Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
30.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok yahu , ben ayar zamanı uzun demedim. Bende senin gibi 5-6 sn gibi bir zamanda ayarlıyorum hemen.

Ama yazdığım gibi kesinlikle bir stabilite sorunu var cihazın.Akşamda bazı videoları açmamaya devam etti ve sol üst köşede ilk başlarda görmediğim kırmızı renkli " not found .... " gibi bir ikaz çıktı.

Yani her videoyu oynat dediğimde oynatmıyor cihaz. Bunun için 2 kere sıfırlama yaptım ama aynı gibi.

Bir ara Eweat yazılımını kurayım diyorum bakalım ne olacak. Eweat'in arayüzü en azından bundan daha güzel.

Kısacası benim M195'i , stabilite açısından Zidoo X1 kadar bile başarılı görmedim. Şaşırdım da aslında.Çünkü bu tarz sorunlarla hiç karşılaşmamam lazımdı, garip gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Ağustos 2015; 9:39:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ilk gece uzun kurcalama neticesinde ard arda tuşlara hızlıca basınca aynı sıkıntıyla karşılaşmıştım. Ama popcorn A-110 da da çok uzun kurcalama ve arka arkaya kumanda tuşlarına hızlı basınca benzer sorunu 40 yılda bir de olsa yaşadığım için üzerinde durmadım. 3-4 gündür kurcalıyorum tekrar yaşamadım aynı sorunu.
  • Üstadlar, Bu cihazın ağ ayarlarını nasıl yapacağız. Daha doğrusu cihazdan pc ye ve de pc den cihaza nasıl bağlanacağız. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Özellikle M-195 den pc ye nasıl bağlanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahdettinp -- 21 Ağustos 2015; 15:49:00 >
  • hocam sen cihazdan daha stabilitesin demekki
  • GOKMENM G kullanıcısına yanıt
    Kullanılan medya oynatıcı için uygulamalarda ; Media Browser diye yazıyor ama kodu v.s nedir bilemem.
  • Cihazdaki takılmalar kumandanın seri kullanılması ile alakalı olabilir , bilemiyorum. Mesela bugün hiç açmama sorunu yapmadı görüntü ve altyazı anlamında.

Cihazın altyazı konumlandırması ise çokta kötü değil.

M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme

Bu arada cihazın o hiç beğenmediğim arayüzünü özelleştirdim ve daha anlaşılır yaptım.Bunu yapabiliyorsunuz cihazda.

Arayüzün ilk hali...

Düzenleme sonrası...

Sizinde gördüğünüz gibi arayüz ; düzenleme sonrası daha anlaşılır ve aradığınızı bulduğunuz bir hale gelmiş durumda.

Sonuç itibarı ile ucuz etin yahnisi misali ; yazılımda stabilite sıkıntıları olduğunu gördüğüm ama hep söylendiği üzere video oynatımı ( görüntü kalitesi ve akıcılığı açısından ) oldukça başarılı bir cihaz diyebiliyorum bugünkü haliyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Ağustos 2015; 19:46:00 >

• Papirus hocam görüntü kalitesi senin diğer cihaza göre nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

Ben sürekli yazıyorum. Forumda birkaç kişi ingilizce yazsın bir çok sorunu çözerler.
    Fakat bence konuları fazla abartmadan yazmak gerek. Kafaları karışmasın.

İlk önce altyazı ayarlarını kaydetme sorunu nu çözsünler,
    Sonra 1920*800 çözünürlükteki filmlerde altyazıyı siyah banda inmesini sağlamak için gerekeni yapsınlar.
    Resimlerle göstermek gerek.

https://store.donanimhaber.com/1b/a5/c6/1ba5c6244210c653ba1e8e5b8013f6b1.jpg
    https://store.donanimhaber.com/b2/84/9c/b2849c14acbe2afe3b7b569893365473.jpg

bu maillere gönderiyorum ben.

AlexDouBluetimes
    sales1@ebluetimes.com
    service@ebluetimes.com
    sales4@ebluetimes.com

Ayrıca forumun linkini verin, Türkiyede sizin cihaz konusuluyor vs denilince seviniyorlar.

