Şimdi Ara

M.Ali Birand`ın Kol Saati [19:00PM-08.01.2010]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haber izlerken M.Ali Birand`ın kolunda bu saat dikkatimi çekti.Takım elbiseye hiçte yakıkışmamış.Birazda genç işi duruyor.Duvar saati taksaydı koluna daha iyiydi bence.

M.Ali Birand`ın Kol Saati [19:00PM-08.01.2010]

• Çok hoşş yaaaaa
  • Onceden de görmüştüm , ne tip ya kaç yasına gelmiş onları takiyor, üstelik pembe renkli falan
  • sag koluna takmıs hemde,saat sol kola takıır...
  • renkli olmak her zaman iyidir..ister size gay desinler isterse eşcinsel v.s

insanın içi dışına yansımalı..ben de yazın yeşil renk bir spor ayakkabı almıştım..u.s polo'dan.. (reklamlar)

ama o günleri özlüyorum çünkü kışın pek bir renk seçeneği olmuyor..

mehmet ali birand her sabah 5 te uyanır 6da sporunu yapar iyi beslenir..çok çalışır..bunları kanal d genel müdürü irfan hoca anlatmıştı..feci bir adam..

kim ne derse desin keyfinize bakın..ALLAH görüyor önemli olan o..şu şöyle demiş bu böyle demiş..sallayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 8 Ocak 2010; 19:26:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavim205

sag koluna takmıs hemde,saat sol kola takıır...

Niye kuralmıyımış sol kola takmak.
  • o kadar param olsa ışıl ışıl bir longines yada seiko kullanırdım.koskoca adama emo saati yakışıyormu hiç.
  • Bende sağa takıyorum , solaklar sağa takar
  • quote:

Neden?
  • eee avrupa birligi sürecinde eeeeeeeeeeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

quote:

Neden?

Çoğu saat sol kola takmak için dizayn edilmiştir.
    Analog saatlerde ayar yapma düğmesi sağ taraftadır ve sol koldayken sağ elle rahatça ayarlanabilir.

Eskilerden kalmış bir olay. Günümüz için geçerliliğini yitirmiştir. Arzu eden sağa arzu eden sola arzu eden ortaya takar.
  • Uğur Dündar'ın da kravatı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

renkli olmak her zaman iyidir..ister size gay desinler isterse eşcinsel v.s

insanın içi dışına yansımalı..ben de yazın yeşil renk bir spor ayakkabı almıştım..u.s polo'dan.. (reklamlar)

ama o günleri özlüyorum çünkü kışın pek bir renk seçeneği olmuyor..

mehmet ali birand her sabah 5 te uyanır 6da sporunu yapar iyi beslenir..çok çalışır..bunları kanal d genel müdürü irfan hoca anlatmıştı..feci bir adam..

kim ne derse desin keyfinize bakın..ALLAH görüyor önemli olan o..şu şöyle demiş bu böyle demiş..sallayın...

Birde bu yönü ekleyim "TRTyi çaktığı kazıkta tartışılmazdı". Bilen bilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

quote:

Neden?

özel bir durum veya farklı olmak düşüncesi yoksa insanların çoğunluğu saatlerini sol bileklerine takarlar. ilk anda insanların çoğunun sağ ellerini kullanmaları, bu kolun daha hareketli olması dolayısıyla saatin bir yerlere çarpıp zarar görme olasılığının da daha yüksek olması nedeniyle sol bileğe takılmasının tercih edildiği düşünülebilir.

Bu düşünce şüphesiz doğrudur. Sağ ellerini kullanan insanların, sağ kol düğmelerini iliklerken ne kadar zorlandıkları malumdur. Peki sol ellerini daha çok kullanan solaklar da niçin saatlerini yine sol bileklerine takıyorlar?

Saatin ilk kullanılma yıllarında insanlar çoğunlukla cep saati kullanıyorlardı. Bu saatlerin kurma düğmesi sağda '3' rakamının yanındaydı. Sık sık kurulması gereken bu saatleri cepten çıkartıp sol elle kurmak (hangi el daha baskın olursa olsun) çok zordu. insanlar bu saatleri zaten yeleklerinin sol tarafında bulunan ceplerinden sol elleri ile çıkarıp bakmaya ve sağ elleri ile kurmaya alıştılar.

Daha sonra kol saatleri de yaygınlaşıp kurma yerleri yine '3' rakamının yanında olunca bunlar da sol kola takılır oldu. Zaten sağ ellerini kullananlar bu elleri meşgulken ister cep ister kol saati olsun saate sol kollarım kullanarak bakmayı tercih ediyorlardı.

Her iki taraf da durumdan memnun olduklarından, saat üreticilerine kurma yeri solda olan bir saat üretmeleri için piyasadan bir talep hiç bir zaman gelmedi. Artık pilli, güneş enerjili veya hareketle kendi kendine kurulan saatler kullanılıyor ve kurmalı saatler neredeyse tarihe karıştıysa da insanlar saatlerini sol bileklerine takmaya devam ediyorlar.

• sağa takıyorsa cemaattendir
  • quote:

Orijinalden alıntı: freezer80

sağa takıyorsa cemaattendir

eyvah bizi buldular.
  • Vacheron Konstantin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.