Şimdi Ara

LYS-5 İNGİLİZCE SORU ÇÖZÜM VE YARDIMLAŞMA KONUSU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
199
Cevap
22
Favori
7.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turizm rehberligi veya tercumanlik dusunuyorum lys-5 e nasil hazirlanailirim arkadaslar kaynak onerirseniz sevinirim. Seneye tekrar girecegim sinava.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka.warrior -- 2 Mayıs 2016; 11:31:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence soruda yanlışlık yok. gayet açık. Evet senin dediğin virgül kuralı doğru, fakat; belirleyici bir şey yok zaten bu cümlenin başında. yani bu cümlede geçerli bir neden yok. twice, önemli olan burada ve önündeki virgül. onun için cevap 'C' 'twice dan sonra virgül soruyu kolaylaştırmış zaten. again' gelmesi gerekiyor... buradaki twice. olayın tekrarına vurgu yapmış. twice ileriye gelen cümle için koyulmuş. D' şıkkı da yanlış değil açıkca. fakat daha uyumlu olan Şık 'C'
  • Aaron Paul kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel açıklamışsın teşekkürler
    Fakat bence bu soru sınavda gelseydi iptal olabilirdi.
  • Şu Pelikan yayınlarının LYS-5 deneme kitabı nasıldır arkadaşlar? Bende Dilko'nun Prestige deneme kitabı var ama normal sınava göre daha kolay. Normal sınav seviyesinde veya daha zor olan bir deneme kitabı bilen var mı? Yeri değil biliyorum ama forumda fazla dilci olmadığından dolayı, konu açsam bile pek takılmayacağını düşündüğümden burada sordum. Yardımcı olan olursa, çok sevinirim.
  • fatality94 kullanıcısına yanıt
    Soru yanlış hocam, C olamaz. Çünkü dediğiniz gibi destroy edilen people oluyor bu durumda o da yanlış olur. Verdiğiniz cevap doğru.

Başka bir arkadaş C şıkkını uygun görmüş ancak mümkün değil. Çünkü böyle bir yapıda "Having been destroyed twice" dedikten sonra ilk parçada eylem yüklenen özne ikinci kısımda verilmelidir, aksi halde cümle havada kalır. İlk cümlede subject olmayışının sebebi omit edilmiş olmasıdır, bu da ikinci cümlede verilmesi ile yapılabilir ancak.

"Having been destroyed twice, many people were left homeless again." dediğimiz zaman cümleyi tekrar düzenlersek "After the people were destroyed twice, they were left homeless again" gibi bir cümle çıkar karşımıza. Bu da saçma olur.

Lakin "Having been destroyed twice, the entire city was rebuilt in a new area." dediğimizde "After the city was destroyed twice, it was rebuilt in a new area." oluyor ki cuk diye oturuyor.

Cevap anahtarı kesinlikle yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Mayıs 2016; 14:25:42 >

• Pelikanı bilmem ama her zaman YDS yayıncılık ve ELS öneririm
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle düşünmüştüm, teşekkürler.
  • Hocam daha iyi bilir. ben cümlenin başında verilenin yetersiz olduğunu düşünüyordum. yani her türlü durumda havada kalıyor diye. C yi uygun gördüm. again alması gerektiğini düşünüyordum. Ama anladığım kadarıyla yanlış.
    @Elessar Eredhian

Eğer sınavdada cevap anahtarı yanlış çıkmaz ise :)) 80/79 felan çıkar senin.. umarım kazanırsın. bu gibi soruların üzerine düş. Yanlış öğrenmekten iyidir. Çünkü senin full e yakın yapmak gerekli. en ufak takıldığın yerde konuya sor. bizlere sor.
    @fatality94
  • Aaron Paul kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam desteğiniz için teşekkürler.
  • selam ben çözüyorum onu 62 neti geçebilmiş değilim, çok zor. ama LYS genel olarak zor olacak deniliyor zaten o yüzden Pelikan LYS-5 ravsiye ederim. ama moral bozacaksa çözme yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiçaldırma

selam ben çözüyorum onu 62 neti geçebilmiş değilim, çok zor. ama LYS genel olarak zor olacak deniliyor zaten o yüzden Pelikan LYS-5 ravsiye ederim. ama moral bozacaksa çözme yani

Yanıltıcı sonuç olacağına, gerçek ama kötü sonuç olsun ki ona göre kendimizi hazırlayalım sınava. Şu an Dilko'nun LYS-5 denemesini çözüyorum, 70 civarı net geliyor ama normal sınava göre çok daha basit olduğunu biliyorum. Teşekkürler bilgilendirme için, zor olması önemli çünkü benim için.

