Şimdi Ara

Lysye YGS Türkçenin Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba.Ygs-2 35k.376 puan.Netlerim şu şekilde:

Türkçe:20 20
    Sosyal:23 15
    Matematik:32 6
    Fen:33 6

Şimdi asıl meseleye gelelim.Benim türkçemin bu kadar düşük olması diğer 35k olanlara göre beni nasıl etkiler ? Ayrıyetten geçen seneye göre hesap yaparken ygs netlerimi bu seneki sıralamama göre ayarlamak için türkçeyi mi yükselteyim ? Geçen seneye göre hesaplarken türkçeyi sabit bırakmak mantıksız geliyor bana geçen senenin 15 türkçe netiyle bu seneki 15 net bir değil.Bu seneki türkçe yapılma oranı bir hayli daha düşük.Dolayısıyla türkçeyi sabit bırakarak ayarladığım tahmini sıralamadan aslında daha iyi bir sıralamı elde edeceğim.Bu sorularla ilgili yorumlarınız benim için çok önemli.Tahmin ettiğimden daha iyi veya daha kötü bir sonuç beni mi bekliyor ? Teşekkürler.

Not:Bu arada sorum mf3 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeffS -- 29 Haziran 2015; 6:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S.kt.r et.
    Açıklanınca anlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkann4545 -- 29 Haziran 2015; 6:57:03 >
  • serkann4545 S kullanıcısına yanıt
    Evet her an açıklanabilir ama insan bu ihtimali düşününce rahat olamıyor.Çok büyük bir sürpriz yaşamak istemiyorum.

• Zorsa herkese zordu kardes. Keske 27-28 civari yapabilseymissin. Sen simdi kendini 35k olarak hesapliyosun ama LYS'ye etkiyen puanda 45-50k olmussundur buyuk ihtimalle.

Beklediginden biraz dusuk gelir yani hazirlikli ol.

• eeagacc kullanıcısına yanıt
    35k dakilere göre avantajsız olduğumu biliyorum.Asıl mesele şu: şimdi ben geçen seneye göre sıralamamı hesaplarken türkçe sosyal netime karışmayıp fen matı bikaç net oynatarak 35kyı yakalıyorum 18.5 k gibi bir sıralama veriyor.Ama sadece türkçeyi oynatarak 17k gibi bir sıralama veriyor.Bu sene hangisine daha yakın gelir ? Benim asıl ölçütüm geçen seneye göre burda bende biliyorum 35kdakilere göre avantajsız olduğumu.Ama geçen sene türkçe yapılma oranı daha fazlaydı bu sene daha az bu sıralamalarda benim gibi olan çok kişi vardır.

• Ben kendiminkini ayarlarken turkceyi artirdim 2-3nette sosyal artirdim.

Bu sene YGSde Mat ve Fende degisim olmadi pek o yuzden bu 2 dersi artirma. Turkceyi artir.

• eeagacc kullanıcısına yanıt
    Hah işte aradığım cevap buydu.Hangisinin bana bu sene ile ilgili daha doğru sonuç vereceğiydi.Galiba doğru olan türkçe ve sosyaldaki değişimdir.Çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence mat ve turkceden arttır cunku fen kolaydı matı da bıraz zor turkce baya zor
  • Up

• Up

• Bize de dershanede lys ye mat ve fenin etkisi daha onemli demislerdi.yani mesela sosyalden yaptigimiz atiyorum ygsyi arttiriyo belki ama goruntu puan lysye etkisi cokcok az demislerdi turkce de sosyal kadar olmasa da oyledir bence

• 97poisonlotus35 kullanıcısına yanıt
    Soru soru katsayı olarak evet öyle.Ama şöyle düşün hocam.Atıyorum türkçe katsayısı 1, fen 1.5. Şimdi benim netler geçen seneye göre 49k gösteriyor.Ben burda 4-5 net fen arttırınca 35kya denk geliyor.Ama yaklaşık 10 net türkçe arttırınca tek başına 35kya denk getiriyor.Noldu bu halde 10 net daha fazla türkçe 4-5 fen daha fazlasından lysye katkı olarak daha fazla oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: marjiiii

Soru soru katsayı olarak evet öyle.Ama şöyle düşün hocam.Atıyorum türkçe katsayısı 1, fen 1.5. Şimdi benim netler geçen seneye göre 49k gösteriyor.Ben burda 4-5 net fen arttırınca 35kya denk geliyor.Ama yaklaşık 10 net türkçe arttırınca tek başına 35kya denk getiriyor.Noldu bu halde 10 net daha fazla türkçe 4-5 fen daha fazlasından lysye katkı olarak daha fazla oldu.

Hmmm anladim

• Up

• Up

• 35k ya sosyal yapmadan giren de var ondan dolayı avantajlı avantajsız oldugunu hesaplamak zor sadece türkçe artınca 17k fen artınca 18.5 k ise 17.700 ort olur ama sınav zorluguda sıralamayı hesaplamamızı karıstırıo bekleyelim yorum yapmak zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.