Şimdi Ara

Lütfen pug almayın, aldırmayın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
76.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. Özkan -- 18 Haziran 2017; 14:28:55 >
  • sahiplendirmek isteyen varsa bende memnuniyetle bakmak isterim canıgönülden emanet edebilirsiniz kalıcağı yeride görmek isterseniz evimede buyurabilirsiniz 3 ay sonrada oğlum doğacak arkadaşda arıyorum ona
  • basık burunları ve genetik yapıları yüzünden ciddi nefes problemleri yaşar. biz şimdilerde burun kanatlarını lazerle genişletme üzerinde duruyoruz. henüz 2.5 yaşında olmasına rağmen yaz aylarında gündüz dışarıya çıkması imkansız hale geliyor. sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde gezdirmek mecburiyetindeyiz çünkü sıcak bütün nefes alış verişlerini durma noktasına getiriyor. ömrünü uzatma çabamız için ameliyat ettireceğiz ama elbette anesteziye yatkın olmayan bünyesi bizi endişelendiriyor.

    gece koynuma girmeden uyumayan bu bağımlı kişilik formu ömrüm boyunca 'onsuz yapamam' dediğim tek varlık. nasıl ne ara bu kadar bağladı kendisine onu da anlamış değilim. sanırım tek başına hayatta kalamayacakmış gibi bakmaları - ki kalamazlar, hiçbir şey olmasa sevgisizlikten ölürler- bu muhtaç halleri insanları kendilerine bağlıyor. bilemiyorum, onun nefes alış verişi biraz hızlansa ben ölecek gibi oluyorum. sanırım yalnızca pug sahiplerinin anlayabileceği bir şey bu da. bir canlı bu kadar muhtaç olabilir mi birilerine...

    burun ameliyatı kararını da öyle kafamıza göre almadık, on dakikalık yürüyüşlerde bile nefes nefese kalınca koştura koştura veterinere götürdük. tavsiyesi yumuşak damak germe ve burun kanatlarını genişletme oldu. haftaya (bkz: güçlü gülanber) ile randevumuz var, bir haftadır araştırıyorum, bu konuda çok başarılı olduğu yazılı. görüşmeden sonra vereceği karara göre hareket edeceğim.


    bütün bunlar minik oğlumun hayatını kolaylaştırmak adına aldığım kararlar, umarım işe yarar, umarım on yüz milyon yıl birlikte yaşarız. benim olmadığım bir hayatta o, onun olmadığı bir hayatta ben hep yarımız.


    edit:

    ameliyatını vet kadıköy'de yaptırdım, yaklaşık 2 ay önce. aldığım en iyi kararlardan biriydi, çok başarılı bir operasyon geçirdi, yaklaşık 4 saat kadar sürdü, süt dişlerini dökmemişti 7 tane dişi alındı, ağzında minik zararsız ama büyümekte olan 3 papilliom çıkmıştı onlar yakıldı, yumuşak damak fazlası alındı, burun kanalları kesilerek açıldı, dikişlerini de eriyen iplerden atmışlardı 1,5 ayda tamamen döküldü onlar da, şuan aşşırı sağlıklı bir nefes alışverişi mevcut, horlamalar tamamen bitti nefes sorunu ortadan kalkınca, artık ne kadar yürürse yürüsün nefes nefese de kalmıyor. sanırım hayat kalitesi 3-4 kat arttı oğlumun. herkese tavsiye ederim. yaklaşık 2 bin tl gibi de bir maiyeti oldu işin. her türlü değer.






  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.