bu!!Kendinizi göklere çıkarmayın!!

• Fakat sen diyorsun ki ben mtok bitireceğim. Eeee, ondan sonra senle aynı olacağım. Öyle iş olmaz. Hak, eşitlik diye bağırmasını biliyorsunuz. Fakat yeri geldiğinde işinize geldiği gibi konuşuyorsunuz.

O zaman katsayı kalksın ona itirazımızmı var sizin yok ama işinize gelene ses cıkarmayın suan hak eşitlik var sanki

ayrıca bu ülkede varya bosa tartısıyoruz burada 2dk önce arkadasımla konustum polislige giriyordu.Kazanamadım dedi o kadarda torpil yaptırdık mülakatta bunda geçerim sanıyordum dedi birde utanmadan bir bi yerlerimizi yırtsakta bu ülkede boşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor4in -- 23 Temmuz 2011; 17:20:03 >

Orijinalden alıntı: LaFleur

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen kimsin ki senle aynı haklara sahip olmayalım.Haddini bil!!Ne sen meslek lisesinde okumuş birinden üstünsün ne de o senden düşük.

2 sene dersaneye gittim.Senin gibi meslek lisesine çamur atan onlarca ''vasıfsız eleman''
    tanıdım.Güya lisede matematik görmüşlerde fizik görmüşlerde meslek liseleri görmemiş mühendis olamazlarmış.Yok ya!
    Sanki lisede üniversite düzeyinde eğitim veriliyor da kendinizi bi halt zannediyorsunuz.Ezberleyen işi götürür sistem bu!!Kendinizi göklere çıkarmayın!!

Ya çek git bi. Sanki neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Annem babam öğretmen. Üniversiteyi bitirdim, meslek lisesine giden arkadaşlarım var. DGS ile gelen arkadaşlarım var.

Bak ne diyorum sana, yüksekokulların matematik seviyesi falan derslerde konu oluyor.

Hiç kendini kandırma.

Tabi ki benle aynı hakka sahip olmayacaksın. Aynı hakka sahip olmak istiyorsan bir zamanlar yatmayıp Anadolu lisesine girecektin. Eğer aynı hakka sahip olmak istiyorsan adam gibi mühendislik fakültesi bitirip olacaksın. Herhalde kimse sana bu meslek liseli o yüzden yarım mühendis demeyecek. Ama sen mtok diye bir şey uyduracaksın. ve orada dersler daha kolay olacak, adım gibi eminim. Ondan sonra ben de senin gibi mühendisim diyeceksin. İstersen git oku bitir. Ondan sonra kurumsal şirketler kapıyı nasıl kapatacak sana. Sanayideki küçük ölçekli yerlerde mühendislik yaparsın 1000 lira ile.

Bana haddimi öğretebilecek kişi sen değilsin. Yazdığımı düzgün oku. Ben ne diyorum, git MF3 puanı ile Anadolu Liseli gibi yerleş, takdir ederim. Sen ayrı kulvarda yarışıp ondan sonra benle aynı şartlarda olmayı umuyorsan, yanılıyorsun.

Dediğim gibi, 4 sene sonra ortalık mühendis kaynayıp görüşmelerde tekniker seviyesinde bir maaş teklif ettiklerinde (mtok diplomanda yazacak, değil mi?) demiştin dersin.

@meteor4in

Katsayı kalkabilir. Benim gibi biri meslek lisesi mezunundan çekinmez. Kalksın, herkes yarışsın aynı şartlarda. Ben mühendislik türetilmesine karşıyım.

Fakat sana asıl olması gerekeni söyleyeyim. Öğretmen lisesi yalnızca öğretmen, meslek lisesi yalnızca tekniker yetiştirse ona da hayır demem. Adam AÖL çıkışlı. Mühendis olurken Anadolu Liseli ile aynı şartta. Öğretmen olmak isterse ek puan geliyor. Ohhh, ne ala memleket. Bu da haksızlık.

