Şimdi Ara

Lütfen yardım..(kilo verme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır spor yapıyordum.. 100 kilodan 85lere kadar düştüm başlarda, sonra kilo vermem yavaşladı.. kış aylarında ara verdim.. Tekrar aldım biraz.. Bahar aylarında ara ara gittim.. Ramazan ayından sonra da haftada en az 5-6 gün gidiyorum.. Tekrar 85lere düştüm.. Kardiyo antrenmanı yapıyorum.. İlk 10 dk yürüyüş, 10 dk koşu, 10 dk yürüyüş, 10 dk koşu, 10 dk yürüyüş, 10 dk koşu, 10 dk yürüyüş ve bitiş.. Runtastic programını yükledim telefonuma spora başlarken açıyorum.. Spor sonunda 9,5 km mesafe katetmiş ve 1000 kalori yakmış oluyorum.. İki hafta önce tartıya çıktığımda 85.1 kiloydum.. Az önce umarım 83ün altına düşmüşümdür diye -sindirim sistemim de boş şuan- bir çıktım; 85.4 çıktı.. Öyle aşırı da yemek yemiyorum.. En fazla iki öğün, onda da ekmek ve şekeri ya hiç ya da çok az kullanıyorum.. Günde iki kupa filtre kahve içiyorum.. Spora giderken l-carnitin kullanıyorum... Ya bu kadar yaptığım spor nereye gidiyor arkadaşlar? Bu kadar emek veriyorum neden boşa gidiyor? Yaklaşık 20-25 gün sonra polis akademisi sınavına gireceğim.. 81'in (81i yakalasam sorun yok) altına düşmem lazım..

Neden böyle oluyor? Vücudum su mu tutuyor? Yağ kütlesinden verirken kas kütlem mi artıyor? Ne yapmam lazım bana bir yol gösterin?

• Yediğin kalori ve makroları sayman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Kardiyo yu ne zaman yapıyorsun. Ağırlık antrenmani yapıyor musun? Eğer yapıyor ve Yeterli protein alıyorsan Kas kütlesi arttığı için Kilo kaybı yavaşlar.

İkincisi Kalori açığın ne kadar. Bilindiği gibi 1kg luk bir kayıp için 7000-9000 Kalori açığı gerekiyor.

Yani Günde 700 Kalori açığı oluşturan birisi 10 Günde 1 kilo kaybeder.

Vücut eğer yeterli Su alamıyor ise, kardiyo sonrası ve spor sırasında yeterli su tüketimiyor isen, o zaman vücut savunmaya geçip Su toplayabilir.

İnsilun ve Karbonhitrata dikkat ediyor musun.

Bende 88-77 arası hızlı kaybettim kilo. Sonrasinda Metabolizma yavaşlıyor. 2 aydır yağ yakıyorum ama Kilo kaybım çok az. Kas yaptığım için.

Ayrıca Creatin kullanıyor isen, vücutta su tuttuğu söyleniyor.

• Oncelikle kas kutlesi artinca kilo kaybi yavaslamaz tamamen uydurma bilimsel degil kas kutlesi arttikca bmrin artacagindan daha fazla kalori harcarsin sabitken.

Asil konuya gelirsek kilo vermenin durmasini ya da yavaslamasinin tek bir nedeni var kalori acigini sabit tutmak. Kilo verdikce yavas yavas kalori acigini arttirman lazim. Kalori acigini dogru hesaplamak icin de munkunse tartilma tarti seni yaniltabilir en dogrusu mezura alip kolayca yag oranini olcup ona gore kalorilerini hesaplaman ve kalori acigi olusturman gerekli. Tartinin hic onemi yok inanki. Onemli olan rakamlar degil aynadaki gorunusun tartiyi takinti etmeyin haftadan haftaya tartilirsiniz ve ölçülerinizi alirsiniz yag oraniniza bakarsiniz. Bu kadar basit uygulamasi size kalmis asil zorlugu da orasi zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vucudu alarma geçirmiş olabilirsin, her yediğini depolamaya çalışıyor olabilir, carnitini kes, en az 3 öğün yemek ye , omega3, zeytinyağı badem gibi faydalı yağ tüket, karbonhidratı kesme ama abartma.. ben olsam bu şekilde devam ederdim.. keza 1000 kalori kardiyo ciddi sarfiyat dengeni şaşırmış olabilir vucudun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ verip kas almışsındır kiloya takılma

• barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece kardiyo yaptigini soyluyor kas kazanmasi bir yana mevcutta gidiyor olabilir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo Vermem Durdu Acil Yardım
    8 yıl önce açıldı
    EREKSİYON KAYBIM LÜTFEN YARDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ustaların dediği gibi ağırlık da çalışmalısınız kilo vermeyi kolaylaştırır maalesef insan vücudu çok az yakan bir makine yarım saat koş verdiğin kalori birşey değil. Kaslar ise yattığınız yerden enerji harcıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.