Şimdi Ara

M.ALİ BİRAND'IN GERÇEK YÜZÜ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki ortada öyle bir hava var ki,bir savaş olmuş, biz savaşı kaybetmişiz ve düşmanın taleplerini yerine getirmeye mahkumuz.
    Yazıklar olsun bu ülkeyi bu hallere getirenlere...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  M.ALİ BİRAND'IN GERÇEK YÜZÜ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Merak etmeyin Turkler ic savas yapacak kadar aktif enerjik bir toplum degildir. Herkes kabullenir, birkac munferit olay disinda sorun cikmaz..

Sorun cikaracak olsalar, bu 30 yilda neden hala savas devam ediyor, neden cocuklarimiz ölüyor diye sorun cikartirlardi.. Neden cephane patladi da 25 asker öldü diye sorun cikartirlardi.. 30 yildan sonra karakollar neden hala gecekondu diye sorun cikartirlardi...

Geciniz Turk halkinin duyarliligini...

+1000
    Bu millet daha neleri kabullendi. Bakın son ankette akepe %53.7 çıkmış. Üstelik apoya ev hapsi isteyen bülent arınç hainine başbakanlık yakıştırmışlar. Ülkede iç savaş çıksa kesin %80 olur bunların oyu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/774889-bu-pazar-gunu-secim-olsaydi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Bunu geçen yıl 22 i şu gerçeğide unutmamak lazım.Bizim milletimiz yani pkkya sempati duymayanların hemen hemen hepsi Öcalana ev hapsi yada kürdistanın kurulmasını kaldırmaz.Resmen iç savaş olur.Hele hele kürtler batıda sonucu ölümle olacak saldırılara maruz kalır.

Turk halkinin duyarliligi icin Yaban Romanini okumanizi oneririm..

Merak etmeyin Turkler ic savas yapacak kadar aktif enerjik bir toplum degildir. Herkes kabullenir, birkac munferit olay disinda sorun cikmaz..

Sorun cikaracak olsalar, bu 30 yilda neden hala savas devam ediyor, neden cocuklarimiz ölüyor diye sorun cikartirlardi.. Neden cephane patladi da 25 asker öldü diye sorun cikartirlardi.. 30 yildan sonra karakollar neden hala gecekondu diye sorun cikartirlardi...

Yaban Romanını okudum ve gerçekleri yansıttığını kesinlikle düşünmüyorum, bugünkü ortam için yaptığınız tespit doğrudur toplum çok pasifize oldu sonumuz kötü gibi görünüyor....

• quote:

quote:

Bunu geçen yıl 22 i şu gerçeğide unutmamak lazım.Bizim milletimiz yani pkkya sempati duymayanların hemen hemen hepsi Öcalana ev hapsi yada kürdistanın kurulmasını kaldırmaz.Resmen iç savaş olur.Hele hele kürtler batıda sonucu ölümle olacak saldırılara maruz kalır.

Turk halkinin duyarliligi icin Yaban Romanini okumanizi oneririm..

Öyle deme yahu, çok duyarlı bir halkımız var bizim.

Mesele onun duyarsızlığı değil. Örneğin, bugün açıklanan seçim anketi sonuçlarında halkımızın iktidarın oylarını arttırıp % 53 e çıkartmış olması onun duyarsız ve tepkisiz olduğunu değil, esasen halinden son derece de memnun olduğunu açık ve net biçimde gösterir...

" Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abazası, Gürcüsü... " Söylemiyle millet kendini bulmuş ve de Kürtler Kürt olduklarını anlamışlardır. Ve dahi memlekette bu söylem her daim tekrar edilerek diğer etnik gruplar da içine katılarak söylenmelidir.