M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme

Ben burada söylemek istediğin şeyi anlayamadım. Bunlar aynı filmin görüntüleri değil mi ? Nasıl oluyor da çözünürlükleri farklı oluyor ? Film tam ekran değilse 1920x1080 değildir. Onu da anlamadım.

• Seko92,

Elindeki Eweat'e M195'in yazılımını kur bence. En azından Türkçe altyazı desteği olmuş olur cihazında.

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Filmler ayrı filmler.
    birisi 1920*1080
    diğer 1920*800

1920*800 filmlerde siyah bölümler film verisi içerisinden çıkartılarak boyut düşürülmüş.
    YANİ ORJİNAL DEĞİL...

Format Orjinal olmadığı için altyazı problemi yaşanıyor.

standart 1080p ve 720p filmlerde altyazı sorunu yaşanmıyor bu medya playerda.

Altyazının konumu belirlenirken filmin çözünürlüğüne göre bir konum belirliyor cihazın orjinal mediaplayeri.
    küçük bir bug.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 22 Ağustos 2015; 18:20:28 >
  • ozgurrapper kullanıcısına yanıt
    Evet , işte bugünkü gelişmeler...

Cihaza deneme amacıyla Eweat 902'ye ait Firmware'yi kurdum ve gözlemledim.

seko92'nin dediği gibi Türkçe altyazı desteği yine yok bu son Eweat yazılımında.Yükleme nedenim ise şuydu : Önceki mesajlardan birinde Eweat yazılımındaki KODI'nin otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısı ile oynattığını okumuştum , ona bakmaya çalıştım.Ama tüm aramalarıma rağmen USB HDD'i KODI'de bir türlü bulamadım.Hayret...

Sonrasında farklı bir maceraya yöneldim ve aynı özelliklere sahip diğer bir cihaz olan MeLE X1000'e ait Firmware'yi yüklemeyi denedim.Ama daha baştan hata verdi MeLE X1000'nin yazılımı ve kurulmadı.Haliyle vazgeçmek zorunda kaldım bu sevdadan.Sanırım bizim cihaza uygun değil bu yazılım ve birtakım farklılığı var.

Bende M195'in orjinal yazılımına geri döndüm.Şu an için bir sıkıntı yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ağustos 2015; 22:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurrapper

Papirus hocam görüntü kalitesi senin diğer cihaza göre nasıl?

Ben 106 Ekran Pıoneer bir plazmada seyrediyorum videoları.

Ve bu ekran boyutunda farkı hissedebilmek gerçekten zor.

Yarın zaman ayırabilirsem Zidoo X9 ve Zidoo X1 ile birlikte gözlemlemeye çalışacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

Filmler ayrı filmler.
    birisi 1920*1080
    diğer 1920*800

1920*800 filmlerde siyah bölümler film verisi içerisinden çıkartılarak boyut düşürülmüş.
    YANİ ORJİNAL DEĞİL...

Format Orjinal olmadığı için altyazı problemi yaşanıyor.

standart 1080p ve 720p filmlerde altyazı sorunu yaşanmıyor bu medya playerda.

Altyazının konumu belirlenirken filmin çözünürlüğüne göre bir konum belirliyor cihazın orjinal mediaplayeri.
    küçük bir bug.

Evet, cihaz altyazı pozisyonunu filme göre belirliyor, zaten sıkıntı da buradan çıkıyor. Yalnız bütün Realtek cihazlarda olması bana çipsetinden kaynaklandığını düşündürüyor. Umarım öyle değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

seko92'nin dediği gibi Türkçe altyazı desteği yine yok bu son Eweat yazılımında.Yükleme nedenim ise şuydu : Önceki mesajlardan birinde Eweat yazılımındaki KODI'nin otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısı ile oynattığını okumuştum , ona bakmaya çalıştım.Ama tüm aramalarıma rağmen USB HDD'i KODI'de bir türlü bulamadım.Hayret...

Sonrasında farklı bir maceraya yöneldim ve aynı özelliklere sahip diğer bir cihaz olan MeLE X1000'e ait Firmware'yi yüklemeyi denedim.Ama daha baştan hata verdi MeLE X1000'nin yazılımı ve kurulmadı.Haliyle vazgeçmek zorunda kaldım bu sevdadan.Sanırım bizim cihaza uygun değil bu yazılım ve birtakım farklılığı var.