• Hangi kaliteden söz ediyorsun? Sistem zaten kof adamları eleyecektir. Mevcut durumda bile 10 binlerce bilgisayar mühendisi mezun oluyor her yıl. Buna BilgeAdam'ıdır şudur budur eklersen her sene piyasaya bir ton adam ekleniyor.

"Benden daha düşük puan alan adam benimle aynı pozisyonda olmasına " karşıyım dersen haklısın da ama meslek lisesinden çıkıp mühendis olan adam piyasadaki mühendisin değerini düşürür dersen orada yanlışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Yorgunluğu -- 23 Temmuz 2011; 17:32:06 >

Bilgisayar Mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.powerman

arkadaşlar FIRAT YAZILIM MÜH. (MTOK) 2.ÖĞRETİM geleblir mi ?

M.T.O.K  tercih edicekler !!!

netleri neden kestin :)
    sen rahat ol gelecek oralar

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

Hangi kaliteden söz ediyorsun? Sistem zaten kof adamları eleyecektir. Mevcut durumda bile 10 binlerce bilgisayar mühendisi mezun oluyor her yıl. Buna BilgeAdam'ıdır şudur budur eklersen her sene piyasaya bir ton adam ekleniyor.

"Benden daha düşük puan alan adam benimle aynı pozisyonda olmasına " karşıyım dersen haklısın da ama meslek lisesinden çıkıp mühendis olan adam piyasadaki mühendisin değerini düşürür dersen orada yanlışsın

O bilge adam vs. oranın mezunu mühendis unvanına kavuşuyor mu ki? Bunu araştırmak lazım. Mühendis kelimesini bazıları yanlış kullanıyor. Geçen gün ilan gördüm. Satış mühendisi yazmış diyor ki

"2 yıllık ilgili yüksekokuldan veya 4 yıllık eğitim veren üniversiteden mezun olmuş olmak".

Şimdi, 2 yıllık bitiren adam nasıl mühendis oluyor, aslında telefon açıp soracaktım.

Hayır arkadaşım, gayet de haklıyım. Eğer okulunu bitirmediysen benim söylediklerimi tam olarak anlamaman normal.

Eğer mtok mezunu ile normal fakülte mezunu aynı haklara sahip olursa ileride mühendis sayısı çok artar. Peki sence bu durumda kurumsal şirketler hariç, diğer yerler aynı maaşı mı verir sanıyorsun? Sanayide de çalışan mühendis var. Adamın söyleyeceğini aynen aktarıyorum "Zaten işi öğreteceğiz, ikisinin de aynı yetkisi var. Mühendis sayısı arttı, o yüzden maaş düştü."

1000 lira maaşla çalışan mühendisler cirit atacak ortalıkta.

Ayrıca söylediğimi hâlâ anlamıyorsunuz, bir de mühendis olacağım diyorsunuz. Meslek lisesi çıkışlı mühendislik fakültesi mezunu düşürür demiyorum. Bu mtok mudur ne haltsa, onun mezunu diyorum.

Veee bir de bir zamanlar YGS denen kıytırık sınavla aynı statüye gelmeyi umanlar vardı.

• quote:

Allah aşkına neyinden çekineyim. Ders seviyeniz belli. Bizim derslerde hocalar bile anlatıyordu, sınav örneği bile gösterdiler. O basit sorulara rağmen öteleme yapıyoruz diyorlar.

Haa, ben katsayı uygulamasını pek doğru bulmuyordum. Gerçi, şükredin şimdi fark azalmış. Eskiden çok daha fazla fark vardı. Sen, böyle mtok falan bu muhabbetler olmadan anadolu liseleriyle birlikte yarışır girersen, takdir ederim. Çünkü o senin hakkındır.

Ama böyle sizi sevindirmek için uydurulan çakma mühendislikler, DGS falan bunlara karşıyım ben. Sen meslek liselerinin arasından sıyrılıp DGS denen sınavla, diğer normal öğrencilerin daha fazla çalışıp girdiği bölüme yerleşiyorsun. Haksızlığın daniskası.

