Canlı Yayın
Yapay zekayı oyun gibi kullanıyor ve çılgın fikirleri test ediyoruz. İzleyici yorumlarıyla şekillenen interaktif yayında ilk soru: İstanbul'un enerji ihtiyacı %100 güneşten karşılanabilir mi?
Şimdi Ara

Lütfen yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

ben 6. sınıfa gidiyorum, sınıfta listening egzersizi yaparken gayet iyi anlıyorum ama sınava gelince en fazla yarısını yapabiliyorum. Lütfen önerilerinizi yazın. Şimdiden teşekkürler ...

• Bu genelde hep olur. Sınavdan önceki egzersizde düzgünsündür, ama sınavda elin ayağına dolaşır. İş istemeye gittiğinde kelimeleri bir araya getiremezsin, kız istemeye gittiğinde kekelersin... Heyecanlanmak çok normal. Ama önemli olan heyecanını yenebilmek. Ancak heyecanını yenebilirsen o kısı isteyebilir, o işe girebilir o sınavda başarılı olabilirsin.

Şunu düşün. Futbolcu antremanda gayet güzel oynuyor, sonra maç günü geliyor ve 50.000 kişinin önüne çıkmak zorunda, bağırışlar, çağırışlar, tezahüratlar, insanın eli ayağına dolaşır.. Veya bir aktörü düşün, tiyatronun tekrarlarında çok başarılı ama oyunun sahnelenme günü geldiğinde canlı olarak 1000 kişilik salondasın ve bir anda bütün bildiklerini unutabilirsin... Ama şunu da düşün Alex, Elmander, Burak, Q7, Messi, Ronaldo... Bunlar da insan... Çalışıyorlar başarıyorlar... Senden benden daha değişik değiler, robot değiller, uzaydan gelmediler. O heyecanı yeniyorlar çünkü çok çalışıyorlar ve bu kendilerine güven veriyor. Sahaya çıktıklarında tribünleri duymuyorlar. Konsantre oluyorlar, ne isterlerse onu duyuyorlar.

Yani o anı, o heyecan anını yenebilenler hayattta başarılı oluyorlar. Bunun sihirli bir formülü yok. O anı yeneceksin. Bunu başaracaksın. Kendine güvenmelisin. Senden önceki herkes bunu başardı, sen de başarmalısın. Mazeret yok, başaracaksın. Çünkü başka çaresi yok.

Ha eğer başaramıyorum diyorsan demek ki daha fazla çalışacaksın. Geçen sınavdan önce 1 saat çalıştıysan şimdi 3 saat çalışacaksın. 2 gün çalıştıysan şimdi 6 gün çalışacaksın. Çünkü başarmak zorundasın. Kendine güven ve çalış. Bunun başka bir formülü yok.

• İngilizce film izle ama ingilizce alt yazılı duyamadığın yer olunca geri sar altyazıya bak. böylelikle kelimelerin nasıl söylendiklerini daha iyi anlarsın.
    Yardım Lütfen?
    geçen ay açıldı
    yardım lütfen...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.