Şimdi Ara

M-Audio Air 192/4 Ses Kesilme Sorunu ve Cızırtı Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Geçtiğimiz ay M-Audio Air 192/4 harici USB seskartı aldım. Cihazı kullanırken 2 sorun yaşıyorum :


    1. Sorun > Ses çalarken (bu Youtube ses veya midi ses olabiliyor) çıtırtı ve cızırtı gibi ara ara ses içinde çıkan ses bozukluğu yaşıyorum. Driver kaldırıldı, güncellendi, yeniden kuruldu birçok yöntem denendi. Farklı bilgisayarda da denedim. Bazen yeniden kurunca driver'ı düzelir gibi oluyor, sonra tekrar sorun ortaya çıkıyor. Normalde bilgisayar ses kartı vb. ile çalışınca böyle bir sorun yok. Kablolar test edildi, onlarda da sorun yok. Sorunu araştırdım, yapılacakları gördüğüm kadarıyla denedim sorun giderilemedi. Kulaklıkta da aynı sorun var. Sorun ses kartında mı acaba?


    2. Sorun > İkinci el bir Intel Core i5 bilgisayar aldım (şirket bilgisayarları satışa çıkarıldı ve testlerden geçirilip teslim alındı). Kendim de donanım testlerini yaptım hiçbir sorun yok. M-Audio Oxygen Mini ve Alesis Vortex Wireless 2 midi klavyelerim var. Ses kartım yukarıda da yazdığım gibi M-Audio Air 192/4. Kullandığım hediye lisanslı programlarda özellikle Ableton ve MPC Beats programlarında kullanırken birden ses gidiyor. Ses M-Audio Air 192/4 ses kartımdan gidiyor (ayrıca M-Audio BX5 referans hoparlörlerim var). Birden disable yani pasif oluyor ses kartı ve programı kapatıp açınca USB kabloları çıkarıp takıncaya kadar tekrar aktif olmuyor. Ama bu sırada bilgisayar hoparlöründen ses çıkıyor. Program veya farklı bir sorun devam etmiyor. Bazen kanallardan ışık hareketleri (sese duyarlı) görüyorum ve sadece M-Audio Air üzerinden ses çıkmıyor. Bazen de tamamen kapanıyor gibi. Driver vb. testleri yaptım. Başka bilgisayarda denedim yaşamadım gibi, ancak bilgisayarda sorun olup olmadığından emin olamıyorum. Benzer bir makinede (yine Lenovo i5) denedim çok uzun deneme fırsatım olmasa da sorun yaşamadım. Bilgisayarda mı sorun var (şüphem işlemci veya USB girişleri) yoksa yanlış bir kurulum veya güncelleme gerektiren bir sorun mu anlayamıyorum. Bu sorun neden kaynaklı olabilir, sorunu yaşayıp çözen oldu mu acaba? Bir de tuhaf olan midi klavyede MPC Beats'te senkron sorunu yok, algı çok iyi. Ableton'dan biraz senkron kaçıyor gibi. Yani tuşlamada hızıma ms olarak hoparlör çıkışı yetişemiyor. Sorun bilgisayardan ise (ki testlerde sorun yok, sadece bu olayda sorun yaşıyorum) bilgisayarı acilen görüşmeli veya imkan varsa iade etmeliyim. Değilse de boşuna bilgisayardan olmadan sorunu yazılım vb. yollarla halletmeliyim.


    Yardımlarınızı rica ediyorum.


    Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 17 Temmuz 2023; 21:18:20 >







  • Herhangi bir bilgi yok mudur?

  • Sorun tamamen ayarlardan çözüldü. Sample rate ve özellikle buffer ayarlarını düşürüp dengeli bir ses alıncaya kadar ayarlayınca sorun ortadan kalkıyor.

  • astro1976 kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız programlarda ses çıkışı için asio mu kullanıyorsunuz?

    Neden soruyorum derseniz, ben de heves edip Alesis Nitro Mesh elektronik davul aldım. PC’ye usb ile bağladım. Şu an için harici midi girişi olan bir ses kartım yok.

    USB’den bağlayınca da gecikmeyi azaltmak için asio ses çıkışını seçmem gerekiyor. Wasapi yapınca gecikme oluyor.

    Fakat ezdrummer programında çıkışı asio seçince de YouTube yada diğer bir programın sesini alamıyorum.
    Bu neden gerekli derseniz de YouTube vs’den istediğim sevdiğim şarkıyı açıp davulu çalan şarkıya göre çalmak eğlenceli oluyor. Ama gecikme sebepli asio seçince de yapamıyorum.

    Sizden bir şey denemenizi rica edebilir miyim?
    Klavye’yi mididen bağlayıp çıkışı wasapi seçtiğinizde kullandığınız program ve YouTube açıkken hoparlörden her ikisinin de sesini de aynı anda alabiliyor musunuz onu öğrenmek istiyorum.
    Ve de mididen bağlıyken wasapi çıkış seçildiğinde bir gecikme (latency) oluyor mu bunu öğrenmek istiyorum.

    Yanıtınıza istinaden ben de belki ikinci el bir midi girişli ses kartı alma kararı verebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba,


    Size ses kartını mutlaka öneririm. Bu işlerde harici güzel bir ses kartı belki ek maliyet ve ek yer kaplayan bir şey ama bir şey ile başladığınız zaman maalesef bunun yancıkları ortaya çıkıyor. Sizin için bana çok zor gelen ses kartı, midi ve kablolarımı çıkarıp bağladım. Akabinde test yaptım. M-Audio kendi driver programında görüntü ektedir. Ayrıca MPC Beats olarak da 2 ayrı ekran görüntüsü aldım. ASIO olduğu zaman normal PC çıkışına bağlı hoparlörden ses alamıyorum. Windows veya DirectSound uygun oluyor. Windows ile denediğimde Youtube ile aynı anda midi sesini aldım. Muhtemelen ASIO ayarında da ses kartının çıkışını monitör hoparlöre bağlayınca ses alacaktım. Ama Youtube bilgisayardan çaldığı için Youtube bilgisayar hoparlöründen her zaman çıkar. Yani Windows Audio ayarından yaptığım gibi bir ayar yaparsanız (sizin ses kartı modeli output, mikrofon modeli de input olacak şekilde) sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum.



    M-Audio Air 192/4 Ses Kesilme Sorunu ve Cızırtı Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)


    M-Audio Air 192/4 Ses Kesilme Sorunu ve Cızırtı Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)


    M-Audio Air 192/4 Ses Kesilme Sorunu ve Cızırtı Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.