Not1: Senin neyinden korkayım, aramızda kat kat fark var.
    Not2: DGS ile gelenlere gıcık falan değilim. Adama hak verilmişse kullanacak tabi. Sisteme gıcığım.
    Not3: YGS ile girme kalktı, bu mtoklarda kalkacak inşallah. Mühendis piyasasını düşürmekten başka bir şeye yaramayacak çünkü.
    Not4: Kimse kendini avrupada meslek liseleri şöyle böyle iyi diye kandırmasın. Şunu çok iyi biliyoruz ki, puanınız yetmediği için girdi bir çoğu oraya. Elinde mesleği olsun diye.

1)Bu sistemin getirlmesinin en büyük amaçlarından birisi meslek liselerinin önünü kapatmaktır. Bunun iki sebebi var 2000 yılı ve öncesinde kontejanlar çok yetersizdi. Kaldıki meslek liseleri neredeyse bu kontejanların 4/7'ünü doldururdu. 1999 yılına kadar meslek lisesinden tıp, hukuk, mühendislik ve aklına gelen her alandan üniversitelere giren yüzbinlerce kişi vardır. Ve bu tarihlerde birileri çıkıp milyonlarca meslek liselinin hayatını görünürde dini ve ideolojik temelde ise tamamen mantık dışı haksız bir uygulama ile kapatmıştır.Bunun temel sebebi kontejanları genel liselerin hizmetine sunmaktır. Eğer bugün meslek liselerin önü açılırsa inan bana bu yarış çok daha çetin geçecektir. İş zorlaşacaktır. Ve kontejanlar genel liselere yetmemeye başlayacaktır. Şunu çok iyi bilki meslek liseli bir adam matematik filan yapamadığı için bu sınavı kazanamıyor değil. Yapmasının bir sonuç getirmeyeceğini bildiği için üstüne düşmüyor... Bugün şu mühendis piyasasına bir bak. Gerçekten kaç adam üniversiteden yetkin olarak mezun oluyor. İşverenler neden bas bas eleman kalitesi düştü diye bağırıyorlar... Bunları bir düşün.

2)Sevindirik dediğin küçümsediğin mühendislikler dgs ygs. :))) Hakikaten sana laf anlatmak bile boşuna. Neyse biraz daha kafanı kumdan çıkartmış oluruz. Bak bu mtokların getirilme amacı nedir biliyormusun? 2009 yılında yök genel kurulu bir karar aldı. Meslek liselere alan hakkını geri veriyorum. Onların diğer liseler gibi hukuğa, tıpa, mühendisliğe girmesine izin veriyorum dedi. Herşey eşitti ama ülkenin köşesini tutan bazı çok bilmiş sistem sömürücüleri kendi koltuklarının tehlikeye girdiğini gördü. Dava üzerine dava.... Ve karar yök kararını iptal etmelidir. Meslek liselere neden olduğu bile açıklanamayan haksız katsayısı uygulaması geri dönmek zorunda kaldı. Bu karar sonunda meslek liseli yine engellendi. Hani sen diyorsun ya niye korkayım? Birileri çok korkuyor. Bunun sonucunda sistemin getirmiş olduğu zorunluktan dolayı mtok uygulamasına mecburiyetten geçilmiştir. Bizimde zaten mtok ygs dgs gibi bir derdimiz yok... Kaldıki meslek liselilere yapılan haksızlığa karşı bir mtok devede kulak kalır.

