Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM EDİN USTALAR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar az kaldı kafayı oynatmaya. SLR makina alacağım, baktım beğendim bütcemi ayarladım 2 model arasında kaldım.

Birinci model Nikon D5000
    İkinci model Canon Eos 450D

Bütceme göre, aradğım özelliklere göre bu 2 makina arasında kaldım fakat;

Nikonda AF motoru gövdede değilmiş, lensteymiş=
    1- Benim için (hayatında en baba dijital basit makinalardan kullanmış biri olarak) AF motoru olmazsa olmaz mıdır? Bu otomatik netleme olayı nedir, benim gibi amatör biri AF motorunun ayarlayacağı netlemeyi eliyle yapacağı ayarlamayla yakalayamaz mı ?
    2- AF motorlu lensler hakikaten çok mu pahalı ? Nikon D5000 e AF motorsuz lens takılamaz mı ? Takılırsa fotoğraf çekmeyi ben becerebilir miyim ?

Canon 450D
    1- AF motoru canon da gövdedeymiş, doğru mu öğrenmişim?
    2- AF motoru gövdede olduğu için alacağım lenslerin AF motoru olmasına gerek yokmuş, gövdedeki motor işi hallediyormuş doğru mu öğrenmişim?
    3-Sordum bugün eos450D için 50mm ( yani istediğim çektiğim yer net, arkası bulanık çeken lens) 270lira, D5000 için bu lensin AF motorlusu ne kadardır ?

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun, oynatacam kafayı. Bir an önce almak istiyorum bu ikisinden birini. Nikon D5000 in gövdesi, elime gelişi ve dönebilen ekranı beni cezbeden özellikleri. Canonun ise gövdede olan AF motoru ile alabileceğim lenslerin ucuz olması ( doğruysa bu ??) beni cezbeden özelliği.

Bekliyorum Yardımlarınızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -s-laughter -- 15 Mart 2010; 17:34:11 >

• İkisi arasından D5000.. 450D nin yeni modeli çıktı, Canon düşüneceksen 500D ye yönelebilirsin. Zaten D5000 nin canon daki muadili 500D
  • yukarı
  • d5000 çok hoş bir makina
  • İlk mesaj editlenmiştir. Cevaplarınız bekliyorum.
  • Öncelikle Canonda ve Nikonda af motoru gövdede değildir diye biliyorum.
    Af motoru olmayan lens ile kullanabilirsin bu modelleri fakat çekim yapman daha zor olacaktır.

Pentax da mesala af motoru gövdededir. Eğer bu 2 model dışında bir tavsiyeye açıksan Pentax K-x modelini incelemeni öneririm. Giriş sınıfında en iyi makinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowfulBlackGarlic -- 15 Mart 2010; 19:15:38 >
  • AF siz lens kullanırsın. Lens AF li olursa deklaşöre yarım bastığında görüntüyü kendi netler AFsiz alırsan netleme işini kendin netleme halkasını sağa sola çevirerek yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım edin!!!
    4 yıl önce açıldı
    YARDIM EDİN
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SorrowfulBlackGarlic

Öncelikle Canonlarda ve Nikonlarda af motoru gövdede değildir.
    Af motoru olmayan lens ile kullanabilirsin bu modelleri fakat çekim yapman daha zor olacaktır.

Pentax da mesala af motoru gövdededir. Eğer bu 2 model dışında bir tavsiyeye açıksan Pentax K-x modelini incelemeni öneririm. Giriş sınıfında en iyi makinedir.

Canonlarda bütün modellerde af motoru gövdededir diye biliyorum yanılıyor da olabilirim başka bir arkadaş doğrularsa sevinirim.
    Nikonlarda ise d3000, d5000, d40, d40x, d50, d60 gibi modellerde gövdede af motoru bulunmuyor bunun dışındaki modellerinde gövdede af motoru bulunuyor.
  • görmeye alışık olduğumuz ilanlardan biri daha bence 450d alın
  • yukarı +

sorularımın tümünü cevaplayabilen birisi yok mu ? Yardım edin lütfen
  • + yukarı
  • Nikonla iligi lens sorularını nikon dslr konusuna yazabilirsiniz belki daha erken cevap alabilirsiniz oradan.
  • yukarı +

Bekliyorum yardımlarınızı , soracak güvenecek başka yerim yok valla. Hangi dükkana gitsem satmak istedikleri malı övüyorlar.
    Sorularımın cevaplarını bekliyorum...
  • d5000 güzel makine ama lcd si beni makineden soğuttu.bu kadar kötü olmamalıydı.(hareketli olması avantaj ama)tabiki bilgisayardaki görüntü önemli ama bu durumda makinenin albenisi kalmıyor bence.
  • Sevgili arkadaşım
    geçtiğimiz günlerde ben de senin gibi karar aşamasında epey zorlanmıştım.Epeyce araştırmalarım sonucu( dh forum+başka fotoğrafçılık forumları+yabancı ürün inceleme siteleri vs vs) imzamdaki makineyi aldım ve ekipmanlarımı tamamladım. Çok doğru bir karar verdiğimi hergün daha iyi anlıuorum. belki faydası olur.
  • başkan ona bütcem yetmez :(
  • Bilgim hatalıysa düzeltin lütfen; bildiğim kadarıyla Canon EOS'larda hiç bir gövdede AF motoru yok çünkü tüm Canon AF lensler kendi yapısına has motora sahip. (USM'den bahsetmiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Bilgim hatalıysa düzeltin lütfen; bildiğim kadarıyla Canon EOS'larda hiç bir gövdede AF motoru yok çünkü tüm Canon AF lensler kendi yapısına has motora sahip. (USM'den bahsetmiyorum)

Evet galiba doğrusu bu yukarı da ben de tereddütle yazdım lenslerin af olarak çalıştığını biliyordum sizin söylediğiniz doğru.
  • Bilgi doğru tüm ef ve ef-s lenslerin af motoru kendi içerisinde, giriş seviyesi lenslerde normal bir af motoru daha üst ve çoğu prime lensde de usm adlı sessiz ve daha kaliteli bir motor oluyor
  • Hah iyi oldu doğrulamanız. Çok uzun zaman önceden kalma bi bilgiydi kafamda, doğru olduğuna sevindim

Bu arada ekliyim fikirlerimi;

AF'nin yakaladığını elle yakalayamazsın elbet, tabii yeri geldiğinde AF lensle de manuel netlemen gerekebilir. Motorlu lensler uçuk kaçık fiyatlarla satılmıyor, 3-5 lensten feragat etmen gerekir sadece -ki yavaş yavaş toparlanıyor onlar da. Gövdede motor olmaması sana bir sorun teşkil etmez bence.

Canon'a gelirsek sorunun yanıtını vermiş oldum yukarıda zaten.

Nikon'da 50mm AF-s olan f1.8 değil de f1.4 olduğundan biraz daha tuzludur. Güncel fiyatını tam bilemiyorum ama sanırım (tahmin) 600-700TL civarıdır f1.4 olduğundan dolayı. 35mm f1.8 öneririm yerine, o da 400-450 falandır tahminen tekrar... Spot olarak tahmin ettim, garantililere bakmıyorum bile

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.