Şimdi Ara

LYS Edebiyat'a nasıl çalışıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu derese hayatım boyunca nasıl çalışacağımı çözemedim sanki saatlerimi ayırıyorum ama her şey uçup gidiyor gibi kafamdan. Ezber işini felan nasıl hallediyorsunuz? Ezber videoları felan iyi de tüm eserler felan yok. Deneyimli biri bir yol göstersin :)

• Kendi çalışma yöntemimi anlatayım. İlk önce alıyorum elime fem edebiyat cep kitabını oradan okuyorum konuyu. Sonra kitaptan her şair veya konu için anahtar kelimeleri bularak bir nevi özetin özetini çıkartıyorum. Ardından o özeti de okuyup direk test çözüyorum. Böyle böyle aklımda kalıyor. Bu arada ben edebiyattan öyle saatlerce konu çalıştığımı hatırlamıyorum. En fazla 20 dakika çalışıyorum. Bence bunu denemelisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyeceğim yararlı olursa hayır duamı alırsın :)

El Kitabından okuyorum ben de karekök var o da fena değil..

Sonra konuyu kavradıktan sonra kalem kağıdı alıp böyle şairlerin önemli noktalarını felan yazıyorum çalıştığım konuyla ilgili

Sonra da direkt teste geçiyorum..

De mi ?

Yazar eser işini napıyorsun bu özetin özetlerinde..

Ekleme: Ha bir de ben mesela cumhuriyet dönemi şiir çalıştım ama soru banklarında cumhuriyet dönemi bir oluyor genelde. O da test çözme isteğimi azaltıyor. Bir tek palmede ayırmışlar ama o da paragraf sorusu gibi palme yi pek sevmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madalyon31 -- 20 Mayıs 2015; 0:27:04 >
  • Dostum o şekilde istiyorsan yayın denizinin cumhuriyet donemi sb si var kesinlikle al sorular mükemmel ve konu konu ayrılmış misal: oz siir garip ikinci yeni sorular cidden kaliteli her turlu detaya yer verilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıdaki arkadaş önermiş evet yayın denizinin cumhuriyeti gerçekten sağlam, bu arada en iyi çalışma şekli zevkli bir hale getirerek yazmaktır arkadaşlar, benim 55 sayfa notum var sadece cumhuriyet tanzimat servetifünun için tabii bu uzun bir sürede yapılabilirdi, gerçi şimdi biraz kasarsan yine olur heralde özet özet..
  • Ezber işi en kolayı Okyanus yayınları edebiyat konu anlatım kitabında sanatçı ve eserlerini hikaye yolu ile anlatıyor böylece akılda kalıyor ama ben konu çalışamdan bol bol soru çözerek geliştirdim kendimi zaten sorulardaki paragraftaki bilgiler yeter tek takıldığım yer söz sanatları onun dışında güncel yazarlar bu yani zaafım ya okyanus yayınları kitabını al ezberle yada bol bol soru çöz seçim senin.
  • Ben de okyanus var dedigin gibi degil ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlatayım. Güvender konu anlatımlıdan ayrıntılı bir şekilde defterimin arkasından başlayarak özet çıkara çıkara gittim. Her konunun üstüne de Limit SB deki testleri gömdüm. Böylece bilgileri kafamda kalıcı hale getirdin. Cumhuriyet dönemini limit el kitabından çalıştım ve bitirdim. Limit el kitabındaki her konunun sonunda etkinlikler var, özellikle öğrenmek adına onları pas gçemedim. Hepsini yaptım.
    Öyle 3-4 kitap bitirdim kitap önerin diye bol keseden sallayanlara bakma. Bir tane adam gibi soru bankası bitir yeter.
    Roman özetleri için küçük bir defter aldım. Oraya roman özetlerini yazıyorum kısa kısa(genelde karakter isimleri üstünden giderim ve tema).
    Şuan dengelerde 50'nin altına inmiyorum. Sınavda da hedefim +50 net.

• Eyvallah çok teşekkür ettim hepinize deneyeceğim artık hepsini. Kapı hep özet çıkarmaya çıkıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.