3)Dgs olayındada bilgi eksikliğin var. Bu sınavda kontejanlar her ünide 1,2,3,4,5'tir. Toplamda Türkiye genelindeki bilgisyar mühendsiliği kontejanı 150 yada 200 dür. Bu sınava giren adam sayısıİKİ 120 bindir. Bu sınavda aobp puanı sınavın %35'ini etkiler. Sınav ales formatındaır. 160 soru 180 dakikadır. Mantık soruları ağırlıktadır. Bilmelisinki bu sınavdan dereceye girip mühendisliğe gidebilmek öss'den dereceye girip mühendisliğe gidebilmekten daha kolay değildir. Öncelikle kişi myonda derece yapmalıdır. 4 YILLIK MÜHENDİSLİK DERSLERİNİ 2 yılda yoğunlaştırmış olarak alır. Bu derslerden derece yapar. Sınıfta ilk üçe girer. İki yıl boyunca it gibi çalışır. Sonra dgs sınavına girer. 120 bin kişi arasından ilk 1000'e girmek için ter döker. Ales ayarındaki bu sınavda 180 dakikada 160 soruyu cevaplandırır. Türkçe matematik 150 üstü net vermezse mühendisliğe giremez. Şimdi söyle bana senin bir yıl çalışıp össde mühendisliğemi girmekmi kolay yoksa dgsde en az 3 yıl çalışıp okulda derece yapıp üstüne 1 yıl intibak alıp üniverstede aldığı 30'a yakın dersin %80'ni verip dgsden hayatını kurtarmakmı? İşte bütün bunlar birilerinin hayat mücadelesi sizin gibi boş konuşanların atıp tutmalarıyla sistem ne yazık düzelmiyor.... Bilmeden yorum yapmayın meslek liseli üniversiteye girmişse en az sizin kadar hak etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 23 Temmuz 2011; 17:53:07 >

• Sen bekle hak etmiştir. İsterse DGS ile gelen 10 sene çalışsın arkadaşım, bana ne? Benimle mi yarıştı, gidip meslek liseleri ile yarıştı.

Ve şunu söyleyeyim mühendis odaları bunun önünü kesecek, emin olabilirsiniz. Onlar kesmese bile dediğim gibi sanayide ufak ölçekli şirkette mühendis olacaksınız. Arada büyük torpil falan yoksa orta ölçekliler almaz. Kurumsal büyük holdinglerde de size sıra gelmez.

Göreceksin, o diplomadaki mtok ibaresi önemli bazı kapıları yüzünüze kapatacak. Aynı açık öğretim işletme okuyanlara olduğu gibi.

Ya çek git bi. Sanki neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Annem babam öğretmen. Üniversiteyi bitirdim, meslek lisesine giden arkadaşlarım var. DGS ile gelen arkadaşlarım var.

Bak ne diyorum sana, yüksekokulların matematik seviyesi falan derslerde konu oluyor.

Hiç kendini kandırma.

Tabi ki benle aynı hakka sahip olmayacaksın. Aynı hakka sahip olmak istiyorsan bir zamanlar yatmayıp Anadolu lisesine girecektin. Eğer aynı hakka sahip olmak istiyorsan adam gibi mühendislik fakültesi bitirip olacaksın. Herhalde kimse sana bu meslek liseli o yüzden yarım mühendis demeyecek. Ama sen mtok diye bir şey uyduracaksın. ve orada dersler daha kolay olacak, adım gibi eminim. Ondan sonra ben de senin gibi mühendisim diyeceksin. İstersen git oku bitir. Ondan sonra kurumsal şirketler kapıyı nasıl kapatacak sana. Sanayideki küçük ölçekli yerlerde mühendislik yaparsın 1000 lira ile.

Bana haddimi öğretebilecek kişi sen değilsin. Yazdığımı düzgün oku. Ben ne diyorum, git MF3 puanı ile Anadolu Liseli gibi yerleş, takdir ederim. Sen ayrı kulvarda yarışıp ondan sonra benle aynı şartlarda olmayı umuyorsan, yanılıyorsun.

Dediğim gibi, 4 sene sonra ortalık mühendis kaynayıp görüşmelerde tekniker seviyesinde bir maaş teklif ettiklerinde (mtok diplomanda yazacak, değil mi?) demiştin dersin.''

Çek git mi'' konunun başlığına bak önce.

Annenin babanın öğretmen olmasından banane.Üniversiteyi bitirdiysen banane.

Beni üniversite sınavından sonrası ve senin özel hayatın ilgilendirmez.

Benim bahsettiğim lise öğrenimi ve YGS/LYS...Ne zaman girdin össye bilmiyorum ama eski dönem bitti kafanıza yazın bunu.Artık her okulda YGS/LYS müfredatı veriliyor.Meslek liseleri bunun yanında meslek dersleri de alıyor.
    Artık okul-müfredat ayrımı yok.