Hiçkimse de çıkıp; " Yahu millet bölündü birlik kalmadı, tepki yok be kardeşim hani halk? Şu terör başka millete uygulansa orta yerinden çatırdanarak çatlar bizde ise millet neredeyse keyfinden göbek atacak... " demesin. Bir yanda savaş bir yanda sosyete görüntüleri diye aklına da getirmesin. Karakolda vurulan asker otobüse biniyor da babası borç olarak otobüs parasını gönderiyor, iti köpeği hırsızı haydutu tecavüzcüyü katili ambulansla gönderen devlet, oturamayacak durumdaki hasta askere ambulans vermediğinden asker yarı yolda iki büklüm otobüsten inmek zorunda kalıyor... diye de düşünmesin.

Yaban romanı az kalır bugün. O romanda anlatılan kör cahil bir halktır, saftır mazlumdur. Bugünkü halk öyle mi ya?

Olay şu; Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kendi canı yanmayanın umurunda olmuyor. Parası olan kendini kurtarıyor. Garibanın işi gene Allaha kalıyor. Maalesef günümüz toplumunun gerçeği budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 10 Eylül 2012; 0:29:32 >

• quote:

Bunu geçen yıl 22 Haziranda yazmış.Şu bir gerçek ki kürtlerin bu harekatı artık durdurulamaz.Buna sebep olanlar bellidir..Birand kendince çözüm yazmış ama tabi şu gerçeğide unutmamak lazım.Bizim milletimiz yani pkkya sempati duymayanların hemen hemen hepsi Öcalana ev hapsi yada kürdistanın kurulmasını kaldırmaz.Resmen iç savaş olur.Hele hele kürtler batıda sonucu ölümle olacak saldırılara maruz kalır.Bir başka gerçek daha şudur.50 yıl sonra kürtler bizim nufusumuz geçecek.Bi bakmışsınız ki ülkede azınlık konumuna biz gelmişiz.Yani 50 yıl sonrasının Bdpsi meclise kesinlikle iktidar olarak gelir.Ben kürdistanın fiili olarak kurulmaya başlandığını ve bunun kesinlikle olacağına inanıyorum.Çünkü devlet gücü yok oldu orada.Kamu kurumları dşında hemen hemen bütün evlerde bir tane türk bayrağı yok.Ulusal medyada verilmeyip youtubeda olan videoları bi izleyin.Onun haricinde özelliklede akdeniz ve egede çok önemli yerler onların elinde.Turizm bölgelerindeki işletmelerin en az yarısı onlara ait.Pkkya buralardan çok büyük miktarda para gidiyor.Zira buradaki kürtler ya isteyerek yada zorla para vermek zorunda.Kısaca kürdistan kurulmadıkça bu kan durmaz.İktidar halkı bence buna hazırlamaya başladı.Zira devlet Osloda pkk ile görüşerek onu resmen tanımış oldu.Artık kürdistan kurulursa tarih kitaplarında resmen Osloda tanındık diye yazarlar.
    Gelelim diğer tarafa.Birandın bu yazısı düşünceden ibaret.Peki pkk ile bunu eyleme geçirip Osloda görüşenler neci oluyor acaba.Hani 2010da bizim pkk ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir diyen şahsın,bugün Hakan Fidanı bizzat ben gönderdim demesinin hesabı ne olacak.Seçim zamanı saldırılarınızı durdurun diyenler.Bunların gerçek yüzü ne oluyor.

Okuyunca aha CHP li dedim.

Kürdistan asla kurulmayacak.
    Ülke kan gölüne dönecek ama Kürdistan kurulmayacak.
    Tüm araziler cayır cayır yanacak ama Kürdistan kurulmayacak.
    İç savaş hatta katliam yaşanacak ama Kürdistan kurulmayacak.

Allah bu mazlum Türk halkının yardımcısı olsun. Amin.

Pkklı Kürt sorunu hakkında çözümlerim var ama bu pısırık hükümet yapamaz.