Bak o zaman Mele de bir umut var demektir. Aslında tanıtım videolarında cihaz çok güzeldi. Altyazı işi tamam olsa alınır ama kim deneyecek ? Alet kendiliğinden afişleme de yapıyor. İzleyin :

https://m.youtube.com/watch?v=dpxNBnLCtc8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 23 Ağustos 2015; 11:49:21 >

Türkiye desteği gözüküyor videoda ve kendisinin afişleme olayı da oldukça hoş gözüküyor.

M-195'in ağ bağlantısını deneyen oldu mu? Arşivimi nas üzerinde konumlandırdım, genelde herkes usb üzerinden kullnaıyr galiba?
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Altyazıda Türkçe desteğinin görüldüğünü yazmışsın.Nerde gördüğünü söyler misin ? Ben göremedim !!!

Ayrıca aşağıdaki başka bir videoda gördüğüm kadarıyla Türkçe altyazı desteği görünmüyor cihazda.

https://www.youtube.com/watch?v=tE-mepzp9z0

Bu video akışında zaman açısından 8:52'deki görüntüye bakarsanız altyazı menüsü çıkıyor ve Türkçe'nin olmadığı çok net görülüyor.

Gerçi kaydın yapıldığı anda yokmuş diyelim.Çünkü bu kayıt 26 Mart 2014'te yüklenmiş ve aradan çok zaman geçmiş,

Ama işin kötüsü şu : Adamlar kendilerine sorduğum bu altyazı desteği konusundaki soruya haftalardır dönüş yapmadılar.

Dolayısıyla kapalı kutu bir cihaz altyazı desteği açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Ağustos 2015; 10:51:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bak o zaman Mele de bir umut var demektir. Aslında tanıtım videolarında cihaz çok güzeldi. Altyazı işi tamam olsa alınır ama kim deneyecek ? Alet kendiliğinden afişleme de yapıyor. İzleyin :

https://m.youtube.com/watch?v=dpxNBnLCtc8

Neye göre umut var arkadaşım ?

Bence fazla umutlanmamak lazım.

Sonuçta yazılımı daha farklı gözüküyor ama içeriği kapalı kutu.

Bu arada sen bir ara Himedia için KODI'de komut satırını değiştirmiştin.

Şu Eweat'in kullandığı medya oynatıcının kodunu bulmaya çalışsana Eweat'te.

Böylelikle KODI'nin komut satırını değiştirip afişlemeyi ona yaptıralım , oynatmayı ise cihazın medya oynatıcısı. Müsait olunca bir bakar mısın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ağustos 2015; 14:15:41 >

• Bu arada Zidoo firmasının yazılım desteği konusunda diğer firmalara nal toplatmaya devam ettiğini ve dün yeni bir güncelleme daha yayınladığını da not olarak belirteyim burada.

Adamlar yazılım desteği konusunda resmen çoşuyor kardeşim...

Detaylar Zidoo konu başlığındaki 22 Ağustos 2015 tarihli son mesajımda...

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105613630&p=18

• quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Türkiye desteği gözüküyor videoda ve kendisinin afişleme olayı da oldukça hoş gözüküyor.

M-195'in ağ bağlantısını deneyen oldu mu? Arşivimi nas üzerinde konumlandırdım, genelde herkes usb üzerinden kullnaıyr galiba?

Adamlar uzaktan kumanda üzerine Youtube, XBMC, Media Center gibi uygulamalar için tuş koymuşlar. Basınca direk uygulama açılıyor. Görünüşe göre özellik bakımından en iyi Realtek cihazı bu ve fiyatı 120 $ civarı... Yalnız Türkiye desteği nerede ben göremedim ? IPTV kanallarını eklemişler ama bu Türkçe altyazı desteklediği anlamına gelmiyor.
    O kumanda da bahsettiğin tuş kombinasyonunu Zidoo X1'de kullanmaya başladı Zidoo firması. Üstelik bu kombinasyonu dilediğin gibi özelleştirebiliyorsun ve istediğin uygulamayı atayabiliyorsun bu tuşlara.

İşin diğer bir güzel tarafı da yeni lanse edecekleri Zidoo X6'da da aynı kumandayı kullanacaklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ağustos 2015; 14:31:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.