Şimdi Ara

Lütfen yardımcı olun arkadaşlar :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • herkeze merhaba dün Toshiba 40LV655 40" marka lcd tv aldım ,evde uydum var bağlantısını yaptım kabloyu scart girişine taktım ama görüntü umduğum gibi iyi değil yakından çok bulanık ayarlarını yaptım anca biraz düzeldi uzaktan izleyince sorunum biraz daha azalıyor Tv nin arkasında küçük girişler var üzerinde HDMI yazıyor acaba uyduyu oraya mı bağlıcam ,bağlarsam görüntü düzelirmi ? Görüntünün bu kadar kötü olcağını bilsem almazdım lütfen yardım edin ,DVD falan izlerkende görüntü aynı şekilde bulanık eski tüplü tv bile daha canlı ,Tvde sorun olduğunu düşünmüyorum alırken test ettik görüntü gayet iyiydi daha kaliteli görüntü alabilmek için ne yapmam gerek ? Şimdiden teşekkürler...

• 1: uydu alıcınızın hd yada companent çıkışları var ise bunlardan herhangi birini tv ye bağlayın böylelikle scart bağlantısına göre daha ii sonuç alırsınız

2: uydu alıcınızda bu çıkışlar mevcut değil ise d-samart dıgı + yada tele dünyanın hd paketlerine geçin tv kısmını bu şekilde çözebilirsiniz

3: dvd player içinde eğerki hd yada companent çıkışları yoksa 1080p çıkışlı bir dvd player alın ve hd olarak tv ye bağlayın ve orjin yada orjinden copy dvd leri izleyin dvix veya vcd gibi kaynaklardan film vs izlemeyin

görüntünün ctr tv kadar ii olmamasının asıl nedeni hd panele sd kaynaktan görüntü aktarmadan geçiyor hd panel tvlerde ii görüntü alınmak isteniyorsa tüm bağlantıların hd ve mümkünse hd kaynak olması gerekir hd kaynak olma imkanı yoksa bile dvd playerde tavsiyem gibi en azından bağlantı şekli hd olması gerekir aynı şey uydu alıcısı için ve diğer cihazlar içinde geçerlidir
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• Mevcut bağlantı üzerine diyebileceğim,TV scart girişleri hepsi RGB olmayabiliyor,kılavuzdan bağlı scart' girişin özelliklerine bakın,diğer giriş RGB ise girişi değiştirip,uydu alıcı tarafındaki TV ayarlarında,scart girişi;CVBS yerine RGB seçilmeli.
  • cvbs - rgb den daha düşük bir çıkış sinyalidir ancak rgb seçilse dahi fazla bir şey değişmez çünki görüntü max 720*576 dır birde kanalların kendi görüntü kaliteside var tabi.... onun içinde dediğim yol izlenir ise her türlü scart bağlantı şekline göre görüntü daha ii olcaktır... şu da denenebilinir kaliteli bir scart kablosu ile rgb çıkışı seçilebilinirse belki birazda ii sonuç elde edinebilir ama fazlada birşey beklememek lazım sonuçta 1920*1080 panale 720*576 sinyal veriyosun ne beklenebilinirki... şu da var tv lerin sd yayınları işleme durumu tv den tv ye değişiyor ancak tv ninde işini kolaylaştırmakta gerekiyor
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • Kablo ile ilgili soruna benziyor !!!Scart kablosunu değiştirin farklı bir kablo deneyin !!!Bende aynı sorunu yaşamıştım hafif karlı renkler düzensizdi scrat kabloyu değiştikten sonra görüntü süper.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üstadlar lütfen yardım edin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.