Benim kendimi kandırdığım yok.Tabiki senle aynı hakka sahip olacağım.Bir daha söylüyorum sen kimsin ki bana aynı haklara sahip olamayacağımı söylüyorsun.

Kimin ne kadar kazanacağını kestirmek zor.Bunun için diploma birinci planda olmaz.Ama dediğim gibi beni YGS/LYS sonrası,bu konuda ilgilendirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaFleur -- 23 Temmuz 2011; 18:06:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç kendini kandırma.

Dediğim gibi, 4 sene sonra ortalık mühendis kaynayıp görüşmelerde tekniker seviyesinde bir maaş teklif ettiklerinde (mtok diplomanda yazacak, değil mi?) demiştin dersin.''Çek git mi'' konunun başlığına bak önce.

Annenin babanın öğretmen olmasından banane.Üniversiteyi bitirdiysen banane.

Beni üniversite sınavından sonrası ve senin özel hayatın ilgilendirmez.

Benim bahsettiğim lise öğrenimi ve YGS/LYS...Ne zaman girdin össye bilmiyorum ama eski dönem bitti kafanıza yazın bunu.Artık her okulda YGS/LYS müfredatı veriliyor.Meslek liseleri bunun yanında meslek dersleri de alıyor.
    Artık okul-müfredat ayrımı yok.

Benim kendimi kandırdığım yok.Tabiki senle aynı hakka sahip olacağım.Bir daha söylüyorum sen kimsin ki bana aynı haklara sahip olamayacağımı söylüyorsun.

Kimin ne kadar kazanacağını kestirmek zor.Bunun için diploma birinci planda olmaz.Ama dediğim gibi beni YGS/LYS sonrası,bu konuda ilgilendirmez.

Hakikaten anlaman, kapasiten kısıtlı, daha doğrusu anlamak işine gelmiyor. Sen yukarıda yazıklarıma bir cevap ver bakayım. Zeki seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 23 Temmuz 2011; 18:04:54 >

• Alıntı sistemi kafayı yedi

Afedersin de kendini bayaa bi göklere çıkarmışsın !
    Hangi Bilgisayar Müh. şuanda işyerinde öğrendiği fiziği, matematiği kullanıyor ? Söylesene bana !
    Bu noktada Meslek Liselerinde gösterilen Mesleki Derslerle sizden daha önde bi statüye sahip oluyorlar bilmem farkında mısın ?

Liseden çıktıklarında bilgi bakımından Meslek Liseli birinin senin gibi kendini kaf dağında görenlerden daha çok bilgiye sahip olacağına inanıyorum.
    Yeterli Yüksek Öğrenimi (MTOK) de aldıklarında bak gör ! Böyle demenin sebebi korkman. Adamlar sizden daha bilgili ve haliyle işverenlerde bilgili eleman arıyorlar :) ( Ayrıca MTOK'da olsa Mühendislik Diploması var.. )

Mühendis dediğin adam işin teorik kısmının yanında uygulama kısmını da bilmeli.. Bunu kafana sok. Burada ona buna laf atarak kendini bilmem nerelerde görerek,
    yok bu adam şunu olamaz bunu olamaz diyerek biyerlere varamazsın.

Madem mühendis olmak istiyorsun daha fazla çalışırsın, üniversitede kendini daha fazla geliştirirsin, senden daha bilgili bi meslek liseliden fazla uygulama bilgin olur adam gibi girersin işine çalışırsın.

Yok öğretmen liseleri mühendis olunca normal, öğretmen olunca ek puan !! Alacak tabi. Sen 14 yaşında lise seçimini yapan birinden mantıklı karar vermesini bekleyemezsin.
    Bu biraz da sistemin eksikliği.

Kapiş, demek istediğim burda kendini yüceltmeye fln. çalışma. Senin ne kadar Mühendis olma hakkın varsa meslek liselinin de var. Haftada 46 saat ders gören bi adam emin ol senden daha fazla mesleki bilgiye sahiptir !!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.