Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar dilerim...
7 ay önce aldığım sistemimde MSI NX9800GTX 768MB ekran kartım vardı. Geçenlerde durduk yere bozuldu ve İstanbul'a garantiye gitti. İstanbul'daki MSI firması tamirinin mümkün olmadığını ve ellerinde de yenisi olmadığı için bana para iadesi yapmaya karar verdi. Bu durumda ben yeni bir sistem tolamaya karar verdim.
Tavsiyeler aslında çok...
Kasam eskiden aldığım 1.nesil Viper XG kasa. 600W Tagan power supply var ve Gigabyte P35-DS4 board üzerinde Corsair 2x1GB 800Mhz ram var. İşlemcimde Intel P4-E6550 Core2Duo 64b 1333
Ekran kartı için bana ASUS EN9800 GX2 önerdiler. Bu ekran kartı kasama sığmıyor ve power supplyımda yetmezmiş. Kasa soğutması da etmezmiş dolayısıyla sistem değişiyor komple. Bende dedim ki o zaman komple değiştireyim.
Ekran kartı için daha farklı fikirler çıktı sonradan.
ASUS'un çok pahalı olduğunu söylediler ve yerine ATI 3870X2 önerdiler hem fiyatı ucuzmuş hemde ASUS'dan iyi dediler. yada ZATOC GEFORCE GTX2 280 diye bir kart daha önerdiler. Bunun fiyatı da ASUS'dan ucuz ama diğerinden pahalı.Orta yani...
En parlak fikir ise iki adet HIS HD4870 alıp crossfire yapmam oldu.
Ama bu durum da beni board değiştirmeye ve yeni ram almaya itiyor. Anlıyacağınız masrafım bir hayli artıyor.
Tavsiyelerinizi şu şekilde almak istiyorum. Bu iki ekran kartını alıp crossfire yapmak diğer bahsettiğim kartlara göre gerçekten çok mu büyük bir avantaj? Yani bu kadar masrafa girmeme değer mi sizce?
Yada ASUS'u mu alsam da olur yada ASUS'u alıncaya kadar ZOTAC yada bahsettiğim diğer kart da olur mu?
Lütfen bu konuda bana yardımcı olun arkadaşlar...
Mesajımı okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için hepinize çok ama çok teşekkür ederim.
Ayrıca eski makinamı da satışa çıkardım bu durum yüzünden. İlgilenenler lütfen bu inke tıklasınlar..
bi dakka kafam karıştı. dikkat araştırmadan hiç bişey yapma. acele etme. sonradan çok pişman olabilirsin.
Şimdi 3870x2 fln demişler unut. artık 4800 serisi çıktı ve o eski değerini kaybetti. 188$ lık 4850 alsan bile ondan daha fazla iş görür. Şimdi sanırım senin eline baya para geçti. çünkü 7 ay önceki kartın o zamnki parasını sana veriyorlarsa çok daha iyi şeyler alabilirsin o fiyattan.
Gelelim elindeki sisteme. Niye satışa çıkartıyorsun onu anlamadım. p35 anakart ramler yerli yerinde. işlemci de iş görür. Daha eskimemiş sistemin gerek yok komple yenilemeye.
Sana en çok yarıycak değişiklik ekran kartını hd 4870 yapman (dikkat crossfire değil. cf olayını unut) yada paran çoksa gtx 280 de olabilir. Hala bişeyler almak istiyorsan sadece i,şlemciyi değiştir. e8500 yada q6600 gibi bi işlemciyle değiştirebilirsin onu. ama kesinlikle ramleri anakartı değiştirmene gerk yok.
cevap için çok teşekkürler...
açıklamalarınızı anladım... parayı çok harcamakla ilgili değil aslında bana bunu çok söylediler illa para harcamak istiyorsan crossfire yap kimse sistemin sırtını yere getiremez dediler. benimde kafam karıştı...
aslında düşündüğüm şu... her koşulda kasayı değiştirmem gerektiğini söylyorlar. soğuma ve yer sıkıntısından. PSU da kıtı kıtına yetiyo bence onu da arttır rahatlasın gibi bir yorum da var. bu kadar şey değişinde içten bile değil tüm sistemi değiştimek. ama crossfire ile gtx 280 arasında benim anlayacağım kadar bir fark olmayacak ise neden alayım tabi... dediğiniz gibi işlemcimi değiştiririm bana yeter...
yinede kafam çoook karıştı benim...
kafan karışmasın. Eğer kasa-psu yetersiz ise onlara yatırım yapabilirsin. Çünkü kasa ve psu seni ekran kartından çok daha uzun süre götürecek şeyler.
Şimdi crossfire olayı çoğu kişinin uzak durdugu bir konu. Hem çok güç harcar hem sorun çıkma ihtimali artar fln. Sen en fazla al hd4870 i. Sana en ideal çözüm o olur. Güç kaynagı olarak ise en azından 500wlık bişey alabilirsin.
Kasanı değiştiriyorsun psunu değiştiriyorsun diye tüm sistemi yenilemeye gerek yok. anakart ram gibi parçaların halen satılan parçalar. İşini görürler. İlla istiyorsan işlemci değişebilir belki e8500 ile.
anladım... çok teşekkür ederim ilginiz için... yarın alışverişimi yaparken bnlara dikkat edeceğim... tekrar çok sağolun...