Edit: İlk denemimi çözmeye başladım ve 20. sorudan sonra çözmeyi bıraktım. Dilko ile arasında zorluk olarak dağlar kadar fark var ki, gerçek sınavdan bile çok daha zor olmuş. Fakat bundan 62 net yapıyorsan, gerçek sınavda çok rahat 65+ net yaparsın diye düşünüyorum. Dilko'nun denemesinde 72 doğru yaparken, bu denemenin ilk 20 sorusunda neredeyse yarısını yanlış yaptım. Tabii çözdüğüm saatin de etkisi vardır ama bayağı bir zorluk farkı var. Zor deneme isteyen Pelikan alsın, pişman olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.3GG -- 26 Mayıs 2016; 3:47:33 >

• Pelikan bende de var. Yarın ilk denemesini çözüp uplarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality94

Pelikan bende de var. Yarın ilk denemesini çözüp uplarım.

Bugün öğleden sonra çözdüm bir tane, o kadar kötü sonuç yok ama Dilko'ya göre daha zor olduğunu kesin olarak söyleyebilirim. Özellikle 14-20 arası Dilko'ya göre çok daha zor.
  • Silinsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDE054007 -- 27 Mayıs 2016; 12:59:21 >
  • aynen benim bütün yanlışlarım ilk 30 soruda, son 50'de acele etmezsem(paragraflarda sıkıntıdan patlıyorum, algılamak zorlaşıyo. asıl sınavda böyle olmayacağını ümit ediyorum) odaklanırsam giç yanlışım çıkmıyor. bu arada bir önerim daha olacak, wordtest diye bir site var seneler önce üye olmuştum, fakat ne işe yatradığından pek emin değildim, 1 ay önce tesadüfen LYS5 çalışma kısmı olduğunu gördüm, 75 tl ye satın aldım. çıkmış bütün LYS5(son 3 sene hariç) YDS, KPDS, ÜDS ne kadar sına v varsa hepsi çözülmleri ile birlikte var. verdiğim kitap paralarına üzüldüm açıkçası ama sağlık olsun. inanılmaz faydalı ve zamandan tasarruf ettiren bir site. çok araştırdım daha da iyisini bulamadım. aklınızda olsun gençler.
  • quote:

aynen benim bütün yanlışlarım ilk 30 soruda, son 50'de acele etmezsem(paragraflarda sıkıntıdan patlıyorum, algılamak zorlaşıyo. asıl sınavda böyle olmayacağını ümit ediyorum) odaklanırsam giç yanlışım çıkmıyor. bu arada bir önerim daha olacak, wordtest diye bir site var seneler önce üye olmuştum, fakat ne işe yatradığından pek emin değildim, 1 ay önce tesadüfen LYS5 çalışma kısmı olduğunu gördüm, 75 tl ye satın aldım. çıkmış bütün LYS5(son 3 sene hariç) YDS, KPDS, ÜDS ne kadar sına v varsa hepsi çözülmleri ile birlikte var. verdiğim kitap paralarına üzüldüm açıkçası ama sağlık olsun. inanılmaz faydalı ve zamandan tasarruf ettiren bir site. çok araştırdım daha da iyisini bulamadım. aklınızda olsun gençler.

Dediğin siteye bir göz atacağım, sağ olasın. Paragraflar bana göre en eğlenceli kısımlar :D. İlk 30 soruda cidden zor Pelikan ama geçen seneki lys-5'in ilk 30 sorusu çok daha basitti Pelikan'a göre (2. deneme). En azından bi 64-65 net yapsam yeterli olacak benim için. Senin ilk senen miydi?

• evet ilk kez, bende YGS'den 242 yaptım(liseyi bitireli 19 sene oluyor :)) Akdeniz İng.dil ve edbiyat istiyorum 60'ı geçersem olur diyorlar.(hakimsen konuya fikrini almak isterim) ama tabi hiç fikrim yok, yapabildiğim kadar yapıcam artık.
  • quote:

evet ilk kez, bende YGS'den 242 yaptım(liseyi bitireli 19 sene oluyor :)) Akdeniz İng.dil ve edbiyat istiyorum 60'ı geçersem olur diyorlar.(hakimsen konuya fikrini almak isterim) ama tabi hiç fikrim yok, yapabildiğim kadar yapıcam artık.

Bu sene ne olur bilmiyorum fakat geçen sene ygs 296 ve lys 60 doğru 20 yanlış ile Akdeniz İng dili ve edebiyatına girebiliyordum, girmedim. 60 net ile çok büyük ihtimalle girersin oraya. Fakat Pelikan denemelerinde ortalaman 60 net ise, gerçek sınavda daha fazlasını alırsın diye düşünüyorum.
  • Beyler ygs siralamam 3500 , Uzun suredir iyi ingilizce egitimi veren bir kurumdayim ama hic deneme cozmedim dil adina . size sorum: kac yaparsam ilk 100 e girebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok çok teşekürler, gerçekten çok yardımcı oldun, motivasyonum yükseldi. 2. öğretim yazıcam(gündüz çalışıyor olacağım için) o zaman daha kolay olur sanırım. bol şans, burdan haberleşiriz istediğimiz yerler oldu mu diye :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.