• Ne toplumlar gördük biz sayıları hızla çoğalan daha sonra o hızla azalan...
    Devlet 2. Hizbullahı ortaya çıkardı çıkaracak, bunlar böyle üreyedursun
    ayrıca bu kadar büyük bir toplum başsız kaldığı zaman iktidar kapışmaları yaşanır buda meksikadaki kartel savaşları gibi olur işte bu yüzden siyasi kolun önü kesilmeye çalışılıyor dokunulmazlıklara terör hariç ifadesi önümüzdeki seneye kadar kesinlikle gelir ve bunlarda yeni yetmeleri sahaya sürmek zorunda kalırlar meclisteki dinazorlarda bunları 2 konuşmada kemirir
    bdp üyesi olupta devlet malına zarar vermeyen, polise taş atmayan, terörden sabıkası olmayan adam yok denecek kadar az (ufuk uras demeyin onun polise taş atmaya erkekliği yetmez)
    bu ülkeden toprak almaya kalkışsınlarda o zaman görürüz neyin ne olduğunu sovyetlerin gürcistandaki depoları hala ağzına kadar mühimmat doluymuş 5 dolara el bombası satıyorlarmış gerçi böyle bir durumda ordu darbe yapar seferberlik ilan edilir istiklal mahkemeleri kurulur asılması gereken kişiler asılır ülkenin toprakları kurtarılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Bunu geçen yıl 22 Haziranda yazmış.Şu bir gerçek ki kürtlerin bu harekatı artık durdurulamaz.Buna sebep olanlar bellidir..Birand kendince çözüm yazmış ama tabi şu gerçeğide unutmamak lazım.Bizim milletimiz yani pkkya sempati duymayanların hemen hemen hepsi Öcalana ev hapsi yada kürdistanın kurulmasını kaldırmaz.Resmen iç savaş olur.Hele hele kürtler batıda sonucu ölümle olacak saldırılara maruz kalır.Bir başka gerçek daha şudur.50 yıl sonra kürtler bizim nufusumuz geçecek.Bi bakmışsınız ki ülkede azınlık konumuna biz gelmişiz.Yani 50 yıl sonrasının Bdpsi meclise kesinlikle iktidar olarak gelir.Ben kürdistanın fiili olarak kurulmaya başlandığını ve bunun kesinlikle olacağına inanıyorum.Çünkü devlet gücü yok oldu orada.Kamu kurumları dşında hemen hemen bütün evlerde bir tane türk bayrağı yok.Ulusal medyada verilmeyip youtubeda olan videoları bi izleyin.Onun haricinde özelliklede akdeniz ve egede çok önemli yerler onların elinde.Turizm bölgelerindeki işletmelerin en az yarısı onlara ait.Pkkya buralardan çok büyük miktarda para gidiyor.Zira buradaki kürtler ya isteyerek yada zorla para vermek zorunda.Kısaca kürdistan kurulmadıkça bu kan durmaz.İktidar halkı bence buna hazırlamaya başladı.Zira devlet Osloda pkk ile görüşerek onu resmen tanımış oldu.Artık kürdistan kurulursa tarih kitaplarında resmen Osloda tanındık diye yazarlar.
    Gelelim diğer tarafa.Birandın bu yazısı düşünceden ibaret.Peki pkk ile bunu eyleme geçirip Osloda görüşenler neci oluyor acaba.Hani 2010da bizim pkk ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir diyen şahsın,bugün Hakan Fidanı bizzat ben gönderdim demesinin hesabı ne olacak.Seçim zamanı saldırılarınızı durdurun diyenler.Bunların gerçek yüzü ne oluyor.

• Yine ""
    Yine ""

ALLAH sen sabır ver.
  • Sakin, sakin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Şimdiye kadar herşey yolunda,şimdiye kadar herşey yolunda,şimdiye kadar herşey yolunda....

• AnotherPlanet

İmzan güzelmiş.
  • Bu bir kültür bilim konusu değil..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimseyi incitmeden yorum atıyoruz oda siliniyor.63styla gibi yapıcaksınız beni tümden uzaklaştırılcam o olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Kimseyi incitmeden yorum atıyoruz oda siliniyor.63styla gibi yapıcaksınız beni tümden uzaklaştırılcam o olacak.

