alun özet geçmişler çıkarın okuyun sınav günü yolda giderken
hayatımda bu kadar yavaş link görmedim 45 kb a 9 dk dio
Eee başka da birşey Yok zaten organiği bitirdiniz
Bir tek asimetrik karbonun polarize ışığın yönünü değiştirmesi kalmış . O da oh cl nh2 bağlı ise oluyor . Bunuda unutmayalim
arkadaşlar şey vardı,2 üzeri n li falan asimetrik karbon atomuyla alakalı o neydi?
optik izomeri
quote:
Orijinalden alıntı: Re-1
arkadaşlar şey vardı,2 üzeri n li falan asimetrik karbon atomuyla alakalı o neydi?
2 üzeri n bize optikçe aktif izomer sayısını verir. n dediğimiz şey asimetrik karbon sayısı
saolun
Konuyu hortlatırmış gibi olcam ama k.bakmayın:))
ah ah lys sınavından önce azmı forumda takıldık bişiler kapmak için
quote:
primer alkol----->aldehit----->organik asit sekonder alkol----->keton tersiyer alkol yükselgenmez...
işte bu varya bu offffff of ne zor konuydu arkadaş primer alkollerden örnek istediği zaman hoca rakı derdik o kadar iğrenç espri yapmaya iten ders
Şimdi LYS'ye baktım da buradaki bilgilerden herhangi birini soruya oturtup direk doğru cevabı bulamıyoruz. Tabi adlandırmayı bileceksin o ayrı ama diğer sorular için de baktığımızda çok başarılı olmamış bu konu.
quote:
Orijinalden alıntı: _Muktedir_
Şimdi LYS'ye baktım da buradaki bilgilerden herhangi birini soruya oturtup direk doğru cevabı bulamıyoruz. Tabi adlandırmayı bileceksin o ayrı ama diğer sorular için de baktığımızda çok başarılı olmamış bu konu.
Konuya yeni bilgiler eklenirse iyi olur bence organikte degisen yerler varmis onlari bilenler eklerse iyi olur
Mesajim bulunsun.
güzel konu yeni gördüm
Mesaj bulunsun.
Ah şu mesajım bulunsuncular, bari konuya bi katkı yapsanız
2012 CİLER FAYDALANSIN
teşekkürler kardeş:) madem konu hortlatıldı bi tane de benden gelsin... aromatik aldetihler Tollens ayıraçlarına etkirken Fehling ayıracı ile etkileşmezler. ya da tam tersi bilemedim şimdi:S
alun özet geçmişler çıkarın okuyun sınav günü yolda giderken
bu iyiymiş
quote:
Orijinalden alıntı: Harmonical
teşekkürler kardeş:) madem konu hortlatıldı bi tane de benden gelsin... aromatik aldetihler Tollens ayıraçlarına etkirken Fehling ayıracı ile etkileşmezler. ya da tam tersi bilemedim şimdi:S