Şimdi Ara

LYS EDEBİYAT TAKTİKLERİ - 2016 Lutfen konuya destek verin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
10
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guts

    Merhaba ben de 49d 6y yaptım sınavda. Test çözmediğimi söylemek istiyorum sadece denemeden denemeye çözdüm edebiyat. Arada çıkmış soruları çözdüm o kadar. Herkesin daha iyi anladığı, verim aldığı verimli bir çalışma tekniği vardır tabii. Ben de yazarak çalıştım ama şöyle teknofemden video izlerken elime bir kağıt alıyordum adam anlatırken durdura durdura hocanın üstünde durduğu özelliklere bakarak eserleri işaretleyerek yazıyordum. Sonra elimde bir de femin cep kitabı vardı ben en çok oradan çalıştım. Açıyordum oradan çalıştığım yeri önemli eserleri işaretliyordum, orada yazmayan bazı özellikleri yazıyordum renkli kalemlerle. Ve bunu akım akım yapmaya çalışıyordum asla yarıda kesmemeye özen gösteriyordum çalıştığım bir akımı. Oradaki bütün üyelerin özelliklerini, eserlerini öğrenmeye çalışıyordum. Ve bunu gün içine yayabilirsin. Sabah öğrendin diyelim çok unutuyorsun aklında kalmadı, televizyon izlemeye gittin eline cep kitabını al izlerken arada bak. Aklından tekrar et anımsayamadıklarını kesinlikle aç bak. Günün sonunda müsvedde öylesine bir kağıda öğrendiklerini hızlıca yaz ve karşılaştır ilk yazdığın kağıtla. Cidden bana çok yardımı dokundu. İnternetteki doping hafıza ya da edebiyat seminerinin videolarını izleyebilirsin. Soru çözmesemde arkadaşımla sık sık soru cevap yapıyorduk biz. Böyle uzun uzun anlatmış olabilirim ama gerçekten düşündüğün kadar zamanını alacak bir şey değil. Çalışacak olanlara tavsiyem edebiyata şimdiden başlamamanızdır. Çünkü çok kolay unutuluyor. Ben sadece son 2 hafta çalışmıştım o da günde 2 saatimi almadı. Zamana yayarak çalışın bu arada kesinlikle gün koyun 1 akım bitirdikten sonra çünkü çok kolay karışabiliyor. Kendiniz eserleri hikayeleştirin, ses kayıtları yapın yolda dinleyebilirsiniz. Soru çözmek bence o kadar önemli değil. Sık tekrar edin yeterli. Çok yazdım ama umarım birilerine yararı dokunur.

    Aynı düşüncelere sahibim sizinle ağzınıza dilinize sağlık.




  • Bol bol vaktin var. Bence cumhuriyet döneminde eserlere kitap kapaklarından çalış. Ben telefondan ekran görüntüsü aldım. Yatmadan bakıyodum. Bunu yaparken kısa özetlerine de bak kitaplardan vs kapağa baktıkça aklına gelecek. Sıkılmadan ezberlersin unutman da zorlaşır. Tabi her eseri yapamazsın orası da biraz sezmen lazım neler çıkar diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de 2010dan 2013e kadar olan,sınavlar internette var. Orada soruda ve şıklarda adı geçen yazar ve eserleri liste yap. İki kere çıkana çarpı at fln. Bi sene şık olan öbür sene cevap olabiliyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak şimdi kitap olarak güvender edebiyat 700 sayfa filan - limit yayınları el kitabı 472 sayfa - delta yayınları özet - roman özetleri delta bu dördünü adam akıllı bitir 50 netten aşağı ineceğini pek sanmıyorum

    soru bankası olarak limit soru bankası bu adamlar son yıllarda soru çıkarmışlar

    ben şimdiden başladım eser-yazar-rman özetlerine başladım 11.5 ay var daha günde sadece 1-2 saat ayırsan yeter
  • Ne yaptin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.