Wirlieben bu forumda belli şahısların nedense hiç yorumları silinmiyor onlar Türk yok da diyebilirler istedikleri gibi saçmalayabilirler ama milliyetçi olunca islamcı olmayınca sorun oluyor şairin dediği gibi özyurdumuzda parya olmuşuz.
  • Bu adama göre zaten hep biz anlaşmamız lazım falan filan,tek bildiği anlaşma taviz vermek.Ermeni diasporasından biri ile yaptığı röportajı dinledikten sonra bu adamın dediği hiçbirşeyi ciddiye almaz oldum.Adam karşısında çatır çatır tazminattan,topraktan bahsediyor bu adam özet kısmı da dahil anlaşmadan bahsediyordu.Bir sükünetimizi koruyalım bir de bu sürekli anlaşalım tarzı adamlardan kadar itici kimse yok.Bu kişi de bu iki lafı bir araya getiren nadir insanalardan.Sükünetimizi koruyalım yazıları da meşhurdur zaten Birandın.
  • Burada olayın bir terör olayı olduğunu vurgulamak lazım. Etnik köken üzerinden yanlış bir yorumlama yapmamak gerekiyor. Benim yorumum oradaki kesimin bu konuda bilgisiz ve çaresiz olmasıdır. İnsanların birşey bilmemesinden faydalanmalarından ortaya çıktığını düşünüyorum. Çünkü hepimiz zamanında olan olaylarda görmüştük otobüsle gelen teröristleri karşılayan insanlar arasında bir çok yaşlı insan ve çocuk vardı. Çoğu insan ne yaptığını bilmiyor havasında ellerini havaya kaldırıp zafer işaretleri yapıyordu.

Kürt kökenlile vatandaşların çoğu malesef kültürel ve ekonomik açıdan kötü. Terör örgütüde bunu çok uygun bir şekilde kullanmasını biliyor.

Öneri sunmam gerekseydi şöyle derdim : Terör örgütü mensubu olup, yakalananların veya öldürülenlerin mutlaka ailelerinin mutlaka mercek altına alınması, gerekirse ailelerine bu suçtan ötürü bir yaptırım uygulanmasını isterdim.

Mehmet Ali Birand'ın yazdığı yazı hakkındaki yorumum doğal olarak beni biraz sinirlendirdi. Sonuçta insan kendine böyle birşey yapmayı yediremiyor. Ben çok iyi bir siyaset düşünürü olmadığım için bu yazılanların bizim için artı ve eksilerini tam olarak anlayamam. Şuanki düşüncelerimle bir politikacı olsaydım, bu yolu seçmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

quote:

Kimseyi incitmeden yorum atıyoruz oda siliniyor.63styla gibi yapıcaksınız beni tümden uzaklaştırılcam o olacak.

Wirlieben bu forumda belli şahısların nedense hiç yorumları silinmiyor onlar Türk yok da diyebilirler istedikleri gibi saçmalayabilirler ama milliyetçi olunca islamcı olmayınca sorun oluyor şairin dediği gibi özyurdumuzda parya olmuşuz.

Sümüklü&Ağlak Muhafazakarlardan mı bahsediyorsun?
    Demokrasi demokrasi diye ağlayanlar olurlar genelde onlar.?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

quote:

Sümüklü&Ağlak Muhafazakarlardan mı bahsediyorsun?
    Demokrasi demokrasi diye ağlayanlar olurlar genelde onlar.?

bunların demokrasi anlayışı yalnız kendine başkaları ölsün gebersin önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Bu bir kültür bilim konusu değil..

+1

Adamın ne mal olduğunu herkes biliyor zaten. O yüzden Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından birinde Ana Haber sunucusuya zaten .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.