Şimdi Ara

m.2 NVMe M tipi SSD'nin SATA/PCI klasik anakartta kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar çıkma olarak gelen m.2 NVMe ("M key" denilen tip) SSD (içinde Win 10 var) acaba eski kasada işe yarar mı? Bağlantı yapılabilecek 1 tane PCI x1 var ve bir de normal SATA portları var. Her iki bağlantı seçeneği için de ayrı çevirici gerekecek. Elbette veri aktarım hızının düşeceğini biliyorum ama sizce hangisi daha çok tercih edilebilir? Elbette amaç onu C diski olarak kullanmak ama sizce bu mümkün olabilir mi? Anakartta BIOS var UEFI denilen yeni tip değil yâni. BIOS onu Hard disk olarak görebilir mi ve içindeki mevcut Win 10 büyük ihtimalle çalışmazsa yeniden Win 10 kurulabilir mi? Tavsiyesi olan üyelere duyurulur, şimdiden teşekkürler.




  • pci ex 1x slotuna uygun nvme cevirici karti ile kullanabilirsin
    ama sistem diski olarak kullanmak icin anakartin yongasina bagli.boot ozelligi olmayan anakartlar icin modlu bios araman gerekiyor

    ben h87 yongali anakartta modlu bios sayesinde boot ettirebilmistim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 18 Ocak 2022; 14:10:56 >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt

    Hocam yeni konu açacaktım ama buradan size sorayım. Bende de Z97 çipset anakart var. Anakartta 1 adet M.2 "2280 Key M(PCIe Gen2 x2/SATA)" yazan bir port var. Ben buna güncel bir PCIe 4.0 uyumlu M2 NVMe SSD taksam çalışır mı? Biliyorum maksimum hızını alamayacağım ama sorum yuva uyumlu olur mu ve PCIe 2.0'ın izin verdiği kadar hızda çalışır mı?


    Tam olarak anakartım MSI Z97S Sli Plus.


    Bir de bu anakartta bu söylediğim m2 portu tam ekran kartı yani PCIe x16 portunun dibinde. Ekran kartı takarsam bu m2 yuvasındaki SSD'yi ısıtır mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 30 Ocak 2022; 19:9:45 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    merhaba.
    anakartinizin m2 nvme destegi var fakat boot ozelligi olmayabilir.ureticisinin guncel bios unun aciklamalarina bakmanizi oneririm.

    ekran kartinin sicakligi sorun cikarmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.