Bu soru artık iddaa olmaktan çıktı kesinlikle yanlış iptal olmalı olması lazım yani. ama diğer sorulardan herhangi birini iptal etmezler müfredat dışı diye ösymyi biliyoruz
İptal olması için nasıl başvuru yaparız? Basında niye hiç haber yok???
c sikkinin yanlis oldugu zaten goruluyor cunku cubugun kutlesinin artmasi gibi bi durum soz konusu degil.b ve e de ise soy metallerin hidroklorik asit ile iyonlasacagini soyluyor ki bu tamamen yanlis d ye bakacak olursak cinkonun HCl ile tepkime verdigi ilkokuldan beri ogretiliyor geriye a kaliyor/ soru kendi bilgilerimizle cok rahat cikiyor ama evt bence soruda verilen bilgide kesin bir hata var
Eğer gerçek dünya bilgileriyle gireceksek işin içine çıkamayız. ÖSYM'nin mantığı soruda verilene göre yapmaktır ve VERİLENLERE GÖRE YAPINCA SORU YANLIŞTIR!
Habere dikkat edersen sınavın yapıldığı gün yani 26 Haziran. Şikayet ediliyor ama basın bu konuyu gündeme getirmezse ben bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Gerçi bunlar hataları yüzlerine vurulunca pişkinlik yapıp asla iptal etmiyorlar ama bir şekilde bu sorunun hatalı olduğu ve kesinlikle iptal edilmesi gerektiği konuşulmalı, daha doğrusu kabul edilmeli ki biz rahat nefes alalım.
BOŞ GEÇİRDİĞİMİZ HER SAAT ALEYHİMİZE, ÖSYM SINAVLARI OKUMAYA BAŞLAMIŞ!
Sınavda iptal olma ihtimali olan tek soru bu diğerleri için ümitlenmeyin.Ha pka yı ben de yanlış yaptım ama ösym iptal etmez hayatta o soruyu.Bu indirgenme sorusu sınavda da tabi durmama sebeb oldu en sona bıraktım uzun uzun düşündüm.Kendime göre bir şeyler yapıp 3 şıkkı eledim ve hislerime güverenerek birisini işaretledim tuttu.Üstelik bu soruyu yanlış yapanlar da azımsanmayacak kadar fazla iken iptal olmaması işime çok gelir.Ama yetti artık insanlar her saniye kendilerini düşüneceklerine artık birlik olsun.Şu sistemin her gün daha kötüye gittiğini ve artık adam akıllı soru yazıp eleyemediğini göstermek adına bu soru iptal olmalıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: yagmur583
Sınavda iptal olma ihtimali olan tek soru bu diğerleri için ümitlenmeyin.Ha pka yı ben de yanlış yaptım ama ösym iptal etmez hayatta o soruyu.Bu indirgenme sorusu sınavda da tabi durmama sebeb oldu en sona bıraktım uzun uzun düşündüm.Kendime göre bir şeyler yapıp 3 şıkkı eledim ve hislerime güverenerek birisini işaretledim tuttu.Üstelik bu soruyu yanlış yapanlar da azımsanmayacak kadar fazla iken iptal olmaması işime çok gelir.Ama yetti artık insanlar her saniye kendilerini düşüneceklerine artık birlik olsun.Şu sistemin her gün daha kötüye gittiğini ve artık adam akıllı soru yazıp eleyemediğini göstermek adına bu soru iptal olmalıdır.
Hocam size tamamen katılıyorum: Gerçekten bu sorunun iptali artık bu ÖSYM rezaletinde neredeyse bir sembol hâline geldi. Ama benim bu soruyu sizin gibi şık eleyerek değil de soruyu okuyup yapanlara bir sorum var: Verilen tabloda Cu Zn'den daha aktif görülüyor. Böyle olunca nasıl oluyor da o şık doğru işaretleniyor anlayamıyorum. Bu sorunun iptal edilmesi belki sizin ve doğru yapanların ve aslında kafasında gerçek sıralama olanların aleyhine, ama ileri yıllarda ÖSYM'nin çığrından çıkmaması için bir dur denmesi lazım!
Sınav anında ben de fark ettim bunu ama kendi bilgilerimle yaptım soruyu ve doğru çıktı. Fakat sonuçta soruda bir bilgi hatası var açıkça. Tamam müfredat bilgisine sahip olması gerekiyor bu sınava girenlerin ama soruda verilen bilgiye göre düşünülmesini istemiş ÖSYM. ona göre düşününce de doğru cevap dışındaki tüm şıklar doğru oluyor.
Biz senelerce hayvan gibi çalışıyoruz. hayatımızı bu sınava bağlıyoruz. kelli felli heriflerin hazırladıkları sorulara bak. günah artık ya! ÖSYM
Bu soruda iptal olmaz, hatalıdır haklısınız. Daha doğrusu birden fazla cevaplıdır. Ama ÖSYM soruyu anca bu sorudaki gibi olursa, o da BEEEELKİ, iptal eder. Yani doğru dedikleri şık yanlış diğerlerinin tamamı doğru olursa :)
Benim korkum, bunlar kitapçığı değiştirip biz yükseltgenme demiştik zaten falan diye kıvırmasınlar??
BU BELİRSİZLİK SINAV STRESİNDEN DAHA KÖTÜ!!
quote:
Orijinalden alıntı: x--treme
@benbatu
Bu soruda iptal olmaz, hatalıdır haklısınız. Daha doğrusu birden fazla cevaplıdır. Ama ÖSYM soruyu anca bu sorudaki gibi olursa, o da BEEEELKİ, iptal eder. Yani doğru dedikleri şık yanlış diğerlerinin tamamı doğru olursa :)
Benim korkum, bunlar kitapçığı değiştirip biz yükseltgenme demiştik zaten falan diye kıvırmasınlar??
vay anasını yaa , soruda detaylı düşünüp işaretledim biliyordum 2 tane doğru şık olduğunu . lanet olsun ya , belki konuyu benden az bilen adam çat diye işaretlemiştir bu soruyu . ooooooooooof oooooooooof
quote:
Orijinalden alıntı: benbatu
quote:
@benbatu
vay anasını yaa , soruda detaylı düşünüp işaretledim biliyordum 2 tane doğru şık olduğunu . lanet olsun ya , belki konuyu benden az bilen adam çat diye işaretlemiştir bu soruyu . ooooooooooof oooooooooof
aynen öyle
Benden de bir aynen. Ben ikinci yıl giren biri olarak biyolojiden sene sonuna doğru 2010 lys bioyu yeniden çözmüş daha rahat ortamda daha çok şey bilerek daha az net yapmıştım yani bilmeyen daha başarılı oluyor ÖSS ve lys Gibi sınavlarda iste eleme yontemi:)
soruların çoğu kolay, zor olanlarda öyle garip sorular ki işimiz şansa kalıyor.
quote:
@benbatu
öyle demezler "indirgeme" demiştik derler.
İddia olmaktan çıktı...
Kimya 16. sorunun iptaliyle ilgili Ösym den resmi açıklama..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme